banjalukaforum.com

Dobrodošli na banjalukaforum.com
Danas je 09 Avg 2025, 16:47

Sva vremena su u UTC [ DST ]

Započni novu temu Odgovori na temu  [ 23857 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1 ... 83, 84, 85, 86, 87, 88, 89 ... 1193  Sledeća
Autoru Poruka
 Tema posta: Re: Elta Kabel
PostPoslato: 11 Sep 2009, 16:18 
Pripravnik
Pripravnik

Pridružio se: 16 Okt 2008, 20:51
Sto se tice zatamnjivanja RTS-a, Elta Kabel je kriva samo sto vam nije detaljno objasnila razloge zasto se mora zatamniti.
Evo tih razloga:
Elta kabel i svi kablovski operateri BIH-a dobili su dokument od RTS-a licno, gde RTS poziva da se mora zatamniti program RTS za vrijeme utakmice Srbija - Francuska, na pozivu je jasno pisalo, ukoliko ne zatamnite snosicete svu materialnu i krivicnu odgovornost za nepostovanje istog. Da ne objasnjavam vise, u toku dana ce taj poziv biti objavljen na sajtu Elta Kabel, pa procitajte sami, sta tamo pise.
Sada o pravnoj regulativi, niko nije smeo prenositi ovaj program u Banja Luci, osim RTRS-a koji je kupio ekskluzivna prava za prenos te utakmice i skupo ga je platio. Elta i Netkom su zatamnili, za Total neznam, Total nema za RTS nikakve dozvole i ako nije zatamnijo ovu utakmicu verujte da ce brzo morati cijeli RTS ugasiti na Totalu. Kablovski operateri u BIH su dobili dozvolu od RTS, da prenose sve njihove sadrzaje, sem onih koji RTS obavjesti da se ti sadrzaji moraju zatamniti. Prema tome Elta Kabel nije imala izbor, ako ne bi zatamnili ove utakmice, tuzili bi nas za ostetu, firma i odgovorna lica bi krivicno odgovarali, a RTS bi ukinio pravo na druge sadrzaje jer se nepostuje njegova dozvola.
Da nebude zablude, i IPTV ce morati jednako tako zatamniti, Total i svi drugi koji budu emitovali na podrucju BIH-a.
Ni RTS nije krivac za ovo, RTS je kupio eklskuzivno pravo za prenos te utakmice za podrucje srbije i kada ne bi pozvao kablovske operatere da zatamne taj program ,RTS bi platio ostetu RTRS-u. Jedini koji ima prava u BIH je RTRS i on je to kupio da iskljucivo oni emituju da bi tada postigli gledanost i napravili svoju televiziju popularnom. Sedite svi na stolicu direktora RTRS, na jednoj strani imas obavezu da napravis tu televiziju gledanu kao drzavnu tv, a na drugoj strani to postignes iskljucivo ako zabranis da se emituje RTS, jer znamo da u slucaju da bi se oba emitovala, da bi bio RTS vise gledan.
Zato oni koji mislite da je Elta Kabel krivac , sedite u stolicu rukovodilaca Elta Kabel, i videcete da ni vasa odluka ne bi bila drugacija.

Da probamo rjesiti problem, slika je tako i tako jednaka na oba kanala, jedina je razlika u znaku i reklami, sto vas kao korisnika ne smeta. Problem je u audiu gde je srbijanski kometator bolji od banjaluckog. Elta Kabel ce makar na digitaliji, ako nebude moguce na analogiji, da omoguci korisnicima, da koriste istovremeno na ekranu sliku RTRS-a, a audio po zelji korisnika srpski ili banjalucki, u tom slucaju bi bio vuk sit i koza cela.
Ima i drugo vrlo prosto rjesenje, da RTRS u cjelini reemituje beogradski kanal za vrijeme utakmice, a da ubaci samo svoje reklame ali to lakse mozete vi postici kod televizije kojoj placate preplatu---ovo je samo ideja.

Nadam se da razumjete, da je ovo bilo nuzno zlo, koje je nazalost najavljeno 48 sati prije, pa vas nismo imali vremena niti primjerno obavjestiti.

