ronny_legenda je napisao:
Ama ljudi da bi znali kakvo je neko auto morate sjesti u njega voziti par hiljada kilometara u njemu i onda reci ovo auto je kanta a ovo auto je zmaj,ne gledati i citati neke smijesne testove koju su radjeni kako je kome odgovaralo i ko zna iz kojih razloga konkurentnih pravljeni....ja u to ne vjerujem ni 1% znaci niti u jedan test sto sam ikad procitao u novinama,internetu...to su sve za mene lazi i prevare..dok ti ne sjednes u auto pa dobro guzicu u njemu ne otegnes nikad neces znati sta valja a sta ne valja ja bas iz tog iskustva kazem da Mercu nema ravnoga...pa ljudi moji G klasa mercedesa je savrsenstvo sto se tice auta...mislim sta se danas moze jos s tim usporediti...necu sad ovdje spominjati neke Range Rovere,Rolls Royce,itd. i oni uzimaju samo pare na ime nista tu kvaliteta nije bolja sigurno...to je isto kao kad dodjes kupovati naocale pa vidis tamo sta ja znam Bvlgari kosta 700 km,D&G 800 km,Donna Karan 1000 km,a onda pogledas da Ray Ban kostaju najmanje a najbolja stakla imaju sto i jete poenta.....e tako ja isto mislim za Merca...BMW je vise sminka auto,napucanije,sredjenije,ljepse oku mozda,ali ti kad sjednes u Merca i prevalis s njim kilometre i kilometre zakljucices da se nista na svijetu ne moze porediti sa Mercom.....a pusti te price 2 puta crkavao mjenjac i to....jao sta ja imam primjera takvih sa BMWom da te glava zaboli i ne samo s BMWom nego sa masom auta takve stvari se dogadjaju....!!!
ronny jes ti lud il gluv? V klasa koja je kostala nova 49.000 eura u apsolutnom fulu 2001 godine se ne smije raspadati nakon 6 godina sto se meni desilo, nakon 170000. sta hrdja? pa morao sam od sramote skinuti i farbati vezni lim ispod haube jer je izgledao kao da ima 400 godina a o blatobranima i vratima da ne govorim, plus peta vrata , znaci prokljucala trecu godinu? promjenio airmatic kompresor, promjenio cdi pumpu, set grijaca, mjenjac, auspuh sa katalizatorom, jedan vazdusni amortizer(nema rupe, jednostavno nakon protoka vremena postao porozan, ventile airmatica, hladnjak klime i jos sice... plus auto nije nikada udaran!!!! i eto, jos se nadam da rikne turbina pa da zaokruzim tragediju. i ne moras se kurciti, treba sjesti, ovo ono, ja sam 124 mercedesa vozio 1990 -koliko si tad imao godina? pa od e36, preko italijana i francuza i amerikanca i japanca i nijemaca koje nisam nikom "dovozio" nego vozio po 20000-30000 km vratio se bmw. ne kazem da ti nisi imao lose iskustvo sa bmw ili bilo ko. to je stvar ukusa i nema apsolutnih komparativnih prednosti ni u jednom. jednostavno, za mene je , sem eskluzivnijih mercedesa, e klasa taksi i ima gastarbajterski stih al neurbani-tebi je vrh. znaci stvar ukusa. a a6 ili je od neke firme ili vladin, sofera ne vidim kao vlasnika-jbg, tako ga dozivljavam iako je drugacije. i sta sad? to je subjektivno i mozda nije tacno isto kao i sto je tvoje subjektivno i nije tacno
i jos nesto
moj osjecaj ( a takav je i na komparativnim testovima od strucnjaka a ne mene) na 220-230 je da je bmw jos "cucnu" i zalijepio se za asfalt a dok sam vozio 6 audi 99' osjecaj kao da cu svakog casa poletjeti. mozda nije udoban kao mercedes ali to meni nije bitno kao tebi. shvatas?
ps. i boli me q sto ce neko reci da se v sklapa u spaniji pa je kvalitet nesto losiji. to je najgluplje objasnjenje koje neko moze dati za mercedes
A sta mislis o tome jarane da se ti nisi zajebao malo mozda je tebi neko uvalio kakvog opela samo puko znak mecke i ti ko` sav sretan.......
mislim drugog objasnjenja nemam ja u svojoj dugoj istoriji rada sa autima s kojima sam prosao pola svijeta nisam cuo da je neko imao problema sa rdjom,korozijom na mecki...eto nadjes 190tku staru par decenija i opet neces rdje vidjeti da si pita.... i sta kazes ovo auto taxi a...??
ja stvarno ne znam ko ovde glup i lud..... :S
......
Audi stvarno necu komentarisati....nemam neko izgradjeno misljenje....iako sam Q7 vozio skoro 2 godine ali opet kad ga usporedis sa GLom svatis da je razlika ogromna....mislim nema se tu sta puno gatati sve su to dobra auta sad stvar licnog ukusa se ne komentarise niti se ulazi u to.....