banjalukaforum.com

Dobrodošli na banjalukaforum.com
Danas je 29 Jul 2025, 13:08

Sva vremena su u UTC [ DST ]

Započni novu temu Odgovori na temu  [ 25 Posta ]  Idi na stranicu 1, 2  Sledeća
Autoru Poruka
PostPoslato: 18 Avg 2009, 22:29 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 12 Okt 2005, 09:40
Cesto mi se desavalo da skinem neki film koji ima visoku ocjenu na IMDB, a na kraju se potpuno razocaram. Ne kazem da su to losi filmovi, ali jednostavno nisu dostojni ocjene koju imaju...
Ako su vam se desavala slicna razocaranja, navedite imena tih filmova.
Evo nekih na koje sam ja "naletio":)
"Into the wild" (2007, ocjena 8.2- definitivno previsoka- film, snimljen po istinitoj prici, prikazuje probleme mladog covjeka u potrazi za samim sobom, za "sustinom", tice se vjekovjecnih pitanja, budi osjecaj sazaljenja prema "izgubljenom" mladicu, ali da li je sentimentalnost dovoljna za visoku ocjenu filma?),
"The thing" (1982, ocjena 8.1- nije los film, ali s obzirom na ocjenu, pravo razocaranje kada sam ga pogledao),
"Dawn of the dead" (1978, ocjena 8- za razliku od prvog, crno bijelog dijela, ovaj je potpuno besmislen, i ne znam sta ljudi vide u njemu...),
"The mist" (2007, ocjena 7.4- ne znam zasto, ali kao i svi Darabontovi filmovi, zestoko precjenjen, realno ne zasluzuje vise od 5),
"Dog day afternoon" (1975, ocjena 8.2-...),
"American history X" (1998, ocjena cak 8.6- medju najbolje ocjenjenim filmovima uopste; sadrzi dobru pricu punu potencijala ali ne razradjenu do kraja; film trebao prvobitno duze trajati, nedorecen...),
"Peeping Tom" ( 1960, ocjena 7.8-...).
Naravno, ovo su samo moja misljenja, i ne znam koliko ce tema biti zanimljiva, posto se ukusi ralikuju, ali ako naidjemo na mnogo forumasa koji u ovoj temi spominju iste filmove, onda na takve filmove ne treba ni trositi vrijeme, bez obzira na visoku ocjenu na imdb-u...

Vrh

PostPoslato: 18 Avg 2009, 22:35 
Početnik
Početnik

Pridružio se: 23 Avg 2008, 11:21
American history X-po meni odlican film
on topic:
watchmen(2009)-ocjena 7.9 -film je shit totalni

Vrh

PostPoslato: 18 Avg 2009, 22:52 
Bič božji
Bič božji
Korisnikov avatar

Pridružio se: 20 Jul 2009, 10:16
dark knight - tesko da se po tom pitanju moze naci bolji/gori primjer od ovog. jedna uloga nije vrijedna tolikog rejtinga.

Vrh

PostPoslato: 18 Avg 2009, 23:52 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 08 Nov 2003, 13:28
giometar je napisao:
dark knight - tesko da se po tom pitanju moze naci bolji/gori primjer od ovog. jedna uloga nije vrijedna tolikog rejtinga.

:o :o :o

Vrh

PostPoslato: 19 Avg 2009, 09:07 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 22 Maj 2003, 18:55
giometar je napisao:

:o :o :o

Vrh

PostPoslato: 19 Avg 2009, 09:16 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

elem Dawn of the dead je na tom mjestu zato sto je u svoje vrijeme bio kultni film, kako ono ide When there is no more room in hell, the dead will walk the earth :) Inace remake sam gledao u kinu, ona scena na pocetku kad mala dolazi do roditelja a nema donju vilicu...uff

Vrh

PostPoslato: 19 Avg 2009, 13:16 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Ide tako...:) Al, opet osmica je realno previse, kako god okrenes... Predobra scena sa djevojcicom:)

Vrh

PostPoslato: 19 Avg 2009, 18:32 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 22 Nov 2008, 19:04
American History X je odlican.
Ovo za Dark Knighta ne bih komentarisao..u stvari mozda i bih :o :o :o
Elem meni pada na pamet trenutno Syriana sa George Clooneyem i Matt Damonom.Politicki film ali je uzasno dosadan.
Ne znam ja se ne koristim puno IMDB-om.Drazi mi je Rotten Tomatoes.I do sada nisu fulali (dobro,osim mozda za Syrianu).

