banjalukaforum.com

Dobrodošli na banjalukaforum.com
Danas je 22 Jul 2025, 00:16

Sva vremena su u UTC [ DST ]

Započni novu temu Odgovori na temu  [ 38 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1, 2
Autoru Poruka
PostPoslato: 28 Jun 2009, 13:30 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 08 Avg 2001, 01:00
citav grad je stao zbog raftinga...uzas 8)

Vrh

PostPoslato: 30 Jun 2009, 08:56 
Veteran
Veteran

Pridružio se: 23 Jan 2002, 01:00
Sve i nekako, ali rafting, mislim sport rafting... alooo, o cemu pricamo.
Da su dali te pare (5-6 miliona kako se prica) pa da se organizuje neki solidan turnir u tenisu ili nesto tako, pa da dodju bar neka imena, pa neka i ukradu, ne bi nista rekao... Vec neki sportski marginalci kojima cemo mi ostaviti kao neki utisak kako smo super... smijesno.

Vrh

PostPoslato: 04 Jul 2009, 15:24 
Početnik
Početnik
Korisnikov avatar

Pridružio se: 25 Jun 2009, 23:05
GRAD JE PUN ODGOVORNOSTI PREMA VRTIĆIMA, OMLADINI I ŠIRE.
Ruralni likovi koji nemaju pojma šta pričaju i koji glorifikuju zaostale trendove mogu i iznose ovakve neistine. Gradonačelnik na čelu gradske uprave čini sve da podigne nivo zabave u zabavištima i kada je god moguće obilazi sve manifestacije u kojima ima aktivno učešće.
Rafting je doveo mnogo turista u Banjaluku, a veliki broj se očekuje tek dva mjeseca poslije svijetskog prvenstva kada njihovi sunarodnjaci saznaju da imamo prirodne ljepote poput rafting staze u rijeci Vrbas i Drini pomalo.
Svako ko misli drugačije neka ide u neki manji grad pa tamo neka proba da živi i ima sadržaj. Posebno se odnosi na Rafting kup u svijetskom prvenstvu ove godine.
Niko se nije borio za svoje građane kao Banjaluka za svoje građane i tako da treba odati priznanje svim dosadašnjim gradonačelinicima, a posebno iz Banjaluke. Potrebno je istaći da je oko raftinga da slika bude potpuna sve u planetarnom razvoju sporta podređuje se jednoj prostoj činjenici to kako sport treba da bude alternativna tehnika sa određenom količinom ekstremne discipline poput raftinga. Naravno da je u Banjalučkim vodama ispisana istorija raftinga i nekada u budućnosti biće žao mnogima koji žive u Banjaluci, a svesrdno pljuju po gradskoj upravi, što ste bili gladni kod očiju. Kada bi grad izdvojio značajna sredstva da se organizuje prva Olimpijada u marginalnim sportovima mislim da bi se dolina Vrbasa preporodila. Pogledajte slike sa prvih olimpijada i vidjećete da je nivo gledanosti i popraćenost putem medija bila ispd svakog nivoa, ali pronađite samo jedan od tih gradova koji pljuje po svojoj organizaciji sportskih dešavanja kao vi po Banjaluci. Podsjećate me na stereotipnu ženu iz Bosanskih krajeva koja otima mužu flašu sa rakijom dok toči okrjepu gostima. Kakiti i srati nije isto tako da vama na čast svaka uvreda na račun sportskog razvoja grada i još ono najvažnije da pitam ja vas?!!! Ko je vama dao pravo da raspravljate o sportovima kada ste sve što ima sportski prefiks u Bosni i Hercegovini sveli na "duplo golo"!?
Eto nije sve kako vi želite da predstavite!!!

