banjalukaforum.com

Dobrodošli na banjalukaforum.com
Danas je 21 Jul 2025, 13:07

Sva vremena su u UTC [ DST ]

Započni novu temu Odgovori na temu  [ 581 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1 ... 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10 ... 30  Sledeća

Evolucija ili Kreacija?
Evolucija 67%  67%  [ 42 ]
Kreacija 33%  33%  [ 21 ]
Ukupno glasova : 63
Autoru Poruka
PostPoslato: 26 Dec 2009, 14:36 
Majstor
Majstor
Korisnikov avatar

Pridružio se: 02 Dec 2009, 11:50
Polaris Ursa je napisao:
Izgleda da nisam u stanju da razumijem tvoje postove, ali razumijem da tema nije o bibliji ali da se radi o, kako ti pises, izvjestaju o stvaranju koji se, valjda, nalazi u bibliji....ali dobro.
Nesto sam ipak razumio, ili mislim da jesam, iz tvojih postova. Biblija sadrzi razne price koje svaki covjek moze interpretirati na razne nacine. Postoje ljudi koji biblijske price zele podici na nivo nauke. Postoje ljudi koji, na neki nacin, zele pomiriti nauku i religiju (ili kreaciju; nemam pojma) ubacujuci u biblijsku pricu dug vremenski period stvaranja da bi dobili dobru bazu za "dokazivanje" kreatora ili kako se vec zove. Kreacionizam je ustvari lose shvacena teorija evolucije... i tako u nedogled.
Vjerovatno nismo na istom intelektualnom nivou...ali sta mogu... priroda ti neke stvari da, a neke uzme :D
Ovdje i ja zavrsavam. Ionako nisam htio da se mijesam ali eto....moja ljudska priroda... :)
Pozdrav

ja sam ovdje najmanje govorio o Bibliji, a najviše sam citirao naučne izvore, i to 90% evolucionističke, tako da si malo pobrkao lončiće. ako se hvališ nekim intelektualnim nivoom onda pročitaj opet sve moje postove, možda ti ipak nešto bude jasnije.
sad nemam vremena da ti pišem sve moje izvore, jer bih trebao puno vremena provesti u svojoj ličnoj biblioteci, ali evo ti sad nabrzinu samo neke:
Sagan, Carl: Cosmos
Raup, David M: Conflicts Between Darwin and Paleontology
Evolution from Space
Scientific American
Jastrow, Robert: The Enchanted Loom: Mind in the Universe
Carrington, Richard: A Guide to Earth History
Hitching, Francis: The Neck of the Giraffe
ne mogu sad da navodim sve stručne izvore jer ih ima preko 200, ali ako neko želi mogu se potrudit i u tom pravcu.
biblije se dotičem samo zbog fasciniranja time da nauka potvrđuje ono što je u njoj zapisano, tako i u mojim postovima najmanje su zastupljeni citati iz biblije, oni ne čine ni 2% mog postanja.

Vrh

PostPoslato: 26 Dec 2009, 14:41 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 01 Avg 2009, 13:37
svaki sizofrenicar moze tvrditi da je njegovo pisanje nadahnuto od Boga. meni treba nesto vise od puke tvrdnje.
sto se tice knjiga, recimo da vise od 20 god citam 2-3 knjige sedmicno, pa ti vidi. zadnjih godina se vecina bavi upravo ovom materijom. takodje, imam preko 8GB takve literature u pdf-u na engleskom. znaci, decko, opasno projektujes.

Vrh

PostPoslato: 26 Dec 2009, 14:54 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 23 Dec 2006, 18:50
Ma s tim takozvanim "kreacionistima" ni jedan ozbiljan naucnik nece da razgovara. Oni su svoje "odsvirali" u srednjem vijeku a sad u eri napretka nauke samo se prosipaju sa glupim tvrdnjama za koje tvrde da su dokazi, a kad malo bolje pogledate vidite da su ti "dokazi" uglavnom zasnovani na njihovom subjektivnom dozivljaju religije.
Sto se tice nadahnutosti od Boga tih pisaca, tu nema nekih konkretnih dokaza, ali postoje stvari koje su istorijski i arheoloski dokazane kao istinite, natprirodna cuda koja su se takodje desila i o kojima postoje nalazi, tako da se moze uzeti sa velikim procentom vjerovatnoce da su ti pisci bili nadahnuti. Najveci problem su ovi samozvani tumaci tih spisa koji tumace kako im odgovara i ne prezaju da izvrcu naucne cinjenice da bi dokazali svoja religiozna uvjerenja.

