Mamma:) je napisao:
kim deal je napisao:
sve dok su ovakvi primitivni likovi glavna udarna pesnica islama, lako je.
sve dok žive u ovakvim komunama i sa onakvim karakterističnim izgledom lako ih je identifikovat i locirat.
međutim sklon sam mišljenju da su takve komune samo mamac za odvlačenje pažnje, a da stvarna opasnost leži u većim gradovima gdje i ti fanatici malo drugačije izgledaju, tzv. bijela al kaida.
u kojem ti filmu zivis... e sad bih ti nesto rekla, al ne bih da me banuju hahaha
recicu samo - kaka ti misljenje, jer vjerovatno nisi nikad vehabiju upoznao.. da ima gorih i da ih je vise, davno bi ti se ti Sulejman ili tako zvao, dugu bradu nosio vjeruj mi..
pozdravcic & no hard feelings - opusti se, nismo u zivotnoj opasnosti..
pravo da ti kažem upoznao sam mnoge takve i svaki dan se susrećem s njima i znam šta pričam. oni stvarno opasni se ničim ne ističu niti se trude kao ovi seljoši da budu upadljivi.
mnogi od njih izgledaju posve normalno čak su i moderno odjeveni.
svaki dan prolazim pored džamije kralj fahd koja im je stolno mjesto, tako da mi ti ne možeš držat lekcije o vehabijama.
uvjeren sam da ove karikature i služe da odvuku pažnju od onih koji stvarno nešto muljaju i koji su sposobni i po znanju i po obrazovanju napravit pravo sranje.
lično poznajem neke vehabije i u nekoj vrsti smo kontakta i o njima mogu reći sve najbolje.
znam tako likove koji imaju svoju prodavnicu u sarajevu, ti ljudi redovno obilaze starije ljude bez obzira na vjeru i naciju donose im namirnice i pomažu iako su vehabije za te momke imam samo riječi hvale. u tom naselju znam jednu staricu srpkinja je, koja što se tiče svih ostalih pa i srba može umrijet to niko ne bi ni primjetio, međutim ti ljudi te tzv. vehabije jednom kad starica nije bila u stanju da izađe oni su odmah to primjetili i obišli je te joj donjeli namirnice i pomogli joj.
ne može se niko osuđivat zbog svojih vjerskih ubjeđenja i na osnovu životnog stila jer to su onda predrasude, koje su jednako opasne kao i fanatizam svake vrste.