banjalukaforum.com

Dobrodošli na banjalukaforum.com
Danas je 06 Maj 2025, 11:57

Sva vremena su u UTC [ DST ]

Započni novu temu Odgovori na temu  [ 234 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1 ... 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10 ... 12  Sledeća
Autoru Poruka
 Tema posta: Re: OBN rat bendova
PostPoslato: 08 Nov 2009, 23:42 
Majstor
Majstor
Korisnikov avatar

Pridružio se: 24 Okt 2009, 12:34
Shabban je napisao:
Brothersi opet karali mrtvu mater da se tako izrazim............
Ovi nasi a jbg......Kopuza licno poznajem, od njega sam ono i ocekivao :lol: :lol:
Ali izbor pjesme ocajan.........bas ocajan.......
Pola show-a sam propustio veceras, valja reprizu gledat poslije 12 :D

:D odlično si se izrazio :headbang:

Vrh

PostPoslato: 09 Nov 2009, 00:40 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 17 Avg 2005, 01:01
kopuz je jedan obicni ratar, sta on zna :D

Vrh

PostPoslato: 09 Nov 2009, 01:00 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 20 Jan 2009, 13:46
ignjholio je napisao:

:lol: :lol: :lol:
Ignjaticu ako Kopuz ovo procita uhhhhhhh :D :D

Vrh

PostPoslato: 09 Nov 2009, 01:19 
Voajer
Voajer
Korisnikov avatar

Pridružio se: 09 Nov 2009, 01:16
ignjholio je napisao:

Hahahahaha...Eeeee Ignjatiću, moram te ispraviti, Kopuz nije ratar, već STOČAR! :D

Vrh

PostPoslato: 09 Nov 2009, 02:02 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 08 Nov 2003, 13:28
Sad sam preslušao ponovo nastupe malo detaljnije (na slušalice).
Da, istina je da su kod Black Box-a malo škripale gitare, kao da tonski nisu bile usklađene ili da se nisu najbolje dogovorili ko šta svira, tako je meni zvučalo :P
Ali izbor pjesme je bio vrh! Bravo!
Moram da primijetim da su po prvi put Mionin i glas klavijaturiste bili baš fino usklađeni.
I da, oni komentari na žiri im nisu trebali. Ispali su kao ufurani klinci.

Santos Brothers su bili odlični, svaki put su sve bolji.

Venus je najlošiji. Što bi rek'o Cartman "Why don't you girls go wash dishes, get pregnant or something" :D

Vrh

PostPoslato: 09 Nov 2009, 12:54 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 17 Avg 2005, 01:01
e sinoc sam pogledao reprizu, stvarno im ono nije trebalo... stocarski nastup indeed :lol: :lol: :lol:

Vrh

PostPoslato: 09 Nov 2009, 13:38 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 13 Apr 2008, 01:45
To se samo moze njima desiti....ponasali su se kao mali metalci.......sto u sustini i jesu :D .....Salim se, nego Santos je rasturio!

Vrh

PostPoslato: 09 Nov 2009, 14:19 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 30 Jun 2003, 22:56
Iako mi se ne sviđa izbor pjesme ovih naših, ne mislim da su nešto loše odsvirali (mada gitare jesu malo čudno zvučale), već prije da je bilo bendova koji su baš oduvali. Naravno, Zele se mora praviti pametan i na nekom lomiti kola, a to su na žalost sinoć bili oni, a stoji i to da nije trebalo da ulaze u raspravu sa žirijem, jer jednostavno ne vrijedi, onako su na kraju još ispali ''negativci''. Ali i dalje smatram da, recimo, Last Location nije ništa bolje odsvirao. Njihov pjevač iz emisije u emisiju ganja intonaciju i najviše falšira, ima čovjek lijep i prijatan glas, ali mu treba doooobrano vježbe. A nisu mi nešto pretjerano energični ko bend, sve u svemu, ništa posebno. Međutim, Zele ih nije nešto posebno kritikovao, osim jednom za neku solažu nešto. Sejo je sinoć pokušao da skrene pažnju pjevaču da bi trebalo da poradi na nekim stvarima, ali Zele baš ne da na njih.

