banjalukaforum.com

Dobrodošli na banjalukaforum.com
Danas je 11 Avg 2025, 22:36

Sva vremena su u UTC [ DST ]

Započni novu temu Odgovori na temu  [ 146 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1, 2, 3, 4, 5, 6 ... 8  Sledeća
Autoru Poruka
PostPoslato: 23 Okt 2009, 11:05 
Majstor
Majstor
Korisnikov avatar

Pridružio se: 20 Jan 2006, 11:47
medi je napisao:
ajkula je napisao:
Mogli su jos vecu i visu napraviti, da se stari ljudi i invalidi sto bolje napate :roll:

Тачно не можеш цијелом свијету угодити. Очекивао сам коментаре типа: "људи немају шта да једу а они граде пасареле", а оно висина проблематична. :roll:

meni je super.. ako Bog da i moja mala gazdarica ce za jedno 5-6 godina tu u skolu :D Nego da pitam , ima li sta u vezi one nove skole sto su pricali da ce biti izgradjena na Starcevici?

Majka je naš početak i kraj

Vrh

PostPoslato: 23 Okt 2009, 11:10 
Majstor
Majstor
Korisnikov avatar

spavac je napisao:
ni na Zapadu se ne zavrsava sve u vremenskom roku, a vazda nesto kopaju.

istina!! ovdje vazda nesto kopaju i rade, a ceste su im djelimicno lose, da da i to u Becu :wink: prije par dana je kod dvorca Schönbrunn (najpoznatija turist. destinacija) pukla cijev pod asfaltom na jednoj od velikih raskrsnica , poplava samo takva,,saobracaj jos u haosu, a oni svi zbunjeni..To su bile guzve za ginisovu knjigu..
Jao da se to kod nas desi hehe, bas bi me zanimali komentari :D

Nasem narodu uglavnom se ne moze udovoljiti , uvijek ce naci razlog da budu negativni i da traze dlaku u jajetu umjestu da se raduju nekom vidljivom napretku, s obzirom da ne zivimo u Svici..

Vrh

PostPoslato: 23 Okt 2009, 11:25 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 01 Nov 2006, 15:16
ajkula je napisao:
Imas li predstavu, kako je tesko covjeku na protezama, bez obe noge, popeti se bilo koju stepenicu?

I ja sam moron sto uopste diskutujem :-?

nisi vidjela šta sam napisao ili nisi htjela.

DELLBOY je napisao:
E sad možda su trebali ugraditi i lift za invalidne osobe,

Uostalom postoji RAMPA NE STEPENICE za invalidne osobe (kako sa štakama tako i sa kolicima) i sasvim dovoljan pad da nije prevelik napor.

Srednjevekovni naucnik je tvrdio da je zemlja okrugla i da se okrece oko sunca. Za to je cula Sveta Inkvizicija i on beše izveden pred Sud i osuden. Kazna je bila strašna. Odveli su ga do kraja Sveta i gurnuli u ambis.

Vrh

PostPoslato: 23 Okt 2009, 11:28 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 12 Okt 2008, 14:27
Ајкула, претјерујеш са том причом о свом оцу.
Разумијем ја да је то твоја лична трагедија. Разумијем да тебе то боли, разумијем да многе ствари гледаш кроз призму живота свог оца и његових потреба.

Прави се надвожњак преко транзитног пута. Постоје правила колико висок треба бити тај надвожњак због саобраћаја који се одвија испод њега (какав камион или дизалица мора да прође испод њега). Нико није направио надвожњак намјерно два метра вишим да би некоме напакостио или чисто ето да би био виши. Једноставно то је тако.

Алтернатива је подвожњак (који није добро рјешење ту из других разлога), али би опет ту биле степенице за силазак у подвожњак и излазак из њега. И опет би твој отац имао проблема корисити подвожњак.

Немој ово што ти пишем схватити као поповање, али ту је проблем што твој отац живи са једне стране транзита, а има потребу често ићи са друге стране транзита. Можда је рјешење промјена локације становања. Да је он прије инвалидитета живио у стану на трећем спрату у згради без лифта, ви би вјероватно након што се то десило њему тражили стан у приземљу или у згради са лифтом.

И знам, пензија од 400 КМ, како, откуд... Али шта је алтернатива? Не правити надвожњак? И колико сам видио, и даље се тај транзит може прећи као и прије преко пјешачког прелаза, без пењања на надвожњак.

Vrh

PostPoslato: 23 Okt 2009, 12:03 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 21 Maj 2006, 19:12
Ova pasarela je bila potrebna, ali koliku su je napravili to je nevjerovatno i to mislim na one hodnike kojima se ide do vrha. Zar se nije moglo uraditi nešto jednostavnije?

