banjalukaforum.com

Dobrodošli na banjalukaforum.com
Danas je 04 Avg 2025, 22:14

Sva vremena su u UTC [ DST ]

Započni novu temu Odgovori na temu  [ 5374 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1 ... 44, 45, 46, 47, 48, 49, 50 ... 269  Sledeća
Autoru Poruka
 Tema posta: Re: m:tel vijesti
PostPoslato: 01 Dec 2009, 15:29 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 25 Avg 2002, 19:32
Pa naravno da moraš poništiti postojeći i potpisatiti novi :)
A što tražiš fin broj, pa da se opet dovedeš u sličnu situaciju :P

Pokušaj na nekom drugom prodajnom mjestu, npr u Merkatoru, probaj neku drugu smjenu... :D

Vrh

PostPoslato: 01 Dec 2009, 15:34 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 26 Mar 2006, 23:59
rendzer je napisao:
Pa naravno da moraš poništiti postojeći i potpisatiti novi :)
A što tražiš fin broj, pa da se opet dovedeš u sličnu situaciju :P

Pokušaj na nekom drugom prodajnom mjestu, npr u Merkatoru, probaj neku drugu smjenu... :D

Da i opet platis 10 km za prikljucak. Da ne pricam sto trebam platiti pretplatu za 7 dana za broj koji je iskljucen! To samo u mtel-u moze! pazi sto cu im platiti.

A treba njima vremena da se skupe, zato ja se ne vezem za jedan broj.
A bila sam i u merkatoru, nije bolja situacija.

zalosno, ali u eronetu sam na lepe oci dobila zlatni broj, a ovamo nema nista :D

Vrh

PostPoslato: 02 Dec 2009, 12:31 
Veteran
Veteran

Pridružio se: 23 Jan 2002, 01:00
Prvo nije valjao Mobis, pa su svi cekali da 'evoluira' u mtel, sad ne valja ni mtel... vidjecemo hoce li valjati t-mobile (ili koji vec bude) kad mtel bude 'evoluirao' :)

Vrh

PostPoslato: 02 Dec 2009, 14:23 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 14 Dec 2005, 09:13
Macr0 je napisao:
Prvo nije valjao Mobis, pa su svi cekali da 'evoluira' u mtel, sad ne valja ni mtel... vidjecemo hoce li valjati t-mobile (ili koji vec bude) kad mtel bude 'evoluirao' :)

dzaba evolucija kad su ljudi koji rade tu isti, sve moj do mojega preko stela i vezica doslo na ta mjesta, a ne preko strucnosti i kompetencija. Sto se tice dobre numeracije kod mtela to jedino mozes dobiti preko neke velike stele ili iz oglasa da platis 100km za takav neki broj, ovako da ti na salteru daju skoro pa je nemoguce. Da eronet oduvijek ima tu opciju da ti dodjes i zatrazis broj po zelji i ukoliko je isti slobodan mozes ga dobiti, ali to je i razumljivo nemaju puno korisnika tako da je njima vise stalo.

Vrh

PostPoslato: 02 Dec 2009, 14:35 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 21 Maj 2006, 19:12
Poskupio i telefon. :(

Vrh

PostPoslato: 02 Dec 2009, 14:54 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

filozof sa vrbasa je napisao:
Poskupio i telefon. :(

he eh pa svake godine rebalansom je predvidjeno poskupljenje nista cudno, jos malo ce i kod nas ljudi poceti odjavljivati fixne tel. (planom je predvidjeno da svake god. raste po malo do nekih 15km cini mi se, ako grijesim ispravite me).

Vrh

PostPoslato: 02 Dec 2009, 14:59 
Bič božji
Bič božji
Korisnikov avatar

Pridružio se: 16 Jul 2004, 12:09
Ne razumijem cemu huljenje na nekompetentnost,stele,i vezice.Mtel vise nije drzavno vlasnistvo,nego je u principu privatno,tako da je prica o stelama totalno sumanuta.Niko vama ne brani da napravite svoju firmu,i zaposljavate tetke,stricevice,komsije.