Poslednji put menjao info_elta2 dana 11 Sep 2009, 16:24, izmenjena samo jedanput

Vrh

PostPoslato: 11 Sep 2009, 16:20 
Početnik
Početnik

Pridružio se: 23 Nov 2008, 12:21
DANIJEL BL je napisao:
jesmo u banani-.....nikako da nam puste onaj es 2 s bundes ligom...joj majko gdje mi živimo

I Total je pustio ESP2 BL , slika fantasticna ,16:9 , valjda ce se smilovati preuzeti ga s totala, ako vec ne znaju gdje je W3 :D :D :D

Vrh

PostPoslato: 11 Sep 2009, 23:32 
Bič božji
Bič božji
Korisnikov avatar

Pridružio se: 04 Feb 2008, 14:09
U sustini bas ovako stoje stvari, sve je dobro i precizno info_elta2 objasnio…I tek kad procitas cijeli post - pomno, shvatis, na zalost, jos nesto - kako je lako ukomplikovati tako jednostavne stvari, pa makar ona bile i najvaznija sporedna stvar na svijetu…

Citiraj:
Da probamo rjesiti problem, slika je tako i tako jednaka na oba kanala, jedina je razlika u znaku i reklami, sto vas kao korisnika ne smeta. Problem je u audiu gde je srbijanski kometator bolji od banjaluckog. Elta Kabel ce makar na digitaliji, ako nebude moguce na analogiji, da omoguci korisnicima, da koriste istovremeno na ekranu sliku RTRS-a, a audio po zelji korisnika srpski ili banjalucki, u tom slucaju bi bio vuk sit i koza cela.

Cijenim trud, ali ce ovo tesko ici obzirom da bi audio iz Beograda kasnio par sekundi za slikom RTRS...

Citiraj:
Ima i drugo vrlo prosto rjesenje, da RTRS u cjelini reemituje beogradski kanal za vrijeme utakmice, a da ubaci samo svoje reklame ali to lakse mozete vi postici kod televizije kojoj placate preplatu---ovo je samo ideja.

Ideja nije losa uopste i milsim da bi bila ok, ali iskreno mislim da ovo nece proci kod RAK-a.

U sustini slazem se sa BL4ever, kljuc “problema” lezi bas ovdje…

BL4ever je napisao:

Ja tvrdim da kada bi RTRS (ili šupački ATV) imao normalnog komentatora i kada bi platili čovjeku put na utakmicu da komentariše sa lica mjesta - da bi ih ljudi gledali! Ljudi bih stvarno gledali čak i kada bi bio prenos na drugim kanalima kablovske!
Ovako su ljudi koji imaju kablovsku primorani da gladaju RTRS, što je smiješno i samo izaziva revolt kod gledalaca.

Sada će svako pametan tražiti alternativu "elti" i RTRSu

A da alternative ima – ima… 8)

Btw, kad sam vec ovdje, da i ja priupitam, hoce li biti sta od Eurosporta 2 Bundesliga, na Totalu je krenuo, a sto se tice autorskih prava, bar tu nema problema, Eurosport ih je obezbijedio i za BiH. Vecina kablovskih operatera je odaaaaaavno zamijenila postojeci Eurosport 2 sa specijalizovanom verzijom istog kanala koji prenosi Bundesligu koji je takodje u potpunosti lokalizovan na srpski.

Za Arena Sport se ne usudjujem ni pomisliti a kamoli pitati da li ce biti ubacen? :-?

Vrh

PostPoslato: 12 Sep 2009, 13:03 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat
Korisnikov avatar

Pridružio se: 01 Dec 2005, 17:43
Ja sam povezao posebne zvucnike sa satelitskim prijemnikom, pa kada ide utakmica, uvijek trazim da li ima radio prenos. Ako ima radio prenos, onda ukljucim tv (Elta), ali smanjim audio, i ukljucim satelitski radio (Radio Beograd) i te zvucnike. Komentatori na radiju se daleko vise trude da docaraju sta se desava na terenu, pa radije njih slusam.

Vrh

PostPoslato: 12 Sep 2009, 14:11 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 14 Dec 2005, 09:13
Ma nema od toga nista prije ce biti da zatamne sliku na RTS kada prenosi istu tekmu kao RTRS nego ovo da ce iskljucivati ton sa rtrs i ubacivati sa rts (tu je tesko i sukladiti ton i sliku, pa cisto sumnjam da ce se u elti zamajavati sa tim), a takodje rtrs nikad nece prenositi komplet program RTS jer bi to automatski znacilo da bi morala otpustiti svoje komentatore.

Vrh

PostPoslato: 12 Sep 2009, 14:14 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 27 Jun 2002, 21:41
Јесам ли ја то добро прочитао, блокираће се ХРТ за вријеме утакмица Лиге шампиона? Не могу да вјерујем! Није могуће да смо осуђени на оне досадне, неписмене, неприпремљене и неартикулисане ретарде из спортске редакције РТРС-а! Враћам земаљску антену на кров ...

