banjalukaforum.com

Dobrodošli na banjalukaforum.com
Danas je 27 Jul 2025, 20:34

Sva vremena su u UTC [ DST ]

Započni novu temu Odgovori na temu  [ 63 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1, 2, 3, 4  Sledeća
Autoru Poruka
PostPoslato: 10 Avg 2009, 15:02 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 14 Okt 2006, 01:07
La Point je napisao:

Pa dobro, u Sarajevu, Tuzli, Bihacu etc neces naci grafit "ovo je Turska"

Нећеш, и то само зато јер су они који промовишу БиХ као будућу шеријатску државу далеко подмуклији.
Нећеш то чути, али је сасвим било нормално да се прије рата пјева у сарајеву "плива патка, плива гуска, ова земља биће Турска",
и сличне идиотарије, које наравно да су провоцирале српски и хрватски живаљ и будиле контрареакцију у њима.

Citiraj:
niti se masovno izlazi na ulice kad Turska streljaska reprezentacija osvoji zlato

Да, осим што када сам се пријатељу јавио на телефон из сарајева у вријеме преноса утакмице Турска-Бразил,
човјек ме питао да ли сам то отишао у Турску на љетовање, колико је урлање и навијање било
(са све турским заставама, идиотским навијањем и осталим фолклором).
О Мостарским нередима нећу ни да причам, та прича је већ добро свима позната.

Citiraj:
Turska je ipak bila ovdje 500 i nesto godina i normalno je da ce tu biti neka tanka crna linija

Каква линија?
Да ли су Турци негдје остали упамћени по добру?
У каквом стању је БиХ изашла из епохе Турске власти???

У том моменту је Европа била у 19 вијеку, а ми у 14. И то је последица турске владавине.
Турци када су овдје дошли, Босна је била модерна држава, нимало назаднија од иједне европске,
а након њиховог одласка, нашли смо се погубљени у свемиру, историји, економији, политици....свему.
И тај "уммет" неко треба да обиљежава и прославља у савременој БиХ??
Теби је то нормално???

Citiraj:
bas kao i u Srbiji, kroz turske melodije srbijanskog folka

Да нешто знаш о историји уопште и историји музике, (као што те не занима) знао би да љествице тзв "шестог гласа" су старорчки и византијски напјев,
кориштен увелико на просторима источног Римског царства, који је у многоме постао заједнички у хебрејским и хришћанским богослужењима.
Потпуно је природна ствар да 600 година касније арапи са новом вјером задрже традиционалне напјеве, и користе исте мелодијске обрасце.
Турци, опет, са арапима културолошки немају никакве везе.
Они су закавкаски ратници-плаћеници, које је Византија довела на источне границе да им чувају леђа од упада из Персије,
а о њиховој "музикалности", паралелним октавама и неподношљивим звуковима ударања у шерпе и таламбасе је срећом остало сасвим довољно историјскх свједочанстава.
Да сад овдје не отварам тему да је главни појац на султановом двору био управо чувени Петар Пелопонески Лампадарије,
који је истовремено био и протопсалт Цариградског патријарха, и који је управо по султановој дозволи учио и телале појању
(ови су наравно од свега навише вољели управо шести глас, због специфичне мелизматике)...
Дуга тема, и вјероватно те и не интересује, јер ти се не уклапа у научене концепте свијета....

Citiraj:
BiH, sa druge strane, nikad nije bila dio Srbije

Шта си ти момак имао из историје? И гдје си уопште учио историју?
Да ли је Растко Немањић можда био принц у Шумадији? Рашкој? Метохији?

Citiraj:
stoga mi je smijesno da se neko fura na, koliko god to nekima bodilo u oci, drugu drzavu.

Момче, управо је овдје и настао одвратни и крвави рат због тога јер је Сарајево безобзирно тежило да нарпави државу,
у коју половина ставновника неће. То је био проблем, то је остао проблем, јер власти у Сарајеву боли к... за ичијим мишљењем осим властитог.

Citiraj:
Dobro, nadje se tu pokoji vehabija ali oni su procentualno jako jebena karika medju Bosnjacima da bi se racunali.

