banjalukaforum.com

Dobrodošli na banjalukaforum.com
Danas je 22 Jul 2025, 15:52

Sva vremena su u UTC [ DST ]

Započni novu temu Odgovori na temu  [ 146 Posta ]  Idi na stranicu 1, 2, 3, 4, 5 ... 8  Sledeća
Autoru Poruka
PostPoslato: 24 Jan 2010, 22:30 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 03 Maj 2008, 10:50
Neka kao uvodni tekst posluzi ovaj izvod:

Citiraj:
Broj slucajeva antisemitizma je prema jednom izraelskom izvjestaju bio prosle godine visi nego u zadnjih deset godina. Samo u Francuskoj, Britaniji i USA je 2009. registrovano vise od 500 slucajeva antisemitizma, kako se kaze u jednom izvjestaju predstavljenom na sjednici izraelskog kabineta u Jeruzalemu.

Jedan od razloga za porast antisemitizma sirom svijeta je izraelska ofanziva u pojasu Gaze u decembru 2008. i januaru 2009., kako tvrdi izvjestaj.

Ekstremisticka propaganda protiv Izraela nakon operacije "Lijevano olovo" je omogucila sjedinjenje radikalnih islamista i klasicnih antisemita, koje je isprovociralo ovaj talas antisemitizma sirom svijeta, kako stoji u izvjestaju istrazivackog centra za antisemitizam na univerzitetu u Tel Aviv-u, koji od pocetka 90-ih godina broji slucajeve antisemitizma u citavom svijetu.

Volio bih cuti vase komentare o uzrocima antisemitizma (odnosno antijudaizma), ne samo u moderno doba nego tokom citave istorije. Navedite primjere diskriminacije Zidova kroz istoriju i razloge koji su dovodili do te diskriminacije, kao i vase licno misljenje o tome.

Ukratko, licno mislim da su Zidovi bili dozivljavani kao prijetnja samo zbog ogromnog uticaja koji su imali na drustva u kojima su zivjeli, njihova nesreca je ta sto su bili manjina gdje god da su se nastanjivali, pa su lako postajali plijen neprijateljski nastrojenih pojedinaca ili grupa.

The hell where youth and laughter go.

Vrh

PostPoslato: 24 Jan 2010, 23:41 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 23 Dec 2006, 18:50
Tacno je i to, a tacno je i da je u starom zavjetu Bog iznio prokletstvo na njih zbog nepostovanja njegovih zakona, kao sto postoji prorocanstvo o stradanju njegovog naroda, a postoji i prorocanstvo kako ce se njegov narod rasuti po svijetu. Ne mogu se tacno sjetiti koji stihovi govore o tome, ali cini mi se da sam citao davno o tome.

Filozofija...

Vrh

PostPoslato: 25 Jan 2010, 00:02 
Administrator
Korisnikov avatar

Pridružio se: 15 Nov 2002, 13:51
Uzrok antijudaizma je uticaj crkve,prvenstveno katoličke ali ni pravoslavna nije baš sklona judeizmu.....E,sad razlog zbog kojeg crkva "kinji" jevreje.....Lakomost na tuđe pare i imovinu.Sticajem okolnosti jevreji su rasuti svuda po svijetu,progonjeni od svih.Normalno je da neće svoj imetak vezati za zemlju,nekretnine i sl. nego za nešt "pokretljivije",zlato,novac,vrijednosne hartije.....E,kada crkvi,govorim o prošlosti kada je crkva imala puno veći uticaj na svjetovna pitanja,zatreba novaca ili neprijatelj......Jbg,jevreji su na tapetu....

