banjalukaforum.com

Dobrodošli na banjalukaforum.com
Danas je 18 Jul 2025, 20:57

Sva vremena su u UTC [ DST ]

Započni novu temu Odgovori na temu  [ 211 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1 ... 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11  Sledeća
Autoru Poruka
PostPoslato: 22 Dec 2009, 23:54 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat

Pridružio se: 12 Dec 2008, 16:34
ivaanaa je napisao:
I ne potpisuje se peticija na svakom cosku

PA baš je i potpisujete svuda.Na ulici, pet shopovima.Ne bukvalno na svakom ćošku ali svuda.
Ako do sada nemate bar nekoliko hiljada potpisa niste ništa uradili.
majlili je napisao:
larisax je napisao:
Bez obzira na loše vrijeme potpisivanje peticije
je počelo baš kako je planirano.
Odaziv građana je više nego dobar.
Svi koji je žele potpisati a još to nisu učinili
mogu pitati za listu u nekom od Pet shopova
u Banja Luci.

toliko dobar odaziv da potpisivanje traje vec 20 dana... :roll: ljudi imaju u zivotu puno precih stvari i vecih problema od zabrane vodanja pasa po gospodskoj ili parkovima u kojima se igraju djeca..

Potpis.
Ne na peticiju nego na post od majlili
Niko nije zabranio vodanje cijelim centrom, već manjim dijelovima.
A i sama organizacija prikupljanja je loša(niste se mogli organizovati kao NVO kako bi dobili prostor na samom trgu).

Ne vjerujem da će sve to naići na razumijevanje vlasti i većeg broja građana.
Ali vrijedi pokušati.

Ja nisam za zabrane ali smatram da se red može uvesti samo velikim kaznama.Kako nemamo" pseću policiju" (komunalna ima preča posla)onda su takve zabrane jedino rješenje.

Vrh

PostPoslato: 23 Dec 2009, 00:07 
Početnik
Početnik
Korisnikov avatar

Pridružio se: 22 Dec 2009, 23:40
S obzirom da sam vlasnik psa, par puta sam, otkako su stavljeni znakovi zabrane tražila komentare po netu..
Tako sam "naletila" i na ovaj forum. Zakon sam poštovala i prije, nikada nisam psa izvodila bez brnjice i uzice, ali su se i tada nalazili ljudi kojima sam smetala i ja i moj pas.
Mislim da je žalosno pored svih drugih nesređenih stvari u našem gradu baviti se ovim pitanjima. Sada će, kao, Banjaluka postati bolji grad jer je sa psima zabranjeno hodati kroz Gospodsku, hoće ali malo sutra.
I naravno da će vlasnici pasa naći vremena i potpisati peticiju, ja već jesam.

Vrh

PostPoslato: 23 Dec 2009, 00:36 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat

Balerina je napisao:
S obzirom da sam vlasnik psa, par puta sam, otkako su stavljeni znakovi zabrane tražila komentare po netu..
Tako sam "naletila" i na ovaj forum. Zakon sam poštovala i prije, nikada nisam psa izvodila bez brnjice i uzice, ali su se i tada nalazili ljudi kojima sam smetala i ja i moj pas.
Mislim da je žalosno pored svih drugih nesređenih stvari u našem gradu baviti se ovim pitanjima. Sada će, kao, Banjaluka postati bolji grad jer je sa psima zabranjeno hodati kroz Gospodsku, hoće ali malo sutra.
I naravno da će vlasnici pasa naći vremena i potpisati peticiju, ja već jesam.

A da li si kupila kovno svog psa? Jer i to ti je obaveza?

Interesantno, u jeku rasprave nova korisnica koja je, eto, tražila komentare i koja se hvali potpisom na peticiju.

@ ivaanaa
Ponavljam ako niste za toliko vremena skupili par hiljada potpisa do sada niste ništa uradili.