Vrh

PostPoslato: 19 Avg 2009, 22:28 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 18 Feb 2002, 01:00
I ti ne bi preporucio nekome da pogleda American History X? Aj dobro..

Vrh

PostPoslato: 19 Avg 2009, 23:58 
Bič božji
Bič božji
Korisnikov avatar

Pridružio se: 20 Jul 2009, 10:16
Ljudi moji,dark knight... :lol: - sjajna zabava...
Eto,ne bih ni ja vise komentarisao :wink:

No dobro... Evo jedan obrnut primjer - Michael Clayton - odlican film,nominovan za 7 oskara,nije ni u onih famoznih 250.
Ista stvar sa Traffic.
Synecdoche, New York - jadnih 7.4 za takav film

I zaboravio sam ovo kod precjenjenih... Nicija zemlja ima 8.0

Vrh

PostPoslato: 20 Avg 2009, 08:00 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene

Pridružio se: 04 Avg 2001, 01:00
Ovo je opet sve individualna stvar.

Ja, recimo, ne znam baš da bih stavio Kuma tako visoko.
Let iznad kukavičijeg gnijezda je jedan od filmova koji je mnogima dobar a meni loš, ili bar ništa specijalno. Takvi su mi i Scarface, Taxi Driver...

Vrh

PostPoslato: 20 Avg 2009, 11:10 
Pripravnik
Pripravnik
Korisnikov avatar

Pridružio se: 20 Okt 2005, 12:12
Dark knight stvarno ima previsoku ocjenu, pogotovo meni posto nisam ljubitelj akcije..
Ali american history x i into the wild su filmovi koji stvarno zasluzuju svoje ocjene i vrijedi ih pogledati..
Po meni jos neki filmovi koji su precjenjeni su oni stariji iz 40,50ih tipa neki hichkokovi filmovi i recimo Citizen Kane, Touch of evil, Paths of glory itd
I recimo Indiana Jones: raiders of the lost ark, ocjena 8.7 , meni licno filmic onako za djecu vise, avantura akcija :)

Vrh

PostPoslato: 20 Avg 2009, 13:42 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

zerocool je napisao:
I ti ne bi preporucio nekome da pogleda American History X? Aj dobro..

Dobro, on se mozda ne uklapa u naslov teme, ali ocjena je previsoka... Ima mnogo boljih filmova sa nizom ocjenom, koje bih sigurno preporucio prije nego American history X...
Zaboravio sam staviti "Body of lies", jedan od najglupljih filmova koje sam ikada pogledao, na IMDB ocjena 7.2.

Vrh

PostPoslato: 20 Avg 2009, 13:57 
Veteran
Veteran

Pridružio se: 24 Feb 2004, 23:11
Neko je napisao da je sve stvar ukusa. A i neki filmovi su toliko kopirani da kada neko pogleda Privedite osumnjicene ne bude odusevljen jer je njegov prekoret na kraju kopiran hiljadu puta.
Ako vec moram da biram onda cu No Country for Old Men i There will be blood. Koliko god je Magnolija bila odlicna toliko je ovaj nezasluzeno ovdje...i pored najboljeg glumca danasnjice, D.D. Luisa.

Vrh

PostPoslato: 20 Avg 2009, 15:32 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Vader je napisao:

Let iznad kukavičijeg gnijezda je jedan od filmova koji je mnogima dobar a meni loš, ili bar ništa specijalno. Takvi su mi i Scarface, Taxi Driver...

Uglavnom se slazem s tobom sto se tice ta tri filma. Po mom misljenju, dobri filmovi, ali imaju previsoku ocjenu, posebno se to odnosi na "Scarface"... Sto se tice Kuma, zasluzuje i vise od drugog mjesta i ocjene 9.1.
A kad smo vec kod precjenjenih, ali dobrih filmova, onda bih svakako spomenuo film "The Shawshank Redemption", film koji realno ne zasluzuje da bude medju prvih 50, a ne na prvom mjestu...

