banjalukaforum.com

Dobrodošli na banjalukaforum.com
Danas je 21 Avg 2025, 12:18

Sva vremena su u UTC [ DST ]

Započni novu temu Odgovori na temu  [ 8795 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1 ... 17, 18, 19, 20, 21, 22, 23 ... 440  Sledeća
Autoru Poruka
 Tema posta: Re: Ebay!
PostPoslato: 31 Jan 2010, 22:55 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 03 Jun 2009, 09:41
Uglavnom se mozes dogovoriti ali uvijek postoji mogucnost da ti stavi mnogo veci sipping nego realno. Kad narucujes iz USA uvijek trazi da ti posalju1 class USPS, nikako priority.

Vrh

PostPoslato: 02 Feb 2010, 22:50 
Početnik
Početnik

Pridružio se: 13 Okt 2009, 18:37
Pozdrav

Jel ima neko ljudi od vas ko jos nije dobio sta je narucio a da je proslo vise od 2 mjeseca kao kod mene?
Kinez me zavlaci vec mjesec dana i rekao mi vratiti pare ako ne dobijem do 25.01 i ja mu posaljem mail sinoc iako je proslo vise nego sto smo se dogovorili i on mi odgovara da kao moja drzava ne odobrava transfere novca iz drugih drzava !
Misliim stvarno,jel on to mene malo zaj...!
I kakve veze ima drzava sa tim,zar on ne moze da prebaci/vrati pare na moj paypal kao sto sam i ja njemu prebacio i to ne bi trebalo da ima veze sa drzavom (cak iako pravi problem)???
I jos me na kraju pita kako moze da mi pomogne.
Nije mi frka za pare posto je mizeren iznos u pitanju ali ovo je stvar principa.
Evo isjecak maila koji je poslao:

Citiraj:
It's so sorry that you still haven't received the item now. It's really so long since the shipping date that I can't ask you to wait any more. But when I try to refund in the original order and the item is due. Also becasue your country doesn't receive the money from other country, I can't send the money to you directly.
So what can i do for you now?
Really hope i can help you out of the trouble.
Best regards

Vrh

PostPoslato: 03 Feb 2010, 00:13 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 13 Okt 2008, 12:59
Ja sam 27.11. kupio Wiimote za 25 dolara i jos mi nije stigao. Prije nego sto je istekao rok od 45 dana za zalbu zalio sam se i kinez mi bez pogovora odmah vratio pare (refund) na PayPal. Novac legao na moju Visa Electron u Raiffeisenu i sve ok.
Nisam mu htio odmah ostaviti komentar na e-bay dok ne dobijem robu ili novac nazad (vjerovatno je zato i ispao ovako fini, sto puta me molio da samo ne ostavljam negativan komentar), i kad je vratio novac ja mu dao 5* komentar i svi sretni.

Vrh

PostPoslato: 05 Feb 2010, 22:50 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 29 Nov 2005, 15:04
Купио сам некакав уређај 15. јануара и данас, 5 фебруара је стигао, на кућна врата, из Хонг конга. Дакле, за 20 дана. Браво Кинези и браво Поште Српске! ;)

Vrh

PostPoslato: 05 Feb 2010, 23:03 
Početnik
Početnik

Jel mozes ostaviti link toga sto si uzeo bas da vidim o cemu se radi,ko je prodavac,kakva je isporuka...
Ja sam se cuo po ko zna koji put sa kinezom i rekao mi poslati ponovo punjac za laptop ali ovaj put za pracenjem posiljke za dzaba a inace se to naplacuje 1-5$ kako kaze.
Pa cu bas da vidim za koliko ce stici a ne bi me izdenadilo da na kraju stignu oba punjaca zajedno. :D

Vrh

PostPoslato: 05 Feb 2010, 23:24 
Majstor
Majstor
Korisnikov avatar

Pridružio se: 12 Maj 2009, 16:34
kiovva je napisao:
Купио сам некакав уређај 15. јануара и данас, 5 фебруара је стигао, на кућна врата, из Хонг конга. Дакле, за 20 дана. Браво Кинези и браво Поште Српске! ;)

:P
Ja skoro dobio paketić. Meni za 14 dana stiglo iz Hong Konga :D :D :D
Nisam očekiv'o.
Bravo Hong Kong Post :D

Vrh

PostPoslato: 05 Feb 2010, 23:28 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 26 Mar 2006, 23:59
blaf77 je napisao:
Ja sam 27.11. kupio Wiimote za 25 dolara i jos mi nije stigao. Prije nego sto je istekao rok od 45 dana za zalbu zalio sam se i kinez mi bez pogovora odmah vratio pare (refund) na PayPal. Novac legao na moju Visa Electron u Raiffeisenu i sve ok.
Nisam mu htio odmah ostaviti komentar na e-bay dok ne dobijem robu ili novac nazad (vjerovatno je zato i ispao ovako fini, sto puta me molio da samo ne ostavljam negativan komentar), i kad je vratio novac ja mu dao 5* komentar i svi sretni.

