banjalukaforum.com

Dobrodošli na banjalukaforum.com
Danas je 05 Maj 2025, 10:43

Sva vremena su u UTC [ DST ]

Započni novu temu Odgovori na temu  [ 40 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1, 2
Autoru Poruka
 Tema posta: Re: Prud odbijen
PostPoslato: 21 Okt 2009, 18:36 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 14 Feb 2008, 23:04
jellyfish je napisao:
urbana_extravaganca je napisao:
Није ми само јасно ова твоја алузија на Србе из Крајине који су остали без свега. Јел ти то жеља и за Србе у РС?

Ne vidim zasto bi mi bila zelja. Mislis ako ne podrzavam kriminalce koji su nas doveli do dna da sam protiv svega. Ovim sam samo htio reci da ne treba biti pohlepan i da je bolje prihvatiti kompromisno rjesenje u kojem bi se svaka strana odrekla necega nego na kraju ostati bez svega kao sto je bio slucaj u Krajini. Posto si vjerovatno mladji od mene ne znas da je bio ponudjen krajisnicima sporazum Z4 koji su oni glatko odbili a koji je Krajini davao autonomiju nesto slicno kao RS u BiH.
Kasnije kad su Hrvati osvojili Krajinu, Krajisnici su izjavili da su se pokajali sto nisu prihvatili Z4 ali je vec bilo kasno jer Hrvati nisu onda dali jer su vec zauzeli teritorije. Tako je bilo i sa Srbima u BiH. 1993 su odbili sporazum iako ih je Srbija nagovarala da ga prihvate. I kad su ga odbili 1995 Nato je izvrsio bombardovanje i morali su prihvatiti Dejtonski sporazum koji je bio jos gori od onog iz 1993, inace bi bili zbrisani kao Krajisnici. Znaci ja ne aludiram na nista jer nemam nikakvog interesa u tome, nego samo navodim istorijske cinjenice i da ne treba ponavljati iste greske i nepotrebno unazadjivati narod jer na kraju bude jos gore ako ne prihvatis neki kompromis. Naravno, ovo vazi i za Srbe i za Muslimane, posto cujem da su i oni odbili kompromis, a to ne vodi nikud ni jedne ni druge jer ne moze se podijeliti parce zemlje a da svi dobiju 90 posto od tog parceta. Tako i u politici, mora se jednom naci kompromis.

Ја управо и мислим на дотични споразум. Ако си имао прилику да слушаш интервјуе са организаторима "Олује" онда си могао да чујеш да су они тај З4 користили на тај начин да заварају крајшке Србе причом о преговорима а овамо су већ спремали оно што је уследило. Чак и да су Срби прихватили исти он од стране Хрватске не би био прихваћен никад.

Citiraj:
Ovim sam samo htio reci da ne treba biti pohlepan i da je bolje prihvatiti kompromisno rjesenje u kojem bi se svaka strana odrekla necega

Проблем је што се ово нечега на нас односи тако да се одрекнемо много чега.
Ствари су прилично јасне. БиХ не функционише. Хрватима треба дати трећи ентитет а затим уредити државу на нивоу конфедерације са правом елемената који је чине да после 5 година одлуче о својој даљој судбини.
То би било најбоља опција јер су сви ови покушају да се она оваква сачува само наставак процеса мучења.

http://www.youtube.com/watch?v=oXo4ox94 ... e=youtu.be

Vrh

PostPoslato: 21 Okt 2009, 22:10 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat
Korisnikov avatar

Pridružio se: 11 Jul 2007, 21:59
Ljudi svatite vise BIH postoji i takva je priznata,a Dejton je samo jedno prelazno rjesenje bio da se rat zaustavi.I niko u svijetu vise nece dati da se reze i para BIH.Bolje da mislimo na kako da to popravimo sto smo usrali svi, nego da slusamo nase ovcare kao da smo stvarno ovce...Pozdrav svima normalnima

Vrh

PostPoslato: 21 Okt 2009, 22:16 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 21 Apr 2004, 22:12
...zasto mislis da si normalan...svaki ludjak na psihijatriji isto tvrdi bas kao i lopovi na tunjicama koji kazu da su tamo greskom...zasto je nenormalno traziti da se razidju oni koji se ne vole...ili trebamo svaki dva-tri meseca gledati show velikog brata po kojekakvim butmirima...nervira mecinizam bosnjackih politicara koji pod maskom borbe za nekakvu gradjansku, multietnicku bih ustvari zele bih sa svojom vecinom iliti ostvarenje ratnih snova oca im nacije rahmetli 8vala nek' je) alije...

