banjalukaforum.com

Dobrodošli na banjalukaforum.com
Danas je 05 Maj 2025, 18:10

Sva vremena su u UTC [ DST ]

Započni novu temu Odgovori na temu  [ 13 Posta ] 
Autoru Poruka
 Tema posta: Prijava protiv Dodika
PostPoslato: 24 Sep 2009, 15:31 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat
Korisnikov avatar

Pridružio se: 23 Avg 2009, 17:44
Lokacija: Banja Luka - Jerusalem - pa opet Banja Luka i tako u krug...
Zanimljivo je kako ovu informaciju nije objavio ni jedan medij u RS koji je nedavno dobio dio donacije od pet miliona maraka, koliko je Dodikova vlada odvojila za ućutkivanje disonantrnih tonova...
Ukoliko je ova tema prikladnija za Politiku, neka je moderator prebaci tamo
-----
Sarajevo -- Opština Tuzla podnela je krivičnu prijavu protiv Milorada Dodika zbog uvredljivih izjava o ubistvima civila na tuzlanskoj Kapiji i sarajevskim Markalama.

Opštinsko veće Tuzla je na sednici održanoj prošle sedmice osudilo izjavu premijera RS Milorada Dodika, u kojoj je rekao da je masakr na tuzlanskoj Kapiji insceniran.

Ova je izjava uvredljiva i monstruozna i predstavlja oblik pritisaka na pravosuđe u žalbenom postupku protiv Novaka Đukića, koji je za zločin na Kapiji nepravosnažno osuđen na 25 godina zatvora, zaključili su predstavnici Opštinskog veća.

Oni smatraju da Dodik svojom izjavom izaziva mržnju i netrpeljivost.

Dodik je nedavno negirao prirodu ratnih zločina počinjenih u Tuzli 25. maja 1995. godine, kada je 71 osoba ubijena i više od 150 ranjeno.

Sud Bosne i Hercegovine je 12. juna 2009. godine proglasio krivim Novaka Đukića, komandanta Vojske bosanskih Srba, za tuzlanski masakr i osudio ga na zatvorsku kaznu u trajanju od 25 godina.

(B92)

Vrh

PostPoslato: 24 Sep 2009, 16:16 
Majstor
Majstor
Korisnikov avatar

Pridružio se: 12 Maj 2009, 16:34
Aaron je napisao:
Zanimljivo je kako ovu informaciju nije objavio ni jedan medij u RS koji je nedavno dobio dio donacije od pet miliona maraka, koliko je Dodikova vlada odvojila za ućutkivanje disonantrnih tonova...

Ja čuo danas tu vijest na jednom radiju (koji je vjerovatno dobio bar djelić od te donacije od 5 miliona KM :wink: )

Vrh

PostPoslato: 24 Sep 2009, 18:03 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 31 Mar 2009, 18:22
Мислим да они имају у виду суд по Шариа закону. Овде су чињенице са Хашког суда. Према оригиналним сведочанствима, пуцање НИJЕ био са стране Срба.

20 A. Very briefly, I do not doubt at all that the shelling of Markale

21 did not happen from the Serb side, and there is evidence to corroborate

22 this.

23 Q. Thank you. What can you tell us regarding the investigation that

24 was conducted, if you, that is, know something about that?

25 A. As early as 1996, Yasushi Akashi in his interview to a German

Page 19462

1 paper said that there was a document about the UN investigations showing

2 that it was not done by the Serb side. David Owen speaks about that --

3 writes about that in his book and does it very eloquently. If there were

4 enough time, I'd quote it.

5 Q. You say -- you say in your report that David Owen said that his

6 information could not be revealed -- or who said that the United Nations

7 decided that such information should not be revealed, should not be

8 disclosed? So how do you know these things?

9 THE WITNESS: [Interpretation] Could the interpreter speak up,

10 please.

11 David Owen writes in his book that there were four reasons for

12 which this information should not be disclosed. One of the reasons is

13 that NATO troops were already ready to strike positions and that changed

14 plans completely. The second reason, where possible refusal of

15 Alija Izetbegovic to take part in further negotiations, which was very

16 important. The third reason was that everybody was already convinced,

17 that is, everybody was quite sure that allegedly this shell had come from

18 the Serb side and that completely changed the picture of what had

19 happened. And one of the principal reasons was that it could have

20 prejudiced the authority of the United Nations.
http://www.icty.org/x/cases/galic/trans/en/030212IT.htm

Не бој се непријатеља - у најгорем случају те могу убити. Не бој се пријатеља - у најгорем случају те могу издати. Бој се равнодушних - они нити убијају нити издају, али само уз њихову прећутну сагласност на земљи постоји издајство и убиство

Vrh

PostPoslato: 24 Sep 2009, 19:57 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 21 Maj 2006, 19:12
Meni je nevjerovatno to da jedna granata može ubiti 71 i raniti 125 ljudi. Potrebno je više granta da bi se napravio masakr takvih razmjera.

