Helena je napisao:
Jebote jel' moze iko na ovom forumu da napise neki post a da nije direktno vrijedjanje?! Ko prica o glupim postovima i pametnim komentarima?! Ma koji si se ti klinac nasla uvrijedjenom?! Nigdje nisam rekla da pises glupe postove. Rekoh van pameti je porediti neuporedive stvari. Svoju interpretaciju zadrzi za sebe. Ako ti smeta moje misljenje, preskoci post.
Citiraj:
.ali kod mnogih je to samo u Bosni tako , nista u roku , sve korupcija, mafija, narod sirotinja, sve negativno bla bla..vise ne mogu da cujem ..i sta god da se kod nas uradi pozitivno ne vrijedi, jer se nasem narodu ne moze udovoljiti jednostavno
Znas li ti koliko ljudi zivi sa 200-300 maraka mjesecno?! Znas li kako je tom narodu kad vidi da se u kriznim vremenima izdvaja za nepotrebne stvari? (Ne pricam o pasareli) I koliko para? Jeste, korupcija je. U Banjaluci nevidjena. Za ostali dio BiH ne znam, pricamo o BL.
Pala sam u vatru...bezveze...
U redu je komsinice

, razumijem ja tebe..znam da kod nas puno ljudi zivi vise nego tesko, ne bi ni ja prva bila u stranoj drzavi kad bi kod kuce imala bolju perspektivu, ali eto opet se radujem nekom napretku bez obzira o cemu se radi. E sada da se daju pare na bas nepotrebne stvari i ja sam protiv toga (sto kao sto kazes ovdje nije slucaj, jer se radi o sigurnosti djaka). Voljela bih cuti da se malo ulaze u glavnu bolnicu ono je zalost sto sam ljetos vidjela.. A korupcije da ima ,takodjer sam svjesna, ali ne samo u Bl, vjeruj mi da je ima i u Austriji npr., mozda si bas sada cula za aktuelan slucaj KH Grasser i Buwog tj ona afera sa stanovima. Samo sto eto ovdje ljudi zive bolje pa se ne zanimaju toliko tim stvarima, sve sami lopovi isto, a pitam se i kako neke gradj. firme stalno dobijaju javne poslove..slicno kao kod nas

A ne zelim ni da znam koliko njihovi politicari zaradjaju , 10x vise nego ja npr , eto dodje ti opet slicno kao kod nas.
Nego skrenuh sa teme..necemo i ne mozemo se usporedjivati sa nekim zapadnim zemljama ali valjda kontas sta hocu da kazem