banjalukaforum.com

Dobrodošli na banjalukaforum.com
Danas je 18 Jul 2025, 17:58

Sva vremena su u UTC [ DST ]

Započni novu temu Odgovori na temu  [ 168 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7 ... 9  Sledeća
Autoru Poruka
PostPoslato: 09 Dec 2009, 15:26 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 03 Maj 2008, 10:50
Sta je sa ostalim sto je pisano na ovoj temi? Ne gledaju ljudi na islam sa podozrenjem zbog jednog ubistva svecenika.

The hell where youth and laughter go.

Vrh

PostPoslato: 09 Dec 2009, 15:40 
Pripravnik
Pripravnik

Pridružio se: 05 Okt 2009, 13:27
Sad ideš na AD POPULUM,ha? :)
Već sam rekao da bi mogao biti dobar političar!(ako već nisi)

Vječni se rat vodi između onih koji su na svijetu zato da iz njega izvuku što veću korist samo za sebe i onih koji su tu zato da život na Zemlji učine što ugodnijim za SVE ljude.
Nekom je korist i satisfakcija blatiti drugog i drugačijeg i po tom plodu je prepoznatljiv!
Malo,malo pojavi se naslov na forumu koji ima za cilj blatiti Islam i muslimane!

"Oni žele utrnuti Allahovo svjetlo ustima svojim, a Allah će učiniti da svjetla Njegova uvijek bude"... (Es-Saff, 8)

Vrh

PostPoslato: 09 Dec 2009, 15:45 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

BOSANSKI_NOVI je napisao:

Posto si poceo da dosadjujes sa ovim, ubuduce cu te samo prijavljivati.

Za ostalo nemas argumente, vjerovatno su ti opet Zidovi krivi (kao sto si rekao jednom)

Vrh

PostPoslato: 09 Dec 2009, 16:58 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat
Korisnikov avatar

Pridružio se: 24 Maj 2008, 19:37

Vječni se rat vodi između onih koji su na svijetu zato da iz njega izvuku što veću korist samo za sebe i onih koji su tu zato da život na Zemlji učine što ugodnijim za SVE ljude.
Nekom je korist i satisfakcija blatiti drugog i drugačijeg i po tom plodu je prepoznatljiv!
Malo,malo pojavi se naslov na forumu koji ima za cilj blatiti Islam i muslimane!

"Oni žele utrnuti Allahovo svjetlo ustima svojim, a Allah će učiniti da svjetla Njegova uvijek bude"... (Es-Saff, 8)

Ne radi se o tome da neko zeli blatiti Islam nego govorimo o trenutnim cinjenicama, o stanju u 21. vijeku. Govorimo o vjerskoj slobodi i zakljucujemo da nemuslimansko stanovnsitvo u muslimanskim zemljama ima drasticno manje slobode od muslimanskog stanovnistva u ne-muslimanskim zemljama. Ja ne znam zasto je ova cinjenica toliko komplikovana da se shvati?

Ja shvatam da to tebi ne pase, ali to je na zalost danas, u 21. vijeku, tako! Rekao sam ti vec jednom da smo kojim slucajem u 14 ili 15 vijeku, govorili bi o grozotama crkve kao institucije, crkve koja se uplitala u vlast, oficijelno mucila i ubijala, itd. I to meni kao Hriscaninu ne bi bilo drago ali istorija je takva kakva je i te su se stvari desile, i ja bi to morao da priznam da je to tako svidjalo se to meni ili ne.

U stvari ne moram ni da idem u daleku proslost, samo danas kad vidim kakvi su sve skandali npr, katolicka crkva i pedofilija, uopstena dvolicnost, mjesanje hriscanskih evangelika u americku politiku itd. U samom Hriscanstvu mi imamo dosta slozenih problema i problemcica, i od toga niko ne bjezi. Ali ja tebi govorim o tome da niko u bilo kojoj 'hriscanskoj' zemlji ne strahuje za svoj zivot i za svoju slobodu i za svoja ljudska prava ako odbaci Hriscanstvo.

I rekli smo vec ranije da je sam Iran prije 1980ih bio sto puta bolji za ne-muslimane nego sto je to danas. Irak takodjer, Afganistan, Egipat, itd. Nepobitne su cinjenice da je islamski nacionalizam (kao jedna politicka ideja) donio mnogo stete ne samo muslimanskom narodu (zenama, intelektualcima, opoziciji, itd), nego i nemuslimanskom stanovnistvu. To naravno sve ima svoje uzroke, prljava igra Evrope i Amerike i destabilizaciji onih vlasti koji nisu htjeli da igraju onako kako oni sviraju. Amerika u rasturanju demokratskih procesa na Bliskom Istoku igra jednu veliku ulogu. Ko zna, Iran, Irak, Egipat, Afganistan, danas bi bile totalno drugacije zemlje (u smislu demokratizacije drustva) nego sto su to danas.

