banjalukaforum.com

Dobrodošli na banjalukaforum.com
Danas je 04 Avg 2025, 16:20

Sva vremena su u UTC [ DST ]

Započni novu temu Odgovori na temu  [ 63 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1, 2, 3, 4  Sledeća
Autoru Poruka
PostPoslato: 03 Feb 2010, 00:35 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 21 Maj 2006, 19:12
Treba zvanično pitati Saudijsku Arabiju i Kraljevinu Jordan šta je cilj njihovih donacija vehabijama u BiH? Da nemaju novčane pomoći davno bi se oni rasuli i ušli u normalne tokove nakaradnog našeg društva.

Vrh

PostPoslato: 03 Feb 2010, 00:58 
Bič božji
Bič božji
Korisnikov avatar

Pridružio se: 15 Okt 2006, 12:58
Nikako da shvatim ove likove koi kazu "dok mene ne diraju ne smetaju mi" vidi se da su to zatucani likovi zadojeni nacionalizmom "u jednu ruku svi smo mi nacionalist" ali mi Srbi ili oni Hrvati nikad nismo isli bombom oko pasa medu ljude dok zatucani vehabija iz nekog sela kojeg kljukaju vijestima iz Iraka ili Irana vrlo lako ce to uraditi ovo selo nije puno daleko od BL, BG ili ZG mozda nekih 2-3h autom a sta se moze desiti ako njih samo 2-3 dode u grad puni svojih ideja nesmijem ni da pomislim.

Ovakve stvari treba sasjeci u korijenu oni djecu od malena uce nekim drugim stvarima nego sto se uce druga dijeca u BiH a t je ruku na srce terorizam.

Vrh

PostPoslato: 03 Feb 2010, 01:08 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 07 Jun 2004, 11:40
Ma to je jebeno strano tkivo na ovom dijelu zemaljske kugle. Nema tu puno price. Sasjeci u korijenu i rijesiti probleme.

Citiraj:
Gornja Maoča je potpuno izolovano mesto u kojem do sada nisu važili zakoni države BiH i u kojem se živi po šerijatskom zakonu. Put koji vodi do sela je gotovo potpuno neprohodan, a svi putokazi prema selu su na arapskom jeziku.
Na većini kuća su crne islamske zastave, a deca ovog sela uče po nastavnom planu i programu Jordana.

Citiraj:
U Maoči postoji škola na arapskom jeziku, koja deluje van bosanskih obrazovnih ustanova, zbog čega je Imamović bio predmet istrage Kantonalnog tužilaštva Tuzle. Sredinom 2008. godine oslobođen optužbi usled nedostatka dokaza.

Citiraj:
Vođa te vehabijske zajednice Nusret Imamović napisao je nedavno na jednom forumu da "samoubilački napadi nisu zabranjeni, ali ih ne treba koristiti osim u izuzetnim prilikama i situacijama".

Citiraj:
Međutim, nedavno je ministar bezbednosti Sadik Ahmetović rekao da u BiH ne postoje nikave terorističke organizacije i da su informacije o tome čista nagađanja.
:roll: :roll: :roll: Yebo ja m...r i njemu i njegovoj bezbjednosti.

Mali presjek informacija...

Vrh

PostPoslato: 03 Feb 2010, 01:15 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Najsmješnije je to što se sve ovo izvodi po nagovoru Amerike, po njenom nalogu je smjenjen ministar bezbjednosti Tarik Sadović, jer je koketirao sa fanaticima.

Vrh

PostPoslato: 03 Feb 2010, 07:50 
Pripravnik
Pripravnik
Korisnikov avatar

Pridružio se: 02 Jan 2008, 01:32
Ma to su vam četnici samo što su osunećeni i mole se nekom drugom Bogu :lol: :lol: :lol:

Vrh

PostPoslato: 03 Feb 2010, 08:30 
Majstor
Majstor
Korisnikov avatar

Pridružio se: 17 Nov 2004, 10:48
Vuk_samotnjak je napisao:
Nikako da shvatim ove likove koi kazu "dok mene ne diraju ne smetaju mi"

s' ovim se slazem 100% - i hvala dragom Bogu da su poceli skidati karcinome BiH, samo ima ih na svakoj strani.. dal' hodali bombom oko pasa (sto se hvala Bogu jos u Bosni dogodilo nije) ili bombu/pistolj/noz u ruci nosili = isto sra*e drugo pakovanje.. sve te fasisticki nastrojene nacionaliste treba istrijebiti. Jedno veliko hvala pokretacima i ucesnicima ove akcije!

