banjalukaforum.com

Dobrodošli na banjalukaforum.com
Danas je 18 Jul 2025, 18:03

Sva vremena su u UTC [ DST ]

Započni novu temu Odgovori na temu  [ 803 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1 ... 8, 9, 10, 11, 12, 13, 14 ... 41  Sledeća

Najbolji serijal
Glasanje se završava 23 Feb 2009, 10:56
Star Trek - Kirk 9%  9%  [ 6 ]
ST:The Next Generation - Picard 55%  55%  [ 38 ]
ST:Deep Space Nine - Sisko 10%  10%  [ 7 ]
ST:Voyager - Janeway 22%  22%  [ 15 ]
ST:Enterprise - Archer 4%  4%  [ 3 ]
Ukupno glasova : 69
Autoru Poruka
 Tema posta: Re: Star Trek
PostPoslato: 07 Jul 2009, 12:46 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 27 Avg 2007, 14:39
To ti je kada dirigentsku palicu preuzme neko iz Star Warsa :angry3: :angry3: :angry3:

Vrh

PostPoslato: 07 Jul 2009, 12:50 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 09 Avg 2001, 01:00
Star Wars > Star Trek .. vavijek vijekova bilo i ostalo :D

Life is a very, very serious thing. I think we should all wear black and not talk to each other at all, that way we can learn more about ourselves. Also, we should cry more. That way we wash our eyes, so we can see better. Seeing is believing. I believe we should stop smiling; it gets on other, normal people’s nerves. Maybe we should sleep all the time, but not dream; dreams are so last week. Otherwise, I am cool.

Vrh

PostPoslato: 07 Jul 2009, 13:12 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 10 Jun 2006, 18:43
Citiraj:
Ja mislio veceras ici da gledam

I ja :) To nije upitno :)
Volim ja sve te filmove bez obzira što mi se nešto u njima i ne svidi.

I wish to see the lost in me

Vrh

PostPoslato: 08 Jul 2009, 09:38 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Meni je film odlican, prilagodjen je novijem vremenu sto je logicno. Jedina zamerka je sto su izbacili originalnu muziku sa pocetka i sto nema nekih poznatih i popularnih rasa, umesto toga su ubacili neke glupave likove. Najjaci su mi oni spielbergovski vanzemaljci (sa pocetka, ona zena sto poradja) sa dole uskom glavom i velikim buljavim ocima, ali dobro, kasnije se na to zaboravi :D :D :D

Vrh

PostPoslato: 08 Jul 2009, 10:43 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 24 Nov 2002, 20:11
Odgledah ga neki dan....i slazem se sa V@njom i Laughing Manom....iako jesam stari ST fan i ovo mi je dobro....ST u petoj brzini...a do sad su sve vozili u trecoj...

Vrh

PostPoslato: 08 Jul 2009, 12:53 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

I meni je film bio bas dobar, dinamican, bez dosadnih momenata, iako ne traje kratko.

Life is a very, very serious thing. I think we should all wear black and not talk to each other at all, that way we can learn more about ourselves. Also, we should cry more. That way we wash our eyes, so we can see better. Seeing is believing. I believe we should stop smiling; it gets on other, normal people’s nerves. Maybe we should sleep all the time, but not dream; dreams are so last week. Otherwise, I am cool.

Vrh

PostPoslato: 08 Jul 2009, 13:25 
Pripravnik
Pripravnik
Korisnikov avatar

Pridružio se: 24 Jul 2004, 18:28
mozda je pocetak mogao biti malo bolji...
ja sam na pocetku imao osjecaj kao da gledam sci-fi Top Gun :D
al' dobro, ipak je to Holywood...

ali kasnije se stvari popravljaju, tako da je film u cjelini dobar.

