banjalukaforum.com

Dobrodošli na banjalukaforum.com
Danas je 31 Jul 2025, 22:17

Sva vremena su u UTC [ DST ]

Započni novu temu Odgovori na temu  [ 71 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1, 2, 3, 4  Sledeća
Autoru Poruka
 Tema posta: Re: Raskrsnica Budzak
PostPoslato: 07 Maj 2009, 21:46 
Bič božji
Bič božji
Korisnikov avatar

Pridružio se: 15 Okt 2006, 12:58
majlili je napisao:
gledam danas, na tom potezu je jos uvijek guzva.. tek kad naprave kruzni iznat tropica, bice lakse..

Treba docekati kruzni iznad tropika

Vrh

PostPoslato: 13 Jul 2009, 15:26 
vec 5/6 dana ne radi semafor kod metala , onaj tamo na banjaluckom polju......... opsti kolaps, u po grada, gdje ima onoliko traka, prodje bezbroj vozila dnevno, nema policije, cudi me da nema saobracajki vise.. stvarno se pitam kako to mogu dozvoliti, na onolikoj raskrsnici, jos se ukljucuju ovi od mljekare.. :confused2: :confused2:

Vrh

PostPoslato: 14 Jul 2009, 08:55 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 29 Nov 2005, 15:04
majlili je napisao:
vec 5/6 dana ne radi semafor kod metala , onaj tamo na banjaluckom polju......... opsti kolaps, u po grada, gdje ima onoliko traka, prodje bezbroj vozila dnevno, nema policije, cudi me da nema saobracajki vise.. stvarno se pitam kako to mogu dozvoliti, na onolikoj raskrsnici, jos se ukljucuju ovi od mljekare.. :confused2: :confused2:

јеб?те, само нешто критикујеш. Зашто би било саобраћајки ако се поштују прописи? Зна се ко има предност, зна се ко се како укључује. Наравно да је семафор потребан, али он није услов да не буде удеса...

Vrh

PostPoslato: 14 Jul 2009, 09:28 
Majstor
Majstor

Pridružio se: 28 Sep 2003, 20:33
kiovva je napisao:
majlili je napisao:

јеб?те, само нешто критикујеш. Зашто би било саобраћајки ако се поштују прописи? Зна се ко има предност, зна се ко се како укључује. Наравно да је семафор потребан, али он није услов да не буде удеса...

Covjece, jel vozis ti auto tuda kad je guzva? Cuj postuju pravila... Gdje to ima? Neki dan sam gledao kako bus izleti od mljekare prema metalu i ovi od lesnine prema autoprevozu jedva stali. Najbolje da se jos apeluje na bolju stranu gradjana da nece praviti probleme i iskljuciti sve semafore...

Vrh

PostPoslato: 14 Jul 2009, 09:48 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

LaMpiR je napisao:
kiovva je napisao:
majlili je napisao:

Covjece, jel vozis ti auto tuda kad je guzva? Cuj postuju pravila... Gdje to ima? Neki dan sam gledao kako bus izleti od mljekare prema metalu i ovi od lesnine prema autoprevozu jedva stali. Najbolje da se jos apeluje na bolju stranu gradjana da nece praviti probleme i iskljuciti sve semafore...

Возим туда свакодневно, у шпицу и ван њега. Ту треба семафор да би се убрзао проток саобраћаја, баш због тога што се ови што долазе са Малте некад дуго не могу проћи раскрсницу, али нерад семафора није разлог за саобраћајне удесе.

Осим тога, туда се не смије летјети у аутомобилу и онда нема проблема да се возило заустави, "излетио аутобус" или не...

Vrh

PostPoslato: 14 Jul 2009, 09:49 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Vuk_samotnjak je napisao:
majlili je napisao:
gledam danas, na tom potezu je jos uvijek guzva.. tek kad naprave kruzni iznat tropica, bice lakse..

