banjalukaforum.com

Dobrodošli na banjalukaforum.com
Danas je 01 Avg 2025, 00:16

Sva vremena su u UTC [ DST ]

Započni novu temu Odgovori na temu  [ 183 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1 ... 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10  Sledeća
Autoru Poruka
PostPoslato: 11 Nov 2009, 10:26 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene

Pridružio se: 04 Avg 2001, 01:00
Codex su zapisi o Dragon Age svijetu, o njegovoj kultuiri i istoriji, o magiji i religiji, o knjigama i pjesmama, o ličnostima koje ćeš sretati, o stvorenjima sa kojima ćeš se boriti, o predmetima, neki zapisi su vezani za questove i drugo. Sve je u svojim kategorijama, ima ih 10. Codex zapise kad se pojave u Journalu možeš čitati a i ne moraš. Ako ih čitaš bolje ćeš razumjeti svijet i biće ti interesantije, i igraćeš duže jer ima tih zapisa solidno, sa nekima ako ih pročitaš možeš riještiti neke sporedne questove koje inače ne bi znao kako da riješiš. Jedan takav slučaj je bio relativno pri početku, pročitao sam i znao sam šta mi treba da riješim ali nisam to tu našao, kasnije sam čuo da je trebalo tražiti na nekom drugom mjestu, ali sad se tamo ne mogu vratiti pa je taj sporedni quest propao. Codex zapisi se vremenom dopunjavaju, recimo zapis o nekom članu družine se vremenom dopuni novim informacijama koje se otkriju o tom članu družine. Što se svega toga tiče Codex je sličan Journalu u Witcheru u kojem se isto sve tako zapisivalo u kategorije i koji je odličan.

Par puta je pisano šta je DLC :), to su dodatni sadržaji, neki ti daju samo neke predmete (magične prstenove, ogrlice, oružje, oklop) a neki ti daju dodatne lokacije i questove na tim lokacijama, a jedan od takvih DLC-ova (Stone Prisoner) kada ga riješiš daje ti još jedog člana družine, jednog moćnog golema koji se zove Shale. Taj DLC sam sinoć riješio i sad imam tog golema, mada ga nisam poveo u Redcliff što se na početku Redcliffa, kad sam tek tamo stigao, pokazalo kao dobar potez jer je ispalo nešto zanimljvo sa Alistairom (povedite Alistaira kad budete išli u Redcliff).

Vrh

PostPoslato: 11 Nov 2009, 11:00 
Bič božji
Bič božji
Korisnikov avatar

Pridružio se: 05 Jun 2002, 08:33
shvatio sam sta su codexi, ali ono sto me zbunilo je cinjenica da na bilo sta novo naidjes on tebi otvara to pod odredjenim brojem
tako mi je juce jednu stvar (neki kristal Lythium ili kako vec) otvorio pod brojem 88 ili 89, zato sam se zbunio zasto je tako poredano
uostalom ono sinoc je bio samo test da vidim moze li igra raditi i kako, danas cu se mozda malo vise posvetiti
usput opcije za kreiranje lika su me ubile u pojam koliko su detaljne :)

btw sto se tice ovih DLC questova, da li je bitno kad se dodaju? mislim ako neko predje pola igre i tek onda ubaci ta dva questa da li ce mu biti prelagani ili, kao sto se desavalo u nekim igrama, da ti zeznu save game pa moras ispocetka ili mozda da se nalaze u zoni u koju se vise ne mozes vratiti

Batmobil ti inace ima 5.7 litarski chevroletov V8 motor, koji ti ima ubrzanje do 100 za 5 sekundi. Ako uzmes u obzir da batmobil tezi preko dvije tone,to ti je zbilja fenomenalno. Al` dobro,dosta o mom autu, pricajmo malo o meni!

Vrh

PostPoslato: 11 Nov 2009, 11:31 
Početnik
Početnik
Korisnikov avatar

Pridružio se: 18 Maj 2009, 13:10
mislim da nema veze kada ces staviti DLC ali je bolje ranije jer dobijes golema prije, a codex je vjerovatno poredan po brojevima tako da znas kada si sakupio sve sto se sakupiti moze :) .

Vader da te pitam da li igras sa ili bez patcha?

On the fight, for they are right, yes, by who's to say?

Vrh

PostPoslato: 11 Nov 2009, 11:57 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene

Igram bez patcha, zasad. Ako igra postane poteška onda bih ga mogao staviti jer malo obara težinu. Nekima ne radi igra kad se stavi patch ali se sada zna šta je razlog i šta treba uraditi da proradi.