Vrh

PostPoslato: 03 Feb 2010, 09:34 
Majstor
Majstor
Korisnikov avatar

Pridružio se: 24 Okt 2009, 12:34
sve dok su ovakvi primitivni likovi glavna udarna pesnica islama, lako je.
sve dok žive u ovakvim komunama i sa onakvim karakterističnim izgledom lako ih je identifikovat i locirat.
međutim sklon sam mišljenju da su takve komune samo mamac za odvlačenje pažnje, a da stvarna opasnost leži u većim gradovima gdje i ti fanatici malo drugačije izgledaju, tzv. bijela al kaida.

Vrh

PostPoslato: 03 Feb 2010, 10:09 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 29 Sep 2006, 09:31
Vuk_samotnjak je napisao:
Nikako da shvatim ove likove koi kazu "dok mene ne diraju ne smetaju mi" vidi se da su to zatucani likovi zadojeni nacionalizmom "u jednu ruku svi smo mi nacionalist" ali mi Srbi ili oni Hrvati nikad nismo isli bombom oko pasa medu ljude dok zatucani vehabija iz nekog sela kojeg kljukaju vijestima iz Iraka ili Irana vrlo lako ce to uraditi ovo selo nije puno daleko od BL, BG ili ZG mozda nekih 2-3h autom a sta se moze desiti ako njih samo 2-3 dode u grad puni svojih ideja nesmijem ni da pomislim.

Ovakve stvari treba sasjeci u korijenu oni djecu od malena uce nekim drugim stvarima nego sto se uce druga dijeca u BiH a t je ruku na srce terorizam.

Licno ne gotivim ove likove, ali ipak mislim da bi stvari trebalo staviti na pravo mjesto. Kao prvo, sta su ti ljudi URADILI sto se kosi sa zakonom? Price tipa: oni mogu, oni misle i sta ako.... ostavimo za kasne veceri uz mezu i rakiju. Po meni, ono sto treba sankcionisati je njihova nadobudnost prema pridoslicama, znaci, ako presrecu narod, oduzimaju aparate i prijete, sankcionisati, takodje u slucaju nastavnih planova, zna se sta zakon i drzava kaze o tome... Kad bi bilo mjerilo ko ce koje vijesti gledati,koje zastave vjesati i cemu ce djecu u kuci uciti, mislim da bi svako zatucano selo moglo biti predmet ovakvih akcija.

Ova akcija je uglavnom bila pokazna vjezba, da se pokaze zapadu kako Drzava ima snagu i radi svoj posao, a takodje da se i domacoj javnosti pokaze da postoje jedinstvene snage koje u svakom slucaju mogu brzo i efikasno djelovati u slucaju bilo kakvog zakuhavanja.

Da se pitalo većinu, još bismo bili na istom baobabu u Africi, jahali grane i krezavo se smijali onoj budali s vizijom što je sišla dolje, umislivši da može hodati na dvije noge i polugom zatući mamuta...

Vrh

PostPoslato: 03 Feb 2010, 10:17 
Administrator
Korisnikov avatar

Pridružio se: 15 Nov 2002, 13:51
ERROR je napisao:
koje zastave vjesati

Uglavnom se slažem,ne možeš ljude kažnjavati na osnovu ŠBB KBB,ali da ih treba staviti pod prismotru,treba.......Što se tiče zastava...mislim da ja i to zakonom uređeno.Znam da su prije par godina na "Jelšingrad" Slovenci izvjesili svoju zastavu pa je policija intervenisala.

Vrh

PostPoslato: 03 Feb 2010, 13:18 
Majstor
Majstor
Korisnikov avatar

kim deal je napisao:
sve dok žive u ovakvim komunama i sa onakvim karakterističnim izgledom lako ih je identifikovat i locirat.
međutim sklon sam mišljenju da su takve komune samo mamac za odvlačenje pažnje, a da stvarna opasnost leži u većim gradovima gdje i ti fanatici malo drugačije izgledaju, tzv. bijela al kaida.

u kojem ti filmu zivis... e sad bih ti nesto rekla, al ne bih da me banuju hahaha
recicu samo - kaka ti misljenje, jer vjerovatno nisi nikad vehabiju upoznao.. da ima gorih i da ih je vise, davno bi ti se ti Sulejman ili tako zvao, dugu bradu nosio vjeruj mi..
pozdravcic & no hard feelings - opusti se, nismo u zivotnoj opasnosti..

Vrh

PostPoslato: 03 Feb 2010, 13:27 
Majstor
Majstor
Korisnikov avatar

ERROR je napisao:
Licno ne gotivim ove likove, ali ipak mislim da bi stvari trebalo staviti na pravo mjesto. Kao prvo, sta su ti ljudi URADILI sto se kosi sa zakonom? Price tipa: oni mogu, oni misle i sta ako.... ostavimo za kasne veceri uz mezu i rakiju. Po meni, ono sto treba sankcionisati je njihova nadobudnost prema pridoslicama, znaci, ako presrecu narod, oduzimaju aparate i prijete, sankcionisati, takodje u slucaju nastavnih planova, zna se sta zakon i drzava kaze o tome... Kad bi bilo mjerilo ko ce koje vijesti gledati,koje zastave vjesati i cemu ce djecu u kuci uciti, mislim da bi svako zatucano selo moglo biti predmet ovakvih akcija.

