banjalukaforum.com

Dobrodošli na banjalukaforum.com
Danas je 15 Avg 2025, 02:29

Sva vremena su u UTC [ DST ]

Započni novu temu Ova tema je zaključana, ne možete da menjate postove ili da odgovarate  [ 526 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1 ... 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9 ... 27  Sledeća
Autoru Poruka
 Tema posta: Re: Kosarka, EP 2009
PostPoslato: 12 Sep 2009, 17:55 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 06 Sep 2003, 02:52
43-36 poluvrijeme za nas...za sad to izgleda prilicno dobro, pogotovo u napadu...u odbrani smo malo tanji, al cemo da ih stisnemo u drugom poluvremenu

Vrh

PostPoslato: 12 Sep 2009, 18:01 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 11 Avg 2009, 19:25
Ma idemo dalje... Nisu ovi Poljaci nista posebno... Da im nije publike i onog krkana na centru ovo bi vec bilo gotovo. Litvanija je ispod svog nivoa a za Turke ne znam... :) Kako god mi idemo dalje. :D :D

Vrh

PostPoslato: 12 Sep 2009, 18:04 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Citiraj:
Ma idemo dalje... Nisu ovi Poljaci nista posebno... Da im nije publike i onog krkana na centru ovo bi vec bilo gotovo. Litvanija je ispod svog nivoa a za Turke ne znam... :) Kako god mi idemo dalje. :D :D

ako tako kaze chuck norris, ko smo mi da protivrijecimo?

Vrh

PostPoslato: 12 Sep 2009, 18:05 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 01 Okt 2002, 09:33
Lijepo, u toku je pobjeda protiv Poljske. Mislim da ćemo dobiti i preostale dvije utakmice - Litvanci su daleko slabiji nego prije, a Turci su nam stare mušterije. Dakle uzimamo prvo mjesto u grupi i idemo na najslabijeg iz one druge grupe koja je puna slabih ekipa. Jednostavno ne vidim ko bi do kraja mogao da nam se suprotstavi, osim ako se nekim čudom opet ne sretnemo sa Špancima. Očigledno je Duda stari lisac i nije došao ovde da ganja sedmo mjesto :fadein:

Vrh

PostPoslato: 12 Sep 2009, 18:06 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Prenosi li neko utakmicu Litvanija - Slovenija? Hoću da se kladim na Litvance, ali ne bih ako nema prenosa.

Vrh

PostPoslato: 12 Sep 2009, 18:20 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 22 Nov 2008, 19:04
Auh sabismo ih sada u zadnje 2 minute.Fina serija.
Ma da Poljaci nisu ovoliko visoki bilo bi vec rijeseno sve.
I da im nije onog Amera potrcka...

Vrh

PostPoslato: 12 Sep 2009, 18:38 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

ode prednost ko da je ni bog dao nije, sve iz ciste gluposti...harikiri sutevi u 5oj sekundi napada, a vodimo 16 razlike...da se upucas...al valjda ce do kraja biti bolje

Vrh

PostPoslato: 12 Sep 2009, 19:00 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 07 Avg 2009, 21:20
uf dobro je, pobjeda na kraju, uprkos ogromnoj seriji poljaka ali na kraju je kvalitet odradio svoje. turska pobijedila španiju i time defitnitivno izbacila crvenu furiju iz daljeg takmičenja. ostaje nam da pobijedimo turke i bog da nas vidi :)

Vrh

PostPoslato: 12 Sep 2009, 19:11 
Majstor
Majstor
Korisnikov avatar

Pridružio se: 12 Maj 2009, 16:34
Pobjeda!!!

Jeste da je na kraju "na guzove" (mada dobar dio utakmice je bila "druga pjesma"), ali pobijdiše i domaćine.
Kako je krenulo, biće na kraju bolje plasirani od 6-7 mjesta!!!

Milanko Djeric je napisao:
ode prednost ko da je ni bog dao nije, sve iz ciste gluposti...harikiri sutevi u 5oj sekundi napada, a vodimo 16 razlike...da se upucas...al valjda ce do kraja biti bolje

Tačno.
Vode i, umjesto da organizuju napad, opet isto. Šut za tricu i promašaj... Ili "harakiri" šutevi i - promašaji...
Mogli bi stvarno bolje iskoristiti vrijeme predviđeno za napad.
Ali, neka promašuju trice i neka imaju "harakiri ulaske" - sve dok pobjeđuju, to će im biti oprošteno :D
Realno, trebala je biti veća razlika na kraju!