Codex brojevi su neki njihov redoslijed, nije to bitno za nas, bitno je da se otvaraju.

DLC-ove kažu da je najbolje preći u prvih 20 sati igre, kasnije nisu toliko značajni, što je i logično jer su zgodni za dobijanje nekih itema i EXP poena, ali i zato što sa jednim dobiješ prostor za stvari iz inventara koji ja počesto popunim pa sam već par puta ostavljao stvari, a sa drugim dobiješ još jednog člana družine pa ga možeš koristiti već od početka.

DLC-ovi se mogu igrati bilo kad nakon Lotheringa. Prije toga ne mogu.

Taj Harrowing nisam igrao zato što je to drugi Origin. Jesi li Human Mage ili Elf Mage?

Vrh

PostPoslato: 11 Nov 2009, 12:05 
Bič božji
Bič božji
Korisnikov avatar

elf mage, ali primjetio sam da human mage ima isti origin
sad sam u dilemi da li da nastavim da igram sa mage-om posto znam da je nepisano pravilo (kojeg se i ja drzim kod svakog RPGa) da je najbolje igru prvi put igrati sa warrom, kao i zbog cinjenice da mage moze kasnije da se opredjeli za 4 razlicite grane koje bi bile nesto nalik na druida, fire magea, priesta i necromansera :)

Batmobil ti inace ima 5.7 litarski chevroletov V8 motor, koji ti ima ubrzanje do 100 za 5 sekundi. Ako uzmes u obzir da batmobil tezi preko dvije tone,to ti je zbilja fenomenalno. Al` dobro,dosta o mom autu, pricajmo malo o meni!

Vrh

PostPoslato: 11 Nov 2009, 12:36 
Početnik
Početnik
Korisnikov avatar

Pridružio se: 18 Maj 2009, 13:10
svako kasnije moze da se opredjeli za 4 razlicite grane i mage i warrior i rogue.

On the fight, for they are right, yes, by who's to say?

Vrh

PostPoslato: 11 Nov 2009, 12:43 
Bič božji
Bič božji
Korisnikov avatar

dodjavola, tek sad ne znam sta bih bio :D
ima li na nekom sajtu sve te mogucnosti da se mogu vidjeti, bilo bi mi lakse za odluciti :)

Vrh

PostPoslato: 11 Nov 2009, 13:36 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene

Naravno, ima Dragon Age wiki, i to sam postavio u prvom postu teme :)

http://dragonage.wikia.com/wiki/Dragon_Age:_Origins

Evo o specijalizacijama koje čekaju na 7. i 14. levelu.

http://dragonage.wikia.com/wiki/Specialization

Samo da znate da za svaku specijalizaciju trebate naći nekoga ko će vas naučiti. Ja sam warior level 7 ili 8 a još ne mogu uzeti specijalizaciju jer mi treba neko ko će me naučiti. Alistair može da vas nauči za Templara ako imate dobru reputaciju kod njega. Ali ja sam mislio ići na Berserk specijalizaciju a za nju mi treba patulajk Oghren a ko zna kad ću kod njega doći, tako da sam zasad bez specijalizacije iako je mogu imati. Umjesto pomoću učitelja specijalizacije se mogu naučiti iz knjiga koje se mogu kupiti. Na prethodnom linku vam piše kod koga učite specijalizacije.

BSE warrior je inače klasa koju ja uvijek biram, nikad nisam ni igrao RPG sa nekom drugom klasom. Ali ovde ima dosta članova družine koji su warrior i to je onda nezgodno ako si i ti warrior jer je teško odabrati koga da povedem. Od magova i rogue zasad imam samo po jedno i onda njih povedem, i ostaje mi jedna pozicija za još jednog warriora uz mene a biram od njih trojice. Kasnije ću naići na još jednog dobrog maga pa bi možda onda bilo najbolje igrati sa rogue :), uzmeš kasnije još 2w +1m ili 2m + 1w i to je to :)

Vrh

PostPoslato: 11 Nov 2009, 14:06 
Bič božji
Bič božji
Korisnikov avatar

sad sam malo procitao o klasama, stvarno interesantnih kombinacija ima
malo je cudno da ranger mozes postati preko rogue klase i to specijalizacijom, ali opet nije ni to lose zamisljeno, makar odstupa od ustaljenih principa
svidja mi se sad ideja shapeshiftera, mozda se cak odlucim da ga isprobam
kod warra stvarno nije lak izbor speca :)

