banjalukaforum.com

Dobrodošli na banjalukaforum.com
Danas je 05 Maj 2025, 08:10

Sva vremena su u UTC [ DST ]

Započni novu temu Odgovori na temu  [ 53 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1, 2, 3
Autoru Poruka
PostPoslato: 02 Feb 2010, 21:33 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 21 Apr 2004, 22:12
Citiraj:
u usporedbi s onim prije lemija sad smo amerika, pa pogledaj malo oko sebe, pogledaj donešene zakone, probaj otvorit firmu sad se to može bez problema i bez par godina lutanja, pogledaj cifre ubiranja poreza, pogledaj cifru budžeta i usporedi sa cifrom prije lemija, na koju god stranu pogledaš očit je i politički i ekonomski napredak RS-a.

...u poredjenju s onim sto smo mogli biti da nismo imali milu vec nesto posteniju vlast smo dno...koje napredne zakone treba da vidim-mozda onaj o fiskalizaciji ili onaj o oduzimanju imovine stecene vrsenjem krivicnih dela...smesno...porezi nisu nikakva zasluga mile & co. jer su zakoni iz oblasti poreske politike doneseni pre, a najvazniji o pdv sto je osnova punjenja budzeta na nivou bih isto pre dolaska spire gore...zar je trebalo da imamo manji budzet...koji su efekti punjenja budzeta u oblasti podsticaja privredi za zaposljavanje...koje su to olaksice za otvaranje firmi...i dalje je hrpa paira pogotovo za strance...evo, danas je objavljena lista propusta koju je sacinila komisija parlamenta evrope, a koja se odnosi uravo na ambijent koji bi trebao da doprinese stranim ulaganjima...zadnji smo u evropi...da li je to milin epohalni doprinos...ne bih sad da naponjim silne propale investicije koje su istopile sredstva telekoma i prelila ih u dzepove stankovica i slicnih ortaka mile& co...ajd u zdravlje...

DJ KRMAK
...i vrapčići...

nevidljivi problemi sada znam i koji neko nam je stavio drogu u heroin

Vrh

PostPoslato: 02 Feb 2010, 21:44 
Majstor
Majstor
Korisnikov avatar

Pridružio se: 24 Okt 2009, 12:34
šta je mile zatekao i naslijedio, ovo sad se može smatrat ekonomskim čudom što mu mnogi analitičari i priznaju.
bez obzira na sve mile je spasio RS od propasti, a moja procjena i opklada je da ako bi SDS sa mihaljicom i sličnom ekipom u koalicij došli na vlast RS nestaje u roku od manje od 2 godine.

Vrh

PostPoslato: 02 Feb 2010, 21:47 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat
Korisnikov avatar

Pridružio se: 14 Nov 2009, 17:16
mozda kimi misli na efektnu prodaju telekoma, i enormni gubitak para od prodaje telekoma... poreze je ivanic postavio, a dodik je fiskalizovao prodavnice, od kojih je nekoliko stotina odmah kljuc u bravu... razvoj sitnih i malih preduzeca cvjeta, kupovina cesne je omogucila letenje na vsve destinacije, gdje se odrzavaju ekonomski skupovi, na vijestima javljaju kako sada g7 i rusija ne zove se vise tako, vec, g8 i republika srpka... bravo lemi :lol:

Vrh

PostPoslato: 02 Feb 2010, 22:27 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 23 Okt 2003, 20:23
budjav_lebac je napisao:
mozda kimi misli na efektnu prodaju telekoma, i enormni gubitak para od prodaje telekoma... poreze je ivanic postavio, a dodik je fiskalizovao prodavnice, od kojih je nekoliko stotina odmah kljuc u bravu... razvoj sitnih i malih preduzeca cvjeta, kupovina cesne je omogucila letenje na vsve destinacije, gdje se odrzavaju ekonomski skupovi, na vijestima javljaju kako sada g7 i rusija ne zove se vise tako, vec, g8 i republika srpka... bravo lemi :lol:

Pa nije Dodik napravio Telekom, nego su ga generacije decenijama gradile to da bih Dodik prodao, a od tih para jos nikakvoga dobra nismo vidjeli. Fiskalne kase koje inace prodaje Mikijev zet su nabavljane po jeni od 40evra, a prodaju se po cjeni od 1000km,,,,Blagostanje..........

nježna kraljice, sudbine.
Rodila, te rijeka duboka,
u svakom viru Vrbas nosi tajnu,
nosi istinu.