DJ KRMAK
...i vrapčići...

nevidljivi problemi sada znam i koji neko nam je stavio drogu u heroin

Vrh

PostPoslato: 21 Okt 2009, 23:12 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 30 Dec 2007, 18:06
jellyfish je napisao:
... je bio ponudjen krajisnicima sporazum Z4 koji su oni glatko odbili a koji je Krajini davao autonomiju nesto slicno kao RS u BiH.
Kasnije kad su Hrvati osvojili Krajinu, Krajisnici su izjavili da su se pokajali sto nisu prihvatili Z4 ali je vec bilo kasno jer Hrvati nisu onda dali jer su vec zauzeli teritorije.

ovo za Z4 je tacno
mada ne bih rekla da je to uporedivo sa aktuelnom situacijom
Srbi u RS vec imaju visok stepen autonomije i, prirodno, odstupanje od nje ne bi bio kompromis nego poraz

Ovo je POST.

Vrh

PostPoslato: 22 Okt 2009, 07:37 
Majstor
Majstor
Korisnikov avatar

Pridružio se: 05 Okt 2005, 23:57
kaco je napisao:
Ljudi svatite vise BIH postoji i takva je priznata,a Dejton je samo jedno prelazno rjesenje bio da se rat zaustavi.I niko u svijetu vise nece dati da se reze i para BIH.Bolje da mislimo na kako da to popravimo sto smo usrali svi, nego da slusamo nase ovcare kao da smo stvarno ovce...Pozdrav svima normalnima

A ti shvati da RS postoji i da je priznata kao dio BiH! Dejton je prelazno rjesenje samo ako je RS neupitna. :wink:
Mene ne zanima sta ce "onaj u svijetu" dati ili ne, bitno je sta cemo se mi u BiH dogovoriti. Ako je "popravljanje" sadasnjeg stanja ukidanje RS i njenih najznacajnijih nadleznosti, slobodno mozes prestati da sanjas! :wink:

Da unaprijed "odgovorim" na eventualne komentare kako sam zaslijepljen i kako ne vidim sta nam Dodo radi. Ovo vazi i za one u Federaciji. :D
Dodo ne krade zbog dvoentitetskog uredjenja drzave vec zato sto je kriminalac kao i oni u FBiH. I zato ne pije vodu prica da ce nam biti bolje ako se promijeni uredjenje drzave. :wink:

Elem, moje stanoviste je da je Republika Srpska(sa njenim najvaznijim nadleznostima) neupitna, oko ostalih "detalja" se mozemo dogovarati. :D

http://www.youtube.com/watch?v=dk5FBE1L-Kc

Vrh

PostPoslato: 22 Okt 2009, 09:37 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat

Pridružio se: 05 Avg 2006, 19:54
Sad je jasno da OHR ostaje jož zadugo!S druge strane,već se kod međunarodnih diplomata spominje tzv."PLAN B",pa videćemo šta on nosi.
To da ćemo nekad ući u EU nije upitno,samo je upitno kad ćemo.Za bespotrebno kašnjenje nekom će biti ispostavljena faktura!

Vrh

PostPoslato: 22 Okt 2009, 09:54 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 18 Apr 2007, 10:01
Pretpostavljam da velika vecina nije uopste iznenadjena ishodom Butmira, s obzirom kakvi likovi su tamo pozvani...nikome nista ne odgovara, bar su se svi spasili toga da ne budu oni individualno prozvani za neuspjeh. Znaci odbili su HDZ-ovi, SBiH, i SNSD.

Ovi prvi, dakle hrvati znaci odbijaju sve sto u sebi ne sadrzi "4 teritorijalne jedinice" tamo negdje dogovorene, ne zna se gdje u prevodu treci tj njihov entitet od koga nema nista i oni to dobro znaju a u stvari im vrlo dobro odgovata i ovakvo stanje, Covicu narocito jer je jedan od onih koji se najbolje snalaze u mutnom. A sada je veoma mutno. Uglavom, uz svo postovanje prema Hrvatoma, oni su najmanja boljka. Ja stvarno ne vidim da im je nesto pretjerano lose.

A Hare, ne znam ko njega uopste pozva na sastanak, pa to je lik koji nikada ni na sta nije pristao, sampion maksimalizma, lik koga bismo komotno mogli nazvati Hare "sve ili nista". A uvijek dobije - nista. Lik koji je srusio aprilski paket (a najveci dio ovog butmirskog je upravo aprilski - znaci nevjerovatne stvari se desavaju u nasoj politici), nakon 3 godine se vracamo na isto.

