banjalukaforum.com

Dobrodošli na banjalukaforum.com
Danas je 27 Jul 2025, 23:59

Sva vremena su u UTC [ DST ]

Započni novu temu Odgovori na temu  [ 55 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1, 2, 3  Sledeća
Autoru Poruka
PostPoslato: 26 Jul 2008, 22:21 
Majstor
Majstor
Korisnikov avatar

Pridružio se: 25 Feb 2008, 15:42
Warrior of the Light je napisao:
Da li se Džini posmatraju isključivo kao bića koja već postoje, nezavisno od onoga ko ih priziva? Ili je moguće, na neki način, napraviti takvo biće?

Nisam siguran da postoji način "pravljenja" takvog bića. Zašto?????

Morate znati da je Kur'an objavljen dvjema kategorijama bića....ljudima i džinnima. Znači po Islamskom vjerovanju postoje džinni muslimani, vjernici, nevjernici, čak postoje džinni kršćani, itd.
Znači svijet džinna djeluje i postoji kao svijet ljudi ( samo s drugačijim zakonitostima), barijera između ta dva svijeta je prisutna li je lome pripadnici "tamne strane" a to su uglavnom ljudi.

Po Islamu nijekanje postojanja džinna i njihovog svijeta spada u kufr (nevjerovanje)- dakle u najveće grijehe.

U Kur'anu postoji sura (poglavlje) pod nazivom Džinn.

Vrh

PostPoslato: 26 Jul 2008, 22:31 
Majstor
Majstor
Korisnikov avatar

XIX century je napisao:
jedno pitanje : jesu džini iz mitologije ili religije?

Džinni nisu nikakva mitološka bića, oni su stvarna bića koji postoje i sada, za njihovo postojanje mogu vam navesti bezbroj dokaza.
Naš najveći dokaz je Kur'an i Poslanik Muhammed s.a.w.s. Pošto oba dokaza govore o svijetu džinna nda je to za nas muslimane lahko priihvatljivo da taj svijet postoji, ali pravi vjernik se nikako ne miješa u taj svijet.

Možda ćete postaviti pitanje : " Pa zašto se onda Muhammed s.aw.s. mješao."

U jednom hadisu se spominje od drugova poslanika s.a.w.s (ashaba r.a.) da su ga oni tražili neko vrijeme ali ga nisu nikako mogli naći, sve do momenta dok se nije sam pojavio, a kad je bio upitan gdje je bio, on (poslanik s.a.w.s.) je rekao da je išao kod džinna da ih podučava Kur'anu.
Shodno tom hadisu a i Kur'anskoj suri džinna ima muslimana i ne muslimana, ili da tako kažem u stručnom nazivu "džinna vjernika i nevjernika".

Džinni posoje možda sad u vašim kućama, spavaju s vama, oko vas, jednostavno su prisutni svagdje...to je jedan paralelni svijet koji funkcionira zajedno s nama u prostoru i vremenu.

Naše oko nije da tako kažem "baždirano" da ih vidi sve do onog momenta dok se sami ne pokažu.

Moj vam je savjet da ih ne srdite i ne ljutite, pustite taj svijet neka živi jer je živio prije vas a vjerovatno će i poslije. Ne tražite od njih nikakve usluge i nestupajte u nikakve kontakte, a ukoliko oni stupe s vama (jer ima i takvih slučajeva), izbjegavajte ih ili potražite pomoć.

Vrh

PostPoslato: 27 Jul 2008, 17:09 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 08 Mar 2005, 02:21
Citiraj:
Nisam siguran da postoji način "pravljenja" takvog bića. Zašto?????

