banjalukaforum.com

Dobrodošli na banjalukaforum.com
Danas je 18 Jul 2025, 14:52

Sva vremena su u UTC [ DST ]

Započni novu temu Ova tema je zaključana, ne možete da menjate postove ili da odgovarate  [ 128 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7  Sledeća
Autoru Poruka
PostPoslato: 05 Jul 2009, 11:39 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat

Pridružio se: 20 Apr 2005, 14:27
Na zalost, iako su to mozda tvoje rijeci one su samo maskiranje nedostatka sustine i samo PRAZNE FOSKULE.

Opet si sve sveo na tehnicizam sto je TUZNO kad govorimo o umjetnosti. Porediti Pere Ubu i Dream Theater je van zdrave pameti. Prvo sto Pere Ubu imaju distinktivne melodije, a ta "buka" koju cujes je distorzija koja je jedna od konstantni rock muzike. Da li ti mislis da je to slucajno tako? Mislis da Pere Ubu nisu mogli snimiti "clean" album tipa Dream Theater? Da su komercijalni bend, mozda bi to i htjeli.

Vase nebuloze o peglama i automobilima (ustvari automobil sam dodao je, ali ista stvar u sustini) jos je jedan dokaz da vi muziku izjednacavate sa mehanikom. Po tom pravilu onda je i Mariah Carey vrhunski muzicar, jer je njena izvedba uvijek tehnici besprijekorna. A i Celine Dion itd.

Da li djelo ima melodiju i harmoniju itd... pozeljno je, ali ako su melodije npr.banalne, ako su nategnute do te mjere da se hipertrofiranjem nastoje "razviti" onda je rezultat utoliko groteskiji. To je sustina grupe Dream Theater, npr. Sta tu nije jasno? Oni nemaju "nabacane" melodije vec ih vezu jednu za drugom iako su sve u polazistu sterrilne, bezivotne. Njihove su harmonije prejednostavne a melodije - opet ponavljam - banalne.

Meni je najbolje kako ste se vi svi uznemirili zbog ovoga a da niko nije uspio reci nista sustinski, osim gomile ustaljenih fraza, kao u postu iznad.

Nevjerovatno.. ja protiv svih i opet ja pobjedjujem!

PS nisam nista govorio za textove i "poruke" to si izmislio, izmedju ostalog. Nema veze, koprcas se, pa pises dug post lisen sustine. Pravi DT fan. :lol:

Vrh

PostPoslato: 05 Jul 2009, 11:51 
Početnik
Početnik
Korisnikov avatar

Pridružio se: 04 Jul 2009, 10:22
loveless je napisao:
Na zalost, iako su to mozda tvoje rijeci one su samo maskiranje nedostatka sustine i samo PRAZNE FOSKULE.

Opet si sve sveo na tehnicizam sto je TUZNO kad govorimo o umjetnosti. Porediti Pere Ubu i Dream Theater je van zdrave pameti. Prvo sto Pere Ubu imaju distinktivne melodije, a ta "buka" koju cujes je distorzija koja je jedna od konstantni rock muzike. Da li ti mislis da je to slucajno tako? Mislis da Pere Ubu nisu mogli snimiti "clean" album tipa Dream Theater? Da su komercijalni bend, mozda bi to i htjeli.

Vase nebuloze o peglama i automobilima (ustvari automobil sam dodao je, ali ista stvar u sustini) jos je jedan dokaz da vi muziku izjednacavate sa mehanikom. Po tom pravilu onda je i Mariah Carey vrhunski muzicar, jer je njena izvedba uvijek tehnici besprijekorna. A i Celine Dion itd.

Da li djelo ima melodiju i harmoniju itd... pozeljno je, ali ako su melodije npr.banalne, ako su nategnute do te mjere da se hipertrofiranjem nastoje "razviti" onda je rezultat utoliko groteskiji. To je sustina grupe Dream Theater, npr. Sta tu nije jasno? Oni nemaju "nabacane" melodije vec ih vezu jednu za drugom iako su sve u polazistu sterrilne, bezivotne. Njihove su harmonije prejednostavne a melodije - opet ponavljam - banalne.

Meni je najbolje kako ste se vi svi uznemirili zbog ovoga a da niko nije uspio reci nista sustinski, osim gomile ustaljenih fraza, kao u postu iznad.