Vader je napisao:

BSE warrior je inače klasa koju ja uvijek biram, nikad nisam ni igrao RPG sa nekom drugom klasom.

ua, kakav je to blasphemy, gdje neces isprobati makar neke druge klase :)

Vrh

PostPoslato: 11 Nov 2009, 14:36 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene

BSE je napisao:
ssvidja mi se sad ideja shapeshiftera, mozda se cak odlucim da ga isprobam

Nema potrebe da za svoj lik ideš na to pošto ćeš imati Morrigan a ona je shapeshifter. U početku se pretvara u pauka (kao na onom traileru) ali sam joj juče dao skill i za medvjeda. Ovde se neće moći puno razvijati jer se do kraja igre dolazi do oko 20 levela pa će se moći tek ponešto razviti, zato se predlaže kombinovanje likova i raznih skilova kod članova družine, da se jedino tako pokrije što više skillova i specijalizacija.

Igram samo sa warriorom iz vrlo jednostavnog razloga, za prvo igranje igram sa warriorom a nešto drugo bih igrao kad bih igrao ponovo, ali vrlo vrlo malo igara igram više od jednom. Gotovo nikad. Čak ni RPG. Ma kakav "čak ni RPG" kad sam tek par RPG-ova odigrao do kraja, a i to ovih zadnjih par mjeseci (Gothic 3, Risen, Witcher) i ranije KOTOR 1 i Gothic 1. Tek me čekaju BG2, NWN, Mass Effect, KOTOR 2 i drugo. A ima ih toliko da nemam vremena igrati dva puta jedan od njih.

Ali i inače teško da bih se odlučio za ponovno igranje. A igranje drugih klasa ionako imam preko drugih likova koje vodim, ionako upravljam sa svima njima, dajem im opremu, razvijam im talente i skillove. Ovde vrijedi odigrati svaki Origin na početku, neki su odmah odigrali sve origine a onda nastavili sa jednim. Neko reče da mu je najupečatljiviji bio City Elf orgin.

Svako ima neki svoj pristup, neko mi reče da za prvo igranje preleti i gleda da pređe tek oko 80% igre, ne zadržava se puno, ne gleda varijacije u dijalozima i ka čemu one vode, već samo proleti kroz igru, a tek za drugi put planira da igra detaljno. Ja sa druge strane gledam da mi prvo igranje bude što detaljnije, ne žurim, zagledam svašta, radim što više sporednih questove, i onda nemam pretjeranu volju da igram ponovo.

Mogu ja sledeću put uzeti maga ali ja već sad igram i kao mag jer imam maga u družini a kasnije ću imati još jednog. Jedino što bih imao sa igranjem kao mag je taj jedinstveni Origin na početku.

Ali kod drugog prelaza bih vjerovatno uzeo rogue samo zato što kasnije sretneš dosta warriora koje možeš uzeti, i dva dobra maga. A ako igraš kao warrior imaš viška warriora.

Vrh

PostPoslato: 11 Nov 2009, 15:13 
Bič božji
Bič božji
Korisnikov avatar

k vragu, a taman sam mislio da sam zavrsio sa razmisljanjem oko izbora
mozda onda krenem sa rogue-om, pa ga kasnije specam u rangera
ipak....nekako mi shapeshifter mirise :D

Vrh

PostPoslato: 11 Nov 2009, 15:50 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene

Shapeshifter ti je samo sposobnost da se pretvoriš u pauka ili medvjeda ili šta još, i kada si u tom liku imaš par telenata (kad si pauk možeš baciti mrežu na protivnika što ga na kratko uspori i slilčno), ali imaš dosta manje talenata dok si u tom obliku nego kad si kao mag-čovjek, zato sam se ja do sada samo jednom pretvorio u pauka sa Morrigan, sve ostalo je koristim u ljudskom obliku jer tada može da baca više magija (ima više talenata). Probaću i oblik medvjeda kad sam joj već uzeo taj skill, tada isto ima par talenata koliko sam pročitao, i nadam se da ima veću snagu, ali to je sve. Dakle možda nemaš mnogo od toga, a uz to već imaš Morrigan koja je shapeshifter. Zato ti je bolje da ganjaš nešto drugo, da imaš raznovrsnije talente i sposobnosti. Osim ako ne želiš uopšte uzimati Morrigan u družinu pa hoćeš sam da budeš shapeshiter, to je onda druga priča. Ali svi uzmu Morrigan :), ona je onako...baš "witch" :), prava vještica, podbada Alistaira, podbada Lelianu, čuijem da dosta podbada i patuljka Oghrena kojeg pokupiš kasnije :), kad uzmeš neki quest da pomogneš nekim ljudima svima se to u družini svidi osim njoj pa kod ostalih dobiješ "+" reputaciju a kod nje "-" :)