Filozofija...

Vrh

PostPoslato: 26 Dec 2009, 15:19 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 18 Apr 2007, 10:01
jellyfish je napisao:
natprirodna cuda koja su se takodje desila i o kojima postoje nalazi,.

Moze primjer ako nije problem?
Mnoge stvari bi se prije 2000 godina mogle podvesti pod cudo, magiju, tih stvari je bezbroj...a u stvari su prirodne pojave ili nesto drugo.

“I spent half my money on gambling, alcohol and wild women. The other half I wasted.”― W.C. Fields

Vrh

PostPoslato: 26 Dec 2009, 15:22 
Citiraj:
a u stvari su prirodne pojave ili nesto drugo.

Istina.

Vrh

PostPoslato: 26 Dec 2009, 15:25 
Majstor
Majstor
Korisnikov avatar

jellyfish je napisao:
Ma s tim takozvanim "kreacionistima" ni jedan ozbiljan naucnik nece da razgovara. Oni su svoje "odsvirali" u srednjem vijeku

:-? pa gotovo svi koje sam ja citirao su evolucionisti.
da više ne bi gubio vrijeme na ovakve teme, jer očito je da kao i sad moram ponavljat stvari jer ovde niko i ne čita postove samo ću reći ono što i sami gotovo svi evolucionistički naučnici priznaju:
evolucija je stvar vjere više od bilo čega drugog.
btw
vrijeme kreacionista tek dolazi i sve više nekad evolucionista mjenja mišljenje.
njihovo vrijeme tek počinje jer je nauka u toj mjeri uznapredovala da mogu i da dokažu svoje tvrdnje.

Vrh

PostPoslato: 26 Dec 2009, 15:28 
Majstor
Majstor
Korisnikov avatar

google lazarević je napisao:
svaki sizofrenicar moze tvrditi da je njegovo pisanje nadahnuto od Boga. meni treba nesto vise od puke tvrdnje.
sto se tice knjiga, recimo da vise od 20 god citam 2-3 knjige sedmicno, pa ti vidi. zadnjih godina se vecina bavi upravo ovom materijom. takodje, imam preko 8GB takve literature u pdf-u na engleskom. znaci, decko, opasno projektujes.

već sam ti rekao da tu materiju uopšte ne poznaješ inače ne bi davala takve izjave. možeš ti imati 188 GB literature, to uopšte nije bitno, bitno je kakve ćeš zaključke iz toga izvuć.

Vrh

PostPoslato: 26 Dec 2009, 15:37 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

goci master je napisao:
jellyfish je napisao:

Mnoge stvari bi se prije 2000 godina mogle podvesti pod cudo, magiju, tih stvari je bezbroj...a u stvari su prirodne pojave ili nesto drugo.

Na primjer tragovi kocija i druge opreme u Crvenom moru. Naime, u bibliji imamo zapis da se Crveno more razdvojilo na dva dijela kad su Izraelci bili gonjeni od strane neznabozaca i nisu mogli proci od mora, Bog je razdvojio more i Izraelci su prosli.
Kad su neznabosci krenuli za njima more se sklopilo i potpoilo neznabosce a Izraelci su bezbjedno prosli i izisli na drugu stranu obale. Gledao sam jedan dokumentarac prije par godina da li na national geographic-u ili discovery-u kako su na morskom dnu nadjeni tragovi kocija, opreme i vojnika koji su gonili Izraelce i cija se starost poklapa bas sa vremenskim razdobljem kad je biblijski Bog razdvojio more na dva dijela da prodju Izraelci.

Filozofija...

Vrh

PostPoslato: 26 Dec 2009, 16:03 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 18 Apr 2007, 10:01
Hm, nategnuto. Danas mozes naci u moru svasta, od igle do lokomotive. Opet imas mnogo opcija otkud tu ta oprema, mozda je brod koji ju je prevozio jednostavno potonuo...ali ok, recimo da je zgodna podudarnost.

A imas i ona "cuda" tipa crvena kisa brrrrr, nesreca pa padanje riba i kornjaca sa neba, kataklizma se sprema, munja u po bijela dana, sve se to i danas desava.