PS nisam nista govorio za textove i "poruke" to si izmislio, izmedju ostalog. Nema veze, koprcas se, pa pises dug post lisen sustine. Pravi DT fan. :lol:

:D :D :D :D :D :D :D :D :D :D .....Kao sto sam i mislio, uludo potrosenih 15 minuta tipkanja...nema mu pomoci. Ali najjace mi je ''njihove harmonije su prejednostavne''. Ti stvarno ne znas sta pricas, pa s tim moja prica sa tobom ovdje prestaje.

Kralju, uljepsao si mi dan! :hello1:

Vrh

PostPoslato: 05 Jul 2009, 11:55 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat

Pogreska.. htio sam napisati preBANALNE (brzina u kucanju). No, nemas ti uho za to. Sam si izjavio da ne kontas Cage-a. Mozda ti mislis da je ON jednostavan.

I still win :lol:

Vrh

PostPoslato: 05 Jul 2009, 11:56 
Majstor
Majstor
Korisnikov avatar

Pridružio se: 17 Feb 2008, 13:26
Bitno je da on pobjeđuje. Objasniti psu boje duge...

EVE Online 21 day trial
https://secure.eveonline.com/trial/?inv ... tion=buddy

Vrh

PostPoslato: 05 Jul 2009, 11:56 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat

PPS Nadam se da kontas razliku izmedju "banalnog" i "jednostavong".

Npr. Cage je jednostavan ali nije banalan.

DT su nesrecno "kompleksni" (primijeti znake navoda) ali booooolno banalni.

Vrh

PostPoslato: 05 Jul 2009, 12:50 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 30 Jun 2003, 22:56
Pogledao sam jedan tekst Bad Brains, i ne samo sto je loveless u pravu, vec su QR i DT od njih ukrali gomilu stvari!

Bad Brains - Without You

I called your name out loud but you were too far
to hear me crying. Can you see the rain outside my
window falling like tears. You're so far away and
the telephone won't do. Won't you save me if you
can I can't Take another day like this without you
here beside. Without you here with me. I really
need you here with me. You know I don't mean to
cry but sometimes the tears can wash away the
time
. It's just I never thought I'd fall in love
again cause it was so bad before but you came and
made it right. You came into my life you came and
made it right. So I need you here tonight won't
you save me if you can. I can't take another day
like this what am I gonna do. Can't live without
your love. Without you here with me I just don't
know what I'm gonna do. I called your name out
loud... without you here beside me without you
here with me.

Vjerovatno cete svi prepoznati ocitu kradju stihova, koje su gore spomenuti plagijatori izvrsili.

sve dok nam je Popokatepetla...

Vrh

PostPoslato: 05 Jul 2009, 12:52 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat

dobro, de Popokatepetl, nemoj sad pretetivati.

Tekstovi nisu toliko vazni.

PS ko je ikad rekao da su BB inspirisali DT ili da imaju ikakve veze uopste?

PPS Ljudi, slusate li vi albume ili sudove donosite na osnovu isjecaka, video klipova i sl. Ovo se ne odnosi samo na ovo vec vas pitam GENERALNO

Vrh

PostPoslato: 05 Jul 2009, 13:03 
Pripravnik
Pripravnik
Korisnikov avatar

Pridružio se: 07 Jun 2009, 15:51
pere ubu je distorzija a DT su clean? ahahhaahhahahahahahahhahahhahahahahaa
@saparmurat: jest uludo potrosenih 15 min. pa prije svega decko je operisan od muzike i nema sluha. jasno ko dan, on muziku ne slusa vec "cita", od kriticara (uzora :lol: ). mamin dobri sin... :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

jest,jest, bad brains su dozivotna inspiracija DT. ...prodje ljeto dvadeseto, dvadeset peto, trideseto...ja sviram i mrzim cjeli svijet..ili..u 3pm, kako sviram vec deset godina a i dalje nisam slavan a prsti mi imaju djeciju paralizu..ahahahahah a poruke su mi tako mocne, fuj snobovi, kako ih ne prepoznajete.. :lol: :lol: :lol:

da se opet vratimo na prvi list i drugi post. tema se trebala zvati bad brains, velvet und., ili pero ubu ili kako vec, poenta generalno nije ni u tehnici ni u poeziji vec kako @niz lijepo rece "kako se ko prepozna". slusaj sta hoces i opusteno. uvjek ovakvi pokusaji nadriintelektualaca zavrse bezveznom temom...
plus pljuvati po alice in c., p.jamu,soundgardenu uz pomenuti DT,QR i WS moze samo totalni muzicki analfabeta
ps
u jednom je @pametanless stvarno u pravu. samo u bl ljudi misle da znaju svirati, da znaju slusati, da znaju poslati poruku, da imaju misiju etc, da znaju kritikovati....a na zapadu virtuoza i pjesnika u svakom podhodniku metroa na hiljade. pa jbt. jel you toube malo ?!??