Znam da je neko na drugom forumu kukao kako nema Rangera pa su mu rekli da je to specijalizacija za Rogue, pa je zato uzeo Rogue da ga kasnije "digne" na Rangera. Evo specijalizacije za Rangera

http://dragonage.wikia.com/wiki/Ranger

Talenti su mu Summon Wolf, Summon Bear, Summon Spider, Master Ranger. Ovo mu dođe kao da je mag summoner :)

Sad sam pogledao i ostale specijalizacije za Rogue i pravo da ti kažem ako budem igrao ponovo uzeću Rogue i dizati ga kasnije u Rangera. Sa tim dobijam dobrog ratnika koji može summonovati još jednog "člana družine" u toku borbi, a za maga onda fino mogu uzeti Morrigan i Wynn, a za ratnika mogu odabrati nekog jakog i eto fine družine koja bi se mijenjala od 2w+1r+1m do 2m+1r+1w.

Jer koliko sam vidio u igri možeš pokupiti 4 warriora u družinu, dok je Rogue i magova duplo manje, po 2. I ako si ti na sve to warrior onda je to nekako neizbalansirano.

Vrh

PostPoslato: 12 Nov 2009, 09:24 
Bič božji
Bič božji
Korisnikov avatar

Vader je napisao:

Znam da je neko na drugom forumu kukao kako nema Rangera pa su mu rekli da je to specijalizacija za Rogue, pa je zato uzeo Rogue da ga kasnije "digne" na Rangera. Evo specijalizacije za Rangera

http://dragonage.wikia.com/wiki/Ranger

Talenti su mu Summon Wolf, Summon Bear, Summon Spider, Master Ranger. Ovo mu dođe kao da je mag summoner :)

pravi pravcati "man of the wilds" :)
posto je sinoc rikn`o net posvetio sam se igranju DA:O
poceo sam kao rogue sa idejom da ga kasnije transformisem u rangera, ali u toku igre je to postalo upitno posto bar na ovim pocetnim levelima sa lukom ili samostrijelom radi tako minoran dmg (a nije ni sa bodezima nista bolje)
ko zna mozda se i promjeni to
vidim da sam mozda napravio neke greske u razvoju, ali za sad radi posao dobro :)
kao origin uzeo sam city elfa i mada sam znao kakva ce pocetna prica biti (objasnjena je pri samom biranju origina - neodoljivo podsjeca na Braveheart), potpuno me iznenadila pozadinska prica o Elfovima koja je totalno atipicna za bilo koji RPG, pa cak i knjigu/film u kojima se pojavljuju
sad sam stao trenutno na misiju kad trebam zapaliti vatru u onom tornju, koji su medjutim zauzeli darkspawn
sve u svemu igra mi se svidja i komentari koje mogu da koristim u toku razgovora su extra osmisljeni kako bi bas odrazili tvoj stav/osjecanja

Vrh

PostPoslato: 12 Nov 2009, 10:45 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene

Ti si sad u Ostagaru. Ko te doveo tu? Duncan? Jesi li isto to u Ostagaru imao i kad si bio mag? Pretpostavljam da su Origini različiti samo do dolaska u Ostagar, a da je kasnije sve isto.

Čuo sam da je City Elf dobar Origin. Kad pređem igru planiram odigrati sve Origine, čisto da ih vidim.

Sinoć sam imao gadnu bitku u Redcliff selu. Prvi put smo svi izginuli, a i drugi put je bilo blizu tome, mislio sam da neću preživjeti, nervirala me bitka jer koliko god da sam ih ubijao oni su samo dolazili, i dolazili, i dolazili. Onda sam probao jednu taktičku caku i vidio da to čak uspijeva, i onda je bitka odjednom bila gotova. To je bitka za odbranu Redcliff sela, imaćete je svi. Tek poslije nje možete ići u Redcliff zamak.