Vrh

PostPoslato: 25 Jan 2010, 14:38 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 14 Feb 2008, 23:04
Разлог је и што се они толико медијски експонирају и смарају да је то чудо. Упалиш сателит и на тим страним каналима где год су неки документарци видиш само о Јеврејима, нацистима, логорима...
Јесу страдали али нису једини али они посматрају као да јесу и праве буквално сами себи анти-симпатије.

http://www.youtube.com/watch?v=oXo4ox94 ... e=youtu.be

Vrh

PostPoslato: 25 Jan 2010, 17:24 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat
Korisnikov avatar

Pridružio se: 14 Nov 2009, 17:16
Silvio Dante moglo bi se reci, mada ima tu svega, meni najvise smeta nacin na koji se ta neistina koju oni medijski sire...

primjeri koji sam primjetio u zadnje vrijeme:

1.onaj matori jevrejin, savjetnik dodikov, gost mate djakovica u teleringu, upitan kako je to moguce da su jevreji na svim kljucnim pozicijama u bilo kojoj vecoj korporaciji, drzavnim organima bilo koje drzave?! on odgovara, "to nije tacno, oni su samo direktori tih korporacija."
nas entitet ga postavlja za sentora iako on nema nikakve doticajne tacke sa entitetom, rodjen je u novom sadu, zivio po svijetu i sada po stare dane nekako se pojavi kod nas, no dobro...

2.gledao sam onu seriju dr.house, bila mi je simpaticna dok nisam, poceo uocavati jevrejske zvijezde po staklima bolnice, i kada sam razmisljao o likovima, slucajno mi pade dr. james wilson, koji je dobar dechko i u svakoj epizodi pocrta se ta njegova jevrejska pripadnost, za razliku od njega dr.house (amerikanac), seljacina, frik, prostak... prostom logikom dolazimo jevreji su fini, njezni, pazljivi, pametni a ostali su seljacine, i bica nize rase... serija se cesce puta zavrsavala sa jevrejskim pozdravom salom...

3.filip david – pisac, jevrejin po nacionalnosti, emisija utisak nedelje 9.7.'09, izjavljuje kako je pokrenuta inicjativa za povrat oduzete jevrejske] imovine pred sudom u strazburu, upitan od strane sinise kovacevica, zasto samo jevrejske, zasto ne i madjarske, srpske, rumunske, muslimanske?! izjavljuje sledece:'jevreiji su jedini narod koji je u srbiji za vrijeme drugog svjetskog rata 100% istrjebljen' ocita aluzija da su srbi pobili jevreje, ciljana zamjena teza, no to nije usamljen primjer, ista situacija je u hrvatskoj, gdje hrvatski rabin na drzavnoj televiziji izjavljuje: 'u hrvatskoj je pobijeno 97% jevreja', ono sto se namece pitanje samo po sebi je ako su u srbiji potpuno pobijeni otkud danas 7-8000jevreja, i u hrvatskoj oko 5000?!

4.pokoji rabin dobojski, bog da mu dusu oprosti, u federalnoj emisiji, covjek skinuo gace i okrece guzicu i pokazuje...

5. ivana levi koja je 1978. godiste sa zavrsenim privatnim komunikoloskim fakultetom, je prvo pocela da radi u kabinetu premijera, da bi danas bila cjenjeni ambasador bosne i hercegovine u izraelu, pitam se da je ona toliki intelektualni kapacitet, da sa 32 godine moze da bude na mjestu, koje pripada, piscima, vrsnim politicarima, profesorima?!

i sada kada postavis logicna pitanja, odmah te optuze da mrzis jevreje, iako to nema nikakve veze sa mojim stavovima i navodnom mrznjom...

Vrh

PostPoslato: 25 Jan 2010, 17:28 
Administrator
Korisnikov avatar

budjav_lebac je napisao:
izjavljuje sledece:'jevreiji su jedini narod koji je u srbiji za vrijeme drugog svjetskog rata 100% istrjebljen' ocita aluzija da su srbi pobili jevreje, ciljana zamjena teza, no to nije usamljen primjer, ..

Ima večeras na alternativnoj jedan zanimljiv dokumentarni film,"Sajmište-istorija jednog logora",oko devet sati.Potrudi se da ga pogledaš...

