banjalukaforum.com

Dobrodošli na banjalukaforum.com
Danas je 05 Maj 2025, 07:13

Sva vremena su u UTC [ DST ]

Započni novu temu Odgovori na temu  [ 76 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1, 2, 3, 4
Autoru Poruka
 Tema posta:
PostPoslato: 22 Maj 2003, 03:55 
Majstor
Majstor
Korisnikov avatar

Pridružio se: 25 Jul 2002, 07:34
d_b je napisao:
sikman ,i ja sam banjalucanin ali ti si za one druge lijepe gradove samo cuo,i vjerovatno ih nikad nisi vidio.Kuca ti je tamo gdje ti je dobro a nostalgija je losa navika. :wink:

"d_b"
Ne radi se o tom sta sam video ili nisam,gde mi je lepo ili nije,radi se o mom rodnom gradu i onim koji taj grad pokusavaju da prilagode sebi,a ne da se oni prilagode gradu,procitaj sve postove i videces koliko lepih misljenja i utisaka ima raja o svom gradu,
a sto se tice sta sam video,koliko lepih gradova sam prosao,e pa o tom bih mogao da ti pisem danima,za tvoju informaciju prosao sam preko 80-ak zemalja i bio na svim kontinentima i obisao mnoge gradove(Njujork,Glazgov,Pariz,London,Porto,Milano,Tokio,Singapur itd)

A TI???

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 22 Maj 2003, 11:25 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 15 Maj 2003, 16:07
Bacago:

Citiraj:
"Ah da ne zboroim nije dosljak kriv sto grad izgleda tako vec JA, TI, MI
I nece se to promjeniti tako sto ces/cemo sjediti u kafani i pricati o tome!
Eto za pocetak predji ulicu na pjesackom i baci smece u kantu ili ako nema kante za smece otidji tamo gdje je ima ili smisli nesto i sam!!!"

Apsolutno uvijek se trudim da se ponasam kulturno i prosveceno,jer ja sam tako odgojena, no problem su oni koji nisu navikli da postoji semafor u gradu ili zebra,kanta za otpatke, wc u javnim ustanovama, da ne moraju "ici poraddd'sebe nedje u grmlje" :lol: :o :lol: , da ne istresaju vodu iz lavora sa treceg sprata ili da ne "salaze na dvoo' da saspu vodu na travu " :))) vec da postoji kanalizacioni sitem u zgradi...
To su ruralni stanovnici, koje ja postujem, ali to su ljudi koji su sela i tamo treba da se vrate i da zive onako znaju.

Naravno ima dobrih, kulturnih , obrazovanih ljudi iz Drvara, Glamoca,Sipova, Mrkonjica,Petrovca i drugih gradova "visoke Krajine" :) njih izuzimam, a govorim o neukim cobanima koji se nepismeni, neokupani,u opancima i suknenim carapama :o i koji su u gradu samo drustveno-socijalni balast!!!! 0X

Treba biti svejstan toga, ali isto tako ako svi pravi banjalucani ne potrude, se da takvi ljudi vrate na selo, onda po tome svi treba da odemo odavde, a da ovde sadju svi cobani sa brda i puste ovce oko Univerziteta i provedu kroz centar grada stado ... kao neki dan.... :o

Svijet je divan,fascinatni gradovi :P ,mjesta, sve je to super, divno, mnogo toga treba vidjeti , osjetiti :P i proci, ali ljubav prema rodnom gradu uvijek ostaje, bez obzira kakav je-takav je, moj je! :wink:

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 22 Maj 2003, 11:58 
Majstor
Majstor
Korisnikov avatar

Pridružio se: 09 Avg 2001, 01:00
A polemike majko mila

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 22 Maj 2003, 12:10 
Majstor
Majstor
Korisnikov avatar

Pridružio se: 16 Maj 2002, 01:00
sikman :lol: jos jedan grad moras obici pa da upotpunis kolekciju :P

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 22 Maj 2003, 12:45 
Majstor
Majstor
Korisnikov avatar

indijanko
ako bog da uskoro ce se i to desiti,bices blagovremeno obavestena.

gipsy_girl

Podrzavam tvoje stavove i divim se tvojoj hrabrosti da otvoreno i bezkompromisno pises,nadam se da si takva i u zivotu,

RESPEKT

Vrh

Tema posta: Re: HM!!!
PostPoslato: 22 Maj 2003, 21:22 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 01 Avg 2001, 01:00
Bacago je napisao:
Volim:
Proljece u gradu, miris lipe,....

