banjalukaforum.com

Dobrodošli na banjalukaforum.com
Danas je 27 Jul 2025, 20:37

Sva vremena su u UTC [ DST ]

Započni novu temu Odgovori na temu  [ 97 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1, 2, 3, 4, 5  Sledeća
Autoru Poruka
 Tema posta:
PostPoslato: 29 Apr 2003, 13:39 
Voajer
Voajer

Pridružio se: 29 Apr 2003, 00:41
procitala sam pricu i isplakala sam se kao da se,ne daj boze,meni desilo.uzasno je to sto im se desilo,ali mislim da je pogrijesila.ako on vec nije bio sretan sa zenom,zasto nije ostala sa njom.priznao joj je da ju voli i da zeli da bude sa njom.ona ne bi morala da ima njegovu zenu na dusi,jer je to njegova odluka bila,a ne njena.mislim da sada nije sretna sa covjekom a kojim ima djecu,a nije sretan ni on,pa sta je onda time postigla???? trebala je zgrabiti zivot kada joj je vec podaren po drugi put,i uzeti komad neba koji joj pripada,zasluzeno!mislim da je pogrijesila i da i ona to zna i da se kaje.ali posto je majka,vjerovatno nece da poduzme nista sada,zbog djece.zao mi je sto prica tako zavrsila.stvarno sam plakala od samog pocetka do samog kraja... :puppydogeyes: stvarno imas smisla za pisanje prica.ako ih ima jos molim te pisi...
pozdrav

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 02 Maj 2003, 13:47 
Pripravnik
Pripravnik

Pridružio se: 25 Jul 2001, 01:00
opet ta glupa teorija "zvog djece" :roll:

nije li ljepse jednom djetetu zivjeti u harmoniji sa ocuhom ili na terenu " hladnog" rata???

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 02 Maj 2003, 15:16 
Početnik
Početnik

Pridružio se: 16 Feb 2002, 01:00
Secret prica je divna.Hvala .

Poslusati srce ili razum..... nije lako.Za mene ta zena nije kukavica, mozda nikada nece biti sretna, mozda zali sto nije poslusala srce ali s druge strane: majka je , ne odlucuje samo o sebi, svojoj sreci .....
Nigdje ne pise (mozda nisam vidjela) da je njen muz los covjek, muz, otac.... Mislim da nije lako objasniti djetetu/djeci da mama voli nekog drugog, da zbog toga nece vise zivjeti sa tatom, kojeg vole, da je mama prije njihovog rodjenja znala da tata nije "onaj pravi" ali se ipak udala za njega, rodila dijete/djecu.....itd.

Sta bi joj vrijedila sreca sa tim covjekom a da joj dijete/djeca pate za ocem?
Za mene ona nije kukavica, vec zena koja vise misli na druge nego na sebe.

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 02 Maj 2003, 20:39 
Pripravnik
Pripravnik

Pridružio se: 25 Jul 2001, 01:00
stern jako mi poznato zvucis :lol:

kazes gledati druge :-? samo naprijed ko voli nek izvoli

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 03 Maj 2003, 10:45 
Početnik
Početnik

Pridružio se: 16 Feb 2002, 01:00
Nisam napisala da treba :-?

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 07 Maj 2003, 12:50 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat

Pridružio se: 22 Jan 2002, 01:00
Drago mi je vidjeti da se otvorila diskusija o prici. Puno vam hvala na vasim utiscima i razmisljanjima.

Kukavica ili ne? Mislim licno da je i jedno i drugo. I mislim da ste svi u pravu donekle.... Znam da ona stoji iza svoje odluke. I da je sigurno nece promijeniti. I znam da jako cesto misli na njega, u mislima ga moli da joj oprosti za bol koji mu je nanijela i da se moli za njega, da nadje svoju srecu u zivotu.

Neki ce to razumjeti. Neki nece. Neki ce joj reci da je glupa sto je to ucinila. Drugi opet ce reci da je to bilo hrabro i ispravno s njene strane. A bol... To ce samo njih dvoje osjecati. A ja im od sveg srca zelim da bar nekad u zivotu se slucajno negdje sretnu, da se jos jednom pogledaju u oci i mozda, samo mozda, na kratko dodirnu usnama....