Vrh

PostPoslato: 23 Dec 2009, 00:45 
Početnik
Početnik
Korisnikov avatar

A zabranjeno je biti novi korisnik???

Vrh

PostPoslato: 23 Dec 2009, 00:52 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat

Balerina je napisao:
A zabranjeno je biti novi korisnik???

Zabranjeno je vodati peseke po trgu i parkovima gdje se igraju djeca.

Nisi odgovorila, da li kupiš za svojim psom?
Jer je i to obaveza.

Vrh

PostPoslato: 23 Dec 2009, 00:57 
Početnik
Početnik
Korisnikov avatar

Znam šta je zabranjeno i šta mi je obaveza, i da čistim za svojim psom.
By the way, psa izvodim gdje sam i prije, na oduševljenje sve djece koja se tu igraju.

Vrh

PostPoslato: 23 Dec 2009, 01:06 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 13 Dec 2005, 09:37
Jimmy Choo :D

Ali, izvinite, što se vi brinete kakvi ste u očima drugih ljudi i šta se o vama misli i zna? Kao da je to važno? Važno je koliko čovjek ima od života i šta u životu načini od sebe, od svoje sredine i svoga potomstva.

Vrh

PostPoslato: 23 Dec 2009, 13:09 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat
Korisnikov avatar

Pridružio se: 14 Nov 2009, 17:16
ma da svi urbani i svi kupe vnago od svojih ljubimaca... evo prodjite alejom sv.save,maloprije sam isao do johnny be good, pa onaj trotoar vise lici na polje psecih govancadi, gledam kako da prodjem a da ne ugazim...

Vrh

PostPoslato: 23 Dec 2009, 17:52 
Početnik
Početnik

Pridružio se: 06 Maj 2008, 08:58
majlili je napisao:
larisax je napisao:
toliko dobar odaziv da potpisivanje traje vec 20 dana... :roll: ljudi imaju u zivotu puno precih stvari i vecih problema od zabrane vodanja pasa po gospodskoj ili parkovima u kojima se igraju djeca..

Koliko god se trudim da pronađem logičan odgovor na pitanje
zašto neki izražavaju toliku gorčinu protiv peticije ne uspijevam.
Naravno da građani Banja Luke imaju puno problema koje žele
da riješe.Svakome njegov problem izgleda najveći.
Postavlja se pitanje:" Šta čine da ih riješe?"
E pa onda,majlili, mi činimo ono što smatramo ispravnim da bi svoj
problem riješili.Potpuno je nebitno koliko potpisa će se skupiti
(ja mislim da će ih biti dovoljno),možda se i neće poništiti odluka Grada,
ali svi imamo mirnu savjest da smo pokušali da mijenjamo stvari.
Zbog toga i tebi preporučujem da se pokreneš i barem pokušaš promijeniti
probleme koje smatraš važnijima.
Nemoj gubiti dane na prebrojavanje naših radnih dana i na omalovažavanje
ljudi ili na ispitivanje ko čisti ili ne čisti kaku iza ljubimca.

Vrh

PostPoslato: 24 Dec 2009, 08:25 
da, najbolje da gubim DANE na vas.. :lol:
a to da vi trebate pisati preticije, organizovati proteste, a mi ne trebamo se obracati paznju na vas, ni ko kupi kakicu.. pa najbolje tako.. mi cemo vam se skloniti, jer ipak vi rjesavata pitanja od presudne vaznosti za buducnost ovog regiona a mozda i cijelog svijeta.. :confused2: niko vama ne brani da pisete peticije, ali isto tako kao stanovnici ovog grada imamo pravo da izrazimo nezadovoljstvo, jer vecina vlasnika pasa je neodgovorna, a u prilog tome je cinjenica da kad god sam u gradu od 5 vlasnika pasa samo jedan vodi psa na povodcu i sa brnjicom, skoro ni jedan se ne kloni ni gospodske ni parka petar kocic, i isti park je pun pseceg izmeta..