Vrh

PostPoslato: 04 Jul 2009, 15:54 
Majstor
Majstor
Korisnikov avatar

Pridružio se: 22 Mar 2009, 23:07
078Informacije je napisao:
GRAD JE PUN ODGOVORNOSTI PREMA VRTIĆIMA, OMLADINI I ŠIRE.
Ruralni likovi koji nemaju pojma šta pričaju i koji glorifikuju zaostale trendove mogu i iznose ovakve neistine. Gradonačelnik na čelu gradske uprave čini sve da podigne nivo zabave u zabavištima i kada je god moguće obilazi sve manifestacije u kojima ima aktivno učešće.
Rafting je doveo mnogo turista u Banjaluku, a veliki broj se očekuje tek dva mjeseca poslije svijetskog prvenstva kada njihovi sunarodnjaci saznaju da imamo prirodne ljepote poput rafting staze u rijeci Vrbas i Drini pomalo.
Svako ko misli drugačije neka ide u neki manji grad pa tamo neka proba da živi i ima sadržaj. Posebno se odnosi na Rafting kup u svijetskom prvenstvu ove godine.
Niko se nije borio za svoje građane kao Banjaluka za svoje građane i tako da treba odati priznanje svim dosadašnjim gradonačelinicima, a posebno iz Banjaluke. Potrebno je istaći da je oko raftinga da slika bude potpuna sve u planetarnom razvoju sporta podređuje se jednoj prostoj činjenici to kako sport treba da bude alternativna tehnika sa određenom količinom ekstremne discipline poput raftinga. Naravno da je u Banjalučkim vodama ispisana istorija raftinga i nekada u budućnosti biće žao mnogima koji žive u Banjaluci, a svesrdno pljuju po gradskoj upravi, što ste bili gladni kod očiju. Kada bi grad izdvojio značajna sredstva da se organizuje prva Olimpijada u marginalnim sportovima mislim da bi se dolina Vrbasa preporodila. Pogledajte slike sa prvih olimpijada i vidjećete da je nivo gledanosti i popraćenost putem medija bila ispd svakog nivoa, ali pronađite samo jedan od tih gradova koji pljuje po svojoj organizaciji sportskih dešavanja kao vi po Banjaluci. Podsjećate me na stereotipnu ženu iz Bosanskih krajeva koja otima mužu flašu sa rakijom dok toči okrjepu gostima. Kakiti i srati nije isto tako da vama na čast svaka uvreda na račun sportskog razvoja grada i još ono najvažnije da pitam ja vas?!!! Ko je vama dao pravo da raspravljate o sportovima kada ste sve što ima sportski prefiks u Bosni i Hercegovini sveli na "duplo golo"!?
Eto nije sve kako vi želite da predstavite!!!

Aj ti nama daj informaciju koliko te plaćaju? :lol:

So Dance Your Own Dance, And Never Forget!

Vrh

PostPoslato: 06 Jul 2009, 13:21 
Majstor
Majstor
Korisnikov avatar

Pridružio se: 16 Mar 2009, 21:45
Tako je to izgledalo prije više od dvadeset godina!
[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=ynjIoymWHvU[/youtube]

Vrh

PostPoslato: 06 Jul 2009, 18:36 
Majstor
Majstor
Korisnikov avatar

Pridružio se: 22 Mar 2009, 23:07
Zvanično usvojeno, trošak je 6 200 000 maraka :lol:

Citiraj:
II.3. NAZIV/REFERENCA POD KOJIM JE KONKRETAN UGOVOR EVIDENTIRAN KOD UGOVORNOG ORGANA

20-404-82/09, izgradnja staze u kanjonu Vrbasa za potrebe Svjetskog prvenstva u raftingu

II.4. OPIS PREDMETA UGOVORA

Izgradnja staze u kanjonu Vrbasa za potrebe Svjetskog prvenstva u raftingu

II.5. PROCIJENJENA UKUPNA VRIJEDNOST (bez PDV-a)

290.000,00 KM

So Dance Your Own Dance, And Never Forget!

Vrh

PostPoslato: 06 Jul 2009, 20:33 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 18 Feb 2002, 01:00
Na troskove raftinga je 1655000 (1-2 hiljada gore dole, zaboravio sam tacnu cifru) Npr, na stadion u Krupi na Vrbasu je potroseno 1175000, sad ne vidim da to ima neke veze sa raftingom, a taj stadion nema nikakve veze ni sa R.K. Kanjonom, a uracunato je u te troskove ;)

Vrh

PostPoslato: 06 Jul 2009, 20:53 
Početnik
Početnik
Korisnikov avatar

:angry4:
Naravno da vi želite reći kako je to sve nepotrebno, ali kada prođe određeni period biće vas sramota zato što niste vidjeli koliko će to sve uticati na budućnost sporta na planeti Zemlja. Bezvrjedno je raspravljati sa ljudima koji većinom nastupaju sa pozicije da su nekako izvarani. Posebo mi je drago što je Banjaluka prevazišla svoja očekivanja i od jedne prosječne palanke postala evropski grad! Naravno da su još stanovnici uspjeli da se evropeizuju onda bi to bilo kompletno uspješna obnova ovih krajeva, ali šta da se radi valjda će neko od vas polako početi da se osjeća kao čovjek i odbaci životinjsku opreznost sa kojom se borite kod sebe.
Ima lijepih i ružnih trenutaka! Samo nikada nećete moći razaznati istinsku evrposku vrijednost od seoskih manifestacija, isto kao što nemožete da vidite razliku između truleži iz starog panja i mljevene kafe-popržene naravno!