Vrh

PostPoslato: 12 Sep 2009, 15:14 
Majstor
Majstor
Korisnikov avatar

Pridružio se: 12 Maj 2009, 16:34
Ljudi rezonuju ovako: "Ako nema slike neću da plaćam!"

Znači, neće biti slike na RTS-u, HRT-u i Novoj za vrijeme utakmica,
a ATV je preko mreže+ odavno htjela progurati predlog da i Nova TV i RTL idu "u crno" za vrijeme serija koje se prikazuju i na ATV-u.
Realno gledajući ti pomenuti kanali koji će biti prekidani su u Banjaluci među najpopularnijima, pogotovo zbog sportskog i serijskog programa. :wink:

Mislim da je jednino rješenje - totalna sloboda. :D
Onda bi se RTRS sigurno potrudio da konačno nađe normalne osobe koje će komentarisati utakmice, a neki drugi bi poradili na kvaliteti programa.

S obzirom da do toga neće doći, kablovski operateri su, izgleda, prošlost! Nažalost. :(

Drug i BL4ever su u pravu, alternativa postoji. 8)

Vrh

PostPoslato: 12 Sep 2009, 16:22 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

medi je napisao:
Јесам ли ја то добро прочитао, блокираће се ХРТ за вријеме утакмица Лиге шампиона? Не могу да вјерујем! Није могуће да смо осуђени на оне досадне, неписмене, неприпремљене и неартикулисане ретарде из спортске редакције РТРС-а! Враћам земаљску антену на кров ...

vec je bilo zatamnjenja u LS ove sezone, ali ako se vec pridrzavaju tog princiopa onda tako treba za sve dogadjaje za koje televizije sa prostora BiH imaju otkupljena prava prenosa, primjer formula1, eurobasket i sl.

Vrh

PostPoslato: 12 Sep 2009, 22:03 
Stara kuka
Stara kuka

Pridružio se: 06 Jan 2003, 01:19
Uvijek sam plaćao RTV taksu i uvijek bio protiv nje. Taman kad sam se smirio i oprostio od tih para skontam da su iste te pare upotrijebili protiv mene: zakupili pravo prenosa i isključili mi kanale koje sam pratio...

Ne kontam... Otkupite Očajne kućanice, Esmeraldu, onu ćoravu što kasnije progleda, šepavu što prohoda, ...

Vrh

PostPoslato: 12 Sep 2009, 23:03 
Početnik
Početnik

Pridružio se: 04 Sep 2009, 12:50
Da nema ovog foruma ne bi se covjek imao cemu nasmijati,neki tamo zapeo za W3 kao da je samo to uspio zapamtiti,pa daj ljudi ako neko iz Elte cita ovo pozovite tog strucnjaka da napravi taj ESP2,mada vjerujem da ne bi znao nabrojati 3.njemacka kluba :wink: ,sledeci zapeo za HRT i ligu sapiona a nema pojma da ovu sezonu NOVA TV.prenosi istu...smijesno :D :D :D
A jaki su i ovi ''pric'o mi jedan sto je gled'o'' :D

Vrh

PostPoslato: 12 Sep 2009, 23:49 
Veteran
Veteran

Pridružio se: 06 Maj 2009, 14:43
Ja ih znam vise od tri...Bajern iz Minhena,Bajer iz Leverkuzena,Keln,Stutgart,Frajburg,Nirnberg,Majnc,Hanover,pa oni supci iz Mehengladbaha...,ima ih jos da ne nabrajam vise.A je ne pratim Svabe.
Ako ljudi hoce da gledaju tu verziju Eurosporta,zasto je Elta ne pusti?Da li je to toliko tesko.
Bilo bi dobro kada bi Elta na sajtu napravila glasanje npr.hocete li Eurosport sa Svabama ili ne,pa neka odluci vecina.

Vidim i da ljudi pricaju o alternativi za Eltu,pa me interesuje sta ce radnici Elte uraditi da zadrze korisnike.Ima li novih kanala?

Vrh

PostPoslato: 13 Sep 2009, 00:21 
Bič božji
Bič božji
Korisnikov avatar

Pridružio se: 04 Feb 2008, 14:09
BL Boy je napisao:
takodje rtrs nikad nece prenositi komplet program RTS jer bi to automatski znacilo da bi morala otpustiti svoje komentatore.

