Citiraj:
Cekam Milanka i strucno pljuvanja posto je to vec odradio na temi o Partizanu cisto sumnjam da ce Zvezdu zaobici
na zalost, za to ces biti uskracen, jer utakmicu nisam gledao. gledao sam vjerovatno jednako losu utakmicu partizana...
a onih koji pljuvaju po igri tima koji je izgubio sa 3:0, kao sto vidim, ima vec dosta...a zasto ih i ne bi bilo? jesu li to igraci neke svilene, tanane, umjetnicke duse pa da im se ni jedna rijec kritike ne smije uputiti? ili to nije "zvezdaski", kritikovati tim koji je, pretpostavljam, odigrao jako lose?
zato cu malo da se osvrnem na ono sto shoole prica :
Citiraj:
Dan pre meča iz Češke je proterano 44 navijača Zvezde, među kojima i 15 onih kojima je češka policija kao jedini prekršaj utvrdila to da nemaju uplaćeno zdravstveno osiguranje. Međutim, kako je potvrđeno iz Konzulata Srbije u Pragu, Srbija i Češka imaju bileteralni sporazum po kojem građanima dveju zemalja prilikom posete drugoj državi nije potrebno zdravstveno osiguranje, pa to ne može biti uzeto kao osnov ni za privođenje, ni za proterivanje.
licno, potrosio sam citav jedan pasos vizama i dozvolama boravka u raznim sengenskim zemljama, i ni jedan jedini put nisam aplicirao za vizu, a da mi izricito nije receno da je za aplikaciju neophodno zdravstveno osiguranje. a to moze da vidi svako ko je pismen i ima internet, pa ode na stranicu ambasade koja izdaje vize i pogleda spisak dokumenata koji su potrebni...takodje, uvijek naglase da sa sobom moras da nosis sve dokumente koji su ti bili neophodni za dobijanje vize i da ih pokazes na granici, ako bude neophodno...a zdravstveno osiguranje kosta, cirka, 10tak eura...
Citiraj:
Na dan utakmice veliki broj navijača beogradske ekipe doveden je u nemoguću situaciju – na zahtev FK Slavija svim navijačima srpskog kluba je pri kupovini karata i ulasku na stadion bilo zahtevano pokazivanje pasoša. Međutim, uprave hotela i hostela u kojima su ostali po pravilu su insistirale da pasoši ostanu u njima, kao garancija da će boravak biti plaćen. Zbog toga više od stotinu navijača beogradskog kluba nije moglo da uđe u stadion, iako su uredno platili karte. Među oštećenima su i državljani Kanade, Švedske i nekoliko zapadnoevropskih država, zbog čega bi Češka mogla da snosi posledice.
zamisli...eto, odem ja u oslo u hotel, i ljudi mi traze pasos i zahtijevaju da pasos ostane kod njih citavo vrijeme mog boravka tamo. sto je bilo 7 dana. zamisli bezobrazluka!
da je u pitanju grupa uglednih biznismena, a ne klosara koji pljackaju benzinske pumpe, vjerujem da ne bi bilo nikakvih problema. ovako, to je bilo sasvim normalno i dupe njih boli hoces li ti na utakmicu ili neces. a, uz to, zivo me interesuje da li se iko sjetio da im ponudi da ostave fotokopije pasosa, il je stvar bila u principu...
Citiraj:
U sklopu te kampanje, koja je po izjavama srba koji žive u Pragu često imala rasistički prizvuk, dan pre utakmice svi mediji u toj državi objavili su vest o proterivanju 44 državljanina Srbije zbog krađe na benzinskoj pumpi u južnoj Moravskoj. Ispostavilo se da je u incident bilo umešano samo 14 navijača, a procena vlasnika pumpe o navodnoj šteti od 4000 evra najblaže rečeno je preterana.
a pazi tek ovog apsurda. sve sto FKCZ ima da izjavi povodom te kradje i protjerivanja, je da to sve nije bilo tako, da je u "incidentu" (ja bih prije rekao "kriminalu") ucestvovalo samo 14 navijaca, i da steta nje bila onolika koliko vlasnik pumpe tvrdi. kao, ostalih 30 navijaca je ucinilo sve da sprijeci ovih 14 da pljackaju, borili su se i rukama i nogama da ih sprijece, ali eto nisu uspjeli, i onda ih je bezobrazna policija kaznila. izuzetno problematicna grupa navijaca, koja dolazi iz zemlje koja, ocigledno sa razlogom, ima reputaciju izuzetno problematicne, dolaze do benziske pumpe, pljackaju je, a u FKCZ smatraju da je najbitnije u svemu da li je steta, ustvari, 4000 ili 3999 eura, i da nisu slucajno mozda neka nevinasca iz njihovih redova, koja isu stvarno pljackala, nego mozda malo navijala sa strane, neopravdano istjerana...smrk, kakvi mucenici...
krstio bih se sa dvije ruke i dvije noge, ali se prisjetim kako je sadasnja uprava FKCZ uopste dosla na vlast (pricama kako kod njih kuca zvezdasko srce, kako su oni veliki cigani, a ne zbog nekih poslovnih uspjeha), pa onda skontam da je sasvim logicno sto oni brane te huligane, jer su potpuno isti kao i oni