Vrh

PostPoslato: 06 Jul 2009, 22:07 
Veteran
Veteran

Pridružio se: 02 Dec 2007, 01:43
:angry4:
Naravno da vi želite reći kako je to sve nepotrebno, ali kada prođe određeni period biće vas sramota zato što niste vidjeli koliko će to sve uticati na budućnost sporta na planeti Zemlja. Bezvrjedno je raspravljati sa ljudima koji većinom nastupaju sa pozicije da su nekako izvarani. Posebo mi je drago što je Banjaluka prevazišla svoja očekivanja i od jedne prosječne palanke postala evropski grad! Naravno da su još stanovnici uspjeli da se evropeizuju onda bi to bilo kompletno uspješna obnova ovih krajeva, ali šta da se radi valjda će neko od vas polako početi da se osjeća kao čovjek i odbaci životinjsku opreznost sa kojom se borite kod sebe.
Ima lijepih i ružnih trenutaka! Samo nikada nećete moći razaznati istinsku evrposku vrijednost od seoskih manifestacija, isto kao što nemožete da vidite razliku između truleži iz starog panja i mljevene kafe-popržene naravno!

Ko je tebe dirao, kad si tako isfrustriran ?

Vrh

PostPoslato: 07 Jul 2009, 08:42 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 04 Mar 2008, 20:03
6 miliona :-? ??? Majko mila...

Vrh

PostPoslato: 24 Jul 2009, 12:44 
Početnik
Početnik
Korisnikov avatar

Na takav način mogu da razmišljaju samo vrhunske seljačine maksimalne primitivnosti i miniumnosti, razvijeni tako da se prilagođavaju potrebama svakog povodca ponaosob. Idealni za sve sisteme u kojima se koristi već oproban mehanizam, jer se vrlo jednostavno povezuje sa svim tipovima seljačina na određenoj skali frekvencije jednoumlja.

Vrh

PostPoslato: 24 Jul 2009, 12:49 
Majstor
Majstor
Korisnikov avatar

Pridružio se: 17 Feb 2008, 13:26
Na takav način mogu da razmišljaju samo vrhunske seljačine maksimalne primitivnosti i miniumnosti, razvijeni tako da se prilagođavaju potrebama svakog povodca ponaosob. Idealni za sve sisteme u kojima se koristi već oproban mehanizam, jer se vrlo jednostavno povezuje sa svim tipovima seljačina na određenoj skali frekvencije jednoumlja.

wow, kako se mali sad osjećam.

EVE Online 21 day trial
https://secure.eveonline.com/trial/?inv ... tion=buddy

Vrh

PostPoslato: 11 Avg 2009, 08:43 
Početnik
Početnik
Korisnikov avatar

Laughing Man je napisao:
wow, kako se mali sad osjećam.

Postoji teza kako čovjek odgojen u gradskoj sredini nije sposoban da osjeti urbane pomake.
Odnosno samo čovjek koji dolazi u gradsku sredinu iz ruralne zajednice može da osjeti prave urbane pomake u životu grada. Kao i da ocjeni kvalitet gradskog života koji mu se nudi. Što implicira, samo po sebi, da je čovjek iz grada otupjeo u svojoj svakodnevnici i može samo biti ili zadovoljan životom u gradu ili nezadovoljan. Predpostavka je da najbolju ocjenu daju seljačine najgore vrste koji svoj "update" pronalaze baš u konzumaciji grada kao apstraktne stvarnosti u smislu otvorene suprostavljenosti sredini iz koje oni dolaze. Nikako nije tragično jer je isti mehanizam primjenjiv na sve vrste hladnih sukoba u prirodi. Često se ovakav način odnosa među suprostavljenim polovima naziva još i "svadile se lipa i topola".

Vrh

PostPoslato: 11 Avg 2009, 17:42 
Majstor
Majstor
Korisnikov avatar

Pošto iz posta u post hvališ to *dostignuće* da smo organizovali taj marginalizovani događaj (a marginalizovan je bio u svakom pogledu) i kako si sročio prethodni post, držim da si ti jedan od tih "seljačina najgore vrste" sposobnih da prepoznaju napredak, "evropeizaciju" Banjaluke, njenu transformaciju od "obične palanke u evropski grad". Jasno mi je da ti nisi evropskog grada vidio ni na razglednicama. Ja prvi volim što Banjaluka, de facto, ide u pozitivnom smjeru u odnosu na ostatak ovog tamnog vilajeta. Ali slučajevi poput ovog mi služe kao šamar, spoznaja da je u mentalitetu svih nivoa vlasti i dalje ona stara "hljeba i igara" a sa strane puni džepove. Jasno mi je, kada se osvrnem na *vrhunski* sportski događaj već tradicionalne borbe pjetlova uz koncert Fahrete Živojinović, da su u toj vlasti iste te seljačine koje pominješ i jasno mi je koliko smo još daleko od te Evrope. Tužno mi je da te seljačine imaju velik broj idolopoklonika, pa iako su neki od njih to sa najboljim namjerama.

