Laughing Man je napisao:
Pošto iz posta u post hvališ to *dostignuće* da smo organizovali taj marginalizovani događaj (a marginalizovan je bio u svakom pogledu) i kako si sročio prethodni post, držim da si ti jedan od tih "seljačina najgore vrste" sposobnih da prepoznaju napredak, "evropeizaciju" Banjaluke, njenu transformaciju od "obične palanke u evropski grad". Jasno mi je da ti nisi evropskog grada vidio ni na razglednicama. Ja prvi volim što Banjaluka, de facto, ide u pozitivnom smjeru u odnosu na ostatak ovog tamnog vilajeta. Ali slučajevi poput ovog mi služe kao šamar, spoznaja da je u mentalitetu svih nivoa vlasti i dalje ona stara "hljeba i igara" a sa strane puni džepove. Jasno mi je, kada se osvrnem na *vrhunski* sportski događaj već tradicionalne borbe pjetlova uz koncert Fahrete Živojinović, da su u toj vlasti iste te seljačine koje pominješ i jasno mi je koliko smo još daleko od te Evrope. Tužno mi je da te seljačine imaju velik broj idolopoklonika, pa iako su neki od njih to sa najboljim namjerama.
Osvrćući se na tvoje postove generalno - ja mogu da napišem program od stotine, hiljade linija koda u nekoliko programskih jezika... koji će biti u bezizlaznoj petlji. Šta sad?

Da vidimo čiji je duži?

ECCE HOMOEvo čovjeka! Rekao je Pontije Pilat, kada su pred njega izveli Emanuila sina Marijinog, i izrekao najveću uvredu nebesima još od vremena kada je bog stvorio čovjeka. Ljudima koji su intelektualno razvijeni dovoljno je samo naslov.
Gledao sam kako ljudi nauče konja da glumi u igranom filmu!!!
Tako da to što si naučio da napišeš program od stotine, hiljada linija koda u nekoliko programskih jezika, koji će biti u bezizlaznoj petlji, nije samo od sebe došlo nego si mehanički savladao vještinu programiranja. Prava inteligencija je čovjeku data po rođenju i ona nije opterećenje koje ga goni u nešto što nije očekivano. Inače najveći IQ u Srpskom korpusu ima čovjek koji radi kao saobraćajni policajac.
Što mi dalje daje za pravo da zaključim kako svako ima pravo na korektan odnos prema sebi i čak šta više priznajem da je Hegelovski njekati sve prethodne zakone prirode koji su dati od sile gospodnje i kao ustrašen balavac sakriti se pod suknju evolucionih teorija po kojim su oni koji to uistinu žele nastali ni manje, ni više nego od davno izumrle vrste majmuna.
Iz jedne proste rečenice veliki Niče je razvio čitavu filosofiju koja traje preko stotinu godina, ali nije računao da u vremenima koja dolaze može da nastane vrsta na vrijednostima od kojih se normalan i zdrav um sablazni. Želim ti puno sreće u programiranju i da uspiješ u svemu što je vezano sa dužinom.