A Lemi, njemu najbolje odgovara kad mu ne odgovara. A nista mu ne odgovara. Cak i oni sto je prihvatio u aprilskom paketu (predsjednik sa dva podpred. pa onda vijece ministara sa premijerom, ministarstvo poljoprivrede, zastitom okolisa) mislim kakav licemjer, sada kada mu je ojacana politicka pozicija za razliku od prije 3 god. odbije ovakve stvari. Koje kada razmislimo nemaju nikakve veze sa RS niti sa njenim nadleznostima. Mislim ministarstvo poljoprivrede je jedno od najbitnijih u zemljama EU. Zasto, pa zato sto naveci dio EU mega proracuna ide upravo u poljoprivredu i u raznorazne subvencije zemljama kandidatima. I sto EU treba da se bakce sa raznim entitetskim ministarstvima poljoprivrede. Znaci to je cista potreba... Znaci ide okolo i prica kako je BiH nefunkcionalna, neodrziva, a ne zeli da ucini nista kako bi to promijenio. A zasto bi, kada i njemu kao i Covicu iz istih razloga odgovara ovakvo stanje. Znate na sta mislim, da ne obrazlazem sada. I kaze leek nista mu ne odgovara u prijedlogu od prve do zadnje recenica haaaaahaaaa :D .

“I spent half my money on gambling, alcohol and wild women. The other half I wasted.”― W.C. Fields

Vrh

PostPoslato: 22 Okt 2009, 10:48 
Majstor
Majstor
Korisnikov avatar

Meni je u ovoj prici najjaci Suljo i njegovo "uslovno prihvatanje". :D

Vrh

PostPoslato: 22 Okt 2009, 11:09 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat

Pridružio se: 05 Avg 2006, 19:54
vb87 je napisao:

Poprilično mudro od Sulje!Samo je potvrdio zapadnjačku percepciju kako je bošnjačka strana konstruktivna a ostali destruktivni!Kad kažem bošnjačka to znači SDA jer Harisova partija je osuđena da nestane sa političke scene pa su i njegovi ispadi irelevantni!

Vrh

PostPoslato: 22 Okt 2009, 12:35 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 23 Okt 2003, 20:23
Normalno da ce odbiti, Guzonjama je super,kradu sto znaci,da ce i nastaviti da kradu. OHR ce ostati,i opet svima dobro,i svi pobjednici,,,a narod neka zivi i dalje kako zivi,narod ih je birao. Svima nam dobro :D :D :D :D :D :D :D

nježna kraljice, sudbine.
Rodila, te rijeka duboka,
u svakom viru Vrbas nosi tajnu,
nosi istinu.

Ovo je moj grad...

"

Vrh

PostPoslato: 22 Okt 2009, 16:21 
Majstor
Majstor
Korisnikov avatar

MILO je napisao:
vb87 je napisao:

Poprilično mudro od Sulje!Samo je potvrdio zapadnjačku percepciju kako je bošnjačka strana konstruktivna a ostali destruktivni!Kad kažem bošnjačka to znači SDA jer Harisova partija je osuđena da nestane sa političke scene pa su i njegovi ispadi irelevantni!

Haha, nemoj da si naivan! Nisu stranci tupave seljacine pa da im neko kao Suljadin prosipa price za malu djecu. Tu je u pitanju sposobnost lobiranja a ne nekakva "percepcija"!
Suljo je konstruktivan koliko i ostale prdonje koje pregovaraju. "Uslovno prihvatanje" po Sulji znaci da on prihvata ono sto mu odgovara, a ono sto mu ne odgovara misli da ostavi za kasnije.
Mogao je i Dodo tako da zamlacuje tupavu svjetinu. Koliko god mi se gadio, postujem to sto je rekao da nista nije prihvatljivo.

Vrh

PostPoslato: 22 Okt 2009, 20:22 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

...ne znam zasto mile uopste ide i maltretira se...ima dejton i nista vise ne mora da prihvati...bolje bi mu bilo da povede racuna o ekonomiji van kruga bl, laktasi...

DJ KRMAK
...i vrapčići...

Vrh

PostPoslato: 23 Okt 2009, 18:49 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 14 Feb 2008, 23:04
kaco je napisao:

Dodirni nas normalni (sveti) covece.

http://www.youtube.com/watch?v=oXo4ox94 ... e=youtu.be

Vrh

PostPoslato: 23 Okt 2009, 18:57 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 31 Avg 2002, 17:16
Ma interesantno je to da samo ono sto hoce Bosnjaci je normalno, a ono sto hoce druga naroda to je nenormalno.