Osvrćući se na tvoje postove generalno - ja mogu da napišem program od stotine, hiljade linija koda u nekoliko programskih jezika... koji će biti u bezizlaznoj petlji. Šta sad? :D Da vidimo čiji je duži? :lol:

EVE Online 21 day trial

Vrh

PostPoslato: 12 Avg 2009, 09:04 
Početnik
Početnik
Korisnikov avatar

Laughing Man je napisao:
Pošto iz posta u post hvališ to *dostignuće* da smo organizovali taj marginalizovani događaj (a marginalizovan je bio u svakom pogledu) i kako si sročio prethodni post, držim da si ti jedan od tih "seljačina najgore vrste" sposobnih da prepoznaju napredak, "evropeizaciju" Banjaluke, njenu transformaciju od "obične palanke u evropski grad". Jasno mi je da ti nisi evropskog grada vidio ni na razglednicama. Ja prvi volim što Banjaluka, de facto, ide u pozitivnom smjeru u odnosu na ostatak ovog tamnog vilajeta. Ali slučajevi poput ovog mi služe kao šamar, spoznaja da je u mentalitetu svih nivoa vlasti i dalje ona stara "hljeba i igara" a sa strane puni džepove. Jasno mi je, kada se osvrnem na *vrhunski* sportski događaj već tradicionalne borbe pjetlova uz koncert Fahrete Živojinović, da su u toj vlasti iste te seljačine koje pominješ i jasno mi je koliko smo još daleko od te Evrope. Tužno mi je da te seljačine imaju velik broj idolopoklonika, pa iako su neki od njih to sa najboljim namjerama.

Osvrćući se na tvoje postove generalno - ja mogu da napišem program od stotine, hiljade linija koda u nekoliko programskih jezika... koji će biti u bezizlaznoj petlji. Šta sad? :D Da vidimo čiji je duži? :lol:

ECCE HOMO

Evo čovjeka! Rekao je Pontije Pilat, kada su pred njega izveli Emanuila sina Marijinog, i izrekao najveću uvredu nebesima još od vremena kada je bog stvorio čovjeka. Ljudima koji su intelektualno razvijeni dovoljno je samo naslov.
Gledao sam kako ljudi nauče konja da glumi u igranom filmu!!!
Tako da to što si naučio da napišeš program od stotine, hiljada linija koda u nekoliko programskih jezika, koji će biti u bezizlaznoj petlji, nije samo od sebe došlo nego si mehanički savladao vještinu programiranja. Prava inteligencija je čovjeku data po rođenju i ona nije opterećenje koje ga goni u nešto što nije očekivano. Inače najveći IQ u Srpskom korpusu ima čovjek koji radi kao saobraćajni policajac.
Što mi dalje daje za pravo da zaključim kako svako ima pravo na korektan odnos prema sebi i čak šta više priznajem da je Hegelovski njekati sve prethodne zakone prirode koji su dati od sile gospodnje i kao ustrašen balavac sakriti se pod suknju evolucionih teorija po kojim su oni koji to uistinu žele nastali ni manje, ni više nego od davno izumrle vrste majmuna.
Iz jedne proste rečenice veliki Niče je razvio čitavu filosofiju koja traje preko stotinu godina, ali nije računao da u vremenima koja dolaze može da nastane vrsta na vrijednostima od kojih se normalan i zdrav um sablazni. Želim ti puno sreće u programiranju i da uspiješ u svemu što je vezano sa dužinom.

