majlili je napisao:
nije stvar u tome sto ja kritikujem.. o svasta, nego u tome sto kod nas je poznato da kojekakvi ludaci prave saobracajke i na normalnim raskrsnicama na kojima semafor normalno radi, a glupavo bi bilo ne zapitati se, kako tamo tece saobracaj a da nema kusrlusa... postovati pravila!!! gdje ti zivis?????
Ја опет понављам, за све ове године вожње по Бањалуци, увијек је најмање проблема било на раскрсницама гдје су се возачи сами организовали. А сјећам се времена када НИЈЕДАН семафор у граду није радио.
И обрнуто, нараво, кад видиш неописиву гужву, знај да неки саобраћајац "регулише" саобраћај...
Углавном, да се вратим на тему, ја сам на ово раскрсници много пута видио мамлазе коју су са 120 најмање пролазили кроз црвено, кад долазе из Борика или мамлазе који из Буџака иду за град и никад не пуштају пјешаке иако ови имају зелено на семафору итд., тако да сам рад семафора није разлог за безбједан саобраћај.
Ако има поштовања правила, а у овом случају је право првенства на раскрсници, нема тазлога за саобраћајну несрећу. Семафор је потребан да убрза проток саобраћаја.
majlili je napisao:
jel se vozis ti ikad onim kruznim na lausu? kad god sam prosla neki debil ili se ne yna ukljuciti u pravu traku ili se ne zna iskljuciti... na raskrsnici kod zgrade vlade, redovno se od mljekare ljudi prestroje u traku lijevo za malu stanicu i kad se upali zeleno idu pravo!!! treba li jos da nabrajam... i ti mene pitas zasto se ja cudim sto nema saobracajki na onoj raskrsnici????
Да, возим се свим побројаним раскрсницама и не видим везу са раскрсницом о којој дискутујемо. Ти прелазиш већ на филозофију вожње и непоштовање прописа (а код зграде Владе би се дало дискутовати и о лошој хоризонталној сигнализацији), али и даље мислим да нема разлога да се повезује нерад семафора са непостојањем удеса код Мљекаре.
Људи једноставно пазе и то је то. Ако семафор не ради (иако би морао да ради, да се разумијемо), то не значи да ће се аутоматски тамо дешавати удеси. Ми се сви морамо одговорно понашати у саобраћају и већих проблема неће бити. А од будале те само та будала може спасити, тако да ту семафор не игра никакву улогу.