Pretpostavljam da velika vecina nije uopste iznenadjena ishodom Butmira, s obzirom kakvi likovi su tamo pozvani...nikome nista ne odgovara, bar su se svi spasili toga da ne budu oni individualno prozvani za neuspjeh. Znaci odbili su HDZ-ovi, SBiH, i SNSD.
Ovi prvi, dakle hrvati znaci odbijaju sve sto u sebi ne sadrzi "4 teritorijalne jedinice" tamo negdje dogovorene, ne zna se gdje u prevodu treci tj njihov entitet od koga nema nista i oni to dobro znaju a u stvari im vrlo dobro odgovata i ovakvo stanje, Covicu narocito jer je jedan od onih koji se najbolje snalaze u mutnom. A sada je veoma mutno. Uglavom, uz svo postovanje prema Hrvatoma, oni su najmanja boljka. Ja stvarno ne vidim da im je nesto pretjerano lose.
A Hare, ne znam ko njega uopste pozva na sastanak, pa to je lik koji nikada ni na sta nije pristao, sampion maksimalizma, lik koga bismo komotno mogli nazvati Hare "sve ili nista". A uvijek dobije - nista. Lik koji je srusio aprilski paket (a najveci dio ovog butmirskog je upravo aprilski - znaci nevjerovatne stvari se desavaju u nasoj politici), nakon 3 godine se vracamo na isto.
A Lemi, njemu najbolje odgovara kad mu ne odgovara. A nista mu ne odgovara. Cak i oni sto je prihvatio u aprilskom paketu (predsjednik sa dva podpred. pa onda vijece ministara sa premijerom, ministarstvo poljoprivrede, zastitom okolisa) mislim kakav licemjer, sada kada mu je ojacana politicka pozicija za razliku od prije 3 god. odbije ovakve stvari. Koje kada razmislimo nemaju nikakve veze sa RS niti sa njenim nadleznostima. Mislim ministarstvo poljoprivrede je jedno od najbitnijih u zemljama EU. Zasto, pa zato sto naveci dio EU mega proracuna ide upravo u poljoprivredu i u raznorazne subvencije zemljama kandidatima. I sto EU treba da se bakce sa raznim entitetskim ministarstvima poljoprivrede. Znaci to je cista potreba... Znaci ide okolo i prica kako je BiH nefunkcionalna, neodrziva, a ne zeli da ucini nista kako bi to promijenio. A zasto bi, kada i njemu kao i Covicu iz istih razloga odgovara ovakvo stanje. Znate na sta mislim, da ne obrazlazem sada. I kaze leek nista mu ne odgovara u prijedlogu od prve do zadnje recenica haaaaahaaaa

.