banjalukaforum.com

Dobrodošli na banjalukaforum.com
Danas je 12 Avg 2025, 08:19

Sva vremena su u UTC [ DST ]

Započni novu temu Ova tema je zaključana, ne možete da menjate postove ili da odgovarate  [ 1537 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1 ... 36, 37, 38, 39, 40, 41, 42 ... 77  Sledeća
Autoru Poruka
PostPoslato: 17 Dec 2009, 14:22 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 12 Okt 2008, 14:27
Даље, Лукић о маркетингу у клубу:
Citiraj:
Желим посебно да похвалим маркетинг. Маркетинг ФК Црвена звезда је сектор који је изнео огорман посао у ових шест месеци.

Лукић о финансијама:
Citiraj:
Све добро што се десило у Звезди мало је покрило причу о финансијама. Људи гледају Звезу која побеђује, која се маркетиншки добро представља и вероватно мисле да су сви проблеми решени. Вама је познато да смо ми наследили око 23 милиона евра мањка. Радимо сваког дана и тај дуг је данас значајно мањи за преко 6 милиона евра. Дуг смо смањили, испунили све обавезе према играчима и запосленима и платили заостале обавезе према играчима од прошле сезоне којима се дуговало у просеку око трећине вредности уговора за прошлу сезону а да при том задужење клуба нисмо повећали за један, једини динар. Мислим да је то сјајан резултат за седам месеци.

Са поносом могу да кажем да смо исплатили све плате запосленима у овој години рачунајући и оне које су биле заостале, да смо исто урадили са играчима и да ће Звезда децембар завршити са потпуно измиреним обавезама према својим играчима.

Наравно, стари дугови још постоје и они нас свакодневно притискају. Не прође дан да не сазнамо за неки судски процес, за неку тужбу или да се не суочавамо са астрономским цифрама које су пре нас потписивали са играчима. Сећате ли се Броновицког, Баркоса, Саласа, Јаневског, Земана, Шишића? Вероватно више не. Е па, ми их се итекако сећамо јер гледамо сваки дан невероватне уговоре који су ти људи имали у Звезди а које данас ми морамо да платимо. Дакле, проблема још увек има, решавамо их један по један а најважније је да смо вратили поверење чак и код оних којима смо, не нашом кривицом, дужни. Требаће још неколико година да се Звезда извуче из финансијске кризе у којој се налази али радимо на томе. Зато нам је и даље потребан сваки гледалац, свака купљена улазница, сваки спонзор – мали и велики. Ипак, за разлику од 26. маја – видим светло на крају тунела и када је финансијска ситуација у питању.

Ништа не вјерујем док не видим папире. И Топлица и Конобар су цијело вријеме говорили како је све кул, како делају супер финансијски, па оно минус 23 милиона евра.
Уговори са Броновицким или Земаном су били штетни, откуд знам да ли су уговори са данашњим играчима коректни?

Vrh

PostPoslato: 17 Dec 2009, 14:22 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Лукић о такмичењу у Европи:
Citiraj:
Подсетио бих да смо такмичење у УЕФА Купу почели после само 15 дана припрема, са новим тимом и уз много негативних очекивања. Меч у Велењу је био под огромном тензијом а екипа је то сјајно изнела. После смо ишли корак по корак и амбиције су нормално расле. Против Тбилисија су играчи показали како се игра срцем за Звезду и шта значи подршка навијача. Нормално је да смо у последњој рунди квалификација желели пролаз у Лигу Европе, али показало се да нас је остварења великог успеха коштао пораз у Прагу и она промашена прилика Блажића на 2:0 за нас у реваншу. Дакле, мало нам је недостајало. На крају, европско такмичење је завршено са четири победе из шест мечева. То јесте добар резултат.

Отприлике, како смо се надали, добро смо се удали. Али глупо је рећи: "Супер смо играли, само да је Блажић дао го на 2:0, ушли би у Лигу Европе". Анализа игара, тактике? Зашто онако лоше против Динама у гостима и у Прагу? Зашто толико екстремно глупих голова примамо против тимова из Европе (киксања која се толико не виде у домаћем шампионату)?

