Bacago:
Citiraj:
"Ah da ne zboroim nije dosljak kriv sto grad izgleda tako vec JA, TI, MI
I nece se to promjeniti tako sto ces/cemo sjediti u kafani i pricati o tome!
Eto za pocetak predji ulicu na pjesackom i baci smece u kantu ili ako nema kante za smece otidji tamo gdje je ima ili smisli nesto i sam!!!"
Apsolutno uvijek se trudim da se ponasam kulturno i prosveceno,jer ja sam tako odgojena, no problem su oni koji nisu navikli da postoji semafor u gradu ili zebra,kanta za otpatke, wc u javnim ustanovama, da ne moraju "ici poraddd'sebe nedje u grmlje"

, da ne istresaju vodu iz lavora sa treceg sprata ili da ne "salaze na dvoo' da saspu vodu na travu "

)) vec da postoji kanalizacioni sitem u zgradi...
To su ruralni stanovnici, koje ja postujem, ali to su ljudi koji su sela i tamo treba da se vrate i da zive onako znaju.
Naravno ima dobrih, kulturnih , obrazovanih ljudi iz Drvara, Glamoca,Sipova, Mrkonjica,Petrovca i drugih gradova "visoke Krajine"

njih izuzimam, a govorim o neukim cobanima koji se nepismeni, neokupani,u opancima i suknenim carapama

i koji su u gradu samo drustveno-socijalni balast!!!!
Treba biti svejstan toga, ali isto tako ako svi pravi banjalucani ne potrude, se da takvi ljudi vrate na selo, onda po tome svi treba da odemo odavde, a da ovde sadju svi cobani sa brda i puste ovce oko Univerziteta i provedu kroz centar grada stado ... kao neki dan....
Svijet je divan,fascinatni gradovi

,mjesta, sve je to super, divno, mnogo toga treba vidjeti , osjetiti

i proci, ali ljubav prema rodnom gradu uvijek ostaje, bez obzira kakav je-takav je, moj je!