banjalukaforum.com

Dobrodošli na banjalukaforum.com
Danas je 27 Jul 2025, 09:58

Sva vremena su u UTC [ DST ]

Započni novu temu Odgovori na temu  [ 50 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1, 2, 3
Autoru Poruka
PostPoslato: 02 Sep 2009, 14:13 
Voajer
Voajer

Pridružio se: 02 Sep 2009, 14:06
U chemu je problem sa tom bundesligom? :)

Slika

Vrh

PostPoslato: 02 Sep 2009, 14:50 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 14 Dec 2005, 09:13
u tome sto mi nemamo taj sky sport :) imamo 51 kanal i opet nemamo bundes ligu, smijesno stvarno.

Vrh

PostPoslato: 11 Sep 2009, 23:42 
Bič božji
Bič božji
Korisnikov avatar

Pridružio se: 04 Feb 2008, 14:09
sateliTMaster je napisao:
U chemu je problem sa tom bundesligom? :)

Slika

Opa bato, to je Premier kartica ili SKY Adria sta li vec? :) Vise nema problema sa Bundesligom...Krenuo Eurosport 2 Bundesliga u Total tv... 8)

A u nedjelju 13 septembra krece Treci program Arena sport televizije...

Arena sport 3
Slika

Opsirnije na:
http://www.tvarenasport.com/program-nedelja.html

Vrh

PostPoslato: 12 Sep 2009, 16:24 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

jos nista od bundes lige na netkomu, koji lazovi majko mila :lol: i sto ce im onda call center koji klinac kad uopste ne slusaju zelje korisnika vec rade po svom i sto onda snimaju dzabe one razgovore lafo da vide sta ljudi hoce, a kad vide nista ne poduzmu da udovolje zeljama ljudi.

Vrh

PostPoslato: 14 Sep 2009, 07:14 
Majstor
Majstor

Pridružio se: 17 Avg 2009, 07:33
Govna... stvarno nas tjeraju od sebe....

Vrh

PostPoslato: 18 Sep 2009, 23:42 
Bič božji
Bič božji
Korisnikov avatar

Intervju sa Draganom Pesikanom, glavnim urednikom TV Arena Sport...planovi...sta nas ceka u buducnosti...

Citiraj:

Već dobro znane privatne televizije kao što su Evrosport ili Sport klub specijalizovane su samo za sport, ali novost u našem etru je TV Arena sport.

- Ugovor sa Ligom šampiona nas je obavezao da prenosimo poslednje kolo kvalifikacija, koje sada pripada njima, a ne klubovima, pa je tako naš program počeo 17. avgusta, a taj ugovor i Liga Evrope bili su prvi paketi koje smo kupili - počeo je svoju priču Dragan Pešikan, dugogodišnji sportski novinar, a odnedavno glavni urednik nove sportske televizije.
- Emitovaćete takmičenja UEFA paralelno sa RTS i B92?
- Podeljena su prava. Oni su nosioci ekskluzivnih prava, a mi ih imamo za kabl, mobilni i internet protok. To znači da utorkom, od osam utakmica Lige šampiona oni prvi biraju koju će prenositi, a mi imamo prava na ostalih sedam. Isto je i sa Ligom Evrope, B92 prvi bira, a naših je 11 mečeva. Kod polufinala i finala prava su koekskluzivna, imamo ih svi.
- Odlučili ste se za PTT kablovsku mrežu, a oni su drugi po rasprostranjenosti i u najvećem svom procentu pokrivaju Beograd.
- Tako je počelo, ali u pregovorima smo i sa ostalim emiterima.

Imamo prava za emitovanje u Srbiji, Bosni i Crnoj Gori, a kupićemo i za Hrvatsku.