Vrh

PostPoslato: 18 Dec 2009, 00:01 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 05 Jul 2002, 17:28
shoole pa nisi valjda očekivao razumno objašnjenje... Gospodin predsjednik je u mahu zaboravio da kaže zašto nema ni generalnog sponzora, a već je prošlo pola sezone, zaboravio je da u zasluge marketing službe i prodaje sezonskih karata, napomene da su iste davane u bescijenje, nerijetko i džabe, samo da se prodaju. Zaboravio je da kaže koliko je klub zaradio od prodaje Milijaša i Tomovića, te zaostalih rata za Milovanovića, Žigića i Jankovića. Ako se ne varam, obeštećenja samo za Milijaša i Tomovića iznosila su oko 5 miliona evra, a priča o tome da je dug smanjen za 6 miliona. Nijedan konkretan podatak nije naveo, a početkom sezone je naveo maksimalnu transparentnost u poslovanju...

Citiraj:
На крају, европско такмичење је завршено са четири победе из шест мечева. То јесте добар резултат.

Na ovo mogu samo da se nasmijem... U četiri pobjede, računa tri ostvarene protiv poluamatera iz Slovenije i Gruzije, a o odsustvu igre u većini slučajeva i Božjoj pomoći u Tbilisiju i Pragu, da se tim ne vrati kući sa tovarom golova u mreži, nema ni riječi.

Citiraj:
Сећате ли се Броновицког, Баркоса, Саласа, Јаневског, Земана, Шишића? Вероватно више не.

Ovo neću ni da komentarišem. Bronovicki je došao kao reprezentativac kod jednog Benhakera, otišao kao poluinvalid. Salas je za nas loš, ali za jednu od najboljih ekipa Kopa Libertadores je dobar. Šišić nije ni dobio priliku da igra, da bi se o njemu moglo suditi. Sve u svemu, krajnje licemjerno je prozivati igrače koji u Zvezdi nisu dobili poštenu priliku da igraju...

Narodski rečeno, sere kao foka... Muka mi je da sve to čitam i slušam.

Pojačanja i sportski direktorn su tek posebna priča. Ne mogu da vjerujem sa kakvim se imenima sad barata. Najzvučnije pojačanje je Marko Mugoša, koji sa svojih 25 godina u Čačku, igra prvu sezonu koja bi se mogla nazvati standardnom. Blagi užas...

Vrh

PostPoslato: 18 Dec 2009, 00:09 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 21 Maj 2006, 19:12
Da li se negdje na Internetu može pogledati spisak igrača Crvene Zvezde koji su igrali kao pozajmica ili bili na probnom periodu tokom 90-tih?

Vrh

PostPoslato: 18 Dec 2009, 00:14 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Не знам, питај овдје и добићеш одговор сигурно: viewtopic.php?f=73&t=46702

Vrh

PostPoslato: 18 Dec 2009, 00:33 
Bič božji
Bič božji
Korisnikov avatar

Pridružio se: 15 Okt 2006, 12:58
shoole je napisao:
Не знам, питај овдје и добићеш одговор сигурно: viewtopic.php?f=73&t=46702

:lol: :lol: :lol: :lol:

Vrh

PostPoslato: 18 Dec 2009, 12:45 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 13 Apr 2008, 01:45
I sta vi preporucujete? Da promjenimo trenera, zvezda ne igra lijepo....Da promjenimo upravu? Da napravimo novi stadion? Prisilimo nekog da bude generalni sponzor posrnulom klubu...Da dovedemo robinja, elana, krasica, iniestu i drogbu, pa da palimo i zarim evropom... Ajmo strucnjaci, predlozite nesto...

Vrh

PostPoslato: 18 Dec 2009, 13:05 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat
Korisnikov avatar

Pridružio se: 09 Avg 2009, 00:25
skeva je napisao:
I sta vi preporucujete? Da promjenimo trenera, zvezda ne igra lijepo....Da promjenimo upravu? Da napravimo novi stadion? Prisilimo nekog da bude generalni sponzor posrnulom klubu...Da dovedemo robinja, elana, krasica, iniestu i drogbu, pa da palimo i zarim evropom... Ajmo strucnjaci, predlozite nesto...

И Милана Јовановића, и ето дрим тима :lol: :lol: :lol: :lol:

Vrh

PostPoslato: 18 Dec 2009, 13:12 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

skeva je napisao:

Предлажем теби да почнеш да навијаш за Партизан или Жељу, јер видим да си задовољан просјеком и ситним стварима. Видим да мислиш да је ОК да Звезда игра лоше и безидејно, али док побјеђује у првенству са 1:0, све је у реду. Видим да ти није страна логика "боље бити први у селу него други у граду".