Zasto si mu ostavio pozitivan komentar?

Vrh

PostPoslato: 07 Feb 2010, 23:18 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 29 Nov 2005, 15:04
tox master je napisao:
Jel mozes ostaviti link toga sto si uzeo bas da vidim o cemu se radi,ko je prodavac,kakva je isporuka...
Ja sam se cuo po ko zna koji put sa kinezom i rekao mi poslati ponovo punjac za laptop ali ovaj put za pracenjem posiljke za dzaba a inace se to naplacuje 1-5$ kako kaze.
Pa cu bas da vidim za koliko ce stici a ne bi me izdenadilo da na kraju stignu oba punjaca zajedno. :D

http://stores.ebay.com/flyebe
Koд овог лика сам купио USB-to-LPT каблић.

Vrh

PostPoslato: 07 Feb 2010, 23:42 
Početnik
Početnik

Ja sam danas poslao kinezu mail sa podacima da mi posalje punjac ponovo ali ovaj put sam stavio broj poste Srpskih posta posto mi je prosli put kad sam narucivao stiglo preko Bh poste i stiglo je posle oko 40 dana (u Brckom imamo 2 poste).
Bas da vidim da li ce sada biti bolje to jest brze.
Ako stigne i a 20 dana bice super.

Vrh

PostPoslato: 07 Feb 2010, 23:58 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

HugoLina je napisao:
blaf77 je napisao:

Zasto si mu ostavio pozitivan komentar?

Zasto ne??? Nije on kriv sto nisam dobio robu. Vratio mi je novac i nisam nista izgubio. Bio je fer i nije pravio probleme. Uradio je sve sto je mogao sa svoje strane. Sta sam trebao - traziti da mi ponovo posalje za iste pare jos jedan? Vidim da i to rade ljudi, meni nije ni palo na pamet niti bi bilo fer traziti.

Vrh

PostPoslato: 08 Feb 2010, 01:12 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

99% ti on to nije ni poslao jer da jeste, natezao bi se s tobom i poslao bi ti dokaz o poslanoj posiljci.
Imala sam nekoliko takvih iskustava, ne samo sa CN i HK, vec i sa Amerima i Japancima.
Jedan iz USA je isao tako daleko u blefiranju da je rekao kako se to vratilo njemu jer je zalutalo, posle dugo natezanja i raznih nebuloznih mailova, da bi na kraju poslao mi dokaz o posiljci i broj za pracenje posiljke (koji mi nije poslao odmah kad je navodno poslao item) gde se ispostavilo da je baja dao podatke od nekog paketa koji je poslao u Austriju, znaci poslao namenski tamo, a ne da je zalutalo kao sto se pokusavao izvuci.
Na kraju sam prijavila PP, ja napisala svoje, on svoje, trazili mu da dokumentuje to sto pise... naravno, frajer je oladio, PP meni vratio pare.
I tako jos nekoliko slucajeva u kojima sam se natezala sa slicnim prodavcima, kao i barem 20-tak onih koji nisu hteli dalje raspravljati se, vec su vratili pare, cim im ne prodje prvi blef. I to vrate celi iznos, iako je naglaseno da ne vracaju pare za shipping.
Zapitaj se, koliko logike ima?

I svaki put me iznervira cekanje i natezanje sa tako nekim ko me pokusava praviti budalom i zasto da mu ostavim pozitivan rating, sa sve detaljnim 5* ocenama?
U takvom slucaju ostavim neutralan, ako je sam vratio pare ili negativan ako je PP morao intervenisati.
Od vise od 30 stvari koje mi nisu stigle u nekom roku, nikada ni jedna nije stigla ni posle 2 meseca, kao sto se nekima desavalo.
Da je bilo sta ipak stiglo, platila bi to ponovo.

Meni banka uzme proviziju za konverziju u $, pa jos ako trazi placanje u funtama ili eurima, onda mi i PP naplati konverziju, jer mi je nalog vezan za dolar i plus jos postena kamata na taj iznos jer ide sa revolving kreditne, jer je u dosta slucajeva bio iznos preko 100$, jednom oko 300$ cak.

Vrh

PostPoslato: 08 Feb 2010, 05:03 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 21 Jan 2006, 22:41
nije tacno!! Imam malo vise iskustva s ebayom pa znam sta pricam,pogotovo s kupovinom iz azije cak i s drugih sajtova! Azijati su malo plasljivi sto se tice poslovanja s evropljanima,pogotovo sto ih vecina prodaje laznjake,oni se nikada ne natezu i ako dignes pampu vracas pare 100%. Ameri su drugi ili evropljani. Ja sam dosada skoro svaki put digao frku za kupljenu robu iz azije ako ne stigne za 7 dana i do sada moram reci da je svaki put stizala ali ja(bezobrezan kao sto jesam) nisam svaki put ni priznao da je stigla tako da sam do sada za 1/3 kupovina iz azije i pare vratio a robu primio.