“I spent half my money on gambling, alcohol and wild women. The other half I wasted.”― W.C. Fields

Vrh

PostPoslato: 26 Dec 2009, 16:07 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

jellyfish je napisao:
goci master je napisao:
jellyfish je napisao:

Na primjer tragovi kocija i druge opreme u Crvenom moru. Naime, u bibliji imamo zapis da se Crveno more razdvojilo na dva dijela kad su Izraelci bili gonjeni od strane neznabozaca i nisu mogli proci od mora, Bog je razdvojio more i Izraelci su prosli.
Kad su neznabosci krenuli za njima more se sklopilo i potpoilo neznabosce a Izraelci su bezbjedno prosli i izisli na drugu stranu obale. Gledao sam jedan dokumentarac prije par godina da li na national geographic-u ili discovery-u kako su na morskom dnu nadjeni tragovi kocija, opreme i vojnika koji su gonili Izraelce i cija se starost poklapa bas sa vremenskim razdobljem kad je biblijski Bog razdvojio more na dva dijela da prodju Izraelci.

eto, i onaj Nassim Haramein prica o tome, eto jos jedan razlog da pogledate video :)

(ima nova tema na duhovnosti ako neko nije vidio)

Vrh

PostPoslato: 26 Dec 2009, 16:18 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 22 Nov 2008, 19:04
jellyfish je napisao:
goci master je napisao:
jellyfish je napisao:

Da, prilicno nepouzdano.
Stvar je u tome, sto egipatska vlada ne dozvoljava da se vrse ispitivanja na tim predmetiam koji su navodno nadjeni na dnu Crvenog Mora. I da, tragovi ne postoje, mislim suludo je pomisliti da bi se tragovi u pijesku odrzali 2000 godina, fazon je sto oni tvrde da su pronasli tockove iz tog vremena. I cak se rukovode snimkom tih tockova na dnu mora za koji je vec utvrdjeno da nije autentican.
Vise o tome ovdje, imas dole u odgovoru jednog od posjetilaca linkove pa istrazi.
http://answers.yahoo.com/question/index ... 351AA4G1aL
EDIT - Inace, ovo takozvano "revolucionarno" otkrice se veze za covjeka po imenu Ron Wyatt, koji pored ovoga tvrdi da je pronasao:
Autenticnu Isusovu krv, pravu Sinajsku goru, Nojevu barku, ploce sa 10 zapovjesti.
Naravno, ni za jedno ovo otkrice nema dokaza.

Vrh

PostPoslato: 26 Dec 2009, 19:26 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

http://www.overpill.com/2009/12/21/sovi ... o-puppies/
:D

Vrh

PostPoslato: 26 Dec 2009, 19:48 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 08 Mar 2005, 02:21
google lazarević je napisao:
http://www.overpill.com/2009/12/21/soviet-scientist-turns-foxes-into-puppies/
:D

LoL, hoću jednog ovakvog :D za oko kuće.

Vrh

PostPoslato: 26 Dec 2009, 20:05 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Ponovo sam aktivirao (produzio na beskonacno) glasanje pa mozete glasati na ovoj temi.

Filozofija...

Vrh

PostPoslato: 26 Dec 2009, 23:47 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Check this out:
Taking a Look at Evolution from Quantum Reality
http://metanexus.net/magazine/ArticleDetail/tabid/68/id/8081/Default.aspx

Citiraj:
" ... facts from science tell us that our species ... is not the creation of design, but the result of accumulated errors." This is the well-established, conventional view of evolution. In contrast, the quantum perspective knows of no errors made in the evolution of life. Rather, it suggests that, as an alternative to either intelligent design or blind chance, the revelation of the order of empty quantum states by their actualization is a plausible mechanism for the spontaneous emergence of complex order in the visible world.

Citiraj:
Many pioneers of twentieth century physics have attested to the quasi-mental or mind-like aspects of quantum reality. Thus, we may have to get used to its unexpected capacity of being the source not only of physical principles but also of principles relating to our mind. This implies that quantum reality is the missing link.