Poslednji put menjao maximus dana 08 Jul 2009, 13:27, izmenjena samo jedanput

Vrh

PostPoslato: 08 Jul 2009, 13:26 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Mene samo interesuje .. koliko je novca Nokia dala samo da bi se cuo onaj glupavi "nokia tune" ? :D

Vrh

PostPoslato: 08 Jul 2009, 14:11 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Nemoj ni da pitas :lol: :lol: :lol:

Vrh

PostPoslato: 08 Jul 2009, 14:15 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 21 Maj 2006, 19:12
A da smo onog Kirka pitali od prije 30 godina, šta nas čeka u budućnosti sigurno ne bi spomenuo mobilni. :lol:

Vrh

PostPoslato: 08 Jul 2009, 14:41 
Majstor
Majstor
Korisnikov avatar

Pridružio se: 17 Feb 2008, 13:26
Čova, ja sam gledao epizodu originalnog serijala u kome se po prvi put vide preko video-linka sa romulancima, zato što za vrijeme rata protiv njih NIJE POSTOJALA VIDEO VEZA!!! :lol: :lol: :lol:

EVE Online 21 day trial
https://secure.eveonline.com/trial/?inv ... tion=buddy

Vrh

PostPoslato: 10 Jul 2009, 23:22 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 05 Jul 2002, 17:28
Evo ja danas odgledah i ovo čudo, da malo isperem gorak ukus završetka emitovanja DS9 na HRT-u (Voyager jednsotavno nema živaca da gledam, totalno mi je bezveze) , pa moram reći da sam filmom kao vidom zabave, prilično zadovoljan, ali kao dijelom Star treka, baš i nisam. Pristup sa stvaranjem alternativne realnosti je dobar, ali priča je nekako zbombana i zbrzana. Jednostavno je nedovoljno razrađena i pored tog dolaska Romulanaca iz budućnosti, prijetnje uništenja Federacije i sve ostalo---
Old school pristup Star Treku sa dosta dijaloga, logičkih nadmudrivanja i pronalska intelektualnih rješenja, nekako je preskočen i zaobiđen. Sve se svelo samo na akciju... Udri, pucaj i razbijaj i to je to. Specijalni efekti, po običaju, vade ovakve filmove kada ponestane prave ideje i to se vidi.
Mogu reći da je stvar ukusa, ali... Glumac koji je odigrao Kirka, djeluje mi kao sjajan izbor. Ima neku harizmu i stav i jednsotavno odgovara ulozi. Ima čak i onaj Kirkov pogled...
Onaj što je igrao Spoka, djelovao je dobro, do pojave Lenarda Nimoja, a poslije toga, uz najbolju namjeru, nisam mogao da ga gledam kao Spoka. Jednostavno to nije to. Karl Urban je dobro djelovao kao doktor, kao i onaj lik što glumi Skotija. E on je jednostavno morao da dobije više prostora u filmu, jer Star trek nije to što jeste, ako nema hrpe prča oko nekih tehničkih detalja, jednačina i izraza, koji običnom čovjeku djeluju totalno nerazumljivo.
Ostali glumci su mi manje - više, bezlični. Uhura ni blizu, Sulu samo što je Azijat, a Čehov zato što govori upadljivim i prenaglašenim ruskim akcentom. Vrlo tanko, ali možda baš zato što ja to gledam kroz originalnu seriju i likove.

Uglavnom film kao film je sasvim OK i kao što neko reče, tipičan blockbuster. Ko će bolje da prodaje karte od filma prepunog svemirske jurnjave i pucnjave. Nije ono što sam očekivao, poredeći ga sa originalnim Star trekom.

Vrh

PostPoslato: 10 Jul 2009, 23:55 
Bič božji
Bič božji
Korisnikov avatar

Pridružio se: 05 Jun 2002, 08:33
Laughing Man je napisao:
Čova, ja sam gledao epizodu originalnog serijala u kome se po prvi put vide preko video-linka sa romulancima, zato što za vrijeme rata protiv njih NIJE POSTOJALA VIDEO VEZA!!! :lol: :lol: :lol:

moraces pogledati ponovo tu epizodu, zato sto ocigledno nisi upratio o cemu su pricali :)

imali su video vezu, samo sto se Romulanci nisu pokazivali zbog njihove filozofije

Batmobil ti inace ima 5.7 litarski chevroletov V8 motor, koji ti ima ubrzanje do 100 za 5 sekundi. Ako uzmes u obzir da batmobil tezi preko dvije tone,to ti je zbilja fenomenalno. Al` dobro,dosta o mom autu, pricajmo malo o meni!