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 08 Maj 2003, 10:48 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat

Nego.... sjecam se, jednom, davno.... isla sam tad u 7. razred osnovne... ma, curica, pojma nisam imala ni o cemu :roll: ..... U mene se zaljubio jedan banjalucki mangup, isao je tad u 3. srednje... Sladak pravo bio, ali.... Pa kazem, "frajer"... Pusi, popije ponekad nesto zesce od soka... A ja... Khm, khm, ja sam nekad bila jedno jako fino i dobro dijete :roll: (nemojte se sad smijati, pa rekla sam da je to bilo jednom davno ;) ).... Dolazio je cesto, onako "slucajno" na skolsko igraliste kad sam imala fizicko ili pauzu, odjednom su mu "najbolji jarani" postali decki iz mog komsiluka.... Ali, pored svih tih znacajnih pogleda i osmjeha, nikad mi nije prisao na neki nacin koji bi me povrijedio. Jednom me je sacekao poslije skole i pitao da li me smije pratiti do kuce.

"Zasto da ne, ako ides u istom pravcu" napravila sam se naivna.

Isli smo cutke jedno pored drugog, a izmedju nas pola metra odstojanja.

"Znas, dugo te vec posmatram" poce on. A ja ga onako "iznenadjeno" pogledah. I prije nego sto sam nesto mogla reci, on je nastavio: " Jako mi se dopadas. Ali znam da ja nisam za tebe. Ti zasluzujes jednog dobrog i finog momka, ne nekog kao sto sam ja."

"Zasto mi to sve govoris?" upitah ga, jer stvarno mi nije bilo jasno sta zeli.

"Pa eto tako... mislim, ako ti nekad zatrebam... Zelim da znas, da cu paziti na tebe. Niko te ne smije dirnuti."

Ja sam se samo nasmijala.

"Izvini, ali nisam ja beba. Pa ko ce me dirati? I zasto?"

"Jos si ti mlada, ne znas kakvih gadova ima."

Bilo mi je to sve nejasno, ali mi je i godilo. Znala sam koliko je curica zaljubljeno u njega, a on, cuj sad, hoce da "pazi" mene. Iako mlada, ona zenska sujeta se procacka na vidjelo. Uzivala sam u tom osjecaju. Tako smo stigli do moje kuce.

"Ok, odoh ja sad. Hajde, cao" rekao je kao da nista nije bilo, okrenuo se i otisao.

Vidjala sam ga ponekad, dolazio je u skolu i prolazio je mojom ulicom. Ali, nije mi se vise nikad tako obratio kao taj dan. I onda, odjednom je nestao....

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 08 Maj 2003, 11:39 
Početnik
Početnik

Pridružio se: 29 Jul 2002, 11:58
Tjohoo!..Secret nam opet u akciji...lijepo...cekam dalje.... :)
Bas me obradova :))

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 09 Maj 2003, 08:59 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat
Korisnikov avatar

Pridružio se: 23 Okt 2001, 01:00
hehe Zagi pa znas da Secret moze uvijek pricati :lol:
cmokara :wink:

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 09 Maj 2003, 10:33 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat

Ako se Secret naljuti, khm, khm, bice ovdje svakakvih prica za procitati :D

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 09 Maj 2003, 12:57 
staromodan
Korisnikov avatar

Pridružio se: 14 Dec 2002, 16:42
ma dabogda se naljutila, khm,khm... :wink:

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 12 Maj 2003, 10:56 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat

E necu vise da pisem :x :x :x
Ubila sam se pisuci i onda stisnem "posalji" i sve mi nestane :x
Necu vise :x (bar danas :D )

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 12 Maj 2003, 12:59 
staromodan
Korisnikov avatar

e jesi sebicna, samo da znas. ajde pokusaj jos jednom, jedva cekam da vidim sta si sarala. :lol:

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 13 Maj 2003, 13:40 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat

Evo da probam opet.....

Proslo je par godinica... Isla sam tad cini mi se u 2. srednje, bila jako zaljubljena u momka za kojeg sam znala da ce mi citav zivot biti nesto posebno. Na tog frajera sam potpuno zaboravila. I onda, upoznam jednu djevojku. Stanovala je u zgradi pored nas.

Alma... Bila je godinu dana starija od mene. Oblacila se onako klosarski, mislim da je malo gledala na garderobu i da je nesto ucinila sa svojom kosom da bi bila pravo slatka. Ali njoj to vjerovatno nije bilo bitno. Ili je bio neki drugi razlog sto je tako hodala okolo. Ne znam.

Uglavnom, vidjale smo se skoro svaki dan i onda je ona jednom predlozila da svratim kod nje na kafu. Da nije ucinila taj korak, vjerovatno bi mi ostala u blijedom sjecanju kao komsinica.

I nakon prve kafe gdje smo razgovarale o svacemu, to nam je postao kao neki ritual da se bar jednom nedjeljno nadjemo ili kod nje ili kod mene na kafi. Nismo izlazile skupa. Ja sam imala svoje drustvo, ona svoje. To su bila dva razlicita svijeta.

