Presao sam resident evil 5... Razocaran sam skroz sto se tice biohazard-a 4 ( resident evil 4 ) i resident evil 5.
Mada moram priznati da me je grafika posebno u 5 djelu iznenadila ( igrao sam na full deteljima, imam jak racunar, grafika nVidia GT 9600 2XT 1GB ) .
Ovo je postalo cista akcija, nema vise ni trenutka horora ( bar ne za mene ) .
Najbolji dio mi je, rezident evil 0, resident evil 1 re-make, resident evil 2 i resident evil code veronica.. Mada je defenitivno najtezi resident evil 1 na PS 1 .
Mada kako su ubili weskera, ubili su i igru citavu.. Wesker je negativac od samog trenutka,pocetka.
U resident evil 0 se udruzio se sa Williamom Birkinom za t- virus i experimente... I ubio spencera . U resident evil 1 je mansion ( ogromna kuca, pocetak igre 1 djela)koristio kao test prezivljavanja za clanove S.T.A.R.S. , sve je isplanirao od samog pocetka,da testira biolosko oruzije na njima i da ih pobije. Oslobodio je virus, i pustao eksperimente na njih,, kao TYRANT - T ( boss zadnji u resident evil 1 ). I falsirao je smrt svoju, ubrizgao virus u sebe koji bi ga bacila u privremeno stanje smrti i pustio tyranta da ga napadne... tako je zahvaljujuci njegovim tkivom i virusom koji je ubrizgao.. dobio super-human moci..
U resident code veronica je otputovao u rusiju radi tajnog virusa i umbrella udruzenja, t-veronica.....( blabla, neda mi se prepricavati, igraj te igru ).
U resident evil 2 je pokusao preko ada vong agentice da se docepa g-virusa.. (Leon i Clare scenario a i b ) I pustio tyranta da ubije prezivjelog leon s. kennedy i clare redfield ( tyrant se pojavljuje tek u b scenariju ) . U residentu 3 je programirao nemessisa da ubije prezivjele S.T.A.R.S. clanove, radi informacija sto su znali..
U resident evil 4 je poslao krausera da kidnapuje predsjednikovu kcerku i da se docepa las plaga uzorka preko ada vong agentice opet. I u resident evil 5 mu je bio plan da se docepa prognetor virusa i da zarazi citav svjet,organizovao tajnu organizaciju umbrella u africi.
Kako su ubili weskera...sumnjam da ce vise i biti resident evil...serija...