Замисли какав би свјетски скандал настао када би се сазнало да у РС имамо неолико хиљада фанатика наоружаних до зуба и спремних на све,
које управа РС насели на границе са Федерацијом и који једва чекају да се нешто закува да тамо упадну и крену да сијеку главе редом?

Мали проценат преко 3.500 таквих људи???

Citiraj:
Ne treba biti neki plahovit strucnjak da bi se kazalo u koga je prisutna kolektivna psiholoska bolest.

Не треба, стварно.

Vrh

PostPoslato: 10 Avg 2009, 15:38 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 21 Maj 2006, 19:12
La Point je napisao:
Jamesdin Kurtovic je napisao:

Може и овако:

"Пуна вам уста Турске и Арабије, а више од 99% није ишло источније од Лукавице.
Јеботе, шта ти је колективна психолошка болест."

Сигурно да је само 20% грађана РС икада било у Србији.
Ми иначе сви носимо велике браде, геноцидни смо, и не путујемо никад нигдје (осим у Хаг).

Pa dobro, u Sarajevu, Tuzli, Bihacu etc neces naci grafit "ovo je Turska", "Ovo je Arabija", niti se masovno izlazi na ulice kad Turska streljaska reprezentacija osvoji zlato ili Arabija pobijedi Asian Cup, da se dokazuje nekome "muslimanstvo". ( znam, znam turska kad je pobijedila hrvatsku na EP, al to je "one in a million years" ).

Ti stvarno imaš kratko pamćenje, kada su prošle godine igrali Turska i Hrvatska, čitavo Sarajevo je pravilo bakljadu i navijalo za svoju tursku braću. Tvoje vehabije kojih ima kako se procjenjuje oko 100 000 se uzdaju u Saudijsku Arabiju. Suadijska Arabija i Turska imaju svoje "kulturne centre" širom vaše lijepe Federacije. Saudijska Arabija gradi džamije, braća mudžahedini su dolazili da vam pomognu.
Ko dođe kod vas u Sarajevo ne mora ići na Bliski Istok.

Vrh

PostPoslato: 10 Avg 2009, 16:05 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat
Korisnikov avatar

Pridružio se: 11 Feb 2008, 02:32
filozof sa vrbasa

A bas napisao da tekmu Turska - Cro ne spominjes jer je to bio izuzetak. I sad od milion utakmica koje je Turska igrala odsamostalnosti BiH ti se ufatio jedne...Slabo.

Kojih bolan 100.000 vehabija, jes ti normalan? Stvarno ti je ispran mozak, sarajlijo. Nadji mi ih i dokazi i ja cu ti se licno priduziti da ih ukokamo :)
Jao majko, ni manje ni vise nego 100.000. Pa gdje su, gdje se skrivaju majka mu stara, pa to je jedan poveci grad......Koji pklat :)

Vrh

PostPoslato: 10 Avg 2009, 16:29 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat
Korisnikov avatar

Нећеш, и то само зато јер су они који промовишу БиХ као будућу шеријатску државу далеко подмуклији.
Нећеш то чути, али је сасвим било нормално да се прије рата пјева у сарајеву "плива патка, плива гуска, ова земља биће Турска",
и сличне идиотарије, које наравно да су провоцирале српски и хрватски живаљ и будиле контрареакцију у њима.

U vrijeme kada su srspki snajperisti opalili po sarajevu, ljude koje su gadjali su mahali jugoslovenskim zastavama. Sad nadju se dva idiota i pjevaju neku pjesmu i ti bi sve pod isti cesalj?
Napravi mi anketu medju Bosnjacima i samo ce ti se reci koliki procenat je za serijatsku drzavu? Ne budali, raja voli popit' pivo, zameziti.....Ne vjeruj Abu Hamzi i slicnima.

Да, осим што када сам се пријатељу јавио на телефон из сарајева у вријеме преноса утакмице Турска-Бразил,
човјек ме питао да ли сам то отишао у Турску на љетовање, колико је урлање и навијање било
(са све турским заставама, идиотским навијањем и осталим фолклором).
О Мостарским нередима нећу ни да причам, та прича је већ добро свима позната.
¨

Jebiga neko nevoli brazil, nemogu svi navijati za Ronaldinha i co. KAo sto rece, mostarska prica je svima poznata i pozadina svega.