Ova akcija je uglavnom bila pokazna vjezba, da se pokaze zapadu kako Drzava ima snagu i radi svoj posao, a takodje da se i domacoj javnosti pokaze da postoje jedinstvene snage koje u svakom slucaju mogu brzo i efikasno djelovati u slucaju bilo kakvog zakuhavanja.

druze moj, ovdje se bas ne slazem stobom.. skolski program iz Jordana, odvajanje djevojcica i djecaka.. sorry, mi zivimo u 21. vijeku, ne znam koji palestinac je nama predsjednik.. sve sto se kosi sa zakonom BiH je kriminal, pa tako i ovo.. sirenje ovakve vrste nije prijetnja pravoslavcima, katolicima i ostalim koliko muslimanima BiH i to treba sasjeci u korjenu.. svi majmuni koji pokusavaju razvaliti i dokrajciti ovaj napaceni narod BiH treba istrijebiti (po mom zatvoriti ili protjerati) drugacije nam nema napretka..
Dodo, Hare i co. nadam se da ce i vama uskoro zazujat' po usima papci ;D

Vrh

PostPoslato: 03 Feb 2010, 15:33 
Majstor
Majstor
Korisnikov avatar

Mamma:) je napisao:
kim deal je napisao:

u kojem ti filmu zivis... e sad bih ti nesto rekla, al ne bih da me banuju hahaha
recicu samo - kaka ti misljenje, jer vjerovatno nisi nikad vehabiju upoznao.. da ima gorih i da ih je vise, davno bi ti se ti Sulejman ili tako zvao, dugu bradu nosio vjeruj mi..

pravo da ti kažem upoznao sam mnoge takve i svaki dan se susrećem s njima i znam šta pričam. oni stvarno opasni se ničim ne ističu niti se trude kao ovi seljoši da budu upadljivi.
mnogi od njih izgledaju posve normalno čak su i moderno odjeveni.
svaki dan prolazim pored džamije kralj fahd koja im je stolno mjesto, tako da mi ti ne možeš držat lekcije o vehabijama.
uvjeren sam da ove karikature i služe da odvuku pažnju od onih koji stvarno nešto muljaju i koji su sposobni i po znanju i po obrazovanju napravit pravo sranje.
lično poznajem neke vehabije i u nekoj vrsti smo kontakta i o njima mogu reći sve najbolje.
znam tako likove koji imaju svoju prodavnicu u sarajevu, ti ljudi redovno obilaze starije ljude bez obzira na vjeru i naciju donose im namirnice i pomažu iako su vehabije za te momke imam samo riječi hvale. u tom naselju znam jednu staricu srpkinja je, koja što se tiče svih ostalih pa i srba može umrijet to niko ne bi ni primjetio, međutim ti ljudi te tzv. vehabije jednom kad starica nije bila u stanju da izađe oni su odmah to primjetili i obišli je te joj donjeli namirnice i pomogli joj.
ne može se niko osuđivat zbog svojih vjerskih ubjeđenja i na osnovu životnog stila jer to su onda predrasude, koje su jednako opasne kao i fanatizam svake vrste.

Vrh

PostPoslato: 03 Feb 2010, 15:37 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 21 Apr 2004, 22:12
...@error slazem se...meni je pre par godina zasmetalo kad su one ljude izrucili u guantanamo...zasto...bilo je bez ikakvih istraznih radnji, dakle, bez dokazane krivice...drugo, bili su legalni drzavljani bih pa nisu smeli da ih izruce...sta se na kraju desilo...drzava bih danas gubi parnice od tih ljudi, placa debele odstete, a sve zbog dodvoravanja amerikancima...

DJ KRMAK
...i vrapčići...

nevidljivi problemi sada znam i koji neko nam je stavio drogu u heroin

Vrh

PostPoslato: 03 Feb 2010, 16:12 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Postalo je očigledno da vlast u BiH ne smije povući rez u vlasitoj državi, a da za to ne traži odobrenje od USA ambasade ili Amera iz OHR.