Vrh

PostPoslato: 15 Jul 2009, 22:20 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene

Pridružio se: 04 Avg 2001, 01:00
Film je na fazonu "James Bond u svemiru". Ali je dobar.

Nerealno mi je da je Kirk kao još uvijek klinac na kraju dobio kapetansko mjesto na Enterprajzu. Jeste se on istakao ali nije ni blizu obučenosti za kapetana, i još na flagship-u. Nije završio ni akademiju (tek su prošle tri od četiri godine njegovog školovanja kad se ovo sve desilo). Bolje bi bilo da su u narednom filmu prikazali da je završio akademiju i da se opet isticao, pa tek onda polako kapetansko mjesto. A ovako klincu dati Enterprajz je...najnerealnija stvar u filmu :)

Vrh

PostPoslato: 15 Jul 2009, 22:38 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Da, to su te stvari koje su malo...pretjerane ali dobar mi je film ipak.
Htjeli su da potvrde da je Kirk najveća faca u ST ikada :)

Izgleda da je baš puno ljudi gledalo u kinu jer je bilo posjećeno do zadnjeg dana prikazivanja.

Vrh

PostPoslato: 16 Jul 2009, 03:48 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 28 Feb 2006, 02:36
Gledao veceras ... Potpisujem sve sto je Nitro napisao, osim komentara na racun DS9 i Voyagera :) I Sulu (Harold iz "Harold i Kumar") mi je dobar. E, sad, o Spoku koji vise vremena u filmu provodi koristeci sake i "fatajuci" se sa ribom nego na "beeing logical" fazone + totalno odsustvo neke dublje price na ustrb (moram priznati, veoma dobre) akcije ... jednostavno, ovo je dobar akcioni film ali ne tako dobar Star Trek film ... Gene Roddenberry je umro i sa njim pravo lice Star Treka ...

Scena sa "zelenom zenkom", priceless :lol: :lol: :lol:\

OT:Kakav kirk, Picard ga jede za dorucak :P A onaj ko je glasao za zadnji serijal sa Archerom, nek ide klecati na kukuruzu do Bozica :D

Vrh

PostPoslato: 16 Jul 2009, 06:59 
Pripravnik
Pripravnik
Korisnikov avatar

Pridružio se: 24 Jul 2004, 18:28
NiZ je napisao:
A onaj ko je glasao za zadnji serijal sa Archerom, nek ide klecati na kukuruzu do Bozica :D
nisam taj ali u potpunosti razumijem te ljude :D

http://joleneblalock.org/

Vrh

PostPoslato: 16 Jul 2009, 21:42 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

NiZ je napisao:
OT:Kakav kirk, Picard ga jede za dorucak :P A onaj ko je glasao za zadnji serijal sa Archerom, nek ide klecati na kukuruzu do Bozica :D

A nije to moje lično mišljenje, onako kažem, više da su to htjeli predstaviti filmom. Nisam glasala ni za jednog, već za Voyager. Dugo sam se dvoumila između njega i Next Generation.

Nije OT, tema je i počela kao glasanje za serijal, a film se ubacio :) .

Vrh

PostPoslato: 16 Jul 2009, 22:36 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 18 Feb 2002, 01:00
TNG naravno :) A filmom sam zadovoljan. Nego, jeste li primjetili koliko su izudarali Kirka tokom filma :) Kao da sam citao Mister No-a :))

Vrh

PostPoslato: 17 Jul 2009, 15:11 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 17 Okt 2006, 17:20
Vader je napisao:

Nerealno mi je da je Kirk kao još uvijek klinac na kraju dobio kapetansko mjesto na Enterprajzu. Jeste se on istakao ali nije ni blizu obučenosti za kapetana, i još na flagship-u.

A nije bas skroz bez logike. Dosta kapetana i clanova drugih brodova je unisteno u napadu.

Vrh

Prikaži postove u poslednjih:  Poređaj po  
Započni novu temu Odgovori na temu  [ 803 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1 ... 8, 9, 10, 11, 12, 13, 14 ... 41  Sledeća

Sva vremena su u UTC [ DST ]