BSE je napisao:
ssvidja mi se sad ideja shapeshiftera, mozda se cak odlucim da ga isprobam
Nema potrebe da za svoj lik ideš na to pošto ćeš imati Morrigan a ona je shapeshifter. U početku se pretvara u pauka (kao na onom traileru) ali sam joj juče dao skill i za medvjeda. Ovde se neće moći puno razvijati jer se do kraja igre dolazi do oko 20 levela pa će se moći tek ponešto razviti, zato se predlaže kombinovanje likova i raznih skilova kod članova družine, da se jedino tako pokrije što više skillova i specijalizacija.
Igram samo sa warriorom iz vrlo jednostavnog razloga, za prvo igranje igram sa warriorom a nešto drugo bih igrao kad bih igrao ponovo, ali vrlo vrlo malo igara igram više od jednom. Gotovo nikad. Čak ni RPG. Ma kakav "čak ni RPG" kad sam tek par RPG-ova odigrao do kraja, a i to ovih zadnjih par mjeseci (Gothic 3, Risen, Witcher) i ranije KOTOR 1 i Gothic 1. Tek me čekaju BG2, NWN, Mass Effect, KOTOR 2 i drugo. A ima ih toliko da nemam vremena igrati dva puta jedan od njih.
Ali i inače teško da bih se odlučio za ponovno igranje. A igranje drugih klasa ionako imam preko drugih likova koje vodim, ionako upravljam sa svima njima, dajem im opremu, razvijam im talente i skillove. Ovde vrijedi odigrati svaki Origin na početku, neki su odmah odigrali sve origine a onda nastavili sa jednim. Neko reče da mu je najupečatljiviji bio City Elf orgin.
Svako ima neki svoj pristup, neko mi reče da za prvo igranje preleti i gleda da pređe tek oko 80% igre, ne zadržava se puno, ne gleda varijacije u dijalozima i ka čemu one vode, već samo proleti kroz igru, a tek za drugi put planira da igra detaljno. Ja sa druge strane gledam da mi prvo igranje bude što detaljnije, ne žurim, zagledam svašta, radim što više sporednih questove, i onda nemam pretjeranu volju da igram ponovo.
Mogu ja sledeću put uzeti maga ali ja već sad igram i kao mag jer imam maga u družini a kasnije ću imati još jednog. Jedino što bih imao sa igranjem kao mag je taj jedinstveni Origin na početku.
Ali kod drugog prelaza bih vjerovatno uzeo rogue samo zato što kasnije sretneš dosta warriora koje možeš uzeti, i dva dobra maga. A ako igraš kao warrior imaš viška warriora.