Igra nije sjajna, ali još ima vremena do četvrtfinala!
Kako je krenulo, uigraće se! 8)

Vrh

PostPoslato: 12 Sep 2009, 19:23 
Početnik
Početnik

Pridružio se: 14 Jul 2009, 10:48
Pobjeda je ipak tu....xeexxe...dzaba chamuga i onaj kreten iz Orlanda....o5 se može gledati kosarka bez straha da ce nas nabijati neke trecerazredne repke...samo ovi supci iz NBA...ne shvatam...je li toliko tesko doc i odigrat 5-6,ev.7 utakmica za svoju zemlju...a tamo se busaju da su VeliKI SRBI..o da...

Vrh

PostPoslato: 12 Sep 2009, 19:41 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 11 Avg 2009, 19:25
Pobjeda je pobjeda. Mlad tim jbg mora biti oscilacija. A i sladje je ovako Poljaci se taman popale, a i ovaj komentator na BHT (koliko god se trudi da ostane neutralan ipak samo čeka da nas stignu) kad ono............ SVRŠŠŠŠŠŠ :lol:

Vrh

PostPoslato: 12 Sep 2009, 19:45 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

dobro, na kraju je ipak sve doslo na svoje mjesto i ostvarili smo super vaznu pobjedu. sveukupno smo odigrali prilicno dobro, jos da smo samo onih par napada kad smo ubjedljivo vodili odigrali malo stalozenije, bilo bi odlicno. poljska uopste nije bila losa, ali se ipak vidjelo da smo bolji, pogotovo kad u odbrani zaigramo kako treba.
prolaz u cetvrtfinale cemo obezbijediti ako pobijedimo jos jednu od preostale dvije utakmice, a trebalo bi da se to desi. cak i uz dva poraza bi se lako moglo desiti da prodjemo dalje, ali valjda necemo morati sastavljati takve kombinacije. ako litvanija veceras izgubi od
slovenije, bice skoro pa otpisana, tako da bi protiv njih u zadnjem kolu, ako ispadnu, trebalo da zabiljezimo pobjedu. sto znaci da bi se protiv turaka mogla odigrati opustena utakmica, a tad smo najopasniji :)

Vrh

PostPoslato: 12 Sep 2009, 20:10 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 07 Avg 2009, 21:20
Milanko Djeric je napisao:
dobro, na kraju je ipak sve doslo na svoje mjesto i ostvarili smo super vaznu pobjedu. sveukupno smo odigrali prilicno dobro, jos da smo samo onih par napada kad smo ubjedljivo vodili odigrali malo stalozenije, bilo bi odlicno. poljska uopste nije bila losa, ali se ipak vidjelo da smo bolji, pogotovo kad u odbrani zaigramo kako treba.
prolaz u cetvrtfinale cemo obezbijediti ako pobijedimo jos jednu od preostale dvije utakmice, a trebalo bi da se to desi. cak i uz dva poraza bi se lako moglo desiti da prodjemo dalje, ali valjda necemo morati sastavljati takve kombinacije. ako litvanija veceras izgubi od
slovenije, bice skoro pa otpisana, tako da bi protiv njih u zadnjem kolu, ako ispadnu, trebalo da zabiljezimo pobjedu. sto znaci da bi se protiv turaka mogla odigrati opustena utakmica, a tad smo najopasniji :)

koliko znam s turcima igramo sledeću tako da nema mjesta opuštanju. jesu favoriti ali treba ih napasti odmah kao špance

Vrh

PostPoslato: 12 Sep 2009, 20:54 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Da, to je to. Odmah ih treba stisnuti jakom odbranom i ako uspijemo da napravimo neku solidnu prednost na početku (kao protiv Španaca), mislim da je pola posla obavljeno. Ovaj tim, iako mlad, sad već obilato sakuplja pobjede na Evropskom prvenstvu, što je vrlo bitno i za samopouzdanje i za sticanje pobjedničkog mentaliteta. Mislim da već na sljedećem takmičenju (dakle na SP u Turskoj na koje sigurno idemo) nećemo morati pretjerano da brinemo oko utakmica sa nekim Angolama, Novim Zelandima i sl.