Pregovaramo sa svima, a nismo mogli ništa da nudimo dok nismo imali pakete, sada radimo na tome. I još da napomenem da će Arena sport biti HD televizija (visoka rezolucija).
- Planirate pretplatu za neke programe?
- Taj koncept se još razrađuje. Neki programi će se plaćati, neki ostaju besplatni. Sigurno je da do nove godine svi naši kanali ostaju besplatni.
- Imate više kanala?
- Već imamo tri kanala, a planiramo da ih bude sedam. Utakmice Lige šampiona igraju se istog dana u isto vreme, pa ćemo prenositi sedam utakmica na sedam kanala.
- Ko je oformio TV Arena sport?
- Zar je to bitno? Direktor je Goran Đaković, čovek iz kompjuterskog biznisa, vlasnik kompanije "Saga".
- Urednici sportskih rubrika nacionalnih televizija kao glavni razlog nedostatka fudbala u njihovom programu naveli su finansijsku krizu, a vama, čini se, to ne predstavlja problem?
- Gospodin Đaković ima suviše ozbiljnu firmu i prepoznao je kvalitet i trenutak za ovaj posao.
- Trenutak je svakako pravi, jer nacionalne televizije nemaju novca za to?
- Da smo mi ranije krenuli, ostalim televizijama ne bi ništa ostalo! Nacionalne televizije treba da se bave nacionalnim stvarima, a sportske prenose sport. Mi smo otvoreni za saradnju sa svima. Ukoliko žele neku važnu utakmicu ili derbi, moći će da dobiju. A imaju i oni nama šta da ponude.
- Da li je oformljena redakcija, ko su komentatori?
- Kako se televizija razvija, tako se pravi i ekipa. Novinari su naši prijatelji i komentarisaće za nas honorarno, a kada napravimo studio zaposlićemo nekoga, da budu naša prepoznatljiva lica, ali ne mnogo njih.

8)

http://www.mc.rs/code/navigate.asp?Id=6&eventId=48993

Vrh

PostPoslato: 20 Sep 2009, 22:18 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

TV Arena Sport: veliki planovi nove regionalne sportske televizije
Autor teksta: mPortal, danas u 22:45

Nova regionalna sportska televizija TV Arena Sport koja je prije nešto više od mjesec dana započela sa eksperimentalnim emitiranjem svojeg prvog programa TV Arena Sport 1, a danas već broji tri tv kanala (Arena Sport 1,2 i 3) ima velike planove za cijelu regiju, osim što će uskoro pokrenuti još dva kanala - TV Arena Sport 4 i HD verziju TV Arena Sport HD, imaju i velike planove za ostatak regije pa tako i širenje na Hrvatsku što će zasigurno biti dočekano sa velikim oduševljenjem od strane ljubitelja sportskih prijenosa.

ImageRazgovarali smo sa gđom. Aleksandrom Đaković, CEO TV Arena Sport koja nam je ljubazno odgovorila na neka pitanja koja već nekoliko tjedana muče naše čitatelje i brojne posjetitelje našeg Satelitskog Foruma.

M: Zasad ste prisutni samo u kabelskom sistemu PTT KDS i platformi Telekoma Srbije OPEN IPTV, planirate li se u skorije vrijeme širiti i na ostale operatere u Srbiji?

A: Zvuči nevjerovatno, ali nam je prioritetno bilo da osiguramo kvalitetan sportski sadržaj za ljubitelje sporta. Nakon toga smo tijekom eksperimentalne faze emitirali signal kroz dvije različite platforme, da bismo tek nakon puštanja trećeg kanala prije desetak dana, započeli ozbiljne pregovore sa kabelskim operaterima.

M: Da skratimo muke korisnicima SBB-a koji su već nekoliko tjedana na iglama: hoće li se Arena Sport kanali pojaviti u ponudi SBB kabelske TV i/ili Total TV DTH platforme?

A: Arena Sport je sportski kanal. To podrazumijeva naš fair play nastup i na tržištu kabelskih operatera. Bez diskriminacije.

Image

M: Možete li potvrditi špekulacije da Arena Sport već neko vrijeme pregovara sa SBB-om oko ulaska u njihovu programsku ponudu?

A: Također je fer ne špekulirati dok utakmica traje.

M: Ono što većinu čitatelja zanima je, otkud Areni Sport toliko snage da može otkupiti tako velik broj atraktivnih sportskih događanja, stoji li iza vaše tv kuće neki strani kapital ili se radi isključivo o domaćem kapitalu i volji?

A: Volja je ključna riječ. Iza Arena Sporta stoje ljudi sa velikim poslovnim iskustvom. Vjerovali ili ne i lokalna pamet sve može ako ima jasno definiran cilj.

M: Laska li vam činjenica da vas se već sada uspoređuje sa poznatim europskim sportskim tv kućama kao što su Premiere Sport ili Sky Sport?

A: Laskanje nije dobro. Kritike pomažu. I savjeti također.

Image

M: S obzirom da ste regionalna sportska televizija, pregovarate li i sa operaterima iz Bosne i Hercegovine i Crne Gore? Sa kojima, ako nije tajna?

A: Vidimo se u prijenosima uživo, kako bi rekli naši komentatori. Uskoro.

