Milanko Djeric je napisao:
kao trece, biti ljubomoran sto je neko na stadionu, mrziti protivnika taj dan, i sve ostalo sto si naveo nije ni blizu isto kao pokloniti svoju kucu klubu ili leci na prugu da te pregazi voz zato sto je zvezda izgubila od partizana. da to uradis, moras da budes poprilicno lud. meni samo nisu jasni napaljenici koji se odusevljavaju time...to je sve
То значи да неко много воли свој клуб, и ништа више.
Citiraj:
Seo je naš Zvezdaš Miloje na autobus, došao do Beograda, našao svoju Marakanu i pravo kod portira sa 200 dinara u rukama.
"Čiko mogu li ja da kupim dve karte za Muzej i poklonim još sto dinara mojoj Zvezdi. Da pomognem. Više nemam, ali kad budem imao doći ću opet", reče dečak tršave kose, tamnih očiju i zvezdaške krvi i ostavi sagovornika bez reči
Овај клинац нагиње ка "лудом"???
Или бака Јела из Приједора
Citiraj:
"Ne gledam sve, ali uvek pamtim utakmicu kad je Zvezda pokorila Evropu i ceo svet. Kad nisam eksplodirala od sreće i pala sa kauča kad je Darko Pančev dao gol sa bele tačke. To vam ne mogu opisati, to morate doživeti", priseća se baka Jela trijumfa Crvene zvezde u finalu Kupa evropskih šampiona u Bariju 1991. godine.
Сви ови поступци, укључујући и Милета Србина су мени апсолутно разумљиви. Да ли их ја оправдавам или не, то је нешто друго. Ја тог чичу потпуно разумијем. И тог дјечака и ту баку. И све остале који су свакакве ствари радили због клуба којег воле. Нико то не ради да би се доказивао, то је кретенски. Ови људи су искрени у својим постпупцима имају најчистије намјере. Сумњам да бих ја тако нешто могао да урадим, макар не тренутно, али то је ствар коју, једноставно, мораш поштовати.
Комшије нисам ни споменуо, нити се, не дај боже, поредио и отварао било какву расправу у том смислу, то си ти рекао.
Оно што знам и у шта вјерујем да,
звездашко срце, стварно може све...