Vrh

PostPoslato: 23 Okt 2009, 19:34 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 21 Jul 2007, 11:36
Citiraj:
24SI - Nakon što su propali pokušaji predstavnika SAD-a i Evropske unije da, tokom razgovora u vojnoj bazi u Butmiru, urazume lidere pet vladajućih stranaka u BiH, Milorad Dodik, predsjednik SNSD-a i premijer RS, shvatio je to kao svoj trijumf i tako je butmirsku priču jučer objšanjavo u Banjaluci.

U Butmiru je, kao što je već saopšteno, dogovoreno da se iduće sedmice održi sastanak u kojem će učestovati Dodik, Sulejman Tihić, Haris Silajdžić, Dragan Čović i Božo Ljubić i do toga će, vjerovatno, doći. Kako "San" saznaje, to bi bio tek formalni susret isključivo zbog međunarodne zajednice, i na njemu ništa neće biti riješeno.

Prema banjalučkim izvorima lista "San", Dodik čeka 18. novembar za kada je zakazan sastanak Vijeća za implementaciju mira i nakon toga, već početkom decembra namjerava raspisati referndum na kojem će se građani RS izjašnjavati o otcjepljenju od Bosne i Hercegovine.

Kako ovaj list saznaje, radi se o planu koji je poznat i međunarodnoj zajednici i potpuno je neizvjesno šta će ona poduzeti.

(24sata.info

Ха! Шта ћемо сад :lol: :lol: :lol:

Vrh

PostPoslato: 23 Okt 2009, 19:37 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Gocias je napisao:
Citiraj:
24SI - Nakon što su propali pokušaji predstavnika SAD-a i Evropske unije da, tokom razgovora u vojnoj bazi u Butmiru, urazume lidere pet vladajućih stranaka u BiH, Milorad Dodik, predsjednik SNSD-a i premijer RS, shvatio je to kao svoj trijumf i tako je butmirsku priču jučer objšanjavo u Banjaluci.

U Butmiru je, kao što je već saopšteno, dogovoreno da se iduće sedmice održi sastanak u kojem će učestovati Dodik, Sulejman Tihić, Haris Silajdžić, Dragan Čović i Božo Ljubić i do toga će, vjerovatno, doći. Kako "San" saznaje, to bi bio tek formalni susret isključivo zbog međunarodne zajednice, i na njemu ništa neće biti riješeno.

Prema banjalučkim izvorima lista "San", Dodik čeka 18. novembar za kada je zakazan sastanak Vijeća za implementaciju mira i nakon toga, već početkom decembra namjerava raspisati referndum na kojem će se građani RS izjašnjavati o otcjepljenju od Bosne i Hercegovine.

Kako ovaj list saznaje, radi se o planu koji je poznat i međunarodnoj zajednici i potpuno je neizvjesno šta će ona poduzeti.

(24sata.info

Zatvoriti notbuk i ici na spavanje :lol:
Mile i referendum - ko o cemu, kurva o postenju, vojnik o skracenju.................. MIle o referendumu :lol:

Vrh

PostPoslato: 23 Okt 2009, 19:53 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

...pivo i cevape...

DJ KRMAK
...i vrapčići...

Vrh

PostPoslato: 23 Okt 2009, 23:49 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 30 Dec 2007, 18:06
Citiraj:

(24sata.info

ovaj clanak je klasican pokusaj Hrvata da zakuvaju pred buduce razgovore i sugerisu antisrpski stav
na cemu zasnivaju te svoje insinuacije?
ni na cemu
kao, mo's misliti Dodik trijumfuje, hoce da raspise referendum....ma da...kako da ne...evo sutra ce...

Ovo je POST.

Vrh

PostPoslato: 26 Okt 2009, 10:37 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat
Korisnikov avatar

Pridružio se: 11 Feb 2008, 02:32
Ma kakav Hrvati, oni su uz mesara, on ce njima srediti treci entitet :wink:

Vrh

PostPoslato: 26 Okt 2009, 13:50 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

La Point je napisao:
Ma kakav Hrvati, oni su uz mesara, on ce njima srediti treci entitet :wink:

Hoce, hoce, kao i RS referendum. :lol:

Vrh

Prikaži postove u poslednjih:  Poređaj po  
Započni novu temu Odgovori na temu  [ 40 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1, 2

Sva vremena su u UTC [ DST ]