Vrh

PostPoslato: 23 Okt 2009, 12:09 
Početnik
Početnik

Pridružio se: 17 Sep 2009, 09:46
i koliko miliona je izaslo?

Vrh

PostPoslato: 23 Okt 2009, 12:12 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Milion i nekoliko stotina hiljada KM. Puno, za naše uslove. Čudime da Davidović nije uveo neku drumarinu za prelaz preko iste.

Vrh

PostPoslato: 23 Okt 2009, 12:14 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 17 Sep 2004, 17:56
1. Dobro da ima pasarela zbog skole, djece i ostalih stanovnika tog naselja. Samo, sad (ako) skinu ili su vec skinuli lezece policajce, nastace jos vece trkaliste motorima i autima. I sad ih koliko-toliko lezeci sprjecavaju. Al' ajde...
2. Meni ne bode oci visina pasarele, nego one dvije dvospratnice sa strana. Ako mi neko kaze "nije moglo drugacije" - moglo je. Pasarela za Paprikovac - u naselju Ante Jakica. Visina odgovarajuca, stepenica dovoljno i staza za invalide. I ne izgleda kao useljiva dvospratna zgrada.
3. (da medi ne zanovijeta) Za te pare su se mogli obnoviti neuslovni objekti u kojima ljudi zive. I ostalo bi para za pasarelu....

Bez potrebe ste skrvili na ajkulu. Nemate pojma sta znaci gledati svaki dan osobu sa invaliditetom. Ne samo oko pasarele, nego generalno. Sa koliko se ta osoba dnevno poteskoca susretne, (uslovno receno) zdravoj osobi za zivota ne desi.

I dosta vise poredjenja sa zapadom. Niti mozemo niti smijemo da se poredimo sa njima. Porediti saobracajnu guzvu u Becu sa Banjalukom je van pameti.

Vrh

PostPoslato: 23 Okt 2009, 12:19 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Nisam mogao naći odgovarajući termin, ali ono jeste neka vrsta kuće na sprat, a toliko ima jednostavnih pasarela po gradu.

Vrh

PostPoslato: 23 Okt 2009, 12:23 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Helena je napisao:
Bez potrebe ste skrvili na ajkulu. Nemate pojma sta znaci gledati svaki dan osobu sa invaliditetom. Ne samo oko pasarele, nego generalno. Sa koliko se ta osoba dnevno poteskoca susretne, (uslovno receno) zdravoj osobi za zivota ne desi.

Нико није скрвио. То је мука који разумију само они који то доживљавају. То није ствар за омаловажавање и ниподиштавање.

Једноставно постоји пут. Шта радити? Правити надвожњак или не правити?
Ако се не прави, иде прича "гину дјеца која иду са Старчевице у основну школу". Ако се направи, иде прича "мој отац има тешкоће да користи надвожњак јер нема ногу". Вјерујем да је то тако. Разумијем да је то проблем. Али шта је рјешење? Постоји рампа за људе у колицима. Да је и са том рампом тешко прећи тај надвожњак, вјерујем и то.

Једноставно, разумијем тај животни проблем, али овдје је питање како ријешити један саобраћајни проблем.

Vrh

PostPoslato: 23 Okt 2009, 12:34 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 09 Avg 2001, 01:00
Citiraj:
Али шта је рјешење?

Za ovaj konkretan problem ajkulinog oca (i ostalih invalida), ako su vec napravili onolike popratne objekte, ono sto je DELLBOY rekao - lift za osobe sa invaliditetom. Istina, troskovi izgradnje bi bili veci, ali neznato veci s obzirom na vec ulozeni novac u tu pasarelu.

Life is a very, very serious thing. I think we should all wear black and not talk to each other at all, that way we can learn more about ourselves. Also, we should cry more. That way we wash our eyes, so we can see better. Seeing is believing. I believe we should stop smiling; it gets on other, normal people’s nerves. Maybe we should sleep all the time, but not dream; dreams are so last week. Otherwise, I am cool.

Vrh

PostPoslato: 23 Okt 2009, 12:40 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Да, слажем се.

