Ovako, evo, ja studiram ETF smjer Racunarstvo I Informatika.
Prijemni mi je bio prelagan. Pa, to su neki osnovni zadaci, plus vjezbala sam i bila sam na pripremnoj nastavi. Neke jednacine, polinomi...Recimo, ja nisam ucila trigonometriju i analiticku geometriju (puj

) i uradila sam za 38 bodova.
Fakultet nije TEZAK u smislu da ne mozes skontati zadatke i da moras biti nadaren za matematiku, inteligentan itd.
MANE FAKULTETA:
Mene je fakultet blago razočarao. Išla sam Elektro školu i iskreno naučila sam više u njoj nego na fakultetu. Ponekada se pitam da li im je uopšte cilj da nas nešto i nauče. Vježbe, makar nama, nisu bile usklađene sa predavanjima. Kasnile su, a onda ti donesu hrpu papira sa zadacima i kažu "Nisam to stigao da ispredajem a biće na kolokvijumu". Asistenti, profesori...šta je ono? ...Bolje je staviti moje profesore iz srednje, jer ljudi su imali pored zvanja ZNANJE.
Na taj fakultet uđeš kontajući "ovo su ipak neki inž." a u suštini lik što kupi smeće je više kulturan od asistenata. Očekuješ kulturicu, ozbiljnost, a dobiješ grupu nekulturnih kretena koji nisu živjeli pet godina, dočepali se mjesta i stvaraju autoritet tako što omalovažavaju studente jer su oni omalovažavani tokom čitavog školovanja. Da, asistent koji ti govori da si glup, da nemaš pojma, smije se tvom radu i diše ti iznad vrata i signalizira "nešto" dok radiš.
Onda su tu neka pravila, svaki prof ima svoje...negdje ti treba 60% za prolaz, pa te slažu jer kažu biće popravni i ti se spremiš za popravni, dođeš, a profesor te istjera i kaže da popravnog nema.
Eh, pored toga te slažu i oko toga kako se boduje kolokvijum.
Međutim, upisati privatni, smjer informatika i pored svega je jadno. Ljudi trebaju imati na umu da "privatnici" su daleko iza u očima svokog čovjeka kojem radi makar 5% mozga. To je jednostavno tako...
Ali, na kraju, nije sve tako crno...eto, ja bih opet upisala i ETŠ i ETF.

Pozdravček