Htio sam da znam da li su Džini kao neka rasa bestjelesnih bića ili su širi pojam pa se odnose i na bića koje stvaraju ljudi, a ne samo na ona koja postoje nezavisno od ljudi (u pitanju je prvi slučaj, ako sam dobro shvatio). Moguće je bez problema napraviti bestjelesno biće, takozvani vještački elemental ili servitor, naravno da takve stvari treba raditi samo u dobre svrhe (nažalost, ima i onih koji ih prave kako bi im obavljali prljave poslove i sl. :-? ).
Dokaz da je servitor samostalno biće može se vidjeti u činjenici da se oni nekad znaju odmetnuti i prestati da služe svoga stvoritelja. U svakom slučaju, takvi "stvorovi" očigledno ne spadaju u Džine. :fadein:

Vrh

PostPoslato: 28 Jul 2008, 22:19 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene

Pridružio se: 04 Avg 2001, 01:00
Da li medju hodžama ima sihirbaza (onih koji rade crnu magiju)? Dakle ne samo da skidaju po čemu su uveliko poznati pa im dolaze i mnogi hrišćani, već da i rade crnu magiju? Da se bave "dvostrukim" poslom, kako ko šta zatraži?

Inače za ovakve stvari imate http://www.lijecenje-kuranom.com

Vrh

PostPoslato: 29 Jul 2008, 10:34 
Majstor
Majstor
Korisnikov avatar

Vader je napisao:
Da li medju hodžama ima sihirbaza (onih koji rade crnu magiju)?

Sihirbaz nužno ne mora biti hodža, sihirbaz mogu biti ja, ti, bilo ko. Znači nisu samo hodže i popovi u pitanju, svećenstvo ima svoju ulogu u toj priči ali im se ne može sve nalijepiti.

Velika je odgovornost optužiti nekog za sihir ili čaranje, a ukoliko za nekog imamo dokaze da je sihirbaz opet stvar nije na nama nego na sistemu da poduzme korake ( ovdje govorim o mjestu gdje je šerijat prisutan).

Ali možemo to gledati i kroz jedno retoričko pitanje.

Ako svi samo liječe, pa ko onda pravi?????

Postoje situacije gdje džinn napadne čovjeka bez naredbe sahira (sihirbaza), npr. ukoliko čovjek uzme kamen i baci ga onako bez nekog cilja a da pri tom ne spomene Božje ime odnosno bismillu, postoji mogućnost da kamen pogodi džinna i da ga povrijedi, a on ima pravo da se osveti ili da vam vrati, možda ne kamenom ali na neki drugi način.
S toga je Poslanik s.a.w.s. zabranio bacanje kamenja onako bez razloga (eto zato što nam je dosadno).

Vader je napisao:
Da se bave "dvostrukim" poslom, kako ko šta zatraži?

Moguće je i to...

Ali svaki čovjek koji liječi po islamskim propisima (tzv. rukja) za njega uglavnom važi pravilo da je on čist od pravljenja i da mu je samo u interesu da pomogne i zaradi dobro djelo (sevap), a svaki onaj koli liječi nekakvim talismanima i zapisima, hamajlijama itd. ja lično sumnjam u njegovu iskrenost ili znanje, za takve preporučujem da upozorite prijatelje ili onog ko vas bude pitao o tome.

Vrh

PostPoslato: 29 Jul 2008, 10:38 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene

Oficir s ruzom je napisao:
Sihirbaz nužno ne mora biti hodža, sihirbaz mogu biti ja, ti, bilo ko.

Znam to, takvih i ima u svim profilima, vjerama, i ima ih podosta na ovim prostorima. Samo me zanimalo da li se i neke hodže bave time a ne samo liječenjem, mislim da sam čuo da to jeste slučaj.

Vrh

PostPoslato: 15 Avg 2008, 22:35 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene

O ovoj temi imate sajt

www.lijecenje-kuranom.com

Vrh

PostPoslato: 15 Avg 2008, 23:21 
Pripravnik
Pripravnik

Pridružio se: 25 Okt 2006, 13:07
XIX century je napisao:
sviđa mi se tema. Ja imam opsjedunost jednu, ali malo je lične prirode. Jel imaju neke uopštene metode?