Vrh

PostPoslato: 03 Feb 2010, 16:57 
Majstor
Majstor
Korisnikov avatar

kim deal je napisao:
Mamma:) je napisao:
kim deal je napisao:

pravo da ti kažem upoznao sam mnoge takve i svaki dan se susrećem s njima i znam šta pričam. oni stvarno opasni se ničim ne ističu niti se trude kao ovi seljoši da budu upadljivi.
mnogi od njih izgledaju posve normalno čak su i moderno odjeveni.
svaki dan prolazim pored džamije kralj fahd koja im je stolno mjesto, tako da mi ti ne možeš držat lekcije o vehabijama.
uvjeren sam da ove karikature i služe da odvuku pažnju od onih koji stvarno nešto muljaju i koji su sposobni i po znanju i po obrazovanju napravit pravo sranje.
lično poznajem neke vehabije i u nekoj vrsti smo kontakta i o njima mogu reći sve najbolje.
znam tako likove koji imaju svoju prodavnicu u sarajevu, ti ljudi redovno obilaze starije ljude bez obzira na vjeru i naciju donose im namirnice i pomažu iako su vehabije za te momke imam samo riječi hvale. u tom naselju znam jednu staricu srpkinja je, koja što se tiče svih ostalih pa i srba može umrijet to niko ne bi ni primjetio, međutim ti ljudi te tzv. vehabije jednom kad starica nije bila u stanju da izađe oni su odmah to primjetili i obišli je te joj donjeli namirnice i pomogli joj.
ne može se niko osuđivat zbog svojih vjerskih ubjeđenja i na osnovu životnog stila jer to su onda predrasude, koje su jednako opasne kao i fanatizam svake vrste.

nisam tip koji stavlja sve u isti kos, ali upoznala sam vehabije iz g. Maoce tako da znam sta pricam.. nego mene interesuje ovo: ti kazes "oni stvarno opasni se ničim ne ističu niti se trude kao ovi seljoši da budu upadljivi.
mnogi od njih izgledaju posve normalno čak su i moderno odjeveni." kako si ih ti skont'o?

Vrh

PostPoslato: 03 Feb 2010, 17:31 
Majstor
Majstor
Korisnikov avatar

kako sam ih skontao?
postoje vrata na koja ulaze i mjesta na kojim se okupljaju, također se povremeno javljaju u javnosti njihove sive eminencije, a postoje i njihova glasila koja pratim.
također ljudi koji kontrolišu tokove novca nisu ti seljoši iz gornje maoče ni njima slični.
to i jeste cilj, kad se pomene islamski fundametalizam, terorizam ili vehabije da se odmah pomisli na polupismene bjednike sa podrezanim tolama i kozjom bradicom, dok god takvi odvraćaju pažnju svojom galamom i glupostima, oni koji su stvarna prijetnja ostaju neprimjećeni.
ali određene službe prate i rad ovih drugih ali je njihovom djelovanju mnogo teže ući u trag i oni se ne smiju hapsit ni dirat bez jakih dokaza, a i kad postoje dokazi potrebni su im na slobodi da bi se ušlo dublje u strukture njihove organizacije koja djeluje globalno i ti nivoi se ne smiju dirat ni hapsit bez odobrenja SAD-a, bar kad su u pitanju zemlje koje su vazali SAD-a.

Vrh

PostPoslato: 03 Feb 2010, 17:48 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 23 Okt 2003, 20:23
Treba ih sve protjerati zi BiH....

nježna kraljice, sudbine.
Rodila, te rijeka duboka,
u svakom viru Vrbas nosi tajnu,
nosi istinu.

Ovo je moj grad...

"

Vrh

PostPoslato: 03 Feb 2010, 17:49 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 21 Apr 2004, 22:12
Banjalucki_Behar je napisao:

...zasto, ako su drzavljani bih...ako su krivi, i sud to utvrdi,neka ih zatvore...zasto se ne pridrzavamo sopstvenih zakona...

DJ KRMAK
...i vrapčići...

nevidljivi problemi sada znam i koji neko nam je stavio drogu u heroin

Vrh

PostPoslato: 03 Feb 2010, 20:19 
Pripravnik
Pripravnik
Korisnikov avatar

Pridružio se: 02 Jan 2008, 01:32
Banjalucki_Behar je napisao:

Kud bi ih protjero ?
Zar nisi čuo da su svi bosanski državljani "domorodci" rođeni u Bosni..

Vrh

PostPoslato: 03 Feb 2010, 21:43 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 23 Okt 2003, 20:23
aco51 je napisao:
Kud bi ih protjero ?
Zar nisi čuo da su svi bosanski državljani "domorodci" rođeni u Bosni..

U Bec, odakle je nastala ta ideologija koju doticni sljede....

nježna kraljice, sudbine.
Rodila, te rijeka duboka,
u svakom viru Vrbas nosi tajnu,
nosi istinu.

Ovo je moj grad...

"

Vrh

Prikaži postove u poslednjih:  Poređaj po  
Započni novu temu Odgovori na temu  [ 63 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1, 2, 3, 4  Sledeća

Sva vremena su u UTC [ DST ]