Шта ти још предлажем?
Предлажем ти да оспориш нешто од критике (моје, Нитоове, бигменове). Да кажеш шта сам ја конкретно написао, а да је неистина. Конкретно, а не да ми причаш фразе типа "шта хоћете, па добро је, прваци смо на полусезони". Не кажем ја да ми нисмо прваци на полусезони, кажем да Лукић није испунио оно што је обећао (нисам га ја тјерао да обећа шта је обећао), кажем да је Лукић демагог (то сам писао и прије него што је изабран, а и сад сам навео примјере демагошких изјава), кажем да Звездина игра нема концепт (ти ме демантуј), да не постоји визија како доћи до тима који ће за годину дана успјешно играти у Европи (ти ме демантуј).

И шта још предлажем?
Предлажем приватизацију клуба, предлажем увођење предсједника који ће својом имовином гарантовати пословање клуба, предлажем избор тренера који ће радити барем три сезоне, а који ће направити свој план рада и своју визију игре, предлажем транспарентно пословање клуба (да се јавно презентују уговори играча, а не сад да ми Лукић вади уговоре играча од прије 2 године).

Једноставно, предлажем одговорност свих у клубу, од предсједника (за пословање клуба и избор сарадника) до играча (за залагање на терену). И то предлажем од кад пишем на овој теми...

Vrh

PostPoslato: 18 Dec 2009, 13:29 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Posto nisam tako pametn i obavijesten kao ti, reci cu samo par stvari.... Lud si ako 100% vjerujes obecanjima i ocekujes da ce se ispuniti u potpunosti.... Sto se tice igraca, vjerujem u njihovo zalaganje i da daju maksimum u odnosu na svoje mogucnosti(sto se vidi po razultatima)...ne treba meni sisic ili parker, meni treba da vidim da mi neko krv ostavlja na terenu da bi opravdao povjerenje...Meni treba isax, lazetic, lekic a ne manekeni... Meni ne treba primjer Dinama iz Zagreba, meni treba primjer Apoela...borbenost i zelja da se da maksimum, bez obzira na kvalitet...
Jos cu jednom ponoviti, nema vise mihajlovica, stojkovica, prosineckog...sad nam je realnost blazic, ignjatijevic, bogdanovic... Sto prije to shvatite prije cete prestati sa smaranjima tipa tvoje poslednje poruke....
Zao mi je, nemamo ekipu za leprsavu igru, nismo dominantni i to je to.....
To za privatizaciju i te bakrace je druga prica....

Vrh

PostPoslato: 18 Dec 2009, 13:37 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 18 Feb 2002, 01:00
Ko kaze da nema vise takvih igraca?! Ima talentovanih igraca koliko hoces, samo sto njih prodaju odmah, eto prije neki dan sam procitao da Manchester hoce da kupi nekog igraca iz CSKA koji ima 17 godina a u CSKA je dosao iz Zvezde?! I govore da je veci talenat od Vidica.. Kad su oni njega prodali onda, sa 16 godina?! ...

Vrh

PostPoslato: 18 Dec 2009, 13:39 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 27 Avg 2007, 14:39
zerocool je napisao:
Ko kaze da nema vise takvih igraca?! Ima talentovanih igraca koliko hoces, samo sto njih prodaju odmah, eto prije neki dan sam procitao da Manchester hoce da kupi nekog igraca iz CSKA koji ima 17 godina a u CSKA je dosao iz Zvezde?! I govore da je veci talenat od Vidica.. Kad su oni njega prodali onda, sa 16 godina?! ...

Ili to ili nije bio dovoljno talentovan za Zvezdu... Imamo mi dobar skauting, pa cesto provalimo te "propale" talente :lol: :lol: :lol:

Vrh

PostPoslato: 18 Dec 2009, 13:40 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Moguce da je i to u pitanju :lol:

Vrh

PostPoslato: 18 Dec 2009, 13:49 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Опет ти по старом!
Нити си демантовао нешто од написаног, нити си ти нешто коструктивно предложио, већ управо како сам и написао "шта хоћете, не може боље, то је наша реалност"...

skeva je napisao:
Posto nisam tako pametn i obavijesten kao ti, reci cu samo par stvari....

Зашто мислиш да сам ја нешто паметан или обавјештен?
skeva je napisao:
Lud si ako 100% vjerujes obecanjima i ocekujes da ce se ispuniti u potpunosti....