Vrh

PostPoslato: 05 Jul 2009, 13:33 
Početnik
Početnik
Korisnikov avatar

drLJo je napisao:
pere ubu je distorzija a DT su clean? ahahhaahhahahahahahahhahahhahahahahaa
@saparmurat: jest uludo potrosenih 15 min. pa prije svega decko je operisan od muzike i nema sluha. jasno ko dan, on muziku ne slusa vec "cita", od kriticara (uzora :lol: ). mamin dobri sin... :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

jest,jest, bad brains su dozivotna inspiracija DT. ...prodje ljeto dvadeseto, dvadeset peto, trideseto...ja sviram i mrzim cjeli svijet..ili..u 3pm, kako sviram vec deset godina a i dalje nisam slavan a prsti mi imaju djeciju paralizu..ahahahahah a poruke su mi tako mocne, fuj snobovi, kako ih ne prepoznajete.. :lol: :lol: :lol:

da se opet vratimo na prvi list i drugi post. tema se trebala zvati bad brains, velvet und., ili pero ubu ili kako vec, poenta generalno nije ni u tehnici ni u poeziji vec kako @niz lijepo rece "kako se ko prepozna". slusaj sta hoces i opusteno. uvjek ovakvi pokusaji nadriintelektualaca zavrse bezveznom temom...
plus pljuvati po alice in c., p.jamu,soundgardenu uz pomenuti DT,QR i WS moze samo totalni muzicki analfabeta
ps
u jednom je @pametanless stvarno u pravu. samo u bl ljudi misle da znaju svirati, da znaju slusati, da znaju poslati poruku, da imaju misiju etc, da znaju kritikovati....a na zapadu virtuoza i pjesnika u svakom podhodniku metroa na hiljade. pa jbt. jel you toube malo ?!??

Ma, sve jasno k'o dan doktore....a koliko je tek kriticara na zapadu. Koje niko ne slusa, i ne shvata ozbiljno. Jedino se oni sami shvataju ozbiljno, i po onome ''starom pravilu'' uvrte sebi u glavu kako su genijalni zato sto su neshvaceni...Nesto kontam, mogao bi pametanless da promijeni nick u brainless...vise ce mu odgovarati.

P.S. Ono strucno razmetanje terminom i pojmom distorzije, kao i karakterizacija Pere Ubu i DT prema istoj, vjecno ce mi ostati urezana u sjecanje, kao jedan od vrhunskih produkata ljudske gluposti i neznanja, koja je, kao sto kaze cika Danilo Kis u mom potpisu na profilu, uistinu neunistiva kao plasticna flasa, usprkos nadljudskim naporima pojedinaca...

Vrh

PostPoslato: 05 Jul 2009, 13:38 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 24 Nov 2002, 20:11
@loveless

Nedavno smo imali temu ovde o pjevanju gdje sam ja zastupao tezu slicnu tvojoj a veverushka tezu slicnu "svima ovima sto vole DT"....samo sto je tamo veverushka bila tvrdoglava a ovde si ti....
1. Pristup ti je potpuno neadekvatan....sta ti je falilo da na temi o QS koja vec postoji priupitas ljude sta je njima tako zanimljivo u tom bendu....al ne sarkasticno vec sa tvojim nekim zanimanjem ako vec "istrazujes muziku"....siguran sam da bi ti fino odgovorili i sak bi mogao uc u pristojniju polemiku sa njima nego sto se ovde vrijedjate....
Ja opet ponavljam da ja taj DT ne volim....al to ne znaci da oni ne valjaju (stvar ukusa)....ko klincu mi je Iron Maiden bio sve a Pearl Jam, Incubus i ostale nisam mogao smislit al odraste covjek.....

2.
loveless je napisao:
A nije tesko biti bolji od "grungera" (aka lazne alternative). O, da, voljeti Amos zanci biti gej, jebga ipak ona nema te velike gitare i solo masturbacije. Osim sto je bila jedini dobar sonwriter medju tim svim Soungardenima i alice In Chinsima i ostalih MARGINALNIH produkata "grunge" scene.
Dok ovo nisi napisao sam te smatrao cak i nekim pametnim al usko orjentisanim sagovornikom al poslije ovoga si samo usko orjentisan....i naravno gej (pod uslovom da imas para, a ako nemas onda si samo pedercina)....