Каква линија?
Да ли су Турци негдје остали упамћени по добру?
У каквом стању је БиХ изашла из епохе Турске власти???

У том моменту је Европа била у 19 вијеку, а ми у 14. И то је последица турске владавине.
Турци када су овдје дошли, Босна је била модерна држава, нимало назаднија од иједне европске,
а након њиховог одласка, нашли смо се погубљени у свемиру, историји, економији, политици....свему.
И тај "уммет" неко треба да обиљежава и прославља у савременој БиХ??
Теби је то нормално???

Turci su donijeli hejbet dobrih stvari kada su dosli. Razvili su Banja Luku, donijeli banje, toalete etc. Mnostvo gradova je niklo nakon njihovog dolaska. Znas i sam, samo se pravis glup.

Шта си ти момак имао из историје? И гдје си уопште учио историју?
Да ли је Растко Немањић можда био принц у Шумадији? Рашкој? Метохији?

Imao sam odlicno iz istorije, momak. Sigurno nisam ucio istoriju srpskog cetnickog odbora vojvode Sinise Vucinica, na koju si se ocigledno navukao. BiH nikad nije bila dio Srbije.

Момче, управо је овдје и настао одвратни и крвави рат због тога јер је Сарајево безобзирно тежило да нарпави државу,
у коју половина ставновника неће. То је био проблем, то је остао проблем, јер власти у Сарајеву боли к... за ичијим мишљењем осим властитог.

Polovina? Bosnjaci i Hrvati su glasali za nezavisnost BiH a sa obzirom da je tad srba bilo oko 32% to ti nikako nemoze doci kao polovina. Preuvelicavas? Ma jok.

Vrh

PostPoslato: 10 Avg 2009, 16:41 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

La Point je napisao:
filozof sa vrbasa

A bas napisao da tekmu Turska - Cro ne spominjes jer je to bio izuzetak. I sad od milion utakmica koje je Turska igrala odsamostalnosti BiH ti se ufatio jedne...Slabo.

Kojih bolan 100.000 vehabija, jes ti normalan? Stvarno ti je ispran mozak, sarajlijo. Nadji mi ih i dokazi i ja cu ti se licno priduziti da ih ukokamo :)
Jao majko, ni manje ni vise nego 100.000. Pa gdje su, gdje se skrivaju majka mu stara, pa to je jedan poveci grad......Koji pklat :)

Tvrde eksperti za antiterorizam, čuj 1 000 000 utakmica, pa nisu nacionalna takmičenja svakih mjesec dana. Kada god igraju vaša braća vi ih bodrite.

E da se skrivaju bilo bi drugačije, nego se više i ne skrivaju, ali zaobilaze Republiku Srpsku i to je dobro i po nas i po vas.

Vrh

PostPoslato: 10 Avg 2009, 17:03 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat
Korisnikov avatar

filozof sa vrbasa je napisao:
La Point je napisao:
filozof sa vrbasa

Tvrde eksperti za antiterorizam, čuj 1 000 000 utakmica, pa nisu nacionalna takmičenja svakih mjesec dana. Kada god igraju vaša braća vi ih bodrite.

E da se skrivaju bilo bi drugačije, nego se više i ne skrivaju, ali zaobilaze Republiku Srpsku i to je dobro i po nas i po vas.