Vrh

PostPoslato: 02 Dec 2009, 15:02 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 26 Mar 2006, 23:59
MuskoBre je napisao:
Ne razumijem cemu huljenje na nekompetentnost,stele,i vezice.Mtel vise nije drzavno vlasnistvo,nego je u principu privatno,tako da je prica o stelama totalno sumanuta.Niko vama ne brani da napravite svoju firmu,i zaposljavate tetke,stricevice,komsije.

Momak mudro zbori!
Ako neko ima tetku u mtel-u, imala bih par pitanja za nju. 8)

Vrh

PostPoslato: 02 Dec 2009, 15:25 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

MuskoBre je napisao:

mtel je de facto u vlasnistvu druge drzave i nije privatno vlasnistvo, posto je jos uvijek vecinski vlasnik akcija drzava Srbija, ali nebitno. Ako mislis da je nakon privatizacije prestalo sa stelama onda se grdno varas, tu i dalje posluju po stranackom principu(ne pricam napamet vec ono sto sam cuo od ljudi koji tamo rade, koji kazu da je napredovanje unutar preduzeca moguce ako si u stranci), jer moraju se oduziti Dodiku sto im je isposlovao da na tenderu kupe Telekom Srpske tako da ove gazde srbijanci jos uvijek ne gazduju onako kako bi oni htjeli vec po diktatu vlasti, uostalom nista cudno tako se radi u skoro svakom preduzecu koje se privatizuje jer to su ti dilovi i semice. Ne zaboravimo da je Telekom Srpske kupljen iz kredita, dok je recimo Mobilkom nudio kupovinu za kes, tako da je sada posto je mtel u vlasnistvu mts ispada da je i mtel indirektno zaduzen iako prije nije bio(bar ne u toj mjeri) jer je to ista kompanija. Slicno se radilo i sa rafinerijom gdje je kredit iz koje je kupljena kasnije prebacen na Brodsku rafineriju, ali da ne idemo dalje mimo teme sustina je da nema nekih velikih pomaka unutar selekcije kadrova u tom preduzecu. BTW da pitam da li je neko u skorije vrijeme vidjeo da je bio konkurs u mtelu, naravno da ne. Jeste da imaju viska i da vode program zbrinjavanja zaposlenih, ali se paralelno i primaju novi radnici, a pogodite kako.

Vrh

PostPoslato: 02 Dec 2009, 15:37 
Bič božji
Bič božji
Korisnikov avatar

BL Boy je napisao:
MuskoBre je napisao:

ako mislis da je nakon privatizacije prestalo sa stelama onda se grdno varas, tu i dalje posluju po stranackom principu(ne pricam napamet vec ono sto sam cuo od ljudi koji tamo rade, koji kazu da je napredovanje unutar preduzeca moguce ako si u stranci), jer moraju se oduziti Dodiku sto im je isposlovao da na tenderu kupe Telekom Srpske tako da ove gazde srbijanci jos uvijek ne gazduju onako kako bi oni htjeli vec po diktatu vlasti, uostalom nista cudno tako se radi u skoro svakom preduzecu koje se privatizuje jer to su ti dilovi i semice. Ne zaboravimo da je Telekom Srpske kupljen iz kredita, dok je recimo Mobilkom nudio kupovinu za kes, tako da je sada posto je mtel u vlasnistvu mts ispada da je i mtel indirektno zaduzen iako prije nije bio)bar ne u toj mjeri) jer je to ista kompanija. Slicno se radilo i sa rafinerijom gdje je kredit iz koje je kupljena kasnije prebacen na Brodsku rafineriju, ali da ne idemo dalje mimo teme sustina je da nema nekih velikih pomaka unutar selekcije kadrova u tom peduzecu. BTW da pitam da li je neko u skorije vrijeme vidjeo da je bio konkurs u mtelu, naravno da ne. Jeste da imaju viska i da vode program zbrinjavanja zaposlenih, ali se paralelno i primaju novi radnici, a pogodite kako.

Uopste ne pricam o tome, ima li i danas tih stela i vezica, ili ne. Pricam o tome, da Mtel vise nije drzvna firma, tako da sa tim pojavama, ti, ja, i svi ostali, imamo veze, koliko i uticaj muzike Seje Kalacha na monetarnu politiku Litvanije u 17. vijeku.

Ako ja otvorim neku firmu, i zaposlim rodjake, komsije, drz ne daj, po kojoj osnovi bilo ko ima da mi prigovora u vezi toga? Po kojoj osnovi bilo ko ima da mi prica o broju zaposlenih u mojoj firmi, njihovom profilu, konkursima za radna mjesta?