Vrh

PostPoslato: 23 Okt 2009, 13:03 
Majstor
Majstor
Korisnikov avatar

[quote]I dosta vise poredjenja sa zapadom. Niti mozemo niti smijemo da se poredimo sa njima. Porediti saobracajnu guzvu u Becu sa Banjalukom je van pameti.[/quote]

ma nek nam samo ti pises pametne komentare :roll: ja ne usporedjujem saobracaj u Becu sa BL nego kazem da i ovdje ne funkcionise sve kako treba, i da se puno toga ne uradi u roku , tj u ovom slucaju pucanja cijevi na jednoj od glavnih raskrsnica nije uradjeno nista..daju se silne pare na saobracaj/ceste a od toga se malo vidi u svakodnevnici. Sad sto narod generalno socijalno i ekonomski bolje zivi nego kod nas je opet druga tema ..ali kod mnogih je to samo u Bosni tako , nista u roku , sve korupcija, mafija, narod sirotinja, sve negativno bla bla..vise ne mogu da cujem ..i sta god da se kod nas uradi pozitivno ne vrijedi, jer se nasem narodu ne moze udovoljiti jednostavno

Vrh

PostPoslato: 23 Okt 2009, 13:17 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 17 Sep 2004, 17:56
Jebote jel' moze iko na ovom forumu da napise neki post a da nije direktno vrijedjanje?! Ko prica o glupim postovima i pametnim komentarima?! Ma koji si se ti klinac nasla uvrijedjenom?! Nigdje nisam rekla da pises glupe postove. Rekoh van pameti je porediti neuporedive stvari. Svoju interpretaciju zadrzi za sebe. Ako ti smeta moje misljenje, preskoci post.
Citiraj:
.ali kod mnogih je to samo u Bosni tako , nista u roku , sve korupcija, mafija, narod sirotinja, sve negativno bla bla..vise ne mogu da cujem ..i sta god da se kod nas uradi pozitivno ne vrijedi, jer se nasem narodu ne moze udovoljiti jednostavno

Znas li ti koliko ljudi zivi sa 200-300 maraka mjesecno?! Znas li kako je tom narodu kad vidi da se u kriznim vremenima izdvaja za nepotrebne stvari? (Ne pricam o pasareli) I koliko para? Jeste, korupcija je. U Banjaluci nevidjena. Za ostali dio BiH ne znam, pricamo o BL.

Pala sam u vatru...bezveze...

shoole, ;)

Vrh

PostPoslato: 23 Okt 2009, 14:11 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat
Korisnikov avatar

Pridružio se: 09 Avg 2009, 00:25
коштала је 1.748.000 км... апсолутно превише...

1. пасарела супер изгледа, и требала је и раније ту бити због много дјеце, старих, бла бла бла... али...
2. прескупа је и дефинитивно се могла урадити исто функционална пасарела без ових додатних фенси украса за много мање паре...
3. А како би се ту онда неко "уградио" да је коштала само 200 - 300 хиљада... :-?

А код нас одмах иду коментари типа "не ваља вам кад не раде, не ваља кад нешто направе"
слажем се да је пасарела била неопходна, то нико не спори... али ме нико не може убиједити да имамо толико пара (скоро 2 милиона ) да се разбацујемо на овакве украсе по њој, а у граду још милион пројеката је "на чекању" јер нема пара...

Poslednji put menjao Jode dana 23 Okt 2009, 14:18, izmenjena samo jedanput

Vrh

PostPoslato: 23 Okt 2009, 14:16 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat
Korisnikov avatar

Pridružio se: 09 Avg 2009, 00:25
Citiraj:
Znas li ti koliko ljudi zivi sa 200-300 maraka mjesecno?! Znas li kako je tom narodu kad vidi da se u kriznim vremenima izdvaja za nepotrebne stvari? (Ne pricam o pasareli) I koliko para? Jeste, korupcija je. U Banjaluci nevidjena. Za ostali dio BiH ne znam, pricamo o BL.

shoole, ;)

апсолутно се слажем, крађа је невиђена, а онда се мрвицама и системом "хљеба и игара - запјевај под шатором" народу замажу очи!

Vrh

PostPoslato: 23 Okt 2009, 14:27 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Citiraj:
Nasem narodu uglavnom se ne moze udovoljiti , uvijek ce naci razlog da budu negativni i da traze dlaku u jajetu umjestu da se raduju nekom vidljivom napretku, s obzirom da ne zivimo u Svici..

Treba li da pljescemo pasareli koja ni za blizu 2 miliona KM nije uspjela da bude u potpunosti funkcionalna za sve drustvene kategorije? :roll:

Bitno je da se radi, bitno je da neki napredak postoji, ali, majku mu, ako vec nesto radimo, daj da to onda uradimo kako treba, a ne da za 2 (3, 5, 10) godina moramo uloziti jos dvostruko ovoliko novca jer ce tada nekome doci iz dupeta u glavu da taj projekat bas i nije najidealnije izveden.