Ovo je moj grad...

"

Vrh

PostPoslato: 02 Feb 2010, 23:01 
Majstor
Majstor
Korisnikov avatar

čim su muslimani počeli navijat za SDS i radikale sve je jasno.
naravno da je kupio cesnu i treba kupit još jednu i naravno da je napravio zgradu vlade, ništa od toga nije njegovo već od vlade. šta treba vlada da bude u nekim barakama ili da putuju skupa sa tihićem ekonomskom klasom turkiš-eirlejnsa.
nekad je strancima bilo sve jasno kad bi vidjeli protokol i prostor vlade RS, sad je sasvim druga priča i drugačij tretman.
najgora mi je fukara koja sve mjeri kroz svoj fukarluk, šta je trebalo zamjesto zgrade vlade svakom stanovniku RS-a dat po sto maraka koje bi ovi spičkali za jedan dan i sutra opet bili fukara. najjači su mi radnici propalih komunističkih fabrika poput čajevec i sličnih koji kao nešto krive vladu, pa napravi brate konkurentan proizvod plasiraj na tržište i šta bude, ne znam kakve veze ima vlada sa nesposobnim menadžmentima kompanija.
ili kad poljoprivrednici nešto kenjaju ustvari nisu sposobni da budu konkurentni, a imaju veće otkupne cijene npr. mlijeka nego u njemačkoj itd. itd.

Vrh

PostPoslato: 02 Feb 2010, 23:08 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 11 Dec 2007, 17:26
Citiraj:
radnici propalih komunističkih fabrika poput čajevec i sličnih koji kao nešto krive vladu, pa napravi brate konkurentan proizvod plasiraj na tržište i šta bude, ne znam kakve veze ima vlada sa nesposobnim menadžmentima kompanija.

malo si me iznenadio, mislio sam da imas bar malo mozga u glavi. ako vlada nema veze sa propalim drzavnim preduzecima, onda ne znam ko ima. i jos mi reci koji mu to analiticar priznaje da je napravio cudo za RS u ekonomskom smislu. na stranu federaciju i ostalo, a kako ti objasnjavas ove silne afere koje se vezuju za milu. ali se nemoj sluziti njegovom taktikom, da sad napadnes, argumentuj svoju pricu.

Vrh

PostPoslato: 02 Feb 2010, 23:09 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Citiraj:

...aj ne lupaj...ko to navija-navedi...

Citiraj:

...i obrazuj se malo...da i pusti radnike da ti se mami ne struca...

DJ KRMAK
...i vrapčići...

Vrh

PostPoslato: 02 Feb 2010, 23:54 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

kim deal je napisao:
naravno da je kupio cesnu i treba kupit još jednu i naravno da je napravio zgradu vlade, ništa od toga nije njegovo već od vlade. šta treba vlada da bude u nekim barakama ili da putuju skupa sa tihićem ekonomskom klasom turkiš-eirlejnsa.
nekad je strancima bilo sve jasno kad bi vidjeli protokol i prostor vlade RS, sad je sasvim druga priča i drugačij tretman.
najgora mi je fukara koja sve mjeri kroz svoj fukarluk, šta je trebalo zamjesto zgrade vlade svakom stanovniku RS-a dat po sto maraka koje bi ovi spičkali za jedan dan i sutra opet bili fukara. najjači su mi radnici propalih komunističkih fabrika poput čajevec i sličnih koji kao nešto krive vladu, pa napravi brate konkurentan proizvod plasiraj na tržište i šta bude, ne znam kakve veze ima vlada sa nesposobnim menadžmentima kompanija.
ili kad poljoprivrednici nešto kenjaju ustvari nisu sposobni da budu konkurentni, a imaju veće otkupne cijene npr. mlijeka nego u njemačkoj itd. itd.

