mangia je napisao:
Ako odustanem onda su oni pobjednici... A to nećemo

Nego danas... Studentska radi od 11-14:00... Ja "pobjegnem" sa posla i odem da prijavim ispit... Stigao ja u 10:50 ali neću da budem nekulturan jer im još nije otvoren šalter...
Sačekam 11:00 i taman da kažem "dobar dan", otvaraju se vrata, izlaze napolje, zaključavaju... Ja mucam kao dijete koje se prepalo baba roge... - htio bih da prijavim ispit...
- PAUZA !!!
- ali ja... znate ...
- PAUZA !!!
- moram nazad na posao... ovaj..
- PAUZA !!!
Aprilski rok, ista varijanta...plavka odlazi na "sastanak"...pokislo odlazim do ulaznih vrata, kad gospodja na portirnici sjedi i duvani...
Salim se, ne treba odustajati, to svakako treba objaviti negdje da se vidi, ali poenta je da ti stvarno kidaju zivce...a to su samo administrativni poslovi, a gdje su ovi ostali koji se stvarno ticu "novog" procesa. Kada su 2007. mijenjali plan onda su napravili citavu zbrku sa ljudima koji su se zatekli tu po programu iz 2003. pa cak i prije. Citava frka je ispala jer se radilo poravnanje kurseva (predmeta), mislim da niko ni dan danas ne zna, da li se poravnanje radilo na osnovu naziva kurseva ili programa koji cini odredjeni kurs. A na pitanje zar Bolonja ne treba da omoguci studentima mobilnost izmedju smjerova ako nista drugo, odgovor je bio da se to u pocetku ne moze obezbjediti dok se ne udje u stos, dok se ne stekne praksa.
Realno gledajuci, ni prethodni planovi koji su bili po petnaest godina nisu bili uhodani, bilo je propusta i mana, i ne moze se ocekivati da ovo profunkcionise odmah, ali sto rece jedan profa, ne moze se iscupati samo mrvica iz cjeline i ocekivati da sve funkcionise kako treba, ili uzmes cjelinu ili ne uzimas nista.