M: Kada možemo očekivati Arena Sport kanale u BiH i Crnoj Gori?

A: To je doista pitanje dana i tehničkih mogućnosti.

M: Glavni urednik vaše televizije, gospodin Dragan Pešikan nedavno je za jedan medij izjavio da će Arena Sport krenuti i u Hrvatskoj, možete li potvrditi ovu informaciju?

A: Nama slijedi faza ozbiljnih kontakata i pregovora. Tu mislim na cijelu regiju koja ima slične sportske afinitete. Trudit ćemo se da budemo brzi, najviše zbog gledatelja.

M: Navodi se da ćete do kraja godine pokrenuti i četvrti kanal Arena Sport 4, kada planirate krenuti sa HD kanalom?

A: HD kreće najkasnije u studenom (11/2009.). I četvrti kanal također.

Image
Na Arena Sport gledat ćemo i Uefa Champions League i Uefa Europa League

M: Hoće li zarazan sportski program koji nudi Arena Sport biti dostupan svim korisnicima osnovnih paketa kabelskih mreža ili ćete ga u budućnosti ipak biti prisiljeni naplaćivati kao zaseban sportski paket?

A: Mislim da se strategija ne može definirati voljom samo jedne strane. Postoje zakonitosti tržišta koje diktiraju ponašanje sudionika. Ukoliko neki kanali Arena Sporta i budu u posebnim paketima, također ćemo voditi računa o specifičnostima tržišta i mogućnostima korisnika.

M: Razmišljate li o tome da u digitalnim platformama omogućite opciju višestrukih audio kanala - npr. jedna sa, a druga bez komentara?

A: Sa najsuvremenijom video i studijskom opremom koja je u fazi instalacije, moći ćemo omogućiti razne varijante gledateljima.

M: Za sam kraj, ako je moguće otkrijte nam što ćemo u budućnosti još pratiti na TV Arena Sport.

A: Dopustite nam da vas po tom pitanju ugodno iznenadimo.

M: Najljepša Vam hvala na odgovorima

(mPortal.com.hr)

Vrh

PostPoslato: 25 Sep 2009, 16:40 
Bič božji
Bič božji
Korisnikov avatar

Ali, majke mi, nevjerovatni su ovi sa Elte...kad nazoves i pitas za Eurosport 2 ili Arenu Sport, kazu ti da posaljes mail, jer oni navodno ne znaju nista o programskoj shemi, ona se uredjuje u Doboju...i naravno onda ne dobijes odgovor ....i tako opet Jovo na novo. A kad pitas, hoce li biti novih kanala, oni kazu za sada NE...I onda osvane - Melos ...ccc :roll:

Vrh

PostPoslato: 09 Okt 2009, 18:15 
Bič božji
Bič božji
Korisnikov avatar

Cini se da nam uskoro dolazi Arena...Samo postavlja se pitanje ko se od operatera omastio :wink:

Dragan Pešikan, urednik televizije Arena Sport, koja je uzbudljivim prenosima elitnog evropskog fudbala uzburkala javnost

Ne interesuje nas gledanost, samo kvalitetan sport

Danas, 1. oktobar 2009.

Beograd - Pretplatnici za sada samo jedne kablovske televizije (druge po gledanosti u Srbiji), proteklih mesec dana imali su priliku da na novonastalim televizijama Arena Sport 1, 2 i 3 u direktnim prenosima gledaju vrhunski evropski fudbal, ali i najatraktivniji rukomet, odbojku, kao i mečeve američkog fudbala. Glavni i odgovorni urednik nove televizije, dugogodišnji sportski novinar Dragan Pešikan, za Danas govori o trenutnom statusu, programskoj šemi, ali i planovima, čini se, prevelikog poduhvata za naše prostore.

Trenutno smo u pregovorima sa Udruženjem kablovskih operatera Srbije i namera nam je da postignemo dogovor sa svima. Nije nam bitno ko je gledaniji i rasprostranjeniji, već želimo da sarađujemo sa svim operaterima na našem prostoru. Otišli smo i korak dalje, pa će se naš program u najskorije vreme videti i van naše zemlje. Crna Gora je već pokrivena, a narednih dana Arena Sport će biti i na malim ekranima gledalaca u Bosni i Hercegovini.

Slika

Pažnju javnosti, Arena Sport je na sebe skrenula početkom nove sezone Lige šampiona. Imate li pravo na prenose gotovo svih utakmica u isto vreme, iako je RTS potpisao ugovor sa UEFA za naredne tri godine?