Vrh

PostPoslato: 20 Avg 2009, 17:05 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 18 Feb 2002, 01:00
Uh, ti bas volis da diras u moje omiljene filmove :D Meni npr Pulp Fiction nikako ne ide na #5 mjesto.. Dobar je film ali ne toliko.

Vrh

PostPoslato: 20 Avg 2009, 17:57 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

zerocool je napisao:
Uh, ti bas volis da diras u moje omiljene filmove :D Meni npr Pulp Fiction nikako ne ide na #5 mjesto.. Dobar je film ali ne toliko.

Poptuno se slazem sa tim o "Pulp fiction"...

Vrh

PostPoslato: 20 Avg 2009, 20:08 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

malteras je napisao:
Vader je napisao:

Uglavnom se slazem s tobom sto se tice ta tri filma. Po mom misljenju, dobri filmovi, ali imaju previsoku ocjenu, posebno se to odnosi na "Scarface"... Sto se tice Kuma, zasluzuje i vise od drugog mjesta i ocjene 9.1.
A kad smo vec kod precjenjenih, ali dobrih filmova, onda bih svakako spomenuo film "The Shawshank Redemption", film koji realno ne zasluzuje da bude medju prvih 50, a ne na prvom mjestu...

slazem se sa shawshank redemption, film jeste za prvih 50, ali za prvih 5 nije nikako. Hocu reci, radnja filma je odlicna stvarno, kraj nije mogao bolji biti ali prvih 5 mjesta trebaju uzeti kultni originalni filmovi...

a ovo da kum ne bi trebao biti medju prvim, necu komentarisati. Nedavno su se prikazivali na rtl, pogledao sam ih ponovo, cisto da se podsjetim zasto mi je kum upravo br.1 film svih vremena...i vala zasluzuje. Isto mi je ok i goodfellas

Vrh

PostPoslato: 20 Avg 2009, 20:41 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene

Pridružio se: 04 Avg 2001, 01:00
No Country for Old Men i There will be blood su mi bezveze, uopšte mi se nisu svidjeli. Ustvari nisu možda oni toliko bezveze koliko mi je bezvezna velika ocjena koju imaju, a zbog koje sam ih i gledao nadajući se nečemu boljem. Mada i da imaju manje ocjene meni se ne bi svidjeli i ne bih ih nekome preporučio.

Goodfellas je solidan ali ništa specijalno, meni.

The Shawshank Redemption mi je odličan, ja ga bih stavio u prvih 5...ili bar prvih 10.

Kum...gledao sam prvi dio, i ponešto od ostalih. Možda kad bih se natjerao da ih fino pogledam u komadu, možda bih stekao neko konkretno mišljenje...ko zna kakvo :)

Vrh

PostPoslato: 20 Avg 2009, 20:43 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat

Pridružio se: 03 Mar 2009, 15:14
da napomenem, za validne uzimam samo RT, jer imaju strucne kriticare koji daju svoju ocjenu, i odvojeno ocjenu publike.
vecina komedija koje su dobile preko 80% ocjenu, stvarno skoro niti jedna nije zasluzila tu ocjenu

Iron Man - zapanjujuce glup i los film, sa nevjerovano visokom ocjenom
93% publika 92% kriticari, gotovo isto kao Sindlerova lista, a svi znamo koliko je to kvalitetan film
Dark knight - film je dobar, ali nikako toliko koliko su ga nahvalili... 90% koliko je ovaj film dobio bi trebali dobijati maestralni filmovi, a ovo je tek puka zabava... Recimo jedna Studengora (Cold Mountain) ima daleko vecu dubinu u emocijama, zivotnim istinama i porukama koje nosi, a istu ocjenu strucnih kriticara,

kum bi takodje bio ipak precjenjen, za film "svih vremena" treba imati jos necega, osim sjajne glume i mafijaskih prica

Vrh

Prikaži postove u poslednjih:  Poređaj po  
Započni novu temu Odgovori na temu  [ 25 Posta ]  Idi na stranicu 1, 2  Sledeća

Sva vremena su u UTC [ DST ]