Jednog dana me je nazvala i pitala da li mogu da dodjem do nje. I kad sam usla, imam sta da vidim. Oko joj modro, kao sljiva! Onako zaprepasteno je upitah:

"Sta se tebi desilo?"

"Mah, nista. Momak me udario." rece ona i odmahnu rukom, kao da je to stvarno nista!

Ja sokirana. Ne mogu vjerovati.

"Kako nista! Dodji, sjedi i pricaj! Sta se desilo?"

"Malo smo se posvadjali i on je izgubio kontrolu. Ali odmah se izvinuo. Nije strasno"

Nisam mogla vjerovati da joj to stvano nije nista strasno. Vidjela sam da ne vrijedi nista pricati i promjenula temu.

Proslo je od toga 3-4 sedmice. Mi smo se vidjale na kafi i ni jedna od nas vise nije spominjala tu temu....

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 13 Maj 2003, 13:48 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat

Onda, jedan dan dodje ona kod mene. I opet masnica na oku. Iako zaprepascena, nisam nista rekla. Mislila sam, ako zeli, pricace sama o tome.

"Neces me nista pitati?" ispitivacki me je pogledala

"Ne. Ako zelis da pricamo o tome, ja te slusam" nisam htjela da insistiram.

"Opet se desilo. Ali i ja sam kriva."

"Alma! Kako mozes da ga opravdavas! I jos da sebi dajes krivicu!" ipak nisam mogla izdrzati, morala sam joj reci.

"Znas, on ima trenutno jako problema. Na poslu, kuci sa starom i onda mu ja dodjem i brojim. Ali, izvinuo se. I poslije, dok smo bili u krevetu sve je bilo ok, kao da se nista nije desilo."

Ja sam je slusala otvorenih usta. Nisam mogla da vjerujem! On je tuce, a ona ga opravdava i jos...

"U krevetu???? Neces mi reci da jos i spavas s njim????"

"Da. Zasto se cudis? Pa volim ga!"

Vidjela sam da tu stvarno nista ne mogu promjeniti. Ljubav je nekad slijepa....

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 16 Maj 2003, 07:40 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat

Jednog dana sam krenula u grad i na ulici sretnem Almu.

"Cao! Gdje si krenula?" upita me ona.

"Odoh do grada, moram nesto kupiti. A ti?"

"Izisla sam da prosetam. Razmisljam da odem do momka i iznenadim ga. Hoces li sa mnom?"

Nisam imala zelju da upoznam njenog momka. Nije mi se dopadao, iako nisam imala pojma ko je to.

"Iskreno receno, morala bih stvarno do grada. U frci sam s vremenom." pokusala sam se izvuci a da je ne povrijedim. Znala sam da me ne bi razumjela.

"Ma daj, pa to je usput. On radi kod gradskog mosta, a ti ionako prolazis tuda."

"Pa hajde, idemo zajedno do mosta pa cemo vidjeti." rekoh i pomislih u sebi da mogu do tad naci neku ispriku da se ne srecem s tim tipom.

I tako smo nas dvije krenule. Pricale smo usput o nekim bezazlenim stvarima i vrijeme nam je jako brzo proslo. Nisam ni primjetila kad smo stigle do mosta.

"Hajde, dodji. Samo na kratko. I on ima zelju da te vidi."

"Odkud ti sad to? Kako on zna ko sam ja?"

"Pa ne zna. Ali sam mu rekla da imam u komsiluku jednu poznanicu s kojom cesce popijem kaficu i tako to."

"Alma, nemam vremena. Zurim se."

"Samo na par minuta, sto si takva. Pa nece te pojesti."

Ljuta na samu sebe sto je nisam enegicnije odbila, podjem s njom. Povela me je prema nekom bilijard-klubu, s fliperima i tim glupostima....

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 16 Maj 2003, 18:03 
staromodan
Korisnikov avatar

kad tamo tip u kog si ti bila zaljubljena. beh, nevalja nista.

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 20 Maj 2003, 15:59 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat
Korisnikov avatar

Pridružio se: 25 Okt 2001, 01:00
Ma nije on, nego onaj mangup sto je bio zaljubljen u nju dok je bila u 7 razredu, zar ne Secret??? :wink:

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 21 Maj 2003, 07:30 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat

Jeste draga, samo sto sad nemam toliko vremena da pisem opsirno :x

Cim stignem slijedi nastavak ;)

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 27 Maj 2003, 17:38 
Početnik
Početnik

Pridružio se: 29 Jul 2002, 11:58
I?

:o

Vrh

Prikaži postove u poslednjih:  Poređaj po  
Započni novu temu Odgovori na temu  [ 97 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1, 2, 3, 4, 5  Sledeća

Sva vremena su u UTC [ DST ]