ratkop je napisao:
nije tacno!! Imam malo vise iskustva s ebayom pa znam sta pricam,pogotovo s kupovinom iz azije cak i s drugih sajtova! Azijati su malo plasljivi sto se tice poslovanja s evropljanima,pogotovo sto ih vecina prodaje laznjake,oni se nikada ne natezu i ako dignes pampu vracas pare 100%. Ameri su drugi ili evropljani. Ja sam dosada skoro svaki put digao frku za kupljenu robu iz azije ako ne stigne za 7 dana i do sada moram reci da je svaki put stizala ali ja(bezobrezan kao sto jesam) nisam svaki put ni priznao da je stigla tako da sam do sada za 1/3 kupovina iz azije i pare vratio a robu primio.
Azijati su jako poverljivi sto se tice posla i oni robu salju 100%. Setite se ponekad da kod nas uzima svako sebi sta hoce(carinici).
A ako je neko fer da ti vrati pare ako roba nije stigla,smatram da je u redu dati positivad feedback,ja to isto uvek uradim! Zasto ne,niko nije u minusu,svi su na polaznoj tacki,cak je i prodavac u minusu ako je roba izgubljena i jos mu ti das negativno.
Smatram da je bas losak teski ali 100 ljudi 100 cudi
Tvoju odluku blaf77 podrzavam u potpunosti
Ma od koga ti imas vise iskustva?
Azijati nisu nimalo plasljivi sto se tice toga, oni su plasljivi slati kopije u USA, pogledaj sve te uzorne prodavce kod njih i
rating.
Ja ne kupujem stvari po 0,99$ sa free shippingom, pa da mi to hoce vratiti bez problema. Za tako nesto se ne bi ni natezala da mi vracaju pare.
Oni da posalju robu, imali bi i dokaz o slanju! Nemamo sta raspravljati oko toga dalje.
Ako on ima dokaz da je poslao, onda proveris na nasoj carini i posti. Sve se zna, sta je uslo u zemlju i odakle i moze se jednostavno proveriti. Prica o carinicima koji kradu stvari na posti... jel tako svi ljudi kradu, svuda, na svom radnom mestu?
Za sve mozes pisati prijavu, takve stvari se i kod nas cak istrazuju, zamisli!
Procitaj moj prethodni post, ali pazljivije i sa shvatanjem. Ja
jesam u minusu kad mi ne stigne nesto od 50/80/120/180$.
Najgore sto cekam narucenu stvar i sto mi to treba, pa se kasnije moram gnjaviti trazeci to ponovo.
Uostalom, to ocenjivanje i postoji da docaras svoje iskustvo.Ako sam ja ganjala nesto po ebay, nasla, jos ako sam cekala da bid-am, pa cekala da to stigne pa imala prepisku s njim ako nije stiglo i na kraju nista od toga, on meni vrati pare... jel to pozitivno iskustvo?
To je, uz moju najbolju volju, za neutralan feedback, uz koji ne napisem neki los komentar, vec napisem da smo imali problem i da je on sam vratio pare.
Ovo tvoje "postenje", uopste necu komentarisati, samo cu se grohotom nasmejati na ovo tvoje o 100 ljudi/cudi.
Gospode Boze!