Za mene je jedina metoda kad shvatiš kako neki obrazac unutar tvog uma funkcioniše. Npr, kad momak ima djevojku a stalno se okreće za drugim djevojkama, ili kad neko ko puši pali novu cigaru a nije ni staru popušio itd. Kad primjetiš takvu opsjednutost onda si skoro na kraju puta da ne budeš više opsjednuta, jer zadnji korak je da prestaneš to raditi (prestaneš sa opsjednutosti, odnosno prestaješ samo sa trip-om koji si sebi utuvila) ili ako nastaviš raditi onda to činiš sa drugačijom kvalitetom.

Vrh

PostPoslato: 28 Sep 2009, 19:38 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat

Pridružio se: 09 Jan 2009, 19:22
Vader je napisao:
Oficir s ruzom je napisao:
Zanima me kakav je sistem u kršćanstvu i liječenje i kako se ono obavlja i da li ima uspjeha....????

U hrišćanstvu je to mnogo slabije "razrađeno" nego u islamu. Poznato je da mnogi hrišćani kada žele neku takvu "uslugu" (bacanje na nekoga ili skidanje sa nekoga) idu kako to kažu hodžama, to je jako izraženo na ovim prostorima, i koliko sam čuo dosta djelotvorno. Nije mi poznato da u okviru zvaničnih hrišćanskih vjerskih zajednica ima tako razrađenog učenja o tim stvarima, metoda i tehnika rada sa tim, mislim da bi oni kada bi im se obratilo samo preporučili lične molitve, odlazak u crkvu, pričešće i slično što i inače potenciraju. Čak i ako gledamo same svete spise u Kur'anu ima više o tome, otvorenije piše o tim nekim bićima (tu ih se naziva džini), govori se i o učenjima rada oko toga, nisam čitao Kur'an skoro ali negdje na početku se spominju po imenima neka dvojica kojima je dano ili nije dano neko znanje o tome, nešto tako. U Kur'anu se za Solomona (Sulejmana) govori da je imao određenu moć nad njima. Kad smo kod toga volio bih znati koje je tačno učenje i tumačenje islama o tome šta je Solomon znao ili nije znao o tome, kako je koristio i slično. Ima ona neka epizoda sa kraljicom od Sabe kada je rekao džinima da mu donesu njen prijesto. Još ako bi neko mogao na isto ovo odgovoriti poznajući Talmud.

Sveto pismo mnogo govori o opsjednutosti i iscjeljenju, bolje receno oslobodjenju.
Sto se tice crkve i metoda...metode su razne ali za sviju vazi da se to cini u ime Gospoda Isusa Hrista( koji je u tjelu dosao, vaskrsao i uznio se), i po autoritetu Crkve koja ima silu Svetoga Duha, i poslanje Gospoda.
Pravoslavni i Katolici imaju svoje metode, koje su usko vezane za za autoritet crkve.
Kod protestantskih zajednica( onih normalnih :) ), takodjer se veze za autoritet Crkve, ali se cesto oslanja u praksi na autoritet pojedinca( vjernika) koji je dio zrkve i nosioc Svetoga Duha.
U protestantskim Crkvama postoje razne sluzbe, i zazni darovi.Jedan od tih sluzbi je i razlikovanje duhova, oslobodjenje i iscjeljenje.

Cini se iskljucivo u ime Gospoda Isusa Hrista i slava se uvjek daje Njemu.Ako nije tako onda su to lazni ucitelji.Ima ih mnogo, dovoljno je zaci na internet.

