U sustini bas ovako stoje stvari, sve je dobro i precizno info_elta2 objasnio…I tek kad procitas cijeli post - pomno, shvatis, na zalost, jos nesto - kako je lako ukomplikovati tako jednostavne stvari, pa makar ona bile i najvaznija sporedna stvar na svijetu…
Citiraj:
Da probamo rjesiti problem, slika je tako i tako jednaka na oba kanala, jedina je razlika u znaku i reklami, sto vas kao korisnika ne smeta. Problem je u audiu gde je srbijanski kometator bolji od banjaluckog. Elta Kabel ce makar na digitaliji, ako nebude moguce na analogiji, da omoguci korisnicima, da koriste istovremeno na ekranu sliku RTRS-a, a audio po zelji korisnika srpski ili banjalucki, u tom slucaju bi bio vuk sit i koza cela.
Cijenim trud, ali ce ovo tesko ici obzirom da bi audio iz Beograda kasnio par sekundi za slikom RTRS...
Citiraj:
Ima i drugo vrlo prosto rjesenje, da RTRS u cjelini reemituje beogradski kanal za vrijeme utakmice, a da ubaci samo svoje reklame ali to lakse mozete vi postici kod televizije kojoj placate preplatu---ovo je samo ideja.
Ideja nije losa uopste i milsim da bi bila ok, ali iskreno mislim da ovo nece proci kod RAK-a.
U sustini slazem se sa BL4ever, kljuc “problema” lezi bas ovdje…
BL4ever je napisao:
Ja tvrdim da kada bi RTRS (ili šupački ATV) imao normalnog komentatora i kada bi platili čovjeku put na utakmicu da komentariše sa lica mjesta - da bi ih ljudi gledali! Ljudi bih stvarno gledali čak i kada bi bio prenos na drugim kanalima kablovske!
Ovako su ljudi koji imaju kablovsku primorani da gladaju RTRS, što je smiješno i samo izaziva revolt kod gledalaca.
Sada će svako pametan tražiti alternativu "elti" i RTRSu
A da alternative ima – ima…
Btw, kad sam vec ovdje, da i ja priupitam, hoce li biti sta od Eurosporta 2 Bundesliga, na Totalu je krenuo, a sto se tice autorskih prava, bar tu nema problema, Eurosport ih je obezbijedio i za BiH. Vecina kablovskih operatera je odaaaaaavno zamijenila postojeci Eurosport 2 sa specijalizovanom verzijom istog kanala koji prenosi Bundesligu koji je takodje u potpunosti lokalizovan na srpski.
Za Arena Sport se ne usudjujem ni pomisliti a kamoli pitati da li ce biti ubacen?