Ali to je sve na kraju krajeva "sta bi bilo da je bilo". Cinjenice, 'facts on the ground', danas u 2009 godini jesu onakve kakve jesu i bezvrijedno je to na silu osporavati.

"Anybody of average intelligence can think up a propaganda line to suit a particular situation. But the line will be of no value unless there exist the men and machinery to put it across." R. Marett, Through the Back Door (1968).

Vrh

PostPoslato: 09 Dec 2009, 20:26 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 23 Dec 2006, 18:50
Kako gledaju na hriscane u islamskim zemljama kao sto je Libija procitajmo sta je rekao Gadafi:

Gadafi
"Hvala Bogu da Švajcarska nije islamska zemlja i što će Švajcarci kao hrišćani nakon smaka svijeta otići ravno u pakao!", izjavio je libijski vođa Muamer Gadafi pred okupljenim studentima islamskog univerziteta u gradu Zlajtinu, na kom je dobio počasni doktorat iz islamske filozofije. "Znate li koja je razlika između Švajcaraca i životinja? E, pa ja ću vam reći - velika! Životinje su daleko bolje od njih, a insekti daleko korisniji.", rekao je, između ostalog, Gadafi.

Izvor: http://www.glassrpske.com/vijest/12/svi ... mizma.html

To sto je rekao dovoljno govori o njegovoj religiji. Naravno, ne mislim pri tome na sav islam, nego na islam to jest tumacenje islama iz ovih arapskih zemalja.

Filozofija...

Vrh

PostPoslato: 10 Dec 2009, 11:45 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 18 Feb 2009, 21:46
evo ovdje se Anis Soroš vs Ahmed Deedat svega dotakli. Preporučujem svakom da pogleda svih 28 djelova

http://www.youtube.com/watch?v=SUUhHrBN ... re=related

Vrh

PostPoslato: 10 Dec 2009, 13:45 
Pripravnik
Pripravnik

Baš su ti muslimani interesantni!
Molim te lijepo oni se usude pobuniti čak i kad im se crkva bespravno izgradi u njihovom vlastitom dvorištu!!

http://www.sarajevo-x.com/bih/clanak/091210017

Vrh

PostPoslato: 10 Dec 2009, 14:47 
Pripravnik
Pripravnik

Bilo bi zanimljivo popričati i na temu o pravima manjina u samoj Srbiji.
Ovaj članak bi mogao poslužiti kao uvod:

http://www.e-novine.com/kultura/kultura ... avima.html

Vrh

PostPoslato: 10 Dec 2009, 15:03 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Ti primjeri pokazuju stepen tvog ocaja zbog nemoci da opovrgnes sve ono sto se pise na ovoj temi.

Vrh

PostPoslato: 10 Dec 2009, 15:34 
Pripravnik
Pripravnik

Zašto da trošim vrijeme na nekog ko ne zna razlikovati termine:
-islamska država,
-država sa muslimanskom većinom,
-većinski muslimanska država sa sekularnim uređenjem.

Navoditi primjer Turske kao islamske države je totalni idiotluk.
Pa tamo još uvijek muslimanke studentice ne mogu doći na fakultet pokrivene!
To je sekularna država gdje je vojska zakon i gdje se ne gleda blagonaklono ni na jednu religiju!Slična situacija je i u Siriji,te još nekim zemljama!
No,tebi je političaru bitno da se „roka“ po muslimanima neovisno dali se radi o vjernicima koji prakticiraju Islam ili o sekularistima,komunistima,te inima koji od Islama imaju samo muslimansko ime.
S druge strane,očigledno je da ti neodgovaraju teme o muslimanskoj manjini u zemljama sa pravoslavnom većinom!Kako i bi kad se zna kako se postupa prema njima,krenuvši od višedecenijskog uništavanja Albanaca-muslimana dok je Kosovo bilo u sastavu Srbije pa nadalje.
Nije od viška podsjetiti da je osuđeni zločinac Biljana Plavšić od najvećih srpskih političara dočekana kao herojina iako se zna da muslimane tretira kao „genetski otpad“ i da je direktno učestvovala u genocidu nad muslimanima Bosne te rušenju oko 1000 džamija!
Moj Hristove,,,,,,,taj ti nick ne pristaje!