Да ли сам ја луд или не, о томе можемо причати. Али ти ћеш дефинитивно имати проблема у животу ако пристанеш да те људи лажу и теби то буде ОК.
skeva je napisao:
Sto se tice igraca, vjerujem u njihovo zalaganje i da daju maksimum u odnosu na svoje mogucnosti(sto se vidi po razultatima)...ne treba meni sisic ili parker, meni treba da vidim da mi neko krv ostavlja na terenu da bi opravdao povjerenje...Meni treba isax, lazetic, lekic a ne manekeni... Meni ne treba primjer Dinama iz Zagreba, meni treba primjer Apoela...borbenost i zelja da se da maksimum, bez obzira na kvalitet...

Шта теби треба, то је твоја ствар. Звезди требају играчи који ће и квалитетом и борбеношћу играти како доликује том клубу. Треба јој и тренер и предсједник који ће рећи шта хоће (какву игру, какав тим, који им је циљ), па онда одговарати за учињено.
skeva je napisao:
Jos cu jednom ponoviti, nema vise mihajlovica, stojkovica, prosineckog...sad nam je realnost blazic, ignjatijevic, bogdanovic... Sto prije to shvatite prije cete prestati sa smaranjima tipa tvoje poslednje poruke....

Ко је рекао да ми у тиму имамо Михајловића или Пиксија? Немамо.
Проблем је што их нема ни на видику. Проблем је скаутинг младих играча по Србији. Проблем је што омладинска школа не производи нове Михајловиће или Пиксије. Проблем је што ти нови Михајловићи или Видићи, кад их и има, оду из Звезде (најновији примјер је Ћосић у ЦСКА).
skeva je napisao:
To za privatizaciju i te bakrace je druga prica....

Ти "бакрачи" су једини излаз.

И да, смарају те људи који пишу и критикују? Па што читаш то, неко те тјера?

Vrh

PostPoslato: 18 Dec 2009, 13:51 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Da, da, Uros Cosic se zove taj, iskreno ja za njega nisam ni cuo do prije neki dan, citam veliki talenat bla bla, hoce ga Manchester, sad je u CSKA i dosao iz Zvezde, a ima 17 godina?! Samo kod nas..

Vrh

PostPoslato: 18 Dec 2009, 14:24 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Prijatelju, mnogo se trudis i to je fino....
Sto se tice mene i mog zivota, sve je moguce, obraticu ti se ako mi bude trebala pomoc.....
Sto se tice demantovanja. ti si mene sada kao nesto demantovao? Posto si pametan i sve to, shvati da ja pricam o sadasnjosti a ti o buducnosti... Slazem se da Zvezda treba bolji skauting, ali ovi igraci koji su dosli za nikakve pare su se bolje pokazali od vasih leprsavih zvezda i zvezdica... Nije sve bajno, naravno, ali ova uprava radi bolje od prethodne, i one prije nje i td... Koliko vi god zeljeli da se sve preko noci promjeni, zao mi je al ne moze....
Sto se Cosica tice, znamo cija je to krivica...

Vrh

PostPoslato: 18 Dec 2009, 15:18 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 23 Feb 2003, 12:43
skeva je napisao:
Sto se tice igraca, vjerujem u njihovo zalaganje i da daju maksimum u odnosu na svoje mogucnosti(sto se vidi po razultatima)...ne treba meni sisic ili parker, meni treba da vidim da mi neko krv ostavlja na terenu da bi opravdao povjerenje...Meni treba isax, lazetic, lekic a ne manekeni... Meni ne treba primjer Dinama iz Zagreba, meni treba primjer Apoela...borbenost i zelja da se da maksimum, bez obzira na kvalitet...

Оног дана када се већина људи који воле Звезду помири са свим овим што сам болдовао, тог дана наш клуб постаје мали, провинцијски, у рангу са комшијама и остатком лиге. Са тим се никад нећу помирити и само квалитет мора да буде приоритет моје Звезде. Било ко ко то понуди, има моју подршку, увијек. То што реалност отежава ситуацију и постизање и достизање тог квалитета, не значи да ћу се ја задовољавати "мрвицама". Моја Звезда је велики клуб, и клоцебима није мјесто у њему. Ни на терену, ни у фотељама. Макар они "гинули за грб". Сељачка политика.

Vrh

PostPoslato: 18 Dec 2009, 18:12 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 05 Jul 2002, 17:28
Citiraj:
sad nam je realnost blazic, ignjatijevic, bogdanovic... Sto prije to shvatite prije cete prestati sa smaranjima tipa tvoje poslednje poruke....

To nije realnost Zvezde, već realnost koju su stvorili Lukić i njegovi...

Citiraj:
Meni ne treba primjer Dinama iz Zagreba, meni treba primjer Apoela...borbenost i zelja da se da maksimum, bez obzira na kvalitet...