Onda, ona Atlantida je zaista dobar bend, igrom slučaja sam uživo gledao onu emisiju kad su svirali ''Jump'', i mogu reći da emituju energije koliko ostali bendovi zajedno. Ali zaslužuju boljeg pjevača, jer onaj njihov lik najozbiljnije konkuriše sa pjevačem LL po tome ko će više isfalširati. Ima i on potencijala, ali za sad više skiči nego što pjeva.

Sinoć su me oduševili Sabbatka i Santosi, taman kad sam pomislio da nemaju više ideja oni oduševe. Scripta standardno odlična, Nasty Michelle takođe. Venus mi je simpa bend, ali im od samog početka nekako nedostaje groova. Tezgaroši su ispali, nije mi drago zbog načina na koji se to desilo, al nije mi nešto ni žao.

Sve u svemu, BB sigurno može još koju sedmicu ostati tamo, sinoć su imali malo i sreće, ali to treba uzeti kao dodatni podstrek. Mislim da im više odgovara onaj fazon Beat It/Abba u nekim hard'n'heavy aranžmanima. Izabrati pravu pjesmu i otprašiti, može li biti jednostavnije od toga :D

sve dok nam je Popokatepetla...

Vrh

PostPoslato: 09 Nov 2009, 15:02 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 07 Mar 2007, 02:35
Slazem se sa prethodnim postom.
Pjevac je toliko falsirao da sam prebacila kanal. Dok je isti Zele -koji njima nista nije rekao povodom vokala- Mioni zamjerio da nije u elementu ???
Iako je pjevala sve intonativno cisto, malo bez energije, al razumljivo zbog upale grla.

Mislim da i ziri nije neki bas-bas, ali se u svakom slucaju ne treba svadjati sa njima :D

Vrh

PostPoslato: 09 Nov 2009, 22:49 
Majstor
Majstor
Korisnikov avatar

Pridružio se: 01 Maj 2005, 00:21
Uh, mnogo je tamo stvari koje mi ovde ne znamo... Hiljade kriterija koji nemaju veze sa muzikom uticu na sve znatno vise od same svirke. Znate vec i sami, kao i u svakom drugom showu (Veliki brat npr), mora se voditi racuna o gledanosti, gledanost povlaci da mora biti bendova iz razlicitih gradova i drzava, izbacis jednog, izbacio si gledanost u tom gradu... A sto se veza tice koje se tamo potezu, to moze do prekosutra da se nagadja.

Na osnovu onoga sto se vidi na TVu, ja licno nisam odusevljen ni sa jednim bendom. Tj. bude dobrih momenata u jednoj emisiji, pa osrednjih u drugoj. Retko koji (po licnom misljenju nijedan) bend uspeva da odrzi nivo kvaliteta u svakoj emisiji. Atlantida, recimo Osmi Putnik im je verovatno najbolje nesto do sada sto su uradili tamo, dok je Still Loving You bio poprilican ocaj.

Mislim da je generalno jedna greska napravljena sto se ove emisije tice - morala se svirati autorska pesma u prvoj emisiji prilikom odabira bendova. Da vidimo kako se ljudi snalaze sa sopstvenim pesmama, obradu svako moze odsvirati, pa onda moze izabrati pogresnu koja im ne odgovara, pa se stekne pogresan utisak... Evo recimo Last Location, http://www.myspace.com/thelastlocation, njihove pesme na myspaceu (prva i treca recimo) zvuce bolje nego sve sto su svirali od kad se takmice. Isto vazi i za Atlantidu, imaju svojih pesama koje bi sigurno bolje izveli od obrada...

Mene one Mostarke smorise od prve emisije, ne bih na taj koncert ni u snu otisao. A da zavrsim, favoriti: Nasty Michelle, Santos braca, Last Location (kad dodje do autorskog dela opravdace verujem) i Atlantida, iako su zaista tanki sa vokalom, ovaj put ih je izvukao Clea, ali kad je mali sam na bini, nije to to, mnogo bolja svirka u pozadini u odnosu na njegov vokal...

Vrh

PostPoslato: 10 Nov 2009, 00:34 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 23 Feb 2007, 11:08
ApeiroN je napisao:
Da vidimo kako se ljudi snalaze sa sopstvenim pesmama, obradu svako moze odsvirati...