Vrh

PostPoslato: 24 Dec 2009, 08:36 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 06 Dec 2006, 11:40
Камо среће да су нам пси и пасја г** једини проблем у држави.

Vrh

PostPoslato: 30 Dec 2009, 20:01 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 10 Jun 2006, 18:43
Da su u pitanju pojedini parkovi ne bi bilo problem, ali ima još mjesta gdje je zabranjeno. Ovo je još jedna katastrofalna gradska odluka kojom poručuju da zbog grupe nekulturnih moraju ispaštati svi. Ne da im se na drugi način izboriti s onima koji ne poštuju propise nego je najlakše svima zabraniti i strpati nas sve u isti koš. Nije ta zabrana zbog sigurnosti građana i čistih ulica, već zato što im je lakše staviti tablu 'zabranjeno' nego uposliti Komunalnu koja ničemu ne služi, da nesavjesnim vlasnicima naplati kaznu ako vode psa bez korpe ili ne čiste za njim.

I wish to see the lost in me

Vrh

PostPoslato: 17 Jan 2010, 12:58 
Majstor
Majstor
Korisnikov avatar

Pridružio se: 19 Dec 2005, 01:29
@ERROR

Kera? Kera?
Hahaha!
Neka pate, neka rove po kontejnerima, boli me briga. Ljudi su najinteligentnija bica pa neka se snadju ako su toliko inteligentni. Takvi koji misle kao ti sve zivo poubijase i sahranise, samo neka je njima dobro. Ali razmilsi malo zato ljudima i jeste kako jeste- nikako, jer razmisljaju kao ti. Tipicno vrovacki: "Daj, meni, neka svi umru, samo daj meni". Znas, pored tebe na ovom svijetu postoji jos zivih vrsta, koje pate kao ti, osjecaju kao ti. Da njih nema ne bi bilo ni tebe.
Ja svojim mackama kupujem hranu, ne zalim, kupovacu dok mogu...ako meni dodje covjek i zapita za hranu ja cu mu dati. Nikad mi jos nije dosla zivotinja i trazila 1km za hljeb pa otisla i napila se u kafancugi.
Isto tako, moras znati da postoje ljudi koji vole u druga ziva bica, slabije od sebe, ne kolju i ne ubijaju. E ti ljudi se zovu ljudi, a takvi kao ti se zovu zivotinje.
Naravno da se brinu sto im je KER obespravljen, jer taj KER treba da seta, udise svjez vazduh isto kao i TI. Ali da, kako da zaboravim, to je KER.
Umjesto da su zabranili ovim starcima (a i pojedinim mladim ljudima) da pljuju po ulici oni zabranili da se seta pas po parku. To ne bi bio problem, neka zabrane, ali isto tako neka i obezbjede gdje ce ga vlasnici setati. Ali ne moze, to je vrovacka politika, vidi se iz komentara.
Njima ne smeta zelena rakaca na svaga dva metra na trgu, njima smeta "samo" svako zivo bice koje nije covjek.
Opet kazem, neka su zabranili ali isto tako trebaju i obezbjediti.
Da vidimo sada "razumne ljubitelje zivotinja" kako komentarisu. Ali prokomentarisite i ove zelene sline sto se razvlace po povrsinama, klupama itd. Prokomentarisite i pedofilcine, cigane...prvo to treba rijesiti na ulici a onda cemo dalje.
:angry4: :angry4: :angry4: :angry4: :angry4: :angry4:

poz

But do not forget what we cannot forgive!

Vrh

PostPoslato: 17 Jan 2010, 13:02 
Majstor
Majstor
Korisnikov avatar

Da li potpisivanje te peticije jos traje? Nisam ni znala da ima!!!

