Citiraj:
2) ko drugog liši života pri bezobzirnom nasilničkom ponašanju;
3) ko drugog liši života i pri tom sa umišljajem dovede u opasnost život još nekog lica;
Ово нису тачке по којима би у другој верзији (ако је Француз сам прескочио ограду приликом бекства) могло да се суди оптуженима.
Под 2) у том случају нико није убио Француза значи нису га лишили живота
Под 3) овде се каже ко другога лиши живота и при том са умишљајем доведе у опасност живот још неког лица. Значи да опет оптужени мора да буде директан извршилац убиства, што опет по овој верзији у којој је Француз сам прескочио ограду није случај.
Citiraj:
I nemoj više o pravu kao Boga te molim, pošto vječito držiš drugima predavanja o tome kako nemaju pojma, a kako vidim ni sam nisi najbolje upućen... I sam govoriš kako si za pravo obični laik, a onda držiš predavanja drugima.
Управо сам ти написао горе да видиш колико ти уствари ниси упућен.
Citiraj:
Za nekog ko ovdje prosipa silnu pamet, trebalo bi bolje da znaš da u najboljem slučaju po njih, moraju da odgovaraju za ubistvo iz nehata, ali to ne pije vodu, jer tamo nisu išli da palice i lance izlažu kao eksponate, već sa namjerom da nekoga pretuku. Inače me možeš do sutra ubjeđivati da su išli u mirnu šetnju, a da su te rekvizite pokupili po cesti i upotrebili ih iz nehata.
Нема потребе да измишљаш и лажеш јер ја то нигде нисам ни написао.
Citiraj:
A to da ne mogu odgovarati za ubistvo, ako ga nisu lično bacili u tu prokletu jamu, je jedan od najvećih bisera koje sam pročitao ovdje, a ne bih rekao da ih je bio mali broj. Ako čovjek stoji ispred tebe sa pištoljem i kaže ti: "Skači sa zgrade ili te ubijam na mjestu", on znači ne odgovara za ubistvo? Vjerovatno bi trebao da odgovara za navođenje na samoubistvo
Ситуација у којој ја у тебе уперим пиштољ и кажем скочи није упоредива са овом тако да та банализовања остави за неки други пут.
Такође ја нисам написао да они не могу да одговарају за убиство (ти очигледно имаш неку личну потребу да измишљаш ствари) већ сам написао да је разлика да ли ће они бити оптужени за дело тешког убиства (односно директног убиства) или за дело напада са смртним последицама (што се не третира као директно убиство већ као индиретно убиство односно оптужени није директно крив за убиство али се оптужује за допринос коначном исходу). А то је веома битно јер казне за први и други случај нису исте.
Ако ти то не можеш да схватиш то је твој проблем.