Vrh

PostPoslato: 02 Dec 2009, 16:09 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

MuskoBre je napisao:
BL Boy je napisao:
MuskoBre je napisao:

ako mislis da je nakon privatizacije prestalo sa stelama onda se grdno varas, tu i dalje posluju po stranackom principu(ne pricam napamet vec ono sto sam cuo od ljudi koji tamo rade, koji kazu da je napredovanje unutar preduzeca moguce ako si u stranci), jer moraju se oduziti Dodiku sto im je isposlovao da na tenderu kupe Telekom Srpske tako da ove gazde srbijanci jos uvijek ne gazduju onako kako bi oni htjeli vec po diktatu vlasti, uostalom nista cudno tako se radi u skoro svakom preduzecu koje se privatizuje jer to su ti dilovi i semice. Ne zaboravimo da je Telekom Srpske kupljen iz kredita, dok je recimo Mobilkom nudio kupovinu za kes, tako da je sada posto je mtel u vlasnistvu mts ispada da je i mtel indirektno zaduzen iako prije nije bio)bar ne u toj mjeri) jer je to ista kompanija. Slicno se radilo i sa rafinerijom gdje je kredit iz koje je kupljena kasnije prebacen na Brodsku rafineriju, ali da ne idemo dalje mimo teme sustina je da nema nekih velikih pomaka unutar selekcije kadrova u tom peduzecu. BTW da pitam da li je neko u skorije vrijeme vidjeo da je bio konkurs u mtelu, naravno da ne. Jeste da imaju viska i da vode program zbrinjavanja zaposlenih, ali se paralelno i primaju novi radnici, a pogodite kako.

Uopste ne pricam o tome, ima li i danas tih stela i vezica, ili ne. Pricam o tome, da Mtel vise nije drzvna firma, tako da sa tim pojavama, ti, ja, i svi ostali, imamo veze, koliko i uticaj muzike Seje Kalacha na monetarnu politiku Litvanije u 17. vijeku.

Ako ja otvorim neku firmu, i zaposlim rodjake, komsije, drz ne daj, po kojoj osnovi bilo ko ima da mi prigovora u vezi toga? Po kojoj osnovi bilo ko ima da mi prica o broju zaposlenih u mojoj firmi, njihovom profilu, konkursima za radna mjesta?

pa formalno nije, ali nije ni privatna, jer je kapital drzavni tj.u vlasnistvu Srbije. Nebitno, kakogod ovdje nije rijec o inokosnom vlasnistvu pa da ja sad nekom prigovaram, firma je velika i u njoj stela ti ne mora biti samo vlasnik vec i neko nize rangiran i pozcioniran ili cak mozda neko izvan firme ko ima uticaj tu.

Vrh

PostPoslato: 02 Dec 2009, 16:22 
Bič božji
Bič božji
Korisnikov avatar

Potpuno je nebitno da li je kapital u vlasnistvu drzave Srbije, Maroka, Islanda, jednog covjeka, ili vise akcionara. Mtel vise nije u vlasnistvu Republike Srpske, i za svaku firmu sa takvim profilom kapitala, u odnosu na gradjane Republike Srpske, treba da se posmatra da je privatna. Tako da bilo kakvo polaganje prava na prituzbe, jednostavno nema temelj.

Zamisli da sad odes na Island, i u njihovoj nekoj drzavnoj firmi, pricas o pomenutim situacijama. Potpuno sumanuto.

Jedino, ko ima legitimno pravo na tako nesto, su drzavljani Republike Srbije.

Vrh

PostPoslato: 02 Dec 2009, 19:34 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

MuskoBre je napisao:
Potpuno je nebitno da li je kapital u vlasnistvu drzave Srbije, Maroka, Islanda, jednog covjeka, ili vise akcionara. Mtel vise nije u vlasnistvu Republike Srpske, i za svaku firmu sa takvim profilom kapitala, u odnosu na gradjane Republike Srpske, treba da se posmatra da je privatna. Tako da bilo kakvo polaganje prava na prituzbe, jednostavno nema temelj.