Vrh

PostPoslato: 25 Jan 2010, 17:31 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat
Korisnikov avatar

_zoka, i sta sa tim?! jel' to je odgovor na sva logicna pitanja koja sam postavio, ili samo na ovo da je u srbiji sve pobijeno?! :-?

Vrh

PostPoslato: 25 Jan 2010, 18:37 
Administrator
Korisnikov avatar

Za početak odgovor na jedno od pitanja koje si postavio.Pitanja koja nisu logična,iako se tebi tako čine......

Vrh

PostPoslato: 25 Jan 2010, 18:49 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 29 Mar 2005, 18:06
Ni meni ta Ivana nije isla nikako u glavu. Na stranu sto i Njemacka (sila od drzave, ipak) ima ministricu istih godina...

Ali ta cura je 100 godina u vrhu politike sa gomilom nekih titula, dok je nasa Ivana od juce?

Buhahaha, 'ocu i ja tako :lol: :lol: :lol:

Vrh

PostPoslato: 25 Jan 2010, 19:14 
Pripravnik
Pripravnik
Korisnikov avatar

Pridružio se: 27 Dec 2009, 17:45
Korijeni antisemitizma su u hrišćanskoj tradiciji. Još od one čuvene rečenice "Neka njegova krv bude na našim rukama" ili tako nekako, pa do Jovana Zlatoustog koji se može smatrati jednim od prvih antisemita među hrišćanskim apologetama. I onda se pojave prizemni komentari tipa "smeta mi što se na prozoru bolnice u epizodi doktora Hausa pojavljuje jevrejsko obilježje." Strašno i žalosno.

Vrh

PostPoslato: 25 Jan 2010, 19:20 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat
Korisnikov avatar

e kamo puste srece da je samo u dr.house to obiljezije, nacices ga u svim serijama, svaka je obiljezena, zasto?! :D

Vrh

PostPoslato: 25 Jan 2010, 19:26 
Pripravnik
Pripravnik
Korisnikov avatar

Pridružio se: 27 Dec 2009, 17:45
Jedan od mogućih odgovora na naslov iz teme:

http://www.danas.org/content/antisemitske_knjige_sajam/1909974.html

Vrh

PostPoslato: 25 Jan 2010, 19:32 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat
Korisnikov avatar

i sta sada, treba zabraniti ljudima da pricaju, da pisu knjige?!

Vrh

PostPoslato: 25 Jan 2010, 19:35 
Administrator
Korisnikov avatar

The_new_Statesman je napisao:
Ni meni ta Ivana nije isla nikako u glavu. Na stranu sto i Njemacka (sila od drzave, ipak) ima ministricu istih godina...

Ali ta cura je 100 godina u vrhu politike sa gomilom nekih titula, dok je nasa Ivana od juce?

Buhahaha, 'ocu i ja tako :lol: :lol: :lol:

I misliš da to ima veze sa tim što je ona Jevrej,a ne sa opštom pokvarenošću našeg političkog establišmenta?
budjav_lebac je napisao:
e kamo puste srece da je samo u dr.house to obiljezije, nacices ga u svim serijama, svaka je obiljezena, zasto?! :D
Zato što su producenti tih serija Jevreji,ljudi koji imaju pare i hoće da ih na lak način "umnože".....

Vrh

PostPoslato: 25 Jan 2010, 19:48 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat
Korisnikov avatar

_zoka koliko ti imas godina?! sto ti nisi postao ambasador?! ako nisi njena generacija, evo uzecemo za primjer iz njene generacije kozomara mladji ili dr.baros, momci su zavrsili medicinu, i ne mogu biti ambasadori sa 32, (sto ne znaci da nece biti sa nekih 50-60, zavisi od njihovih afiniteta) a ivana levi sa nekim privatnim komunikoloskim fakultetom moze odmah dobiti mjesto savjetnika premijera, pa potom postati ambasadorka... a njene sosobnosti i radno iskustvo steceno zatezanjem izloga manga u gospodskoj ne bih da omalovazavam, ali previse je gospodo, sto jest jest!