Forward forever, backward never! :D :D :D

Vrh

PostPoslato: 27 Dec 2009, 01:11 
Majstor
Majstor
Korisnikov avatar

na ovom tvom linku koji si ostavio pročitao sam upravo ono o čemu sam govorio i što potvrđuje ono što je napisano u biblij.
naime govorio sam o tome ako je život nastao pukim slučajem zbog sticaja određenih okolnosti, a bez ikakvog razloga kako to tvrde evolucionisti. odakle onda ljudima osjećaj za moral, potreba za duhovnošću i sve ono što nas čini različitim od životinja?
u ovom članku se govori ako sam dobro razumio da je i to genetsko naslijeđe, postavlja se pitanje ako je genetsko naslijeđe s kog izvora i kojeg razloga?
biblija ima svoj odgovor na to pitanje i u njoj se kaže da je bog stvorio čovjeka po obličju svojemu te zato čovjek odražava božja svojstva, bog je načinio čovjeka od osnovnih elemenata zemlje, a zatim mu je udahnuo "životni dah" u 1 mijsijevoj 2:7 se kaže: "stvori gospodin bog čovjeka od praha zemaljskog, i dunu mu u nos životni dah" taj čovjekov osjećaj za moral i potreba za duhovnošću koja se prenosi kako čujemo genima može poticati samo od jednog izvora, a to je od stvoritelja i to je još jedna potvrda onog što je zapisano u biblij.biblija čak na neki način govori i o genetskom kodu kad kaže:"slavit ću te, jer sam na strahopoštovanja divan način stvoren. tvoja su djela čudesna, i moja duša jako dobro to zna. kosti moje nisu ti bile skrivene kad sam u tajnosti stvoren, kad sam satkan u najdubljim djelovima zemlje. tvoje su oči čak i zametak moj vidjele i u tvojoj su knjizi svi njegovi djelovi "zapisani"
zaista se može reći da oplođeno jajašce u materici majke sadrži "zapisane" sve djelove rastućeg ljudskog organizma.

Vrh

PostPoslato: 27 Dec 2009, 02:20 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

mary juana je napisao:
na ovom tvom linku koji si ostavio pročitao sam upravo ono o čemu sam govorio i što potvrđuje ono što je napisano u biblij.
naime govorio sam o tome ako je život nastao pukim slučajem zbog sticaja određenih okolnosti, a bez ikakvog razloga kako to tvrde evolucionisti. odakle onda ljudima osjećaj za moral, potreba za duhovnošću i sve ono što nas čini različitim od životinja?
u ovom članku se govori ako sam dobro razumio da je i to genetsko naslijeđe, postavlja se pitanje ako je genetsko naslijeđe s kog izvora i kojeg razloga?
biblija ima svoj odgovor na to pitanje i u njoj se kaže da je bog stvorio čovjeka po obličju svojemu te zato čovjek odražava božja svojstva, bog je načinio čovjeka od osnovnih elemenata zemlje, a zatim mu je udahnuo "životni dah" u 1 mijsijevoj 2:7 se kaže: "stvori gospodin bog čovjeka od praha zemaljskog, i dunu mu u nos životni dah" taj čovjekov osjećaj za moral i potreba za duhovnošću koja se prenosi kako čujemo genima može poticati samo od jednog izvora, a to je od stvoritelja i to je još jedna potvrda onog što je zapisano u biblij.biblija čak na neki način govori i o genetskom kodu kad kaže:"slavit ću te, jer sam na strahopoštovanja divan način stvoren. tvoja su djela čudesna, i moja duša jako dobro to zna. kosti moje nisu ti bile skrivene kad sam u tajnosti stvoren, kad sam satkan u najdubljim djelovima zemlje. tvoje su oči čak i zametak moj vidjele i u tvojoj su knjizi svi njegovi djelovi "zapisani"

divne rijeci..
mary juana je napisao:
zaista se može reći da oplođeno jajašce u materici majke sadrži "zapisane" sve djelove rastućeg ljudskog organizma.

ovo i evolucionisti uzimaju kao svoj argument. kome vjerovati? :lol:

Warrior of the Light je napisao:
Check this out:
Taking a Look at Evolution from Quantum Reality
http://metanexus.net/magazine/ArticleDetail/tabid/68/id/8081/Default.aspx

Citiraj:
" ... facts from science tell us that our species ... is not the creation of design, but the result of accumulated errors." This is the well-established, conventional view of evolution. In contrast, the quantum perspective knows of no errors made in the evolution of life. Rather, it suggests that, as an alternative to either intelligent design or blind chance, the revelation of the order of empty quantum states by their actualization is a plausible mechanism for the spontaneous emergence of complex order in the visible world.