Vrh

PostPoslato: 17 Jan 2010, 13:10 
Majstor
Majstor
Korisnikov avatar

majlili je napisao:
da, najbolje da gubim DANE na vas.. :lol:
a to da vi trebate pisati preticije, organizovati proteste, a mi ne trebamo se obracati paznju na vas, ni ko kupi kakicu.. pa najbolje tako.. mi cemo vam se skloniti, jer ipak vi rjesavata pitanja od presudne vaznosti za buducnost ovog regiona a mozda i cijelog svijeta.. :confused2: niko vama ne brani da pisete peticije, ali isto tako kao stanovnici ovog grada imamo pravo da izrazimo nezadovoljstvo, jer vecina vlasnika pasa je neodgovorna, a u prilog tome je cinjenica da kad god sam u gradu od 5 vlasnika pasa samo jedan vodi psa na povodcu i sa brnjicom, skoro ni jedan se ne kloni ni gospodske ni parka petar kocic, i isti park je pun pseceg izmeta..

Isti park je pun cikova od cigareta, ljudskih slina, klupe prljave jer noge seljacine stavljaju tamo gdje se sjedi. Pun je i ljudskih govana, bebinih pelena, mama dojilja, neokupanih ljudi, smrdljivih staraca, pedofilcina koji skidaju gace na curice srednjoskolskog uzrasta, narkica, pivskih flasa...hoces jos?
Bolje bi bilo da pojedini ljudi tu brnjicu stave na sebe.
Buducnost ovog regiona i jeste u ovakvim stvarima ako uzmes u obzir da u razvijenijim (ocigledno i psihicki) drzavama postoji neki zakon za zivotinje KOJI SE SPROVODI, postoji policija za zivotinje, pravi veterinari, ljudi koji nece ubiti ako vide neobicnu, rasnu macku...Postoji PETA, postoje parkovi za pse, kesice za psece kake koje su svima dostupne...Mi nikada necemo biti jedne od tih drzava jer mentalitet nasih ljudi je negdje u praistoriji, jos uvijek su nam lovci sinteri itd. Prema tome, kao sto vidis to je kljucno za razboj jedne nacije da stvori sliku o sebi na ovom planetu, a to je da nismo jedina ziva bica i da smo bez oruzja definitivno najslabija bica na zemlji. Zato vi cvilite.
U modernoj drzavi, uredjenoj drzavi isto kao i u urednoj kuci zna se gdje je kome mjesto i da svaka stvar ima svoje mjesto. Vidis, jbg, ipak je to PRESUDNO!

Vrh

PostPoslato: 17 Jan 2010, 13:21 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 06 Jun 2009, 18:40
Sve to stoji, da su nam parkovi takvi kakvi jesu...ali treba od nekud poceti, nadam se da ce uskoro i drugo navedeno doci na red, kao sto su opusci, smece, izmet, pelene, sprice,...Prije nego krenes da napadas procitaj cijelu temu i vidjeces da se i ja zalazem da je psima potrebno obezbjediti prostor.
Jedno pitanje...zasto ti smetaju majke dojilje?!

Poslednji put menjao Blackrose dana 17 Jan 2010, 13:35, izmenjena 2 puta

Vrh

PostPoslato: 17 Jan 2010, 13:25 
neokupanih ljudi i smrdljivih staraca.. :confused2: :confused2: alooooooooooooooo o cemu mi pricamo... omg

Vrh

PostPoslato: 17 Jan 2010, 14:25 
Bič božji
Bič božji
Korisnikov avatar

Pridružio se: 15 Okt 2006, 12:58
Blind_Guardian je napisao:
cigane...prvo to treba rijesiti na ulici a onda cemo dalje.

Naravno za tebe cigani nisu ljudi ti volis zivotinje isto kao i ljude imas li jos koju rasu ljudi da ti smetaju u gradu da stavmo bodljikavu zicu za ljude sa sela...