Treba docekati kruzni iznad tropika

убр. читам јуче/прекјуче у Гласу да је, због ребаланса градског буџета, отказана градња тог, и још неких, кружних токова за ову годину... ;(

Vrh

PostPoslato: 14 Jul 2009, 10:10 
nije stvar u tome sto ja kritikujem.. o svasta, nego u tome sto kod nas je poznato da kojekakvi ludaci prave saobracajke i na normalnim raskrsnicama na kojima semafor normalno radi, a glupavo bi bilo ne zapitati se, kako tamo tece saobracaj a da nema kusrlusa... postovati pravila!!! gdje ti zivis?????
jel se vozis ti ikad onim kruznim na lausu? kad god sam prosla neki debil ili se ne yna ukljuciti u pravu traku ili se ne zna iskljuciti... na raskrsnici kod zgrade vlade, redovno se od mljekare ljudi prestroje u traku lijevo za malu stanicu i kad se upali zeleno idu pravo!!! treba li jos da nabrajam... i ti mene pitas zasto se ja cudim sto nema saobracajki na onoj raskrsnici????

Vrh

PostPoslato: 14 Jul 2009, 10:29 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

majlili je napisao:
nije stvar u tome sto ja kritikujem.. o svasta, nego u tome sto kod nas je poznato da kojekakvi ludaci prave saobracajke i na normalnim raskrsnicama na kojima semafor normalno radi, a glupavo bi bilo ne zapitati se, kako tamo tece saobracaj a da nema kusrlusa... postovati pravila!!! gdje ti zivis?????

Ја опет понављам, за све ове године вожње по Бањалуци, увијек је најмање проблема било на раскрсницама гдје су се возачи сами организовали. А сјећам се времена када НИЈЕДАН семафор у граду није радио.

И обрнуто, нараво, кад видиш неописиву гужву, знај да неки саобраћајац "регулише" саобраћај...

Углавном, да се вратим на тему, ја сам на ово раскрсници много пута видио мамлазе коју су са 120 најмање пролазили кроз црвено, кад долазе из Борика или мамлазе који из Буџака иду за град и никад не пуштају пјешаке иако ови имају зелено на семафору итд., тако да сам рад семафора није разлог за безбједан саобраћај.

Ако има поштовања правила, а у овом случају је право првенства на раскрсници, нема тазлога за саобраћајну несрећу. Семафор је потребан да убрза проток саобраћаја.

majlili je napisao:
jel se vozis ti ikad onim kruznim na lausu? kad god sam prosla neki debil ili se ne yna ukljuciti u pravu traku ili se ne zna iskljuciti... na raskrsnici kod zgrade vlade, redovno se od mljekare ljudi prestroje u traku lijevo za malu stanicu i kad se upali zeleno idu pravo!!! treba li jos da nabrajam... i ti mene pitas zasto se ja cudim sto nema saobracajki na onoj raskrsnici????

Да, возим се свим побројаним раскрсницама и не видим везу са раскрсницом о којој дискутујемо. Ти прелазиш већ на филозофију вожње и непоштовање прописа (а код зграде Владе би се дало дискутовати и о лошој хоризонталној сигнализацији), али и даље мислим да нема разлога да се повезује нерад семафора са непостојањем удеса код Мљекаре.

Људи једноставно пазе и то је то. Ако семафор не ради (иако би морао да ради, да се разумијемо), то не значи да ће се аутоматски тамо дешавати удеси. Ми се сви морамо одговорно понашати у саобраћају и већих проблема неће бити. А од будале те само та будала може спасити, тако да ту семафор не игра никакву улогу.

Vrh

PostPoslato: 14 Jul 2009, 11:37 
slazem se ja u svemu sto si naveo, ali ti mene pitas zasto bi bilo saobracajki ako se svi drze propisa.. pa naravno da ih ne bi bilo, ali ja od kad znam za sebe svaki dan vidim nekolicinu koji se ne pridrzavaju istih, pa se logicno namece zakljucak da je dobro kako bi moglo biti, mislim na saobracajke..