Vrh

PostPoslato: 25 Jan 2010, 22:47 
Administrator
Korisnikov avatar

Mene stvarno čudi kako ja sa svojih trideset godina,srednjom školom i praznim džepovima nisam postao ambasador ili u najmanju ruku konzul....... :roll:
Što se tiče ove dvojice,pa Kozomari tata otvorio kliniku,on sad kao nešto operiše i zarađuje puno više nego kakav ambasador.

Vrh

PostPoslato: 25 Jan 2010, 23:21 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat
Korisnikov avatar

ne vrijedi sa tobom voditi diskusiju, jer neke stvari neces da vidis...

Vrh

PostPoslato: 25 Jan 2010, 23:26 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 09 Avg 2001, 01:00
Citiraj:
Što se tiče ove dvojice,pa Kozomari tata otvorio kliniku, on sad kao nešto operiše i zarađuje puno više nego kakav ambasador.

Uradi 0.01% tog 'kao nesto operisanja' koje on radi pa onda pljuj po necijem trudu :wink:

Life is a very, very serious thing. I think we should all wear black and not talk to each other at all, that way we can learn more about ourselves. Also, we should cry more. That way we wash our eyes, so we can see better. Seeing is believing. I believe we should stop smiling; it gets on other, normal people’s nerves. Maybe we should sleep all the time, but not dream; dreams are so last week. Otherwise, I am cool.

Vrh

PostPoslato: 26 Jan 2010, 03:38 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 13 Okt 2002, 16:13
budjav_lebac je napisao:
1.onaj matori jevrejin, savjetnik dodikov, gost mate djakovica u teleringu, upitan kako je to moguce da su jevreji na svim kljucnim pozicijama u bilo kojoj vecoj korporaciji, drzavnim organima bilo koje drzave?! on odgovara, "to nije tacno, oni su samo direktori tih korporacija."
nas entitet ga postavlja za sentora iako on nema nikakve doticajne tacke sa entitetom, rodjen je u novom sadu, zivio po svijetu i sada po stare dane nekako se pojavi kod nas, no dobro...

Budjavi, taj "matori jevrejin" je veliki prijatelj srpskog naroda.

Kod:
Srbija je došla u strašno stanje, da je kao država obeležena. Stavljen je krst na Srbiju, što vam mogu potvrditi iz bezbrojnih razgovora koje sam vodio po celom svetu. Srpski narod je obeležen kao krivac za zločine, a da pri tom niko ne spominje zločine koji su nad Srbima izvršeni . Niko ne spominje ubijene i stotine hiljada proteranih Srba iz Hrvatske i sa Kosmeta- kategoričan je gospodin Ari.

- Nažalost, činjenica je da smo izgubili jedan rat koji je mnogo važniji od svih drugih, a to je medijski rat. On je totalno izgubljen i ne može se popraviti iz više razloga. Ni u prošlom režimu, a nažalost ni u ovom sada, nema nikog ko to želi da popravi. U svetu je napravljeno bezbroj filmova koji Srbe prikazuju kao genocidan narod, ali nisam video nijedan koji je finansiran iz Srbije, a koji bi pokazao realnost i drugu stranu medalje. Nijedan koji pokazuje zločin nad Srbima i zato je taj rat izgubljen. Realnost je surova - sa žaljenjem kaže veliki srpski prijatelj Ari.

Citiraj:
2.gledao sam onu seriju dr.house, bila mi je simpaticna dok nisam, poceo uocavati jevrejske zvijezde po staklima bolnice, i kada sam razmisljao o likovima, slucajno mi pade dr. james wilson, koji je dobar dechko i u svakoj epizodi pocrta se ta njegova jevrejska pripadnost, za razliku od njega dr.house (amerikanac), seljacina, frik, prostak... prostom logikom dolazimo jevreji su fini, njezni, pazljivi, pametni a ostali su seljacine, i bica nize rase... serija se cesce puta zavrsavala sa jevrejskim pozdravom salom...