Vrh

PostPoslato: 24 Sep 2009, 20:08 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 21 Maj 2006, 19:12
Činjenica je da su se najveći pokolji Bošnjaka, (Markale I i II, Malta, Vase Miskina) dešavali uoči važnih pregovora kada je trebalo izvršiti neki pritisak na Srbe. Ubrzo poslije Tuzle slijedilo je NATO bombardovanje.

Vrh

PostPoslato: 24 Sep 2009, 20:11 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 07 Jul 2009, 13:22
Za pravu istinu ne mozemo znati ali jedno je sigurno. Markale su, politicki gledano, legle Aliji i Bilu k'o kec na desetku.

Vrh

PostPoslato: 30 Sep 2009, 07:43 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat

Pridružio se: 30 Mar 2005, 22:09
Istina će se naravno saznati, ali tek kada više ne bude mogla biti od značajnog uticaja.
Dotle svako će interpretirati događaje onako kako hoće, odnosno kako mu odgovara.
Sjetimo se Iraka i velike manipulacije sa oružjem za masovno uništenje, koja je otkrivena tek kada je za Irak postalo potpuno svejedno, ali zamislite NIKOM NIŠTA ZBOG TOGA!!! Niko se toga i ne sjeća! I sada se po istom receptu Iran proglašava neznamkakvom prijetnjom po ne znam ni ja šta, iako je svakom jasno da se radi samo o iranskoj nafti ili još nečemu o čemu se javno i ne govori.
Dakle, svi bitniji događaji u svijetu se REŽIRAJU ili pokušavaju režirati (ali se onda režiserima štošta otme), a medijima obrađuje tzv. "javno mijenje" odnosno serviraju interpretacije koje se gutaju zdravo za gotovo i koje su u funkciji uređenja svijeta na određen način.
Za mene je još od ratnih dana sasvim jasno da su: Ulica Vase Miskina i Markale (oba puta) bili isfabrikovani slučajevi u režiji velikih svjetskih manipulatora koji su imali jasan koncept koji su htjeli da nametnu svijetu: ko su "loši" momci a ko su "jadne i nevine žrtve" nečije agresije. BLJAK kako je to bljutavo.
Kao što je vještom oku policijskih istražitelja vidljiv "rukopis" serijskih ubica ili pljačkaša, tako je za mene vidljiv i prepoznatljiv rukopis "incidenta" u Ulici Vase Miskina (sjetite se da su kola hitne pomoći čekala u susjednim ulicama, a TV ekipe bile spremne ko zapete puške, i još se ni dim nije rasturio i već su bile na licu mjesta, po receptu Holivudskih akcionih spektakala koji dižu adrenalin i samim tim zamračuju razum), a koji je služio samo jednom: uvođenju sankcija SR YU (jer je bilo sasvim jasno da otcijepljene republike drugačije nemaju šanse u ratu koji je takođe vješto isfabrikovan pomoću KRTICA-SAVJETNIKA NA SVIM STRANAMA!!!!). YU je bila opasna konkurencija EU i zato je morala da nestane.
Markale su imale istovetnu funkciju ali nešto drugačiju namjenu, druge Markale takođe, a onaj ratni inžinjerning na samom kraju rata (od Srebrenice, Oluje pa nadalje), to je već malo "remek djelo" svjetskog "šaha", s tim da je ipak zapadna granica RS ostala na Uni, iako je to već bilo "prodano" (odnosno određeno da "padne") prije svega zbog Unske pruge koja je ko o'glavu tada trebala Hrvatima. Avaj, našlo se nekoliko ljudi u VRS sa integritetom, koji su svoje jedinice samoinicijativno doveli na to ratište i u zadnji čas poremetili taj plan (a zamalo da budu zbog toga uhapšeni ili čak likvidirani od strane Karadžića ili koga li već). Taj plan za okončanje rata u Bosni je imao vremenski rok, pa je kasnije Holbruk otvoreno rekao Aliji i Tuđmanu: imali ste "fore" do 20. septembra (1995.) da izađete na zacrtanu liniju (kod Omarske) i ojačate svoju pregovaračku poziciju, niste uspjeli, šta vam ja tu mogu!
Dakle, ljudi, mi smo cijelo ovo vrijeme u raljama bjelosvjetskih manipulatora, i trošimo svoju energiju gložeći se između sebe, a pravi krivci za sve su ONI za čiji se u stvari račun mrzimo i tučemo, dok oni ubiru kajmak, i piju nam SVIMA krv na slamku.
Ja odavno ne mogu očima da ih gledam, i ne mogu da trpim njihovo dušebrižje za našu budućnost i licemjerje, a najviše od svega ne mogu da trpim horski pjevanu u mozgove ukucanu pjesmicu: "idemo u EU, idemo u NATO!"
Bljak, još jednom, i sto puta BLJAK!
Neka nas ostave na miru, ako nam zaista žele dobro. Ali to je ono što oni nikako NEĆE! A zašto?
Ima li igdje zdavog razuma da sabere dva i dva?