Vrh

PostPoslato: 14 Jul 2009, 12:48 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 04 Sep 2003, 15:07
Kiovva kad bi se svi drzali saobracajnih propisa, broj udesa bi bio manji za 90%.
Ta raskrsnica je prilican haos. Ovo sto majlili kaze stoji, ovi iz mljekare se ukljucuju ponasajuci se da imaju pravo prvenstva. I imao sam situacija juce, gdje sam kocio, bjezao desno, svirao i sve, samo da se izvucem da me ne pokupim zensko koje je islo od mljekare.

Vrh

PostPoslato: 14 Jul 2009, 13:16 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat
Korisnikov avatar

Pridružio se: 03 Feb 2003, 22:48
kiovva je napisao:
Ја опет понављам, за све ове године вожње по Бањалуци, увијек је најмање проблема било на раскрсницама гдје су се возачи сами организовали. А сјећам се времена када НИЈЕДАН семафор у граду није радио.

Ono što ja znam je da se vozači u Banja Luci prosto izgube kada god se semafor kod Univerziteta pokvari/isključi. Pretpostavljam da je tako i na drugim raskrsnicama. Često pljujem po njima, zamišljajući ih kao bahata stvorenja koja ne znaju ko ima prednost i kuda trebaju ići, s obzirom da se više ne pale zelene i crvene lampice! Što je najgore, u pravu sam.
Bio sam svjedok nekoliko takvih isključenja, nakon čega slijedi opšti haos sviranja, turiranja, kočenja, kretanja, oduzimanja prednosti, i opet Jovo-nanovo.
Jednom, na primjer, skrećem na parking kod Mašinskog i vidim da je tamo rasulo. Nakon 10 minuta dolazim na raskrnicu - kad ono zamisli! Sudar! Kako neočekivano...

Vrh

PostPoslato: 14 Jul 2009, 15:16 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 04 Sep 2003, 15:07
Kolja je napisao:
kiovva je napisao:

Ono što ja znam je da se vozači u Banja Luci prosto izgube kada god se semafor kod Univerziteta pokvari/isključi. Pretpostavljam da je tako i na drugim raskrsnicama. Često pljujem po njima, zamišljajući ih kao bahata stvorenja koja ne znaju ko ima prednost i kuda trebaju ići, s obzirom da se više ne pale zelene i crvene lampice! Što je najgore, u pravu sam.
Bio sam svjedok nekoliko takvih isključenja, nakon čega slijedi opšti haos sviranja, turiranja, kočenja, kretanja, oduzimanja prednosti, i opet Jovo-nanovo.
Jednom, na primjer, skrećem na parking kod Mašinskog i vidim da je tamo rasulo. Nakon 10 minuta dolazim na raskrnicu - kad ono zamisli! Sudar! Kako neočekivano...

Nisi dovoljno precizirao, Banja Luka je poznata kao univerzitetski grad (Apeiron, PIM, BLC, Posejdon, Komunikoloski, itd...)

Vrh

PostPoslato: 14 Jul 2009, 17:17 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat
Korisnikov avatar

Pridružio se: 03 Feb 2003, 22:48
Tommy Vercetti je napisao:
Kolja je napisao:
kiovva je napisao:

Nisi dovoljno precizirao, Banja Luka je poznata kao univerzitetski grad (Apeiron, PIM, BLC, Posejdon, Komunikoloski, itd...)

Pa ne bih da budem kritičan, ali možemo li Apeiron, Posejdon i ine uopšte nazivati Univerzitetima? Kod Mašinskog, Ekonomskog, Šumarskog, Pravnog Fakulteta... Kod studentskog doma, paviljon I i II.

Vrh

PostPoslato: 14 Jul 2009, 18:36 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 29 Mar 2005, 18:06
Citiraj:
kiovva je napisao:
...А сјећам се времена када НИЈЕДАН семафор у граду није радио.