Zna li iko razlog iz kojeg pasarela izgleda tako kako izgleda? (popratni objekti, kule vavilonske?) Zasto nije pojednostavljena kao one preko tranzita? Da li je to iz prakticnih razloga (mada, par arhitekata sa kojima sam razgovarao o istoj su rekli da oni ne postoje) ili zato sto je neko dobio trip da od pasarele treba da napravi novo arhitektonsko 'cudo'?

Life is a very, very serious thing. I think we should all wear black and not talk to each other at all, that way we can learn more about ourselves. Also, we should cry more. That way we wash our eyes, so we can see better. Seeing is believing. I believe we should stop smiling; it gets on other, normal people’s nerves. Maybe we should sleep all the time, but not dream; dreams are so last week. Otherwise, I am cool.

Vrh

PostPoslato: 23 Okt 2009, 15:16 
Majstor
Majstor
Korisnikov avatar

Helena je napisao:
Jebote jel' moze iko na ovom forumu da napise neki post a da nije direktno vrijedjanje?! Ko prica o glupim postovima i pametnim komentarima?! Ma koji si se ti klinac nasla uvrijedjenom?! Nigdje nisam rekla da pises glupe postove. Rekoh van pameti je porediti neuporedive stvari. Svoju interpretaciju zadrzi za sebe. Ako ti smeta moje misljenje, preskoci post.
Citiraj:
.ali kod mnogih je to samo u Bosni tako , nista u roku , sve korupcija, mafija, narod sirotinja, sve negativno bla bla..vise ne mogu da cujem ..i sta god da se kod nas uradi pozitivno ne vrijedi, jer se nasem narodu ne moze udovoljiti jednostavno

U redu je komsinice :wink: , razumijem ja tebe..znam da kod nas puno ljudi zivi vise nego tesko, ne bi ni ja prva bila u stranoj drzavi kad bi kod kuce imala bolju perspektivu, ali eto opet se radujem nekom napretku bez obzira o cemu se radi. E sada da se daju pare na bas nepotrebne stvari i ja sam protiv toga (sto kao sto kazes ovdje nije slucaj, jer se radi o sigurnosti djaka). Voljela bih cuti da se malo ulaze u glavnu bolnicu ono je zalost sto sam ljetos vidjela.. A korupcije da ima ,takodjer sam svjesna, ali ne samo u Bl, vjeruj mi da je ima i u Austriji npr., mozda si bas sada cula za aktuelan slucaj KH Grasser i Buwog tj ona afera sa stanovima. Samo sto eto ovdje ljudi zive bolje pa se ne zanimaju toliko tim stvarima, sve sami lopovi isto, a pitam se i kako neke gradj. firme stalno dobijaju javne poslove..slicno kao kod nas :D A ne zelim ni da znam koliko njihovi politicari zaradjaju , 10x vise nego ja npr , eto dodje ti opet slicno kao kod nas.
Nego skrenuh sa teme..necemo i ne mozemo se usporedjivati sa nekim zapadnim zemljama ali valjda kontas sta hocu da kazem :D

Vrh

PostPoslato: 23 Okt 2009, 15:26 
Majstor
Majstor
Korisnikov avatar

V@nja je napisao:
Citiraj:

Treba li da pljescemo pasareli koja ni za blizu 2 miliona KM nije uspjela da bude u potpunosti funkcionalna za sve drustvene kategorije? :roll:

nisam vidjela uzivo tu pasarelu, ali je svakako potrebno da moze biti koriscena i od strane invalidnih lica, starih osoba itd.. jeste prvenstveno namijenjena djacima ali sigurno mozemo biti humani i socijalni i ako se vec zida misliti i na ostale gradjane takodjer
ali koliko sam skontala valjda ima rampa koja se moze koristiti sa kolicima, nisu samo stepenice?

Vrh

PostPoslato: 23 Okt 2009, 16:05 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Citiraj:
ali koliko sam skontala valjda ima rampa koja se moze koristiti sa kolicima, nisu samo stepenice?

Postoje i rampa i stepenice, medjutim zbog velicine tih popratnih 'objekata' invalidima i starijim osobama je penjanje na pasarelu poprilicno otezano u odnosu na onu iznad tranzita. Ono sto mi govorimo je da bi lift za invalide bio dosta prakticnije rjesenje.

Vrh

Prikaži postove u poslednjih:  Poređaj po  
Započni novu temu Odgovori na temu  [ 146 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1, 2, 3, 4, 5, 6 ... 8  Sledeća

Sva vremena su u UTC [ DST ]