Vrh

PostPoslato: 13 Okt 2009, 18:02 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 23 Dec 2006, 18:50
Jedan dobar tekst: http://www.24sata.info/kolumne/fatamorg ... Tihic.html

Filozofija...

Vrh

PostPoslato: 13 Okt 2009, 18:09 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat

Pridružio se: 12 Dec 2008, 16:34
jellyfish je napisao:

To tebi dobar tekst :confused2: To sigurno nije dobar tekst!

Citiraj:
BiH: Bićemo normalna država kad nam djeca nebudu znala ko su Dodik i Tihić!

To je neko nepismen napisao, a vidi i ko su autori -ko ga potpisuje na kraju...
Citiraj:
PLBiH.org

http://www.plbih.info/cms/
:confused2:

Vrh

PostPoslato: 13 Okt 2009, 18:14 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

BL4ever je napisao:
jellyfish je napisao:

Citiraj:

Citiraj:
PLBiH.org

Ne mislim na gramaticki i jezicki oblik teksta da je dobar, nego sustinu i poruku koju tekst iznosi. A sto se tice i gramatike i pismenosti, eto i Dodik i Tihic se racunaju pismeni pa u kakva nas govna vode.

Filozofija...

Vrh

PostPoslato: 13 Okt 2009, 18:19 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat

Pridružio se: 12 Dec 2008, 16:34
jellyfish je napisao:
BL4ever je napisao:
jellyfish je napisao:

Citiraj:

Citiraj:
PLBiH.org

Ne mislim na gramaticki i jezicki oblik teksta da je dobar, nego sustinu i poruku koju tekst iznosi. A sto se tice i gramatike i pismenosti, eto i Dodik i Tihic se racunaju pismeni pa u kakva nas govna vode.

Pa pogledaj ko tu poruku šalje.
posjeti malo sajt te organizacije koja je poslala tu poruku pa ti možda bude jasnije.
http://www.plbih.org/
Znaš li ti koja je to organizacija? Pogledaj malo njihov sajt.
Da li takva organizacija može da pošalje takvu poruku i šta je suština te poruke?
Da li ti je jasnije sada?

Vrh

PostPoslato: 13 Okt 2009, 18:26 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Ma vidim ko salje. Ne moram se slagati sa njima ni sa njihovim tekstovima ali to ne znaci da sad ni jedna rijec ili ni jedan tekst ne valja. Naravno da se ne slazem sa svim tekstovima na sajtu, ali tekst koji je neutralan je drugo. Iako sam primijetio da autor ne pominje Silajdzica, sad ne znam da li je slucajno ili namjerno i s tim se ne slazem. Smatram da bi se svi trebali naci na listi u ovom tekstu.

Filozofija...

Vrh

PostPoslato: 13 Okt 2009, 22:39 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 01 Nov 2006, 15:16
ej jellyfish,

ajd da se vratimo na suštinu teksta.
''kad djeca ne budu znala ko je Dodik i Tihić''

ajd pogledaj sukob u Širokom, i reci mi koliko godina imaju ona djeca???

Rat je završen 1995. a u toj djeci mržnja veća nego kad je rat završen. A koliko su godina imali tad???

I da li će BiH opstati toliko dugo???

Srednjevekovni naucnik je tvrdio da je zemlja okrugla i da se okrece oko sunca. Za to je cula Sveta Inkvizicija i on beše izveden pred Sud i osuden. Kazna je bila strašna. Odveli su ga do kraja Sveta i gurnuli u ambis.

Vrh

Prikaži postove u poslednjih:  Poređaj po  
Započni novu temu Odgovori na temu  [ 13 Posta ] 

Sva vremena su u UTC [ DST ]