3. Sve sto si napisao o DT, WS a pogotovo QS govori samo da si ti od ovih bendova vjerovatno poslusao sve ukupno tri takta neke pjesme...znaci od svakog po jedan takt....

Imao sam vec prilike da se srecem tako sa ljudima koji kopaju bendove po nekim "underground - alternative - nikad cuo" rupama i onda objasnjavaju kako je to trvv a sve ovo ostalo sto smo ikad vidjeli na TV je neka komercijala...savjet za tebe....nemoj odma odbacivat ono sto vidis na TV ili cujes na radiju....cinjenica : 99% onoga sto se vrti na medijima je sranje, al ako budes odbacivao sve onda propustis onih 1% koji su genijalni.....i naravno nemoj vise da bi pljuvao grunge ako ga ne razumjes....

I da ne zaboravim:
loveless je napisao:
Jao, pa kud Pearl Jam, najgori medju grunge bandovima?

Jos jednom ovako nesto ljuljni i mozes se slobodno sam javit V@nji za ban da te ne moram ja prijavljivat....

Vrh

PostPoslato: 05 Jul 2009, 13:53 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat

Glavni problem je uskost vaseg muzickog obrazovanja (to jest poznavanja istorije - moderne - muzike).

Vi ocigledno poznajete i volite najvise MAINSTREAM bandove tipa Soundgarden, alice in Chains, Pearl Jam i ostale hibridne skotove tzv. "grunge" pokreta. bila je to simpaticna moda 90-ih, ali ipak samo moda, bas kao sto su Whitesnake to bili ranije. Itd.

Sad bih mogao navesti bar 10 bendova koji su sve ono sto su ovi iznad hjeli biti a nisu nikad bili, ali necu da se ne bi prica ragranala.

Drugi problem je sto su mnogi od vas ovdje "muzicari", "fanovi" koji vole samo ono sto poznaju, ne sire horizonte i jednolicni su.

Najvise volim kad mi branite da cete me banovati zato jer sam vem uvredio omiljeni bend, a vi ga niste uverljivo odbranili.

A sta je sa slobodom govora? Kakv ban, bre. Sta, moderator voli PJ??

Vrh

PostPoslato: 05 Jul 2009, 13:56 
Pripravnik
Pripravnik
Korisnikov avatar

Pridružio se: 07 Jun 2009, 15:51
Freak_on_a_leasH je napisao:
I da ne zaboravim:
loveless je napisao:
Jao, pa kud Pearl Jam, najgori medju grunge bandovima?

Jos jednom ovako nesto ljuljni i mozes se slobodno sam javit V@nji za ban da te ne moram ja prijavljivat....

aaaaaaaaahhahahah :lol: :lol: :lol: vrh

@pametanless, covjek ti je fino objasnio( neda mu se zahebavati 8) :lol: ) , procitaj i ne pisi vise nista
ps
covjek se sali za ban, tupane. i de majke ti, nabroj tih deset bendova koji su sve ovo sto su pomenuti perl,alice i soundgarden htjeli biti

Vrh

PostPoslato: 05 Jul 2009, 14:02 
Početnik
Početnik
Korisnikov avatar

loveless je napisao:
Glavni problem je uskost vaseg muzickog obrazovanja (to jest poznavanja istorije - moderne - muzike).

Vi ocigledno poznajete i volite najvise MAINSTREAM bandove tipa Soundgarden, alice in Chains, Pearl Jam i ostale hibridne skotove tzv. "grunge" pokreta. bila je to simpaticna moda 90-ih, ali ipak samo moda, bas kao sto su Whitesnake to bili ranije. Itd.

Sad bih mogao navesti bar 10 bendova koji su sve ono sto su ovi iznad hjeli biti a nisu nikad bili, ali necu da se ne bi prica ragranala.

Drugi problem je sto su mnogi od vas ovdje "muzicari", "fanovi" koji vole samo ono sto poznaju, ne sire horizonte i jednolicni su.

Najvise volim kad mi branite da cete me banovati zato jer sam vem uvredio omiljeni bend, a vi ga niste uverljivo odbranili.

:lol: :lol: :lol: :lol: Nemojte ga banovati, sa radoscu iscekujem svaki njegov slijedeci post... :D

Vrh

PostPoslato: 05 Jul 2009, 14:03 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 14 Okt 2006, 01:07
loveless je napisao:

Nevjerovatno, i tuzno i smijesno u isto vrijeme...kao neko nesretno isfrustrirano dijete
koje nalazi zadovoljstvo pravljenjem neprestanih ekscesa i skrecuci paznju na sebe i svoju nesrecu.