Azijati su jako poverljivi sto se tice posla i oni robu salju 100%. Setite se ponekad da kod nas uzima svako sebi sta hoce(carinici).
A ako je neko fer da ti vrati pare ako roba nije stigla,smatram da je u redu dati positivad feedback,ja to isto uvek uradim! Zasto ne,niko nije u minusu,svi su na polaznoj tacki,cak je i prodavac u minusu ako je roba izgubljena i jos mu ti das negativno.

Smatram da je bas losak teski ali 100 ljudi 100 cudi

Tvoju odluku blaf77 podrzavam u potpunosti

Vrh

PostPoslato: 08 Feb 2010, 10:59 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

ratkop je napisao:
nije tacno!! Imam malo vise iskustva s ebayom pa znam sta pricam,pogotovo s kupovinom iz azije cak i s drugih sajtova! Azijati su malo plasljivi sto se tice poslovanja s evropljanima,pogotovo sto ih vecina prodaje laznjake,oni se nikada ne natezu i ako dignes pampu vracas pare 100%. Ameri su drugi ili evropljani. Ja sam dosada skoro svaki put digao frku za kupljenu robu iz azije ako ne stigne za 7 dana i do sada moram reci da je svaki put stizala ali ja(bezobrezan kao sto jesam) nisam svaki put ni priznao da je stigla tako da sam do sada za 1/3 kupovina iz azije i pare vratio a robu primio.

Azijati su jako poverljivi sto se tice posla i oni robu salju 100%. Setite se ponekad da kod nas uzima svako sebi sta hoce(carinici).
A ako je neko fer da ti vrati pare ako roba nije stigla,smatram da je u redu dati positivad feedback,ja to isto uvek uradim! Zasto ne,niko nije u minusu,svi su na polaznoj tacki,cak je i prodavac u minusu ako je roba izgubljena i jos mu ti das negativno.

Smatram da je bas losak teski ali 100 ljudi 100 cudi

Tvoju odluku blaf77 podrzavam u potpunosti

Ma od koga ti imas vise iskustva?

Azijati nisu nimalo plasljivi sto se tice toga, oni su plasljivi slati kopije u USA, pogledaj sve te uzorne prodavce kod njih i rating.

Ja ne kupujem stvari po 0,99$ sa free shippingom, pa da mi to hoce vratiti bez problema. Za tako nesto se ne bi ni natezala da mi vracaju pare.

Oni da posalju robu, imali bi i dokaz o slanju! Nemamo sta raspravljati oko toga dalje.
Ako on ima dokaz da je poslao, onda proveris na nasoj carini i posti. Sve se zna, sta je uslo u zemlju i odakle i moze se jednostavno proveriti. Prica o carinicima koji kradu stvari na posti... jel tako svi ljudi kradu, svuda, na svom radnom mestu?
Za sve mozes pisati prijavu, takve stvari se i kod nas cak istrazuju, zamisli!

Procitaj moj prethodni post, ali pazljivije i sa shvatanjem. Ja jesam u minusu kad mi ne stigne nesto od 50/80/120/180$.
Najgore sto cekam narucenu stvar i sto mi to treba, pa se kasnije moram gnjaviti trazeci to ponovo.

Uostalom, to ocenjivanje i postoji da docaras svoje iskustvo.
Ako sam ja ganjala nesto po ebay, nasla, jos ako sam cekala da bid-am, pa cekala da to stigne pa imala prepisku s njim ako nije stiglo i na kraju nista od toga, on meni vrati pare... jel to pozitivno iskustvo?
To je, uz moju najbolju volju, za neutralan feedback, uz koji ne napisem neki los komentar, vec napisem da smo imali problem i da je on sam vratio pare.

Ovo tvoje "postenje", uopste necu komentarisati, samo cu se grohotom nasmejati na ovo tvoje o 100 ljudi/cudi.
:lol:
Gospode Boze! :roll:

Vrh

PostPoslato: 08 Feb 2010, 11:38 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Ne znam, nisam previse kupovao na e-bay i ovo mi je prvi put da mi ne stigne. Moguce je i da nije poslao, ne znam, nije mi se dalo natezati. Drugi put cu malo vise gnjaviti i ja. Inace sam takav da jako vjerujem ljudima dok se ne uvjerim da grijesim.
Vraceno mi je bukvalno sve, cak i provizija na refund je na izvjestaju sada + nesto sitno, a kad sam placao bila je -. Stvar nisam kupovao za sebe vec narucio za prijatelja, pa se nisam puno nervirao sto nije stiglo.