Znači ti bi radije umjesto kvalitetnih igrača u timu vidio deset balavana koji znaju samo da krljaju, a sa fudbalom nemaju puno veze. Po toj logici, najbolje je da se tim selektuje iz redova navijača. Oni ne znaju puno o fudbalu, ali siguran sam da bi svi igrali za džabe za Zvezdu i dali ne 110, nego 200 odsto svojih mogućnosti. I to bi bilo rješenje...

A primjer Apoela ti je baš na mjestu. Ekipa koja u sastavu ima 15 stranaca, od čega ih je velika većina davno prešla igrački zenit. Misliš da u Apoel igraju za lijepe oči il iza dobru platu.

Suština svega je ulaganje... Rezultat se ne ostvaruje bez ulaganja, samo je potrebno odrediti ciljeve. Ulaganje u omladinsku školu, u pojačanja, u kvalitetan trenerski kadar, mrežu skauta. Šta god od navedenog se odabere, neće se pogriješiti, jer dugoročno daje rezultate, ali to sadašnja uprava ne radi.
Sadašnja uprava nema zacrtane cilejve već ih određuje usputno, a misle da bez iikakvih investiranja i troškova mogu napraviti tim za veća dostignuća. Možda i mogu, ali ako se pod tim dostignućima smatra osvajanje titule onda mogu da upotrebim samo jednu riječ, kao što bigman reče - seljačka posla.
Ta titula ne donosi nikakvu praktičnu korist, osim mogućnosti da se proda poneki igrač. Ali ako klub ponovo namjerava da živi od prodaje igrača, onda ova uprava ne radi ništa drugačije od prethodnih i što se mene tie mogu da kupe prnje...

Privatizacija, razrješeni vlasnički odnosi i definisana politika i ciljevi kluba u određenom periodu su rješenja. Ovo je sve samo presipanje iz šupljeg u prazno. Osovji titulu, prodaj igrače, brukaj se u Evropi... Opet, bolji si od komšija i to je dovoljno. Živimo u svom svijetu, kome treba Evropa...

Vrh

PostPoslato: 18 Dec 2009, 19:31 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

skeva je napisao:
Sto se tice demantovanja. ti si mene sada kao nesto demantovao?

Ако не вјерујеш аргументима, ево да ту причу "не може боље, ово је реалност" демантујем примјером.

Јеси ти чуо за клуб који се зове Униреа? Ја први пут ове године. Е па та факин Униреа из Румуније игра у шеснаестини финала Лиге Европа са Ливерпулом.

Још 4 румунска клуба су играла групни дио такмичења Лиге Европа ове године: Темишвар (јуче тукао Динамо у Загребу), Стеауа, Динамо Букурешт и Клуж (у квалификацијама избацио Сарајево).

Еј, Румуни имају 4 тима који играју у групама у Лиги Европа, а њихов представник у Лиги шампиона буде трећи у групи и игра и даље у Европи.

Румуни? Српска репрезентација је тукла њихову у овим квалификацијама (мада је то небитно за ову причу). Мислиш да они имају већи фудбалски потенцијал од Србије? Да имају бољу економску ситуацију? Да било који од тих 5 клубова има и приближно навијача колико Звезда или Партизан?

А пази нас! Војводина на почетку, Звезда у трећем предколу квалификација за Лигу Европа. Партизан ни близу да уђе у Лигу шампиона, а о показаном у Лиги Европа је срамота причати.

Vrh

PostPoslato: 18 Dec 2009, 19:37 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Da, radije cu gledati 10 balvana koji se bore za Zvezdin grb nego deset leprsavih stranaca koji su nikad nisu culi za Zvezdu... Ocigledno neko od nas na pogresan nacin voli nasu Zvezdu.....A posto cete reci da sam to ja, onda da skratimo, ja nisam u pravu, vi ste..NIje u pravu moj otac, koji na utakmice Zvezde ide od kraja 60ih godina, vi ste u pravu... Nisu ni delije u pravu koji podrzavaju ovo malo sto je Lukic uradio, vi ste u pravu....
Hvala vam na razgovoru... I bez boldovanja i tih "pobijanja" nekih kao mojih teza, jer priznao sam da ste u pravu....
Aj zivili vi meni :)

Vrh

Prikaži postove u poslednjih:  Poređaj po  
Započni novu temu Ova tema je zaključana, ne možete da menjate postove ili da odgovarate  [ 1537 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1 ... 36, 37, 38, 39, 40, 41, 42 ... 77  Sledeća

Sva vremena su u UTC [ DST ]