Iskreno... mišljenja sam da baš Svoju Pjesmu može svako odsvirati. (i na kraju reći ono... to tako treba da ide)
Sa tuđim pjesmama je to ipak malo teže. Što svako malo možemo i vidjeti i čuti. Kako po našim čemernim kafanama, tako i u ovom još čemernijem šovu! :roll:

Slika

Vrh

PostPoslato: 10 Nov 2009, 01:19 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 21 Sep 2005, 08:11
[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=OlPHIVv2o_Q[/youtube]

Vrh

PostPoslato: 10 Nov 2009, 10:39 
Veteran
Veteran

Pridružio se: 21 Okt 2008, 01:08
Tiki the Boyler je napisao:
ApeiroN je napisao:
Da vidimo kako se ljudi snalaze sa sopstvenim pesmama, obradu svako moze odsvirati...

Iskreno... mišljenja sam da baš Svoju Pjesmu može svako odsvirati. (i na kraju reći ono... to tako treba da ide)
Sa tuđim pjesmama je to ipak malo teže. Što svako malo možemo i vidjeti i čuti. Kako po našim čemernim kafanama, tako i u ovom još čemernijem šovu! :roll:

Istina. Kad sviraš svoje stvari niko ne zna kako bi to zapravo trebalo da zvuči...pa je o.k. sve što uradiš.(Znam po sebi, ali vam nisam ja ovo rekao :) )
Međutim, što reče Rambo na Demofestu, poenta rokenrola nije da ljudi budu virtouzi na svojim istrumentima, nego da imaju neku ličnu borbu s tim instrumentom. Kad malo porazmislim o tome što je rekao, shvatim da je dao jednu lijepu definiciju ''sviranja iz duše''.
A i kakav je to rok bez novih stvari. Nije to arheologija, i sl. Ja sam za to da oni odrade po jednu svoju, pa da vidimo ko je kuda posao i gdje je prispio.

Vrh

PostPoslato: 10 Nov 2009, 16:13 
Majstor
Majstor
Korisnikov avatar

Pridružio se: 01 Maj 2005, 00:21
Pa nema veze, bar bi se dve stvari rascistile:
1. tezgarosi
2. bendovi koji ne znaju svirati

Ostala bi ona ekipa koja ima interesantne autorske stvari, a svako iole upuceniji u muziku moze da skonta u autorskoj pesmi nekog benda da li tu ima potencijala, i da li se gresilo/ispadalo, ili je pesma jednostavno losa. Ako Zele ne moze prepoznati, onda niko tamo ni ne moze.

Vrh

PostPoslato: 10 Nov 2009, 20:57 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 13 Apr 2008, 01:45
Ispade Zele bog za muziku :D

Vrh

PostPoslato: 10 Nov 2009, 21:16 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 14 Okt 2006, 01:07
Zele - bog za razvoj ruralne postmoderne.

Vrh

PostPoslato: 11 Nov 2009, 01:17 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

skeva je napisao:
Ispade Zele bog za muziku :D

Ih, da je samo muzika... :lol:

Vrh

PostPoslato: 11 Nov 2009, 09:09 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 11 Feb 2003, 15:42
Cutite i uzivajte u Zeletu i Ratu Bendova ..
niste vidjeli "zvijezda mozes biti ti" na ATV ... blaga katastrofa ... sve sami narodnjaci, pojavi se decko otpjeva Whitesnake oni ga ispljuvase ko smecara najveceg .. izadje dzenana folk pjevacica poslije njega i zapisti i zapali i voditeljku i ziri...

Vrh

PostPoslato: 11 Nov 2009, 16:05 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Molotov je napisao:
niste vidjeli "zvijezda mozes biti ti" na ATV ... blaga katastrofa ... sve sami narodnjaci, pojavi se decko otpjeva Whitesnake oni ga ispljuvase ko smecara najveceg .. izadje dzenana folk pjevacica poslije njega i zapisti i zapali i voditeljku i ziri...

I ti svasta gledas! :lol:

Vrh

PostPoslato: 11 Nov 2009, 23:27 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 11 Feb 2003, 15:42
Block out je napisao:
Molotov je napisao:

I ti svasta gledas! :lol:

Pa mreza jebga .... kad se ozenis gledaces i ti ... sta ti padne pod daljinski, po 5 - 10 minuta i eto vremena spavanju. ;)

Vrh

Prikaži postove u poslednjih:  Poređaj po  
Započni novu temu Odgovori na temu  [ 234 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1 ... 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10 ... 12  Sledeća

Sva vremena su u UTC [ DST ]