Citiraj:
Ev' na ovo moram da se osvrnem!
Za F.I. pitanja!
Pa gdje su ti studenti muzicke akademije?
Gdje je ta konstruktivna kritika?
Kada si/ste i sta kritikovala u BL sto se tice kulturnog zivota/institucija?
Gdje je kritika najveces sabana koji vodi kulturni zivot ovog grada (Banski Dvor)?
Gdje su rezultati tih studenata akademije i zasto poslije toliko godina osnivanja nije ni jedan bend stvoren?
Zasto studenti muzicke akademije izgledaju kao zvijezde granda?
Da li si ti na akademiji demonstrator/asistent?
Pun mi je kurac ljudi cije bake nisu isle na prela vec su kuci privatno slusale Betovena!
Nekada davno sam pisala o ovome... ali dodacu jos koju recenicu...
Studenti muzicke akademije nisu nigdje, jer 90% njih zavrsi u skolama(surova realnost), nezainteresovani da mlade ljude bilo cemu nauce... zasto je tako ja to ne znam i to mi se gadi... ili u svadba tezgi... sto je jos tuznije...
Neko ko kroji kapu naseg kulturnog zivota je jedva zavrsio muzicku akademiju, sto znaci ni malo talenta za tu umjetnost... vrlo rado bih nekom to otisla i rekla da promijenim cinjenicno stanje, ali kome, kad to ti neki vec znaju...
Mozda ne bi trebao govoriti o stvaranju benda, jer vecina studenata je potpuno ne upucena u neklasicnu muziku, mozemo pricati o filharmoniji ili cemu vec... ali mislim da ti je i to poznato...
Zasto studenti izgledaju kao zvijezde granda? Pa zato sto njih gledaju i slusaju... i prate njihove modne trendove...
E vidis, ja sam bila student demonstrator, sama sam digla ruke od toga, jer nije bilo moguce raditi sa ljudima koji ne zele ista nauciti niti ih zanima smjer koji studiraju... nasla sam se, za mene licno u nezgodnoj situaciji, jer sam shvatila da upravo pricam sa nekim od "zvijezda granda". Nisam imala podrsku profesora, jer su shvatili sa kakvima imaju posla, pa im se ne da uvoditi neki red, a to je bilo prepusteno meni... Ja na silu nista ne radim, a i ne mogu... Za mene je to bilo sokantno, jer ne mora svako ni upisati ni zavrsiti fakultet, ali to je valjda postala neka vrsta hobija, ubijanje vremena...
Ja ne mogu da shvatim da vlada tolika nezainteresovanost, da niko nista nece da radi i uci.... ali tako je...
Ja radim sa mladima, unazad nekoliko godina, nailazila sam na potpuno isprane mozgove, tipa, sta fali ako falsira, valjda je vazno kakvu atmosferu napravi i kako izgleda(ne pricam o klasicnoj muzici)... ja na takve komentare mogu samo da umuknem od soka i prosto budem nesrecna jer takvima ne mogu pomoci...
A sto se tice mog ucesca u kritici, mislim da se zaista borim protiv nekih stvari, ti to ne mozes znati, jer nam nije isti krug saradnika... svi ti koji nam kroje kapu, nisu nikad imali moju podrsku i svi oni znaju kakav stav po pitanju nekih stvari imam... mozda zato i izgledam nekima strasna, a neki me zbog toga i pljuju i ne vole, ono sto znam je, da je ispravno ovo za sta se ja borim... hvala bogu, pa ima onih zbog kojih nikad necu odustati...