Zamisli da sad odes na Island, i u njihovoj nekoj drzavnoj firmi, pricas o pomenutim situacijama. Potpuno sumanuto.

Jedino, ko ima legitimno pravo na tako nesto, su drzavljani Republike Srbije.

jedino sto ja imam da dodam je da je sustina bitnija od forme :lol: sustinski stvari su ostale iste i dalje su veze te koje odredjuju ko ce biti primljen i sl.

Vrh

PostPoslato: 02 Dec 2009, 20:47 
Bič božji
Bič božji
Korisnikov avatar

Ali sta ti, ili ja, ili neko treci, imamo sa firmom koja nije nasa, ili nase drzave, vlasti, kako god? Sa odnosima u njoj? Sa zaposlenima u njoj?
Zamisli da ja upadnem nekom u kucu, i pricam da otac vise voli jedno dijete od drugog? Ko sam ja, da se u to mijesam?

Vrh

PostPoslato: 03 Dec 2009, 12:43 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

MuskoBre je napisao:
Ali sta ti, ili ja, ili neko treci, imamo sa firmom koja nije nasa, ili nase drzave, vlasti, kako god? Sa odnosima u njoj? Sa zaposlenima u njoj?
Zamisli da ja upadnem nekom u kucu, i pricam da otac vise voli jedno dijete od drugog? Ko sam ja, da se u to mijesam?

ne mijesam se ja neka rade kako god hoce, ali imam pravo iznjeti svoje misljenje o toj negativnoj pohjavi u drustvu, a itekako nas se tice jer mozda bi ti ili ja ili neko treci prosao na konkursu u toj firmi da nema tih vezica.

Vrh

PostPoslato: 03 Dec 2009, 12:56 
Bič božji
Bič božji
Korisnikov avatar

Jest, dodjes kod nekog automehanicara, rade otac i sin, sin veze nema, i ti kazes :"Ovde bi ja trebao da radim, ali vi ste svog sina zaposlili preko stele"..Veze..

Vrh

PostPoslato: 03 Dec 2009, 13:12 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

MuskoBre je napisao:
Jest, dodjes kod nekog automehanicara, rade otac i sin, sin veze nema, i ti kazes :"Ovde bi ja trebao da radim, ali vi ste svog sina zaposlili preko stele"..Veze..

opet kazem ovo nije preduzece sa inokosnim vlasnistvom i gdje radi par ljudi niti je ovo porodicni biznis. Ovo je korporacija koja ukoliko hoce da bude najbolja u onom sto radi mora da pri selekciji kadrova vodi racuna i prima najbolje, a ne podobne.

Vrh

PostPoslato: 03 Dec 2009, 13:15 
Bič božji
Bič božji
Korisnikov avatar

Ne mora ona ista da radi, osim onako kako to kazu dionicari, ili u ovom slucaju gradjani Srbije. Svi ostali nemaju sa tim ama bas nikave veze.

Vrh

PostPoslato: 03 Dec 2009, 13:26 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

MuskoBre je napisao:
Ne mora ona ista da radi, osim onako kako to kazu dionicari, ili u ovom slucaju gradjani Srbije. Svi ostali nemaju sa tim ama bas nikave veze.

znas koliko se pitaju gradjani Srbije, taman toliko koliko i nas dvojica. Sto se tice dionicara tj.predstavnika vlade Srbije , pa njima je valjda u interesu da kompanija bolje radi i vise zaradjuje, a to ce moci samo ako ima kvalitetan kadar, mada kazem opet oni moraju da se oduze Vladi RS jer samo zahvaljujuci njoj su prosli na tenderu. Nece vise dalje posto odosmo skroz u off topic ipak je ovo za info od mtela a ne za neke dublje analize, to prepustam njima.

Vrh

PostPoslato: 05 Dec 2009, 00:45 
Pripravnik
Pripravnik
Korisnikov avatar

Pridružio se: 27 Jan 2008, 12:02
Web portal m:tel-a večeras hackovan. Stranica trenutno nije dostupna ali ovdje ima par fotografija sajta.

:lol:

Vrh

Prikaži postove u poslednjih:  Poređaj po  
Započni novu temu Odgovori na temu  [ 5374 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1 ... 44, 45, 46, 47, 48, 49, 50 ... 269  Sledeća

Sva vremena su u UTC [ DST ]