Citiraj:
Many pioneers of twentieth century physics have attested to the quasi-mental or mind-like aspects of quantum reality. Thus, we may have to get used to its unexpected capacity of being the source not only of physical principles but also of principles relating to our mind. This implies that quantum reality is the missing link.

Forward forever, backward never! :D :D :D

i ovo su divne rijeci :lol: stvarno, kome vjerovati? :D

Vrh

PostPoslato: 27 Dec 2009, 04:05 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Autor teksta apsolutno ne poriče evoluciju, nego, tragajući za onim što pokreće evolucione mehanizme, postavlja hipotezu koja je alternativa i "inteligentnom dizajnu" kreacionista i "slučajnosti" koju propagiraju striktni evolucionisti. Znači, bilo koji sistem (na primjer, molekula DNK) je kvantno uslovljen i može da postoji u potencijalno beskonačno mnogo varijacija, gdje je varijacija potpuno slučajna, a bilo koje postojeće stanje sistema uslovljeno je realizacijom neke od kvantnih varijacija. E sad, ako sam dobro shvatio, bez obzira na to što bi sistem mogao da postoji u svim tim potencijalnim varijacijama, zapravo se ostvaruju, realizuju tj. dolaze u materijalno postojanje samo neke od njih - a koje će to da budu, to je uslovljeno složenim, nama i dalje neshvatljivim interakcijama unutar kvantne realnosti. Stvar je u tom što kvantni nivo ne utiče samo na uslovljavanje postojanja molekularnih sistema, nego apsolutno svega :D tako da se na tom nivou ni jedna stvar ne može posmatrati suštinski odvojeno od neke druge... Ono što je jako simpatično (nekima će ovo biti jako zanimljivo) je upravo ta kvazi-mentalna ili pseudorazumna priroda kvantnog univerzuma, koji na neki način u postojanje izbacuje uređene sisteme, izbjegavajući manifestovanje "haotičnosti". Saglasno tome, prema ovoj hipotezi, prilikom evolucije iz jedne forme života u drugu postoji tendencija ili zakonitost da se od potencijalnih bezbroj kombinacija postojećeg genetskog materijala ostvare baš one koje će se realizovati kroz evolucione mehanizme mutacije i selekcije te dati novu vrstu. Znači, nije "slučajnost", nego ekspresija nekog impulsa iz kvantne stvarnosti. A na čemu počiva ta zakonitost, ko će to znati, možda i iza kvantnog nivoa postoji neki novi nivo :D :D :D

Inače, kako sam skontao, ovaj sajt se bavi nastojanjem da se okonča dugi i glupi sukob između nauke i duhovnosti i da se istražuju novi nivoi znanja koji mogu da nastanu njihovom plodnom sintezom. Zanimljivo kako sam baš "slučajno" naletio na ovaj sajt, uopšte ne tražeći ništa slično... "in-tune with the order of the universe"??? :D

Vrh

PostPoslato: 27 Dec 2009, 08:39 
Majstor
Majstor
Korisnikov avatar

pa u principu i nema sukoba između duhovnosti i nauke.
postoji samo opiranje nauke da ono što otkriva i čega su naučnici svjesni pripišu stvoritelju.
naučnici još ništa nisu otkrili što bi negiralo postojanje stvoritelja i ono što se tvrdi u biblij.
tako najčešće kad su stavljeni pred zid dokaza koriste i izmišljaju objašnjenja i termine poput "kvantne stvarnosti" "expresija impulsa" ili šta reći na ovo što si i sam napisao:
"Ono što je jako simpatično (nekima će ovo biti jako zanimljivo) je upravo ta kvazi-mentalna ili pseudorazumna priroda kvantnog univerzuma, koji na neki način u postojanje izbacuje uređene sisteme, izbjegavajući manifestovanje "haotičnosti". Saglasno tome, prema ovoj hipotezi, prilikom evolucije iz jedne forme života u drugu postoji tendencija ili zakonitost da se od potencijalnih bezbroj kombinacija postojećeg genetskog materijala ostvare baš one koje će se realizovati kroz... znači nije "slučajnost" nego expresija nekog impulsa iz kvantne stvarnosti."