Ne volim:
Proljece u gradu jer vise i nema proljeca, ...

SVAKA CAST !!!!!!

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 23 Maj 2003, 09:11 
Majstor
Majstor
Korisnikov avatar

Majstore M.
mnogo komplikovano ili ne zelis da prihvatis istinu.......

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 26 Maj 2003, 12:32 
Početnik
Početnik
Korisnikov avatar

Pridružio se: 21 Maj 2003, 09:26
Nisam ocekivao dalju diskusiju poslije mog odgovora, obzirom da ljudima uglavnom dosadi diskusija poslije 3 strane poruka. No kad je vec tako....
Obzirom da sam nov na forumu onda cu samo parafrazirati, dok ne provalim kako se postavlja citat.

Dakle, jos jednom postavljam pitanje sta smo to mi uradili da grad bude bolji, ljepsi, kulturniji....??? NISTA!!!
Sad mozemo voditi praznu pricu o tome ko je bacao smece sa petog sprata, cuvao drva u liftu, srao po podrumu i sl. i isto tako na gore postavljeno pitanje, pojedinci ce reci kao a sta ja mogu da uradim ili ne moze se to promjeniti ili naci bilo kakav zgodan izgovor, ali je cinjenica da nismo uradili nista.

Primjer: doselila se nova porodica (sa sela iz pizde materine bogu iza tregera kako ti drago) u jednu od visespratnica u grad. Da li je iko otisao kod njih da im kaze: dobrodosli! mi smo sad komsije. kako ste? u ovoj zgradi vaze takva i takva pravila!!! Treba li napomenuti da ukoliko se oticni ne pridrzavaju pravila da treba reagovati odredjenim akcijama npr. da ostalih recimo 120 stanara prijavi doticnu osobu zbog nedolicnog ponasanja (takav clan u zakonu postoji) pa ukoliko to ne da rezultata onda preci na radikalnije metode i sl. Normalno takva ili slicna reagovanja su izostala i normalno je da se desavalo i desava se da smece leti umjesto vremena!!!

Primjer: doselila se porodica (isto kao gore) u zgradu mog prijatelja i on mi je i ispricao citav slucaj. Naime, lift nije radio neko vrijeme iz nepoznatih razloga, da bi pomenuti stanar digao uzbunu jer mu je nestala supa sve sa drvima, sto ce reci covjek je koristio lift kao supu i u njemu cuvao drva! Jebiga sad, ne mozes ti njega da krivis sto on nikad nije cuo za lift ili sto se doselio tu gdje jeste (velik dio tih ljudi nije ni cuo za BL a kamoli htio da se doseli tamo gdje ne zna sta da radi i gdje socijalno ne pripada) ali ga mozes usmjeriti! I normalno kad su ostali stanari reagovali nije bilo vise problema!

Primjer: Slicna situacija je bila u Beogradu pocetkom devedesetih! Doselili se ljudi sa raznih strana pa i iz Bosne i iz Crne Gore! Problem je bio u tome sto je na samom pocetku dosao velik broj ljudi problematicnog ponasanja i stila zivota, pocev od tzv. ratnika asfalta do polupismenih ljudi sa rodjacima na polozaju. Poslije toga je uslijedio talas izbjeglica. I sad umjesto da krive one prve koji su dosli, vlast i sebe koji su podrzavali takvu vlast(90% na prvim izborima) oni su direktno okrivili izbjeglice pa se tako moglo cuti dosta je bosanaca i dosta je crnogoraca sve njih treba protjerati a ne razumiju da je upravo takvo razmisljanje podloga za vlast koja ih je i dovela dotle. Zacarani krug!!! I dok takav krug ne pukne nema od grada drzave i drugih institucija nista!!!

Dakle jos jednom postavljam pitanje sta uraditi da bude bolje? I pritom ne mislim ajd da mi promjenimo vlast pa ce biti bolje -to je klasicno prebacivanje odgovornosti- nego sta kao pojedinci ili grupe mozemo da uradimo?