Gledao sam opsjednutu osobu( bar mislim da je bila), nebih da opisujem, samo da kazem da takve osobe se ne podlazu duhovnim autoritetima u Crkvi( lokalnoj zajednici), izazivaju nerede i sklone su cesto manipulacijama i spletkama.
Cuo sam nekoliko prica iz druge ruke( pricali su mi oni sto su gledali), neki su oslobodjeni neki ne.
Na teoloskom faksu sa mojom prijateljicom, su isle dvije djevojke.Bile su opsjednute i bile su toga svjesne.Drugi studendti su primjecivali, pa su ove ubrzo pozvane na razgovor.Jedna od nih je pristala da starjesine lokalne zajednice, mole za nju.Bila je oslobodjena.Druga djevojka nije htjela jer kako je rekla, demoni su je zabavljali i nije htjela da ostane sama.Nedugo zatim skocila je sa zgrade i ubila se.

Veoma je vazno da oslobodjena osoba, pocne ispovjedati vjeru u Isusa Hrista i da pristupi zajednici, Crkvi.U crkvi treba da ima mentora( duhovnika) ili vise njih koji ce da je motre.Da je upucuju na Gospoda, da se mole i stavljaju je pod zastitu Crkve.Naravno drustveni zivot je jako bitan, posao, skola porodica i prijatelji.Sve ovo u cilju da se demoni ne vrate, jer kad izadju tu je praznina, i potrebno je da se osoba ispuni Svetim Duhom, Bogom.Dok ne uzraste u vjeri i sili Svetoga Duha.

Vrh

PostPoslato: 28 Sep 2009, 19:44 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat

Pozdrav za sve posto sam novi clan molim da mi pomognete kako da dobijem odgovor na moja pitanja od nekoga ko zna da ogleda i vraca?(nesretna je napisala)

vrlo cest uzrok opsjednutost, vracarstva da kazem najcesci.

Vrh

PostPoslato: 29 Sep 2009, 00:31 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 18 Feb 2009, 21:46
moj prijatelj liječi na taj način. Prisustvovao sam 1000000 puta na takvim stvarima, na početku mi bilo strašno jer sam vidio potpuno novi svijet sa svojim čulima. A kasnije sam se navikao i postalo mi sasvim normalno..

Nekoliko puta me džin i startao..

Vrh

PostPoslato: 29 Sep 2009, 10:49 
Sta je dzin?

Vrh

PostPoslato: 29 Sep 2009, 11:13 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat

Pridružio se: 05 Avg 2006, 19:54
Čitam vaše postove i odmah mi naš "filozof sa Vrbasa" pade na um.Ako neko može čoveku da pomogne jer je dobro odlepio.Samo postavlja ratno-huškačke teme i širi šovinističku priču.Garant neki đavo-fašista ušao u njega!Daj pomozite čoveku :wink:

Vrh

PostPoslato: 30 Sep 2009, 08:31 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 18 Feb 2009, 21:46
tensSa je napisao:
Sta je dzin?

dzin je biće koje nije materijalnog svojstva nego spiritualnog/ duhovnog. Ima cijeli svijet njihov paralelno tu sa nasim koji mi ne mozemo svojim osjetilima dokučiti. Ima ih svakakvih kao i ljudi - kršćana, muslimana, debelih, mršavih.... U odnosu na ljude slabi su fizički, ali žive duže i imaju sposobnosti kakvim su ljudi ograničeni... brzo kretanje poput vjetra itd...

Zli džin je šejtan/đavo... Onaj koji je stao na stranu Iblisa/Lucifera...... I

Eto u kratko..

Vrh

PostPoslato: 30 Sep 2009, 09:12 
Tnx na info. :)

Vrh

PostPoslato: 30 Sep 2009, 18:38 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat

Vader je napisao:
Dakle ne samo da skidaju po čemu su uveliko poznati pa im dolaze i mnogi hrišćani,

zelio bih da te ispravim,
ti hriscani nisu hriscani, nego nazovi hriscani, nominalni hriscani( oni se tako zovu po rodjrenju) .
Pravi hriscanin ne ide kod onih koji skidaju magiju ili prave, jer je prosvjetljen od Boga i ima Njegovu zastitu.
Ne znam niti jednog pravog( koji iskreno pristupa Bogu) protestanta, pravoslavca ili katolika, odnosno hriscanina, koji trazi pomoc od hodza, ili drugih koji se bave vracanjem.