- Stvari su veoma čiste. Javni servis ima pravo prenosa primarne utakmice, a mi smo otkupili sve ostale. Na Areni 1 ide multiprenos sa trenutnim uključenjima na sva borilišta na kojima je postignut pogodak. Druge dve televizije su pokrivene direktnim prenosima utakmica po našem izboru. Jedino nemamo pravo na utakmicu koja je na RTS i tu je sve jasno.

Koji je onda vaš interes, jer je poznato da su ugovori sa UEFA oko Lige šampiona astronomski i da domaće televizije beže od direktnih prenosa elitnog fudbalskog takmičenja?

- Za sada smo besplatno dostupni svim gledaocima KDS kablovskog operatera, ali naša ideologija poslovanja je „plati pa gledaj“. To je dobro poznat sistem svuda u svetu i široko se primenjuje. Svodi se na simboličnu mesečnu pretplatu za određeni kanal, koji onda možete nesmetano da gledate. To još nije zaživelo kod nas, ali treba biti strpljiv.

Za ovako ekskluzivne prenose treba i prilično finansijskih sredstava. Ko stoji iza Arene u ovom smislu?

- Apsolutni vlasnik televizije je Goran Đaković i njegova supruga Aleksandra, koji su puno angažovani oko celokupne organizacije. Goran je i suvlasnik velike kompanije Saga, koja se bavi projektovanjem i realizacijom informatičkih sistema. To su veoma srodni poslovi, jer i mi imamo nameru da napravimo savremenu televiziju haj-tek tehnologije.

Da li ste u ovom kratkom periodu sprovodili neko istraživanje gledanosti, naročito u terminu Lige šampiona?

- Ne zanimaju nas „piplmetri“ i razna istraživanja gledanosti, već samo tendencija da se bavimo pitanjima kvalitetnog sporta. Naša interesna grupa nije opšta, nego su nam cilj istinski ljubitelji fudbala, rukometa, odbojke... Želimo da postanemo specijalizovan sportski kanal.

Na prvo gledanje, ali i slušanje Arene, stiče se utisak da su svi komentatori iskusni novinari, koji iza sebe imaju veliko iskustvo. Kakva je politika oko formiranja redakcije?

- Moja filozofija je da treba ići na sigurnu kartu. Za sada su to sve prekaljeni komentatori koje sam, između ostalih, i ja učio novinarstvu. Mnogi od njih su sa bivše televizije BK, ali kada budemo oformili redakciju i dobili prostor, mlade snage će svakako biti dobrodošle. Naravno postepeno, jer se komentator stvara godinama, a to je posao koji ja najbolje znam - zaključio je Pešikan.

http://www.danas.rs/vesti/sport/ne_inte ... _id=173229

Vrh

PostPoslato: 27 Okt 2009, 22:41 
Bič božji
Bič božji
Korisnikov avatar

Tv Arenasport uskoro i kod nas :wink:

Ali kako kod koga :)

Citiraj:
Poštovani
Veoma brzo krećemo sa emitovanjem i u Bosni, preko Total TV-a. Možete ih kao korisnik pozvati na broj 051 349 588 i saznati od kad možete da pratite naše TV kanale. Takođe, molim Vas recite mi usluge kog kablovskog operatera koristite?
Pozdrav

Znaci u Total tv...

Kod drugih cini se nema nista od toga...
Netkom?

Citiraj:
Poštovani Danijele
Hvala na ukazanom poverenju i interesovanju za naše TV programe. Ja bih zaista volela da Aneks uvrsti naše TV programe u svoju ponudu, ali ta odluka zavisi isključivo od njih. Mislim da je najbolje da pozvete Vašeg kablovskog operatera i raspitate se od kad možete da pratite naš program
Srdačan pozdrav
Milena Krstić

Elta kabel?
Citiraj:
Poštovani Kristijane
Hvala na ukazanom poverenju. I ja bih zaista želela da nas ELTA kabel uvrsti u svoju ponudu. Međutim to sada zavisi samo od njih. Milslim da je najbolje da ih kao korisnik pozovete na broj 053/222-515 i informišete se od kada ćete moći da pratite naše TV programe
Pozdrav
Milena Krstić
http://www.tvarenasport.com

http://www.tvarenasport.com/pitanja-i-o ... dex.4.html

Vrh

Prikaži postove u poslednjih:  Poređaj po  
Započni novu temu Odgovori na temu  [ 50 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1, 2, 3

Sva vremena su u UTC [ DST ]