Jaki eksperti nema sta cim barataju brojkama za naucnu fantastiku. Tvrdili su razni eksperti davno da Zemlja nije okrugla, pa vidju djavla.....Zadnjih mjesec-dva obiso sam Sarajevo, Zenicu, Mostar, Tuzlu, Bihac, Brcko....Vidjeo sam 2 vehabije. Gdje su ostali 99.998? Don't belive everything you read young man. :wink:

Vrh

PostPoslato: 10 Avg 2009, 17:05 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 27 Nov 2008, 14:05
La Point je napisao:
filozof sa vrbasa je napisao:
La Point je napisao:
filozof sa vrbasa

Jaki eksperti nema sta cim barataju brojkama za naucnu fantastiku. Tvrdili su razni eksperti davno da Zemlja nije okrugla, pa vidju djavla.....Zadnjih mjesec-dva obiso sam Sarajevo, Zenicu, Mostar, Tuzlu, Bihac, Brcko....Vidjeo sam 2 vehabije. Gdje su ostali 99.998? Don't belive everything you read young man. :wink:

nije ih prije bilo ni toliko.

Vrh

PostPoslato: 10 Avg 2009, 17:07 
Veteran
Veteran

Pridružio se: 21 Okt 2007, 17:13
Daj lock, ovo je pod forum igre a ne politika.

Udruzenje linux korisnika Republike Srpske

Vrh

PostPoslato: 10 Avg 2009, 17:44 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

La Point je napisao:

Dok smo sa vama u istoj državi uvijek moramo imati oči odpozadi. Zato i ova virtulana BiH ne može da funkcioniše.

Vrh

PostPoslato: 10 Avg 2009, 17:50 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat
Korisnikov avatar

Pridružio se: 21 Nov 2005, 21:29
Da pridruzicemo se Srbiji da u virtuelnom svijetu zapalimo bih da izgori kao sibica ehh da se moze jos sta palit :D

Vrh

PostPoslato: 10 Avg 2009, 18:11 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 21 Sep 2005, 08:11
Da nesto kazem o igrici:
Igram je vec oko 4 mjeseca i meni je ok, super zanimljiva.
Ima u igri veoma puno igraca iz RS i 99% igra za Srbiju kao i ja.
Kada sam poceo igrati Srbija je bila u raspadu, jer je odmah na kada je napravljena u igrici okupirala starija i jaca erepublika Hrvatska.
Ono sto je odbijalo Srbe iz BiH da ne igraju za BiH jeste to sto je BiH pomagala Hrvatskoj u razaranju Srbije.
Sada kada je Srbija ojacala, stala na noge...razbila Hrvatsku na nekim diplomatskim bitkama i ostalo BiH se sada pravi NEUTRALNA.
Tako da mogu samo da kazem veoma LICEMJERNO kao i ovaj poziv da igraci iz RS igraju za BiH.
Takodje da napomenem da su se aktivirali i Srbi u BiH i da su napravili svoju vladu i politicki djeluju na teritoriji BiH.

Takodje se tema moze i brisati jer vec postoji jedna:
viewtopic.php?f=15&t=42045

:D

Ukratko desavanja sa Balkana zadnjih 4 mjeseca. :wink:
Slicno kao i u realnom zivotu i zbog toga i jeste zanimljivo! :D

Vrh

PostPoslato: 10 Avg 2009, 18:54 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 14 Okt 2006, 01:07
@ La point

Докле год буде таквих бисера који тврде да нам је Турско ропство донијело "хејбет добрих ствари" (не разумијем шта значи то хејбет),
дотле ћемо чекати у редовима за визе, гледати како банкротирају владе, како политичари узимају кредит од ммф-а да себи дају плате итд.

Није ни чудо што је Босна у стању у којем јесте...

Принц Растко Немањић, алиас Свети Сава, је владао Хумском земљом, данашњом Херцеговином,
те се из тог разлога Херцеговина и назива "дедовином светог Саве и колијевком Православља".
Такође, долина Неретве је један од првих хришћанских крајева Европе на којем су покрштавање обављали лично Апостол Павле и његов ученик Титус.

Једино нисам сигуран да се у Федерацији учи историја прије 15 вијека,
будући да су овдје по њима живјели некакви марсовци, а не Срби православне и католичке вјероисповјести.

Вама је "УММЕТ" донио "хејбет добрих ствари",
а некима који нису могли вјере тако олако да се одрекну је донио само страдања.

А најбољи доказ ко је у свој причи "психолошки поремећен" је чињеница да ти овдје мирно пишеш на форуму,
а да је свако ко је одавде отишао на сарајевске форуме - банован после три и по порукице.