Ocikledno da te Miki hipnotisao :D Pa zgrada Vlade je najveca fabrika u RS, tu radi oko 2000radnika, koje mi placamo kroz poreze, jedna pepeljara kosta kao 18 pemzija u RS, i to to opravdavas nacionalizmom.

Sto se tice komunistickih fabrika, zestoko pojma nemas, Cajevac je bio gigant a prodan je Mikijevom jaranu za 16feninga, i naravno sve je propalo. Nekih 17duluma zemlje u centru grada, i opet nam pricaj o Blagostanju, i procvatu u Mikijevom revolucijom :D :D :D :D

nosi istinu.

Ovo je moj grad...

"

Vrh

PostPoslato: 03 Feb 2010, 00:02 
Bič božji
Bič božji
Korisnikov avatar

Pridružio se: 16 Jul 2004, 12:09
Kim deal,

skoro sam gledao jednog ekonomistu, koji se tom tematikom bavio na egzaktan nacin. Samo jedan primjer :Vrijednost auta koji koristi predsjednik Vlade (evropski prosjek)/ BDP (opet prosjek). Dakle pricamo, o relativnim, a ne apsolutnim vrijednostima, koje si time, savrseno uporedive.

I, kad se ta ista jednacina upotrijebi na RS, znas li sta kaze jednacina? Jedva polovan Tomos. Jedva.

Vrh

PostPoslato: 03 Feb 2010, 09:50 
Majstor
Majstor
Korisnikov avatar

žaoka je napisao:
Citiraj:

...aj ne lupaj...ko to navija-navedi...

gledaš li ti uopšte federalne medije i čitaš li njihovu štampu?

što se tiče komunističkih "giganata" ni jedan sa svojim dugovima ne vrijedi ni toliko za koliko je prodan sa obavezama kupca prema "radnicima" koji i ne rade.
takve fabrike nas samo vuku dublje u propast i treba ih se riješit tako da država s tom rupom bez dna nema ništa. proći će još vremena dok se ne iskorijeni komunistički mentalitet u ljudima.

Vrh

PostPoslato: 03 Feb 2010, 10:50 
Majstor
Majstor
Korisnikov avatar

Pridružio se: 05 Okt 2005, 23:57
kim deal je napisao:

Klasicna dodikovska podmetacina!

http://www.youtube.com/watch?v=dk5FBE1L-Kc

Vrh

PostPoslato: 03 Feb 2010, 15:27 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Citiraj:
gledaš li ti uopšte federalne medije i čitaš li njihovu štampu?

...gledam, i nista nisam primetio...a pogotovo ne mogu da setim da je neko mihajlicu spomenuo...ikad...njega jedino mile spominje...

DJ KRMAK
...i vrapčići...

Poslednji put menjao žaoka dana 03 Feb 2010, 17:46, izmenjena samo jedanput

Vrh

PostPoslato: 03 Feb 2010, 17:42 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

žaoka je napisao:
.gledam, i nista nisam primetio...

Nema to veze, Mile je rako tako,,, i tako mora da bude :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

Sto se tice "giganta Cajevca" 17 duluma zemlje sa pratecim objektima je vrijednije od ona 2miliona dugova sto je Mikijev half preuzeo. Zamisli samo Aperion placa oko 25.000 km mjesecne kirije, a da nenabrajam ostale firme koje su tu pod kirijom itd. Raspitaj se koliko kosta kvadrat zemlje u BL, i vidjeces balgstanj :D e

nosi istinu.

Ovo je moj grad...

"

Vrh

Prikaži postove u poslednjih:  Poređaj po  
Započni novu temu Odgovori na temu  [ 53 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1, 2, 3

Sva vremena su u UTC [ DST ]