Vrh

PostPoslato: 17 Jan 2010, 16:33 
Majstor
Majstor
Korisnikov avatar

@Vuk...
Pazi...sve sto rade bijesni psi rade i cigani. Ja ti sada mogu navesti par situacija za koje neces ni vjerovati da je covjek sposoban uraditi, a cigani su u Gospodnskoj to uradili ljudima koju su mirno setali, u parku Petar Kocic dok su sjedili. Vjeruj mi, to sto su oni uradili ni zivotinje ne bi uradile, s toga mislim da bi prvo trebali omoguciti da ljudi normalno setaju a da cigani u njih ne ispaljuju plasticne metke, pale kosu, cupaju kosu, pljuju isl. Radije bih slona pustila kroz "Gospodsku"...
Zasto kazes "sa sela"? Nije uvijek seljacina onaj ko je sa sela. Naravno da treba staviti bodljikavu zicu. Sta je problem? Kakva rasa ljudi? Ljudi koje sam ja nabrojala su gori od svih zivotinja zajedno. Podrzavas sve ono nabrojano? Super! Blago nama! Veca je opasnost proci gradom dok su cigani u blizini, veca je vjerovatnoca da ce te neko izbosti nozem, pljunuti na tebe ili svoju slinu obrisati nego da ugazis u psece govno ili da te pas ugrize. Nemoj mi samo reci da nikada u BL nisi vidio kako neka starkelja oteze slinu- zelenu- uz nosa i cigane kako napadaju ljude? Ako nisi blago tebi, onda sam ja magnet za takve.

@Majlili
Pricas o neurednosti: psece kake po parkovima isl. Ja sam navela primjer da su se prvo trebale rijesiti neke druge NEUREDNE stvari pa tek onda poskakati na zivotinje. Imajte na umu da svi ti psi su cistiji od 30%, ako ne i vise, ljudi u BL. Nervira me sto svima smetaju zivotinje, narocito su se svi ovdje pohvatali kako se ljudi plase, pas pusten, govno u parku...svi su silna gospoda, toliko visoki i podignutog nosa da sve sto nije ljudsko ne valja. Sta je problem, sta nije jasno u onom sto sam napisala? OMG i tebi :lol: ! Da pojasnim: Prosirujem malo pricu...

@Blackorose
Nemam pojma da li sam te napala, procitala sam sve postove pa ono sto me je dotaklo ja sam prokomentarisala. Ne znam ko je sta pisao, iskreno ne znam ni ko se slaze ni ko se ne slaze.
To za dojilje nisam objasnila i to je greska, jer davno je ovdje bila tema na tu temu. Ugl. da skratim raspravljalo se da li je ok dojiti javno tako da ljudi vide dojku. Veliki broj ljudi, a i ja, nismo za to, gadi nam se, jbg, nije njeno dijete moje. Ruzno je i odvratno. Ja sam imala jednu scenu u kaficu. Ako su svi ljudi u kaficu prevrtali ocima znaci nije samo bilo do mene, ali to je vec za drugu temu. Samo sam pojasnila, nemoj misliti da imam nesto protiv zena koje doje djete :D! I mene je moja mama dojila ali razlika je sto je to radila kod kuce a ne u pekari ili u kaficu :D!
Eh, da, ne volim napadati po forumima ali ovdje se ne mogu oduprjeti, jace je od mene.

Poz

Vrh

PostPoslato: 17 Jan 2010, 20:32 
ja odustajem od dalje rasprave s tobom jer onaj ko cigane kao cigane omalovazava i generalizuje, te ima predrasude o tim ljudima za mene je stvarno nije osoba vrijedna rasprave...
ja nisam za dojenje na javnom mjestu, ali porediti cigane, siromahe po parku i dojenje u parku sa psima mi je... :confused2: nemam adekvatan termin za taj idiotizam..

Vrh

Prikaži postove u poslednjih:  Poređaj po  
Započni novu temu Odgovori na temu  [ 211 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1 ... 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11  Sledeća

Sva vremena su u UTC [ DST ]