Vrh

PostPoslato: 11 Avg 2009, 02:05 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat
Korisnikov avatar

cicak je napisao:
nije ih prije bilo ni toliko.

Sto se mene tice, dvojica previse.

Bosnjaci generalno ne vole vehabije, to je strano tijelo kako u islamu uopste tako i u BiH. Al hajde ti to objasni likovima kao sto je ovaj Filozof sa Miljacke, koji procita propagandu nekog vojvode i onda slijepo vjeruju u to.

Vrh

PostPoslato: 11 Avg 2009, 02:11 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 20 Jan 2009, 13:46
Ili lock ili brisite postove...........ovaj Le Point je toliko gluposti navaljao da je to za nepovjerovati.........Idi druze u Sarajevo, Tuzlu, Zenicu pa tamo lupetaj te svoje baljezgarije.......ovo ovdje nije mjesto za to.........

Vrh

PostPoslato: 11 Avg 2009, 02:34 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat
Korisnikov avatar

Докле год буде таквих бисера који тврде да нам је Турско ропство донијело "хејбет добрих ствари" (не разумијем шта значи то хејбет),
дотле ћемо чекати у редовима за визе, гледати како банкротирају владе, како политичари узимају кредит од ммф-а да себи дају плате итд.

Није ни чудо што је Босна у стању у којем јесте...

To hoces da kazes da je Turska kriva sto nam je drzava uredjena ovako kako je i sto imamo vize? :roll: Pa ti si covjece puko. Vjerovatno ti je turska okupacija kriva za nestanak struje u Celincu neki dan?

Vrh

PostPoslato: 11 Avg 2009, 02:39 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat
Korisnikov avatar

Shabban je napisao:
Ili lock ili brisite postove...........ovaj Le Point je toliko gluposti navaljao da je to za nepovjerovati.........Idi druze u Sarajevo, Tuzlu, Zenicu pa tamo lupetaj te svoje baljezgarije.......ovo ovdje nije mjesto za to.........

Ako dobro procitamo redosljed postova, nije tesko skontati da ste upravo ti i ovaj poklopac Filozof sa Miljacke "zakuhali" prvi.

Vrh

PostPoslato: 11 Avg 2009, 02:49 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

La Point je napisao:
Shabban je napisao:

Ako dobro procitamo redosljed postova, nije tesko skontati da ste upravo ti i ovaj poklopac Filozof sa Miljacke "zakuhali" prvi.

Ja nista nisam zakuhao......ja sam samo rekao istinu......a to sto se ti pravis lud i vrtis neku svoju pricu to je vec druga stvar........Nemoj me sad tjerati da citiram tvoje notorne gluposti koje si izvaljao ovdje........potrajalo bi........

Vrh

PostPoslato: 11 Avg 2009, 06:51 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 27 Nov 2008, 14:05
Vincent Corleone je napisao:
Da pridruzicemo se Srbiji da u virtuelnom svijetu zapalimo bih da izgori kao sibica ehh da se moze jos sta palit :D

Dabogda kceri da te car ozeni, ali se cigani motaju oko kuce!

Vrh

PostPoslato: 11 Avg 2009, 12:55 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat
Korisnikov avatar

Shabban je napisao:
La Point je napisao:
Shabban je napisao:

Ja nista nisam zakuhao......ja sam samo rekao istinu......a to sto se ti pravis lud i vrtis neku svoju pricu to je vec druga stvar........Nemoj me sad tjerati da citiram tvoje notorne gluposti koje si izvaljao ovdje........potrajalo bi........

I ja samo govorim istinu. :wink:

Vrh

PostPoslato: 11 Avg 2009, 12:57 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Moja istina i tvoja se ocigledno ne poklapaju sto ce znaciti da jedan od nas laze :D :D
A meni je dosta ovog prepucavanja......nemam vise ni zivaca za to :) :)

Vrh

Prikaži postove u poslednjih:  Poređaj po  
Započni novu temu Odgovori na temu  [ 63 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1, 2, 3, 4  Sledeća

Sva vremena su u UTC [ DST ]