Ja imam odredjene planove ali pricacemo o tome drugi put...
Pozdrav[/quote]

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 30 Maj 2003, 17:59 
Pripravnik
Pripravnik

Pridružio se: 22 Maj 2003, 14:19
Citiraj:
Volim svaki cantimetar svog grada, svoju ulicu koja se ne zove vise kao nekada..ali nema veze ona je opet moja meni poznata i draga, volim lipu ispod svog prozora koja me u rano ljeto jutrima budi mirisom, volim ono parce neba koje gledam svakodnevno iznad svog grada, ljude koje ne zelim da dijelim na "prave" one "malo pravije" i "naj pravije" banjalucane, volim kafu jutarnju u basti ispod kestena, volim ovaj vazduh koji disem, asfalt po kom hodam, setnje kraj Vrbasa..tu sam kazu, prve korake napravila, jednostavno volim ovaj grad..jer on je moj i ja nemam drugi, bolji od ovoga! :fadein:
Ne volim ljude koji zive tu sa nama, a ne vole Banjaluku..moj grad!

sve je receno banjaluka se jednostavno voli jer ima dusu koju mozes da osjetis u svemu ili ne mozes nikako.

Vrh

PostPoslato: 09 Apr 2008, 20:31 
Početnik
Početnik
Korisnikov avatar

Pridružio se: 30 Mar 2008, 09:05
evo jos jedne teme iz prasine... :lol:

Vrh

Tema posta: Re:
PostPoslato: 09 Apr 2008, 21:45 
Majstor
Majstor
Korisnikov avatar

Pridružio se: 11 Jul 2007, 23:45
danka je napisao:
Kakva crna BL, a fini ljudi kao, sami primitivizam i predrasude. Svi zatucani! Nije to kao nekad, kad odes do Italije po farmerke, pa u Madjarsku po vajkrem!

:lol: :lol: :lol: srecom ne moramo vise u Budimpestu ili Győr po sirni namaz haha, a bogami ove farmerke iz Trsta sto je moj stari nosio, evo ja jos ponekad obucem...inace za nostalgicare ove dusu dalo procitati sve 4 strane...

Vrh

PostPoslato: 10 Apr 2008, 08:11 
Bič božji
Bič božji
Korisnikov avatar

Pridružio se: 05 Jun 2002, 08:33
a jest` je izvadi iz naftalina :D

Batmobil ti inace ima 5.7 litarski chevroletov V8 motor, koji ti ima ubrzanje do 100 za 5 sekundi. Ako uzmes u obzir da batmobil tezi preko dvije tone,to ti je zbilja fenomenalno. Al` dobro,dosta o mom autu, pricajmo malo o meni!

Vrh

PostPoslato: 10 Apr 2008, 08:58 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 13 Dec 2005, 09:37
BSE je napisao:
a jest` je izvadi iz naftalina :D

Samo te posmatram :mad:

Ali, izvinite, što se vi brinete kakvi ste u očima drugih ljudi i šta se o vama misli i zna? Kao da je to važno? Važno je koliko čovjek ima od života i šta u životu načini od sebe, od svoje sredine i svoga potomstva.

Vrh

PostPoslato: 10 Apr 2008, 09:35 
Bič božji
Bič božji
Korisnikov avatar

Pridružio se: 05 Jun 2002, 08:33
ma ti vec znas sta ja mislim, a mislim i ostali forumasi :D

Batmobil ti inace ima 5.7 litarski chevroletov V8 motor, koji ti ima ubrzanje do 100 za 5 sekundi. Ako uzmes u obzir da batmobil tezi preko dvije tone,to ti je zbilja fenomenalno. Al` dobro,dosta o mom autu, pricajmo malo o meni!

Vrh

PostPoslato: 10 Apr 2008, 10:35 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 03 Okt 2004, 19:06
Lol... Koja tema... Nikad prežvakana... :lol:

Vrh

PostPoslato: 10 Apr 2008, 21:32 
Pripravnik
Pripravnik
Korisnikov avatar

Pridružio se: 14 Mar 2008, 12:17
Park... iako bi mogao estetski malo bolje da se uredi, prepun je zanimacija (za djecu), a onih par starih stabala me odusevljavaju!

Vrh

Prikaži postove u poslednjih:  Poređaj po  
Započni novu temu Odgovori na temu  [ 76 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1, 2, 3, 4

Sva vremena su u UTC [ DST ]