Zbog toga bih te molio da ne koristis naziv hriscanin u tom kontekstu.

Vrh

PostPoslato: 30 Sep 2009, 19:23 
Majstor
Majstor

Pridružio se: 03 Jun 2004, 13:47
Kada covjeka uhvati muka, kada mu je djetetov zivot u pitanju on ne bira sredstva nego trazi pomoc od onih koji mu zele pomoci. Tebi ocigledno sve ide kako treba (hvala Bogu) ali ne okrivljuj one kojima ne ide i sto zele da se bore.

Vrh

PostPoslato: 01 Okt 2009, 10:27 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat

Dust je napisao:
Kada covjeka uhvati muka, kada mu je djetetov zivot u pitanju on ne bira sredstva nego trazi pomoc od onih koji mu zele pomoci. Tebi ocigledno sve ide kako treba (hvala Bogu) ali ne okrivljuj one kojima ne ide i sto zele da se bore.

Meni ne ide sve dobro, tesko je u zivotu i uvjek je borba.Medjutim Bog sve izvodi na dobro, onima koji ga ljube.
Nikoga nisam okrivio koji idu za pomoc kod hodza i vracara, ja sam jednostvno protiv toga sto se radi, a ne protiv ljudi.Ako neko ide neka ide, ja sam drugacijeg uvjerenja.Zado sto mi Sveto pismo drugacije govori, a i moje iskustvo sa ovim stvarima mi govori drugacije, a prije svega Sveto pismo.
Ja sam bio dijete koje su vodili kod ovih, ali mi nista nije pomoglo, nego kada sam povjerovao u Hrista oslobodjen sam bio strahova.

Napisao sam ono gore zato sto ne zelim da neko govori da Hriscani idu kod ovih isceljitelja, i ne zelim da se termih hriscani koristi tako.Ako neki pravi hriscanin i ode, to je u neznanju, jer nije poucen, i vrlo brzo ce biti ispravljen od Boga, kroz svoju savjest, Svetim Duhom.
Ovo nije bila osuda nego ispravka Vaderu, za koristenje termina.

Vrh

PostPoslato: 01 Okt 2009, 10:45 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat

Dust je napisao:

Problem je sto ljudi ne traze Boga nego odmah idu kod ovih koji vracaju.Ili ako traze, zo je u vidu neke formule."Neka mi Bog pomogne, nista mi drugo ne treba".Takvima Bog nece pomoci, jer on nije deda mraz koji ispunjava zelje.
Bog od nas trazi odgovornost, za nas gresni zivot.Zato je potebno da se Bogu predamo u vjeri i pravednosti, jer njemu ne treba nista nase, Bog zeli nas.Kad mu se predamo Njegovi smo, tada on sve u nasem zivotu sredjuje.Tako recimo meni nikakva magija ne moze nauditi, samo zato jer pripadam Bogu, a on se za svoje stara, ovo je njegova milost a ne moja dobrota.

Mi imamo pogresan pristup Bogu, od njega samo trazimo, ali nista mu ne dajemo.Dali smo mi stvorili Boga ili je Bog stvorio nas?
Kad mu se predamo onako kako nas Evandjelje uci, Gospod ce nas osloboditi od svega pa i od magije.Sve je stvar autoriteta, Bog je daleko iznad Sotone, zato onaj koji Bogu pripada ima autoritet od Hrista da se Sotoni suprostavi.

Zelim te upitati dali si ti Hriscanin?
veliki pozdrav

Vrh

PostPoslato: 01 Okt 2009, 10:52 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 03 Maj 2008, 10:50
Amen, dobro receno ihtus.

The hell where youth and laughter go.

Vrh

Prikaži postove u poslednjih:  Poređaj po  
Započni novu temu Odgovori na temu  [ 55 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1, 2, 3  Sledeća

Sva vremena su u UTC [ DST ]