Vrh

PostPoslato: 12 Avg 2009, 13:20 
Majstor
Majstor
Korisnikov avatar

Dobro, ti si se dotakao samo drugog pasusa, a i predpostavio sam da hoćeš, i očigledno promašio poentu te rečenice. Doduše, poenta je djelimično i u tome da je ti nisi vidio. A hajde sad malo opet o tome kako smo na evropskom putu ruku pod ruku sa Draženkom Ninićem i ekipom, marginalnim šampionima marginalnih saveza marginalnog sporta. :)

EVE Online 21 day trial

Vrh

PostPoslato: 14 Avg 2009, 08:26 
Početnik
Početnik
Korisnikov avatar

Meni je dobro kad se sve to dešava oko mene. Činjenica i kombinacija rečenog u sliku kojom ti pokušavaš pokupiti karte sa talona nisu linearno povezane iz razloga što nemaš osjećaj za prostor. Postoje evropski gradovi koji su na neki način zadužili evropsku civilizaciju, a koji danas nemaju više od desetak hiljada, možda i manje od hiljadu, stanovnika. Pođimo samo od Bosanskog Grahova gdje se na lokaciji Arežina brda nalazi lokalitet drevnog Tribalskog grada Stridon u kojem je rođen Sveti Jeronim Sofronije. Isti onaj Jeronim koji je upalio lampu Hristove vjere iznad paganske Evrope?! Možeš naći hiljadu primjera sličnih ili različitih, ali moraš znati da se grad živi i da je evropa mnogo dalje od punog frižidera plastificiranih namirnica. Ona je pod nogama! Evropom kroče ljudi, mali i veliki, ostavljajući jedno veliko svjedočanstvo o civilizaciji koja je premašila svoje ciljeve. Kada bi se mogao dovesti u tačku gdje logika upravlja razumom, konsolidovati misli i shvatiti svoje intelektualne nedostatke na polju apstraktnog prihvatanja moderne sportske kulture, samo onda bi mogao biti kompletna ličnost. Ličnost koja koristi distance u razmišljanju i ne manjači nad okolinom radi dnevne frustracije. Koja je dužina potrebna razumnom čovjeku da dođe do spoznaje kako je materijalistička kolaborativnost sa socrealizmom omča o vratu slobodnog čovjeka. Vrsta ljudi koja očekuje pažnju zajednice iz određenog uslova, mehanički savladane prepreke, sebičnih razmišljanja gdje nema istinske slobode duha nego nagovaranje mase da se sluša rječ paćenoga đaka, dovodi do ponovne pojave ne kreativnih ličnosti u javnom životu gradske i geografske sredine. Samo da još vaskrsnete radničku samoupravu i političke komitete kako bi davali direktive prostoj masi ispunili bi sebe i doživjeli ekstazu na polju života koji je po teoriji vrste kakvu vi zagovarate jedina ispravna odluka. Teško je mjenjati čovjeka, ali treba raditi na sebi iz tačke oslonca duha i ostati zadovoljan u okruženju koje nosiš sa sobom. Nikako nemoj gledati na mali korak. Može da te odvede u mjesta poput ludila.

Vrh

PostPoslato: 14 Avg 2009, 13:53 
Majstor
Majstor
Korisnikov avatar

Poređenje koje praviš nema nikakve veze s ovom situacijom.

"Kada bi se mogao dovesti u tačku gdje logika upravlja razumom, konsolidovati misli i shvatiti svoje intelektualne nedostatke na polju apstraktnog prihvatanja moderne sportske kulture, samo onda bi mogao biti kompletna ličnost."

Spominješ logiku i razum. Pa svakom normalnom čovjeku govore da je odnos uloženog i dobijenog katastrofalan. Spominjao si ranije neke turiste? Gdje su? Gdje su bili za vrijeme prvenstva, gdje su sada?

Ja sam totalno za po pitanju održavanja i prvenstva u raftingu i prvenstva u gou, ali kad se to, po ko zna koji put, iskoristi za pronevjeru - zajebi sva "apstraktna prihvatatanja sportske kulture", doživaljaj poprima empirijski karakter. P.S. nemoj meni o apstrakciji, molim te... :D

Zašto naši "evropejci" nisu samo šesti, dvanaesti dio sredstava raftinga (od 6.200.000) odvojili za DemoFest koji je, iako regionalnog karaktera, doveo više Evrope u BL i vice versa? Za jednu ovakvu cifru potrošenu na jedan promašen događaj u toj istoj Evropi neko bi krivično odgovarao.

E slušaj, kad mi budemo materijalno sposobni da izbijemo "materijalističku kolaborativnost sa socrealizmom", neka naša sloboda ide do te mjere da država finansira modne revije za pse, ovce, koze i sve ostalo što je "šik" u "naprednijim" društvima... ali da i u tom slučaju OPRAVDAJU sredstva ;)

Ako se tvoj odgovor opet zasniva na "holier than thou" filozofiji, molim te nemoj se ni truditi...

EVE Online 21 day trial

Vrh

Prikaži postove u poslednjih:  Poređaj po  
Započni novu temu Odgovori na temu  [ 38 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1, 2

Sva vremena su u UTC [ DST ]