Citiraj:
Такође веома је битно да ли су га бацили они или је скочио сам, јер ако је случај први онда могу да се терете са тешко убиство али ако је случај други, без обзира што су они допринели томе, они не могу бити оптужени за убиство које нису починили.
A izvini ko je onda počinio ubistvo? Ako nisu ti kreteni, onda je nesrećni Francuz očito počinio samoubistvo, jer po tvojoj logici tako ispada.
Za nekog ko ovdje prosipa silnu pamet, trebalo bi bolje da znaš da u najboljem slučaju po njih, moraju da odgovaraju za ubistvo iz nehata, ali to ne pije vodu, jer tamo nisu išli da palice i lance izlažu kao eksponate, već sa namjerom da nekoga pretuku. Inače me možeš do sutra ubjeđivati da su išli u mirnu šetnju, a da su te rekvizite pokupili po cesti i upotrebili ih iz nehata.
I nemoj više o pravu kao Boga te molim, pošto vječito držiš drugima predavanja o tome kako nemaju pojma, a kako vidim ni sam nisi najbolje upućen... I sam govoriš kako si za pravo obični laik, a onda držiš predavanja drugima.
Evo isječak iz krivičnog prava republike Srbije...
Citiraj:
Teško ubistvo
Član 114.
Zatvorom najmanje deset godina ili zatvorom od trideset do četrdeset godina kazniće se:
1) ko drugog liši života na svirep ili podmukao način;
2)
ko drugog liši života pri bezobzirnom nasilničkom ponašanju;3)
ko drugog liši života i pri tom sa umišljajem dovede u opasnost život još nekog lica;4) ko drugog liši života pri izvršenju krivičnog dela razbojništva ili razbojničke krađe;
5) ko drugog liši života iz koristoljublja, radi izvršenja ili prikrivanja drugog krivičnog dela, iz bezobzirne osvete ili iz drugih niskih pobuda;
6) ko liši života službeno ili vojno lice pri vršenju službene dužnosti;
7) ko liši života dete ili bremenitu ženu;

ko liši života člana svoje porodice kojeg je prethodno zlostavljao;
9) ko sa umišljajem liši života više lica, a ne radi se o ubistvu na mah, ubistvu deteta pri porođaju ili ubistvu iz samilosti.
Boldovane su tačke po kojima ovi dripci moraju da odgovaraju, a može i treba da im se nakači još dosta toga, pod uslovom naravno da se dokaže krivica.
A to da ne mogu odgovarati za ubistvo, ako ga nisu lično bacili u tu prokletu jamu, je jedan od najvećih bisera koje sam pročitao ovdje, a ne bih rekao da ih je bio mali broj. Ako čovjek stoji ispred tebe sa pištoljem i kaže ti: "Skači sa zgrade ili te ubijam na mjestu", on znači ne odgovara za ubistvo? Vjerovatno bi trebao da odgovara za navođenje na samoubistvo...
A o događajima u Širokom Brijegu ima čini mi se više verzija priča, nego što ima sukobljenih strana. Ja samo jedno mogu da zaključim, za sad, bez želje da nekog napadam ili branim. Sarajlije nisu došli dole da proklamuju humane ciljevem, tako da mi je malo teže da povjerujem u njihovu priču da su napadnuti iz čista mira i bez razloga i da su se poslije samobranili. Nisam još čuo da se policijska auta pale u samoodbrani.
Sa druge strane, nije mi ni Široki Brijeg baš vjekovno izvorište humanih tekovina civlizacije, tako da sumnjam i u njihovu priču da su samo branili svoje kuće...
Kako god okreneš, jedan mlad život je prekinut, a sve zbog čega. Fudbal je ovdje u drugom planu, kako se meni čini.
Ima tu dosta posljedice toga što godinama ovdje jedni drugima mjerimo genetski kod, utvrđujući ko je kome bio pradeda... Jeziva je i pomisao da bi se dobar dio ljudi sutra ponovo uhvatio puške, da ratuje za svete ideale, kojima im šuplje glave pune isti oni lideri, koji su i za vrijeme prethodnog rata, sigurno čuvali svoja dupeta u okolnim zemljama...