BL Boy je napisao:
MuskoBre je napisao:
Ne razumijem cemu huljenje na nekompetentnost,stele,i vezice.Mtel vise nije drzavno vlasnistvo,nego je u principu privatno,tako da je prica o stelama totalno sumanuta.Niko vama ne brani da napravite svoju firmu,i zaposljavate tetke,stricevice,komsije.
ako mislis da je nakon privatizacije prestalo sa stelama onda se grdno varas, tu i dalje posluju po stranackom principu(ne pricam napamet vec ono sto sam cuo od ljudi koji tamo rade, koji kazu da je napredovanje unutar preduzeca moguce ako si u stranci), jer moraju se oduziti Dodiku sto im je isposlovao da na tenderu kupe Telekom Srpske tako da ove gazde srbijanci jos uvijek ne gazduju onako kako bi oni htjeli vec po diktatu vlasti, uostalom nista cudno tako se radi u skoro svakom preduzecu koje se privatizuje jer to su ti dilovi i semice. Ne zaboravimo da je Telekom Srpske kupljen iz kredita, dok je recimo Mobilkom nudio kupovinu za kes, tako da je sada posto je mtel u vlasnistvu mts ispada da je i mtel indirektno zaduzen iako prije nije bio)bar ne u toj mjeri) jer je to ista kompanija. Slicno se radilo i sa rafinerijom gdje je kredit iz koje je kupljena kasnije prebacen na Brodsku rafineriju, ali da ne idemo dalje mimo teme sustina je da nema nekih velikih pomaka unutar selekcije kadrova u tom peduzecu. BTW da pitam da li je neko u skorije vrijeme vidjeo da je bio konkurs u mtelu, naravno da ne. Jeste da imaju viska i da vode program zbrinjavanja zaposlenih, ali se paralelno i primaju novi radnici, a pogodite kako.
Uopste ne pricam o tome, ima li i danas tih stela i vezica, ili ne. Pricam o tome, da Mtel vise nije drzvna firma, tako da sa tim pojavama, ti, ja, i svi ostali, imamo veze, koliko i uticaj muzike Seje Kalacha na monetarnu politiku Litvanije u 17. vijeku.
Ako ja otvorim neku firmu, i zaposlim rodjake, komsije, drz ne daj, po kojoj osnovi bilo ko ima da mi prigovora u vezi toga? Po kojoj osnovi bilo ko ima da mi prica o broju zaposlenih u mojoj firmi, njihovom profilu, konkursima za radna mjesta?