Vrh

PostPoslato: 08 Feb 2010, 12:04 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Ja imam pozitivna iskustva sa ebay-om, jer svaki problem kad je bio, resen je.

Dosta tih, kod kojih posiljke putuju po vise od mesec dana, zavlace da prodje onaj rok na zalbu i prijavu, tako da pazite.

Stvari iz CN, HK, TW najcesce stignu za 3 nedelje i u vecini slucajeva ako ne dodje za mesec dana, nece ni doci.

Vrh

PostPoslato: 08 Feb 2010, 12:14 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 21 Jan 2006, 22:41
HugoLina je napisao:

Ma od koga ti imas vise iskustva?

Ovo tvoje "postenje", uopste necu komentarisati, samo cu se grohotom nasmejati na ovo tvoje o 100 ljudi/cudi.
:lol:
Gospode Boze! :roll:

Pa kad se uzme u obzir da imam 3 naloga i na svakom oko 500 feedbackova i da imam registrovanu trgovinu na ebayu rekao bih da od svih ljudi ovde imam najvise iskustva.
To sto kazem 100 ljudi/cudi meni je logicno,kao sto vidim i ostalima, ja cu uvek dati pozitivan feedback ako dobijem pare nazad ali eto ima ljudi kao sto si ti i oni davaju negativne feedbackova. Nesmatram da sam u minusu ako sam nesto vremena izgubio a pare vratio.

Ja sam na ebayu kupovao i stvari u vrednosti od nekoliko hiljada eur i prodavao tako da...

Ja licno mrzim s takvim ljudima da poslujem i uvek u feedbacku ostavim poruku da je sramota sto takvi postoje na ebayu.

Vrh

PostPoslato: 08 Feb 2010, 12:45 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Samo sam pitala s kim se poredis, da ljudi znaju.
To sto ti mislis da niko osim tebe nema nekog veceg iskustva sto se tice online trgovine, to je tvoja licna procena za koju, realno, nema nikakvog osnova.

Ne znam za druge na ovom forumu, verujem da ima jos dosta ljudi koji cesto kupuju online, ali ja cu napisati za sebe konkretno.
Sto se tice ebay-ja, imam 3 naloga (i dva na PP, jedan ovde, drugi vani za uplate), ali nemam po 500 feedbackova na svakom, jer ih koristim najvise za kupovinu. Reci cu ti da godisnje potrosim par hiljada $ i da sam narucivala stvari sa net-a jos dok je BiH u internet kupovini spadala pod Yugoslavia.

I ti sad glumis neku finocu sa pozitivnim feedbackom a ladno dizes frku kad ti nesto ne stigne za 7 dana iz Kine (sto je nemoguce obicnom postom) i onda uzmes i pare i zadrzis i narucenu stvar kad ti stigne!

I ti meni pricas o savesti, nekom moralu i logici?!? :lol:

Vrh

PostPoslato: 08 Feb 2010, 13:59 
Veteran
Veteran

Pridružio se: 21 Okt 2007, 17:13
Moze jedno pitanje oko uplate.Jel moguce (i ako jeste kako) kad prodam neku stvar na ebay-u ili nekom drugom sajtu za online trgovinu kada mi pare legnu na PayPal da ih povucem na karticu i dignem kes?

Udruzenje linux korisnika Republike Srpske

Vrh

PostPoslato: 08 Feb 2010, 14:10 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Trebalo bi da moze - kad sam otvarao PayPal nalog mogao sam birati da li cu samo placati preko PayPal-a ili i prodavati (dobijati uplate). Odabrao sam ovu drugu. Kad mi je prodavac vratio pare za ovo gore sto sam spomenuo da nisam dobio leglo je na karticu i najnormalnije sam podigao. ne znam jel' to zato sto je bio u pitanju refund ili inace moze tako.
Prijatelj mi je odustao od PayPal-a jer nije morao primiti novac u BiH preko njih, otisao je na MoneyBookers, preko njih sigurno moze. Mozda se u medjuvremenu nesto promijenilo kod PayPal-a.

Vrh

PostPoslato: 08 Feb 2010, 14:24 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Sa PP registrovanim na karticu iz banke u BiH, ne mozes sa PP prebaciti novac na karticu.
Eventualno, taj novac mozes koristiti online, za dalje placanje necega.

Sa vracanjem je druga stvar.

Ako imas nekoga vani (sa liste zemalja koje su na spisku na PP kao zemlje koje mogu primati uplate), najbolje da to tako organizujes, da ti tamo otvori neki racun za tu namenu.

Vrh

Prikaži postove u poslednjih:  Poređaj po  
Započni novu temu Odgovori na temu  [ 8795 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1 ... 17, 18, 19, 20, 21, 22, 23 ... 440  Sledeća

Sva vremena su u UTC [ DST ]