akermon je napisao:
Onda još ako tehnićke mogućnosti dozvoljavaju 2 tv onda tek možeš imati 2 tv ako uzmeš još jedan risiver koji moraš još dodatno platiti.
sa sajta maxtv:
Zašto koristiti MAXtv na jednom televizoru, kad uz istu mjesečnu naknadu možete imati MAXtv na dva televizora? Potrebno je samo podnijeti zahtjev preko MAXtv sučelja na vašem televizoru, nakon čega ćemo provjeriti tehničke mogućnosti te instalirat još jedan MAXtv prijamnik uz jednokratnu naknadu...
U Sloveniji se plaća dodatno i u srbiji je tako. U Sloveniji i Srbiji, i Hrvatskoj i ako postoji iptv kablovska je no. 1.
Iptv uzimaju oni koji nemaju mogućnosti kablovske i takvo je mišljenje i Telekoma.
Pazi, akermone, napisao si da ne može na dva TV-a.
Kada sam ti dokazao da može, ti si napisao se plaća još jedna pretplata.
Našao sam objašnjenje sa zvaničnog sajta operatera t-com i tamo stoji da se uz
JEDNU PRETPLATU može imati IPTV na dva TV-a (naravno, da se pri tom gledaju različiti programi).
Sada nešto pišeš o naknadi za dodatni risiver. A, u stvari, plaća se naknada i to jednokratna za dodatni risiver. Dakle,
jednom. I čini mi se da se plaća nešto sitno. Imaš cjenovnik na sajtu pa vidi.
Šta ti nije jasno?
Da li ti treba prevod?

Na koji jezik?
mr.no je napisao:
Ja vjerujem da je i u Srbiji i Hrvatskoj kablovska no1, ali isto tako mislim da je tamo rijec o ozbiljnim operaterima, koji ne zajebavaju svoje klijente (musterije). Na elti svaki put kad gledam neki film ili utakmicu, moram strijepiti da li ce kanal izdrzati do kraja tog sadrzaja ili da li ce biti kanala uopste.
Primjer 1: Prije, otprilike, mjesec dana nastelim se da gledam Sopranos na Fox crimeu u 00.30 (redovno gledam, s obzirom da sam, dok je serija bila emitovana na HRT-u, propustio neke epizode), kad ono Foxa ni iz glave, a na rasporedu je bila jedna od najzanimljivijih epizoda. Toliko sam bio bijesan da sam htio zvati na dezurni broj, ali sam se u zadnji cas predomislio.
Primjer 2: Jedva cekam da pogledam utakmicu Manchester United - Manchester City, kad Sportklub ispario. Popizdio, srecom jedan clan foruma javi da ima tekma na DSF-u.
Primjer 3: Gledam skoro neki film na RTS1, poslije dvadesetak minuta crnilo i kanali se nije vratio do ujutro.
Svaki put kad krene da pada kisica, nestane 10-ak kanala, Fox lifea nema u treuntku dok ovo pisem, jedno vrijeme se uopste nije mogla gledati emisija 6o minuta na FTV, Novu tv kad je Liga sampiona nekad iskljucuju, nekad ne, MTV-a zna da ne bude danima, itd., itd.....
Ako me Iptv rijesi ovih muka, naravno da cu ga uzeti (posebno ako jos budu imali bolju ponudu kanala, npr. Arenasport, HBO, cak i uz doplatu...), treba ipak cuvati zivce za starost.

Potpis!!!
Aposlutno
svega što je mr.no napisao u svom postu!