Mislim da se ovo odnosilo samo na utakmice reprezentacije Srbije, a ne na sve sportske dogadjaje koje prenosi RTRS....Ako sam ja dobro razumio info_elta 2...

medi je napisao:
Јесам ли ја то добро прочитао, блокираће се ХРТ за вријеме утакмица Лиге шампиона? Не могу да вјерујем!

To do sada nije bilo slucaj, bar kad je sport u pitanju. Zatamnjivani su samo satelitski kanali, odnosno tacnije RTS 1 i RTS 2. Zemaljski kanali koji se po principu prelijevanja signala nalaze u kablovskoj ponudi nisu otisli “u crno”...Mada je opet s druge strane, Nova tv zatamnjivana za vrijeme Operacije Trijumf, jer je ista emisija isla i na RTRS. Bice zanimljivo vidjeti kako ce se sada situacija razvijati.

bukovski je napisao:
sledeci zapeo za HRT i ligu sapiona a nema pojma da ovu sezonu NOVA TV.prenosi istu...smijesno

Nova tv utorkom, a HTV srijedom! 8)

Vrh

PostPoslato: 13 Sep 2009, 10:26 
Stara kuka
Stara kuka

Pridružio se: 06 Jan 2003, 01:19
Netkom ce blokirati SVE sto bude imalo veze sa Ligom sampiona (RTS, HRT2 i NOVU TV). Tako barem pise na njihovom info kanalu

Vrh

PostPoslato: 13 Sep 2009, 23:02 
Majstor
Majstor

Pridružio se: 20 Avg 2003, 17:45
Nisam siguran da li imaju zakonsku osnovu da traže zatamnjenje na kanalima koji se mogu uhvatiti običnom antenom (zemaljski signal)

Vrh

PostPoslato: 14 Sep 2009, 00:46 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

miki je napisao:
Nisam siguran da li imaju zakonsku osnovu da traže zatamnjenje na kanalima koji se mogu uhvatiti običnom antenom (zemaljski signal)

Mislim da imaju, bas zato sto je pravo prenosa za BiH otkupila druga medijska kuca tj.javni servis u ovom slucaju, a ne Nova i HRT, dakle trebalo bi da imaju, ali ko onda moze zabraniti da ljudi sa obicnim antenama hvataju signal i gledaju, onda po toj logici bi trebalo onemoguciti da signal prelazi drzavne granice sto je nemoguce.

Vrh

PostPoslato: 14 Sep 2009, 07:20 
Majstor
Majstor

Pridružio se: 17 Avg 2009, 07:33
koja je poenta plaćanja kablovske kad se ne može gledati ono što si platio......

Vrh

PostPoslato: 14 Sep 2009, 07:44 
Veteran
Veteran

Pridružio se: 23 Jan 2002, 01:00
Predlazem RTRS-u da zabrani sve ostale programe u cilju povecanja gledanosti, jer im je to jedini nacin izgleda.

Vrh

PostPoslato: 14 Sep 2009, 12:14 
Bič božji
Bič božji
Korisnikov avatar

Pridružio se: 05 Jun 2002, 08:33
samo da javim onima koji tipuju na IPTV da ga zaborave jer je tezak oblik shita, jos kad se uzme u obzir da ce to raditi domaci nam puleni....brrrr!

Batmobil ti inace ima 5.7 litarski chevroletov V8 motor, koji ti ima ubrzanje do 100 za 5 sekundi. Ako uzmes u obzir da batmobil tezi preko dvije tone,to ti je zbilja fenomenalno. Al` dobro,dosta o mom autu, pricajmo malo o meni!

Vrh

PostPoslato: 14 Sep 2009, 12:17 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 25 Avg 2002, 19:32
ti bas pravo informisan??

Vrh

PostPoslato: 14 Sep 2009, 12:18 
Bič božji
Bič božji
Korisnikov avatar

Pridružio se: 05 Jun 2002, 08:33
jok, rek`o mi Milan Tarot ;)

Batmobil ti inace ima 5.7 litarski chevroletov V8 motor, koji ti ima ubrzanje do 100 za 5 sekundi. Ako uzmes u obzir da batmobil tezi preko dvije tone,to ti je zbilja fenomenalno. Al` dobro,dosta o mom autu, pricajmo malo o meni!

Vrh

Prikaži postove u poslednjih:  Poređaj po  
Započni novu temu Odgovori na temu  [ 23857 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1 ... 83, 84, 85, 86, 87, 88, 89 ... 1193  Sledeća

Sva vremena su u UTC [ DST ]