I ja se sjecam tih vremena, ali se nesto ne sjecam ovolikog broja automobila... Isto tako su udesi, na toj raskrsnici kod Mljekare, bili svakodnevna pojava. A taj semafor je jedan od poslednjih tzv. 'velikih' pustenih u stalni rad nakon rata...

Poredjenje ti nije bas 100% na mjestu...

Vrh

PostPoslato: 15 Jul 2009, 01:09 
Veteran
Veteran

Pridružio se: 01 Mar 2008, 23:26
Logicno da se tu desavaju sudari, frekventna je raskrsnica i dovoljno da neko ne obrati dovoljno paznju ili da se pocne ubacivati nekako (najcesci uzrok) i da dodje do sudara.
Veca je sramota sto taj isti semafor ne radi vec danima, kao ni onaj novi u budzaku sto nije radio 3-4 dana po otvaranju saobracajnice.
Nisam znao da je toliki problem namjestiti semafore, al ako vec jeste onda se moze otici u neku susjednu zemlju pa vidjeti sta oni rade pa to napraviti.
Ajd sto ne znaju postaviti semafor (mislim na one debilne nosace) nego ih ne znaju ni nastimati. Nevjerovatno.

Vrh

PostPoslato: 15 Jul 2009, 14:15 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

The_new_Statesman je napisao:
Citiraj:
kiovva je napisao:
...А сјећам се времена када НИЈЕДАН семафор у граду није радио.

I ja se sjecam tih vremena, ali se nesto ne sjecam ovolikog broja automobila... Poredjenje ti nije bas 100% na mjestu...

Тја, зато се возило без кочница, на ћелавим гума, без фарова/жмигаваца, шајби итд. Лудо неко вријеме било... :Р

Vrh

PostPoslato: 15 Jul 2009, 14:20 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Kolja je napisao:
Ono što ja znam je da se vozači u Banja Luci prosto izgube kada god se semafor kod Univerziteta pokvari/isključi.

Ово је знак лошег рада ауто-школи, које не обуче кандидата да прати саобраћајне знаке. Ако је улица шира од оне са којом се сијече, не значи да има право првенства.

Vrh

PostPoslato: 15 Jul 2009, 15:14 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 13 Okt 2008, 12:59
Ne mora to biti do lose obuke. Ja jednostavno znam napamet na kojoj raskrsnici imam pravo prvenstva, a
na onim sa semaforima i ne gledam znakove jer mi ne trebaju dok semafor radi. Tek kad negdje ne radi semafor skontam koliko zbog semafora ne obracam paznju na znakove. Vjerujem da je i kod ostalih tako - ko bi i zasto gledao ima li pravo prvenstva ili stop ako mu gori zeleno svjetlo. Kad crkne semafor onda pazim, pogledam, i to je to.

Vrh

PostPoslato: 27 Avg 2009, 08:52 
joooj ov arsakrsnica je idiotluk... vidim ja cesto tamo staklo, ocito i pored semafora ima i udesa.. ali sta mi se desilo neku noc.. stojim ja na semaforu, negdje oko pola 12 navece, crveno za vozila, i upali se zuto, ja taman da krenem pogledam opet u semafor ono poslije zutog opet crveno!!!!!!!!!!!!!! :confused2: :confused2: :confused2: ja ne mogu vjerovati, vidim iz drugog pravca ovi jos prolaze, okrenem se, vidim neki vozac iza mene isto gleda zbunjeno... i tako traje crveno, pa onda opet zuto, i trepce zuto, trepce i ukljuci se zeleno.. nigdje veze.. konfuzija opsta. :confused2:

Vrh

PostPoslato: 27 Avg 2009, 09:13 
Veteran
Veteran

Pridružio se: 01 Mar 2008, 23:26
Ma to neki virus napao ove semafore po boriku, ocito krenulo na sjever:). Jos ce to postati i uobicajna pojava..

Vrh

Prikaži postove u poslednjih:  Poređaj po  
Započni novu temu Odgovori na temu  [ 71 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1, 2, 3, 4  Sledeća

Sva vremena su u UTC [ DST ]