zar ovo nije upravo ono što biblija tvrdi:"tvoje su oči čak i moj zametak vidjele i u tvojoj su knjizi svi njegovi djelovi zapisani"
čovjek je u stanju razmišljati o životu, o prirodi, svjestan je golemog prostranstva zvjezdanih nebesa iznad sebe. osjeća pritom svoju neznatnost. svjestan je vremena i vječnosti, pita se kako je postao i kamo ide, te nastoji shvatiti šta je iza toga. ni jedna životinja se ne bavi takvim mislima. ali čovjek traži odgovor na pitanja zašto i zbog čega.
sve navedeno posljedica je toga što je obdaren čudesnim mozgom i što nosi "sliku" onoga koji ga je stvorio.

da li bi to što oni nazivaju "expresija nekog impulsa iz kvantne stvarnosti" mogao biti stvoritelj?

Vrh

PostPoslato: 27 Dec 2009, 10:37 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Warrior of the Light je napisao:
Autor teksta apsolutno ne poriče evoluciju, nego, tragajući za onim što pokreće evolucione mehanizme, postavlja hipotezu koja je alternativa i "inteligentnom dizajnu" kreacionista i "slučajnosti" koju propagiraju striktni evolucionisti. Znači, bilo koji sistem (na primjer, molekula DNK) je kvantno uslovljen i može da postoji u potencijalno beskonačno mnogo varijacija, gdje je varijacija potpuno slučajna, a bilo koje postojeće stanje sistema uslovljeno je realizacijom neke od kvantnih varijacija. E sad, ako sam dobro shvatio, bez obzira na to što bi sistem mogao da postoji u svim tim potencijalnim varijacijama, zapravo se ostvaruju, realizuju tj. dolaze u materijalno postojanje samo neke od njih - a koje će to da budu, to je uslovljeno složenim, nama i dalje neshvatljivim interakcijama unutar kvantne realnosti. Stvar je u tom što kvantni nivo ne utiče samo na uslovljavanje postojanja molekularnih sistema, nego apsolutno svega :D tako da se na tom nivou ni jedna stvar ne može posmatrati suštinski odvojeno od neke druge... Ono što je jako simpatično (nekima će ovo biti jako zanimljivo) je upravo ta kvazi-mentalna ili pseudorazumna priroda kvantnog univerzuma, koji na neki način u postojanje izbacuje uređene sisteme, izbjegavajući manifestovanje "haotičnosti". Saglasno tome, prema ovoj hipotezi, prilikom evolucije iz jedne forme života u drugu postoji tendencija ili zakonitost da se od potencijalnih bezbroj kombinacija postojećeg genetskog materijala ostvare baš one koje će se realizovati kroz evolucione mehanizme mutacije i selekcije te dati novu vrstu. Znači, nije "slučajnost", nego ekspresija nekog impulsa iz kvantne stvarnosti. A na čemu počiva ta zakonitost, ko će to znati, možda i iza kvantnog nivoa postoji neki novi nivo :D :D :D

Inače, kako sam skontao, ovaj sajt se bavi nastojanjem da se okonča dugi i glupi sukob između nauke i duhovnosti i da se istražuju novi nivoi znanja koji mogu da nastanu njihovom plodnom sintezom. Zanimljivo kako sam baš "slučajno" naletio na ovaj sajt, uopšte ne tražeći ništa slično... "in-tune with the order of the universe"??? :D

krasan sinhronicitet! :)
da, u tim novim teorijama, uredjenost (nasuprot haosu) se pripisuje samoj strukturi strvarnosti. N. Haramein je proucavao strukturu vakuma i preko proste geometrije dosao do istog zakljucka. i fraktali su veoma zanimljivi u citavoj toj prici, eto i razmnozavanje zivih oblika i ljudi je fraktal - jedni nastaju iz drugih itd.
a opet, to sve podsjeca na neke stare tekstove, samo su drugi termini upotrebljeni..ispada da otkrivamo toplu vodu :lol: sve u svemu, zanimljiva vremena, sa svim tim znanjem just a click away za toooliko ljudi :D

Vrh

Prikaži postove u poslednjih:  Poređaj po  
Započni novu temu Odgovori na temu  [ 581 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1 ... 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10 ... 30  Sledeća

Sva vremena su u UTC [ DST ]