U ovoj drugoj grupi su, čini se, osim Grka i Francuza sve sami paceri, tako da je dovoljno da budemo na nekom od prva dva mjesta i skoro sigurno prolazimo u polufinale.
Kao što vidite, kod mene uvijek vlada neumjereni optimizam :D

Vrh

PostPoslato: 12 Sep 2009, 20:56 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Sreća da se nisam kladio na Litvaniju, gube 17 razlike na poluvremenu (?!) od Slovenaca :confused2:

Vrh

PostPoslato: 12 Sep 2009, 21:28 
Bič božji
Bič božji
Korisnikov avatar

Pridružio se: 11 Apr 2002, 01:00
Pa Slovenci imaju poraz samo od Španije i to na produžetke, dok su Litvanci dobili samo Bugare... Šta je tu čudno?
Kvota na Sloveniju 1.45...

Vrh

PostPoslato: 12 Sep 2009, 23:04 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Ma sve ja to razumijem, ali ipak mi je neočekivana TOLIKA razlika na poluvremenu. Vidim, poslije je došlo i do 23. Kako se uopšte završilo?

Vrh

PostPoslato: 12 Sep 2009, 23:05 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Mrzim što to moram da kažem, ali bojim se da su Slovenci istakli kandidaturu za vrlo visok plasman. Izgledaju kao jedna od boljih reprezentacija, bar od ovih što sam ja gledao. Moglo bi lako da se desi da dođu do polufinala.

Vrh

PostPoslato: 13 Sep 2009, 11:22 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 05 Jul 2002, 17:28
Nešto gledam ono sinoć i razmišljam, šta ti je mlad tim... 16 razlike i odmah opuštanje, ali na kraju skoro pa rutinska pobjeda. Nema ni Ivković toliku moć, da im izbaci sve bubice iz glave, ali ono što je evidentno, jeste da kvalitet definitivno postoji... Drago mi je da je Krstić pokazao da može da bude čvršći i što je u direktnom sudaru sa Gortatom, pokazao kvalitet. Ovdje moram da konstatujem da recimo, ne volim Miličića ni najmanje, ali imam osjećaj da bi njegova snaga i dominacija u reketu stvarno dobrodošli, barem u odbrani. Da seljak hoće da se vrati u Evropu i igra zta neki evroligaški tim, imam osjećaj da bi mogao malo da unaprijedi igru, što bi značilo da bi Srbija mogla da ima dva centra vrhunskog kvaliteta i idealan tandem na toj poziciji. Jedan poglup i sirov, ali jak kao medvjed i dominantan u odbrani, a uz to i ljevoruk, sa druge strane inteligentniji Krstić, bolji u napadu, sa boljim osjećajem za igru i boljim šutem sa poludistance. Obojica sa po 2,13 visine. Ali... Nekako mi se čini da Miličić, da je recimo Vujošević imao priliku da radi sa njim, sada bio respektabilan centar, a ne obični balvan i back up igrač u NBA.