A, jesi li zapazio mozda, da u 90% slucajeva u serijama i filmovima, po bolnicama vidjamo krstove i casne sestre kako se kao brinu za pacijente?

Ima ona humoristicka serija, mislim da se zove Rat u kuci, u kojoj je glavni lik Jevrej koji je "seljacina, frik, prostak"...kako se to uklapa u tvoju teoriju?

Citiraj:
3.filip david – pisac, jevrejin po nacionalnosti, emisija utisak nedelje 9.7.'09, izjavljuje kako je pokrenuta inicjativa za povrat oduzete jevrejske] imovine pred sudom u strazburu, upitan od strane sinise kovacevica, zasto samo jevrejske, zasto ne i madjarske, srpske, rumunske, muslimanske?! izjavljuje sledece:'jevreiji su jedini narod koji je u srbiji za vrijeme drugog svjetskog rata 100% istrjebljen' ocita aluzija da su srbi pobili jevreje, ciljana zamjena teza, no to nije usamljen primjer, ista situacija je u hrvatskoj, gdje hrvatski rabin na drzavnoj televiziji izjavljuje: 'u hrvatskoj je pobijeno 97% jevreja', ono sto se namece pitanje samo po sebi je ako su u srbiji potpuno pobijeni otkud danas 7-8000jevreja, i u hrvatskoj oko 5000?!

Nisam gledao, ali ako je bilo tako kao sto ti pricas, ja ne vidim nikakvu "aluziju". Srbija je bila pod njemackom okupacijom. Nijemci su imali tebi slicne stavove, pa su Beograd "ocistili" od Jevreja. I sta ti tu nije jasno?

Citiraj:
4.pokoji rabin dobojski, bog da mu dusu oprosti, u federalnoj emisiji, covjek skinuo gace i okrece guzicu i pokazuje...

Dobro je, dok se radi samo o njegovoj guzici. Imas one popove stu diraju, bog da im dusu prosti, djecije guzice.

Citiraj:
5. ivana levi koja je 1978. godiste sa zavrsenim privatnim komunikoloskim fakultetom, je prvo pocela da radi u kabinetu premijera, da bi danas bila cjenjeni ambasador bosne i hercegovine u izraelu, pitam se da je ona toliki intelektualni kapacitet, da sa 32 godine moze da bude na mjestu, koje pripada, piscima, vrsnim politicarima, profesorima?!

Dodikov sin je jos mladji, pa je dobio kredit od par miliona. U moru slicnih primjera ti si se dohvatio nje i obrazlozenje je to sto je Jevrejka? Sta je sa ostalih nekoliko hiljada "preko veze"? I za to su, mozda, krivi Jevreji?

Citiraj:
i sada kada postavis logicna pitanja, odmah te optuze da mrzis jevreje, iako to nema nikakve veze sa mojim stavovima i navodnom mrznjom...

Lijepo od tebe sto si se javio, jer ovo je tema o antisemitizmu, a ti si tipican predstavnik te sorte. Enciklopedijski primjer ogranicenog "covjeka".

Vrh

PostPoslato: 26 Jan 2010, 08:44 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 28 Nov 2008, 18:35
Da su stradali, jesu pez ikakvog prava pogovora na to, i kao takvi imaju legitimni pravo da upozoravaju na to...to sto imaju lbije ili pare pe se pojavljuju gdje god zele ne treba da vodimo brigu, jer kome ce to nauditi..i kome god to smeta, pricao on to otvoreno ili ne, sto postotni je antisemista!!!

Vrh

Prikaži postove u poslednjih:  Poređaj po  
Započni novu temu Odgovori na temu  [ 146 Posta ]  Idi na stranicu 1, 2, 3, 4, 5 ... 8  Sledeća

Sva vremena su u UTC [ DST ]