Specijalizacije se uče od NPC-ova (nešto kao u Gothicu), ali mogu i iz knjiga. Ja sam mislio ići na Berserker ali sam vidio da me to uči patuljak kod kojeg neću za dugo doći pa sam na svu sreću pročitao da ima knjiga u Denerimu pa sam otišao tamo i našao knjigu, ali je još nisam kupio, čekam da još sakupim para. Tako da sam level 8 a još nemam specijalizaciju koja se dobije na levelu 7.

Vrh

PostPoslato: 12 Nov 2009, 11:09 
Bič božji
Bič božji
Korisnikov avatar

da, Duncan me doveo tu nakon stvarno interesantne storije :)
sa magom nisam isao dalje od Harrowinga, tako da ne znam, ali pretpostavicu da je isto - samo pocetni chapter koji je vezan za origin je drugaciji
btw nisam najbolje shvatio pristupni ritual, mozes li mi objasniti sta se desilo Davethu i sto je Jory ubijen ? izgleda da ne moze svako da razvije imunitet na krv darkspawna i zbog toga umre, da li sam u pravu ? Jory je planirao da odustane, samo nisam cuo objasnjenje Duncana zasto je to nemoguce?

Vrh

PostPoslato: 12 Nov 2009, 11:46 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene

Onaj prvi je umro sam jer se to može desiti na inicijaciji (regrutovanju), neko preživi a neko ne, nikad se ne zna, to je rizik. Ista stvar kao i u Witcheru, i tamo se na inicijaciji u Witchera piju neki napitci pa neko preživi a neko ne preživi, i tamo kao i ovde oni koji prežive dobijaju neke moći (ali i neke penale). Ovde jednostavno organizam ne prihvati najbolje tu darkspawn krv, za koju je negdje u samoj igri rečeno da je u krajnjem slučaju otrov.

A za onog drugog...ne znam tačno zašto odustajanje nije bilo moguće, ali očigledno nije, možda zato što je vidio ritual regrutacije, znao je šta se pije na regrutaciji dok se to inače ne zna izvan kruga Grey Wardena. Koliko se sjećam Duncan nije objasnio zašto odustajanje nije moguće, samo je rekao da nije moguće. Ta inicijacija je bila baš...krvava. Inače mi se Duncan kao lik dosta svidio.

Vrh

PostPoslato: 12 Nov 2009, 12:00 
Bič božji
Bič božji
Korisnikov avatar

kao sto rekoh nisam najbolje cuo Duncana kad je objasnjavao, nekad mi bas pretiho pricaju, a nemam titl da procitam, tako da mi je promakla prica zasto nema odustajanja
btw kad moze ona Morgana da se joina? jedva cekam nova prepucavanja izmedju nje i Alistaira :)

Vrh

PostPoslato: 12 Nov 2009, 13:21 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene

Morrigan dobiješ nakon paljenja "svjetionika" u Ostagaru. Mene zanima kad ću pokupiti Wynn. Vjerovatno nakon što odradim dio kod magova.

Eh da, na drugom forumu je neko razvio sve shapeshift sposobnosti kod Morrigan i kaže da se dosta kaje što je trošio vrijedne skill poene na to, kaže da se uopšte ne isplati.

Vrh

PostPoslato: 12 Nov 2009, 13:37 
Bič božji
Bič božji
Korisnikov avatar

heh dobro je to znati, mada cudno da je tako, jer zvuci interesantno shapeshiftovanje
btw kojoj specijalizaciji pripada wynn ? i isplati li se ulagati poene na battle tactics?

Vrh

PostPoslato: 12 Nov 2009, 13:39 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene

Ovo je zanimljivo, spell combo, kada baciš dve magije koja automatski rezultuje sa trećom, samo treba znati šta kombinovati

http://dragonage.wikia.com/wiki/Spell_Combo

Wynne je Spirit Healer, trebala bi biti dosta dobra kao potpora jer iscjeljuje članove družine. Ja sam sinoć u odbrani Redcliff sela potrošio 15 napitaka za iscjeljivanje, doduše onih "lesser" napitaka, ali baš puno se troši, i drugi kažu da im članovi družine piju napitke kao ludi kad im podesiš da ih sami piju kada im health padne na neku vrijednost.

Vrh

Prikaži postove u poslednjih:  Poređaj po  
Započni novu temu Odgovori na temu  [ 183 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1 ... 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10  Sledeća

Sva vremena su u UTC [ DST ]