Srbija mlada i poletna, ali još uvijek nedorečena... Dakle, nema još te rutine da se na 10+ razlike, utakmica mirno privede kraju, nego se mora bespotrebno komplikovati i ono što je vrlo bitno, uz dužno poštovanje Krstiću, nema igrača koji bi u nekom rezultatskom zaostatku, mogao da povuče tim... Krstić je dobar, pouzdan, ali nema tu harizmu i liderstvo na parketu. Dakle, takav se još traži... Neko iz ove mlade garde možda, mada mi svi nekako djeluju neozbiljno. Novica je igrač zadatka kod Dude i djeluje iz drugog plana. Tripković je previše nekonstantan, Teodosić i Bjelica se još igraju košarke. Paunić nije taj kalibar iako je veoma upotrebljiv igrač. Ostaje dakle Tepić, ali mislim da ni on još nije na tom nivou, a uz to još uvijek djeluje kao da igra sa ogromnom rezervom. Teško da će on biti taj koji treba da preuzima odgovornost.
Dakle jedan igrač tipa Stojakovića ili Rakočevića, mora da postoji u timu. Vjerujem da i Ivković to zna, ali da mu je ovo prvenstvo, poslužilo najviše da se vidi, ko od mladih igrača ima muda da se nosi sa pritiskom i velikim takmičenjem.
Teodosić mi se sviđa kao plej, ali još mora da se obuzda. Mislim da mu boravak u Olimpijakosu ništa nije pomogao, jer ne vidim da je napredovao u odnosu na izdanja iz FMP-a. Jednostavno još se nije riješio navike da predugo drži loptu i da kao plej, mora da bude taj koji će podjeliti završni pas za realizaciju. Uz to dosta nerezonski šutira, ali mora se priznati da je jedan od rijetkih koji zna da vrhunski odigra 2 na 2 i da podvali loptu centru, između 3-4 protivnička igrača... Može on puno bolje i više, pogotovo što se vidi da ima koncentraciju u završnici (slobodna bacanja). Bjelica me oduševio i sad tek mogu da plačem za činjenicom da Pešič dogodine neće raditi sa njim... Za pola sezone je kod Pešića izrastao u igrača i reprezentativca, na kojeg se i Ivković sve više oslanja. Kad ga je Pešić u prošloj sezoni, gurao da prenosi loptu i organizuje napad, svi su vidjeli samo blijedu kopiju Bodiroge, ali sad se vidi koliko taj momak ima talenta, koji samo treba pravilno da se usmjeri... Od ostalih, moram priznati i da Tepić igra konstantno dobro i da me Novica iznenadio konstantnošću u šutu sa distance. ne troši puno lopti, a učinak mu je redovno oko 10 poena i to neprimjetno. On bi mogao da igra još agresivnije u odbrani...

U principu, ovo je već odličan rezultat, ali je Ivković stari lisac i kladim se da puca i na više od plasmana u četvrtfinale, jer je očito da je kvalitet košarke u padu i da može da se računa na bolji plasman. Dosad su četiri reprezentacije pokazale nešto više, ali nema utaisak da je ijedna od njih nepobjediva ili dominantna. Francuska, Grčka, Slovenija i Turska. Slovenija djeluje možda i najbolje, a recimo da i pored visoke pobjede protiv Srbije, ja nisam stekao utisak da su neka vrhunska ekipa. Jednostavno igraju, ali sve je to individualan kvlaitet Brezeca, Nahbara i Lakoviča. Ostali nose vodu i kladim se da bilo ko, ko na klupi ima ozbiljnijeg trenera i osrednji kvalitet u timu, može da parira Sloveniji. Moj lični utisak je da su šuterska ekipa i ako ih neko zaustavi u šutu, da nemaju previše rješenja...

Vrh

PostPoslato: 13 Sep 2009, 12:53 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 12 Okt 2008, 14:27
Занимљива анализа великог тренера:

http://www.politika.rs/rubrike/Sport/in ... te.sr.html
Citiraj:
Како доживљавате нову селекцију Србије?

Сад сам, са Загом, у Чикагу због рођења нашег другог унука, али гледам и овде телевизијске преносе Шампионата Европе у Пољској. Први статистички подаци „говоре” да је наш тим оријентисан на одбрану. Друго: немамо изразитих појединаца. А у утакмицама ове врсте титуле освајају они који имају бар једног вансеријских играча. Додуше, Ивковић се труди да великом ротацијом у екипу уводи све играче, али не мислим да је то пут ка правом успеху. Ми немамо ни изразитог стрелца, ни изразитог скакача. Добро је што губимо мало лопти. То је чињеница. Али, у ефикасности смо испод просека... Наравно, радује ме што смо победили Шпанију, али то није довољно... Ипак, Шампионат је у току. Рано је за завршни став.

Vrh

Prikaži postove u poslednjih:  Poređaj po  
Započni novu temu Ova tema je zaključana, ne možete da menjate postove ili da odgovarate  [ 526 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1 ... 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9 ... 27  Sledeća

Sva vremena su u UTC [ DST ]