Cesto mi se desavalo da skinem neki film koji ima visoku ocjenu na IMDB, a na kraju se potpuno razocaram. Ne kazem da su to losi filmovi, ali jednostavno nisu dostojni ocjene koju imaju... Ako su vam se desavala slicna razocaranja, navedite imena tih filmova. Evo nekih na koje sam ja "naletio":) "Into the wild" (2007, ocjena 8.2- definitivno previsoka- film, snimljen po istinitoj prici, prikazuje probleme mladog covjeka u potrazi za samim sobom, za "sustinom", tice se vjekovjecnih pitanja, budi osjecaj sazaljenja prema "izgubljenom" mladicu, ali da li je sentimentalnost dovoljna za visoku ocjenu filma?), "The thing" (1982, ocjena 8.1- nije los film, ali s obzirom na ocjenu, pravo razocaranje kada sam ga pogledao), "Dawn of the dead" (1978, ocjena 8- za razliku od prvog, crno bijelog dijela, ovaj je potpuno besmislen, i ne znam sta ljudi vide u njemu...), "The mist" (2007, ocjena 7.4- ne znam zasto, ali kao i svi Darabontovi filmovi, zestoko precjenjen, realno ne zasluzuje vise od 5), "Dog day afternoon" (1975, ocjena 8.2-...), "American history X" (1998, ocjena cak 8.6- medju najbolje ocjenjenim filmovima uopste; sadrzi dobru pricu punu potencijala ali ne razradjenu do kraja; film trebao prvobitno duze trajati, nedorecen...), "Peeping Tom" ( 1960, ocjena 7.8-...). Naravno, ovo su samo moja misljenja, i ne znam koliko ce tema biti zanimljiva, posto se ukusi ralikuju, ali ako naidjemo na mnogo forumasa koji u ovoj temi spominju iste filmove, onda na takve filmove ne treba ni trositi vrijeme, bez obzira na visoku ocjenu na imdb-u...
|