Citiraj:
Domenek - selektor, gatara, žrtva, prosac!
Rajmond Domenek je najčudniji selektor na svetu. Francuski stručnjak koristi alternativne metode kada je u pitanju taktika za utakmicu, a to su astrologija, tarot karte i numerologija. Da je on selektor Srbije, Miloš Krasić nikada ne bi bio reprezentativac. Naime, među "trikolorima" nema nijednog reprezentativca rođenog između 24. oktobra i 22. novembra. Poznato je da Domenek, koji je Vodolija sa podznakom u Devici, nikako ne voli Škorpije.
- Ako na terenu u svom timu imate zajedno Škorpione i Lavove, oni će se sami pobiti, ne treba im protivnik! - čuvena je izreka ekscentričnog selektora.
U astro doktrini francuskog stručnjaka, ima još bisera. On je Škorpiona Robera Piresa precrtao tvrdeći da mu je konstantno radio iza leđa. Francuskom se nedavno proširila priča da David Trezege ne igra, ne zato što u karti ima loš raspored zvezda, već zato što je prešao crvenu liniju, i umesto loptu u protivnički gol, ubacio se u krevet supruge selektora, što je već loša karma!
Posle Škorpija, kod Domeneka najviše ispaštaju Lavovi, iako ih ima čak pet u timu. Iako tvrdi da natalna karta nije jedini izbor kad pravi tim, Domenek priznaje da uvek konsultuje horoskop.
- Kada imam igrača rođenog u znaku Lava u odbrani, uvek mi je spremljen pištolj! Znam da će kad-tad početi da se pravi važan i da ćemo zbog njegove arogancije primiti gol - kaže Domenek.
U Francuskoj su poslednjih godina u modi neobične stvari. Ako predsednik zemlje može da se razvede i ubrzo potom oženi supermodelom, zašto onda da fudbalski selektor ne koristi zvezdane karte pri izboru tima?
Francuski novinari su zapisivali bisere Domeneka i izdali knjigu "Zbirka gluposti". Centralno mesto su zauzele izjave tipa "Razumem da to ne razumem", potom "U permamentnoj sam kontradikciji sa sobom", kao i "Bolje je pobediti, nego izgubiti". Oni su odavno na ratnoj nozi, pa je Domenek posle poraza od Austrije (3:1) na startu kvalifikacija za Mundijal 2010. godine rekao sledeće:
- Miris krvi je jedino što privlači vas novinare. Hvala Bogu da je giljotina zabranjena u Francuskoj jer bi me neki od vas tamo poslali. Možda bi ipak bilo bolje da ja ubijem nekoga - izjavio je selektor "trikolora".
Interesantna je bila i konferencija za štampu posle fijaska na EP u Austriji i Švajcarskoj, kada je Domenek, umesto da iznese razloge poraza, ponudio brak dugogodiđnjoj devojci Estel Deniz.
- Ne znam zašto su svi tužni i ogorčeni. Život može da bude neverovatno lep, jedina stvar o kojoj sada razmišljam je da oženim Estel. Ovom prilikom tražim njenu ruku, u trenucima poraza najbolje je reći dragoj osobi da je volite - poručio je Domenek.
Šta li će reći posle duela sa Srbijom, čućemo u sredu posle 90 minuta borbe na "Marakani"...