Vrh

PostPoslato: 10 Dec 2009, 15:44 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Po mom skromnom misljenju Turska je u sustini daleko istinski religioznija i istinski provodi stvari ugodne Bogu daleko vise nego Irak, Iran, Afganistan itd. koji imaju samo formu religioznosti, a sustinu i bit su zanemarili i sile se njene odrekli.

Filozofija...

Vrh

PostPoslato: 10 Dec 2009, 15:48 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat
Korisnikov avatar

Pridružio se: 24 Maj 2008, 19:37
Smatram da je apsolutno bezvrijedno odgovarati na bilo koje komentare koje postavlja B.Novi, al samo mi je jedna misao bila interesatna, sto se tice 'vise-decenijskog unistavanja Albanaca itd'. Za mene je to uvijek bio jedan veliki paradoks: sto vise i brutalnije odredjene vlasti (u ovom slucaju vlast Republike Srbije) unistavaju jedan narod, taj narod koji biva unistavan nesrazmjerno nastavlja da kroz sve te decenije raste u broju. U isto vrijeme dok agresor 'unistava i cisti', broj pripadnika sopstvenog naroda se sve vise i vise decimira.

Ko zeli da u potpunosti shvati i razumije ovaj paradoks mora da ima dar apstraktnog razmisljanja. Razum, logika i jednostavna matematika tu vise ne pomaze.

"Anybody of average intelligence can think up a propaganda line to suit a particular situation. But the line will be of no value unless there exist the men and machinery to put it across." R. Marett, Through the Back Door (1968).

Vrh

PostPoslato: 10 Dec 2009, 15:50 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

B.NOVI, tvoje pisanje je tipican primjer projekcije tvoje averzije prema Srbima koja ti ne da spokoja pa se na svaku temu nadovezujes OT postovima i iznosis najgore moguce teorije o Srbima. Ovi zadnji postovi su odlican primjer toga. Od sirokog bijelog hriscanskog svijeta ti si trazio primjere ugnjetavanja muslimana upravo od strane Srba, kao da si opsjednut Srbima i cinjenicom da im je mirna savjest i da su ponosni zbog onoga sto jesu. Svaki tvoj post odise zeljom da napakostis Srbima u bilo kojem pogledu. I na ovoj temi koja se bavi otvorenom i objektivnom kritikom desavanja u islamskom svijetu, ti nalazis neke zidovske zavjere i propagandu i srpsku mrznju prema muslimanima i opet se lacas price o veliko-srpskoj politici.
Ja se cudim kako te administratori trpe jer je ocigledna tvoja dosljednost u ocrnjivanju Srba.

Vrh

PostPoslato: 12 Dec 2009, 22:27 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 18 Feb 2009, 21:46
jellyfish je napisao:
Po mom skromnom misljenju Turska je u sustini daleko istinski religioznija i istinski provodi stvari ugodne Bogu daleko vise nego Irak, Iran, Afganistan itd. koji imaju samo formu religioznosti, a sustinu i bit su zanemarili i sile se njene odrekli.

Jest, samo sto izvode vojne vjezbe sa Izraelom koji redovno ubija muslimane i što će pomoći americi u imperijalistickom osvajanju.

Kad je bilo Osmansko carstvo na pocetku, Allah im je pomogao i bili su na vrhu. A sad je sve to trhana

Vrh

PostPoslato: 13 Dec 2009, 01:06 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

114_AhmeD je napisao:
jellyfish je napisao:

Jest, samo sto izvode vojne vjezbe sa Izraelom koji redovno ubija muslimane i što će pomoći americi u imperijalistickom osvajanju.

Kad je bilo Osmansko carstvo na pocetku, Allah im je pomogao i bili su na vrhu. A sad je sve to trhana

Hoces reci da Iracki muslimani ne ubijaju muslimane u Iraku svakodnevno eksplodirajuci na ulici bombe? Ili hoces reci da se muslimani Iraka i Irana prije 25 godina nisu ubijali medjusobno kad je stradalo oko milion muslimana? Lako je sad okrivljavati druge, ali i kad su bili sami u tim zemljama stalno su se tukli medjusobno.

Filozofija...

Vrh

PostPoslato: 17 Dec 2009, 01:19 
Stara kuka
Stara kuka

Pridružio se: 05 Feb 2009, 01:45
Baš su ti muslimani interesantni!
Molim te lijepo oni se usude pobuniti čak i kad im se crkva bespravno izgradi u njihovom vlastitom dvorištu!!

http://www.sarajevo-x.com/bih/clanak/091210017

Isti slučaj postoji i u Mostaru tačnije u Vrapćićima ali tada muslimani staju na stranu "svojih" a ne na stranu oštećenog. Ona džamija sa dva minareta u Vrapćićima je podignuta na tuđoj zemlji. Vlasnik je Srbin. Pokušali su falsifikovati dokumente a ne žele ni da čuju o premještanju džamije a kamoli obeštećenju. Ja odavno govorim da su Srbi i Bošnjaci sličniji nego bilo ko drugi. I jedni i drugi prave iste greške. Hrvati to nisu radili jer znaju da je privatna svojina svetinja i nisu gradili tokom rata na privatnoj svojini. Tek kasnije nakon rata su pravilli nagodbe sa vlasnicima zemljišta a iste su obeštetili.

Vrh

PostPoslato: 17 Dec 2009, 13:19 
Pripravnik
Pripravnik

hercegovac 27,

Islam je zabranio gradnju džamija koje se grade radi nekog drugog cilja, a ne radi obožavanja Uzvišenog Stvoritelja. Poslanik, s.a.v.s., je jednu takvu džamiju – Mesdžidudirar, čak, porušio.
Svakako da džamija koja je izgrađena na nečijoj imovini bez njegova pristanka nije izgrađena u ime Boga.Ne može biti nešto u ime Boga a da istovremeno bude na štetu nevina čovjeka.
Ako je to istina što tvrdiš,tu džamiju treba porušiti jer ja kao musliman ne bih mogao NIKAD u njoj klanjati se Bogu.

Vrh

PostPoslato: 17 Dec 2009, 17:55 
Početnik
Početnik
Korisnikov avatar

Pridružio se: 17 Nov 2009, 12:09
Dust je napisao:
S. Arabija je sveta zemlja kao i Vatikan. Onog momenta kada u Vatikanu naprave dzamiju, uvjerena sam da ce se i crkva podici u S. Arabiji .

Ипак је С.Арабија далеко више секуларна држава од Ватикана, у Арабију несмијеш унијети ни библију.Чак Швајцарски авиони који слијећу у Ријад морају прекривати бијели Крст са црвеном подлогом на авиону,

Vrh

PostPoslato: 17 Dec 2009, 18:15 
Stara kuka
Stara kuka

Pridružio se: 06 Jan 2009, 10:14
russianspace je napisao:
Dust je napisao:
S. Arabija je sveta zemlja kao i Vatikan. Onog momenta kada u Vatikanu naprave dzamiju, uvjerena sam da ce se i crkva podici u S. Arabiji .

Ипак је С.Арабија далеко више секуларна држава од Ватикана, у Арабију несмијеш унијети ни библију.Чак Швајцарски авиони који слијећу у Ријад морају прекривати бијели Крст са црвеном подлогом на авиону,

To sa poredjenjem saudijske arabije i vatikana je notorna glupost i klasican primjer neobrazovanog palamudjenja. Vatikan nije niti je kad bio civilna drzava osnovan je kao crkvena autonomna oblast i kao takav opstaje. Porediti npr meku i jerusalim kao gradove gdje su velika svetilita ima logike ali porediti saudijsku arabiju sa vatikanom je van pameti.

Vrh

PostPoslato: 17 Dec 2009, 19:34 
Početnik
Početnik
Korisnikov avatar

Pridružio se: 17 Nov 2009, 12:09
chils je napisao:
russianspace je napisao:
Dust je napisao:

To sa poredjenjem saudijske arabije i vatikana je notorna glupost i klasican primjer neobrazovanog palamudjenja. Vatikan nije niti je kad bio civilna drzava osnovan je kao crkvena autonomna oblast i kao takav opstaje. Porediti npr meku i jerusalim kao gradove gdje su velika svetilita ima logike ali porediti saudijsku arabiju sa vatikanom je van pameti.

Citiraj:

Nisam ja uopšte poredio Vatikan sa S.Arabijom,već sam dao komentar na tu već postavljenu temu.

Vrh

Prikaži postove u poslednjih:  Poređaj po  
Započni novu temu Odgovori na temu  [ 168 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7 ... 9  Sledeća

Sva vremena su u UTC [ DST ]