Argument nije niti moze biti to sto ti za neku odredjenu melodijsku i harmonijsku liniju kazes prosto da je "isprazna",
ona tebi moze tako zvucati (iz ko zna kojih razloga), ali da bi tvoja izjava predstavljala argument moras je obrazloziti.

Distorzija kod jednih je za tebe simbol snage, slobode, nesputanog izraza, a kod drugih taj isti zvuk je "isprazan", ili kako vec kazes masturbiranje. U jednom postu kazes da imaju prekompleksne harmonije zbog nedostatka inspiracije, dok vec u drugom tvrdis kako imaju "banalne" harmonske linije, a bendovi koje Ti volis imaju zrele, duboke i osmisljene harmonije.

Evo jedan primjer grandiozne harmonije i profinjenih melodijskih linija>

http://www.youtube.com/watch?v=TiK-Lvwanq0

I jedan tipican primjer neinspirativnog pristupa, nedostatka osjecaja za harmonsku progresiju
te ocigledno banalan pristup konceptuiranju melodijskog toka, a pogotovo obratite paznju na plitkoumnost aranzmana>

http://www.youtube.com/watch?v=vXrTykyH ... re=related

Saparmurat je napisao:
:lol: :lol: :lol: :lol: Nemojte ga banovati, sa radoscu iscekujem svaki njegov slijedeci post... :D

Takodje :D

Poslednji put menjao Jim Walsh dana 05 Jul 2009, 14:21, izmenjena 2 puta

Vrh

PostPoslato: 05 Jul 2009, 14:12 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat

Nesretni gospodine Jamesdin KURT-ovicu, opet (jasno) nisi shvatio. Objasnio sam ti razliku izmedju jednostavnog i banalnog pa pogledaj gore. to sto su kao "kompleksne" ne znaci da nisu banalne. Kad bi kompleksno po sebi znacili kvalitetno onda bi i pjevanje Mariah Carey bilo vrhunsko. citaj KURT-ocivu, nemoj da ponavljam.

Sto se tice distorzije kod Pere Ubu, ona je utemeljena na free-form jazz improvizacijama Ornette Coleman, ako si ikad cuo ko su ti. Zato, mogu da prijaju tek "naviknutom" oku.

A distorziju nisam pomenuo u slucaju DT. Dakle, opet izmisljas. :)

Niko mi nije odgovorio: jel vi uopste slusate albume? Ili samo ono sto volite...

Vrh

PostPoslato: 05 Jul 2009, 14:16 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 24 Nov 2002, 20:11
Vjerovatno misli na Mother Love Bone, Green River, Madseason....ne mogu rec da su ti bendovi losi (cak stavise bili su extra bendovi) al su bili osudjeni na propast....sto zbog poroka (droga, alkohol....umiranje....) sto zbog stava da ako te slusa vise od 20 ljudi nisi trvv....te ljude se vise moze nazvat konceptualnim umjetnicima nego muzicarima....a i jos jedna stvar : Pearl Jam je sve samo nije mainstream....isto vazi za soundgarden i alice in chains....jedino sto za ove zadnje mogu rec da ne volim sto su sad opet okupili jer bez Leaneya to nije to.....jedini koji su popustili pod pritiskom MTV-a je Nirvana, Curt kad je skontao u glavi sta je uradio onda se i ubio....

Al ajd evo da odbranim moj "omiljeni" bend.....
Pearl Jam je imao ubjedljivo najenergicnije zive nastupe na pocetku karijere.....dvojica od pet clanova Pearl Jam su uopste zasluzni za nastanak grunge (Gossard i Ament) tako da pricat da je bend koji je prakticno izmislio grunge najlosiji grunge bend suludo....mjenjaju bubnjara jer je jedini od njih uzivao u statusu rock stara i stalno se vucaro po novinama i pravio budalu od sebe.....odbijaju da snimaju spotove jer ne zele da ljudi pamte njihove spotove vec njihove pjesme (samim tim odbijaju promovisanje po TV-u sto je za tadasnje vrijeme suludo)....odbijaju da rade sa Ticketmasterom koji je drzao monopol u US zbog cinjenice da ticketmaster naplacuje karte enormno skupo a oni su ipak mislili na svoje fanove....mislim da je cak jedan novinar izjavio za ne znam koji casopis da je to "bend koji je vecinu svoje karijere proveo u trganju vlastite slave" sto je 100% tacno.....i na sve to muzika i textovi su im nesto najgenijalnije sto se danas moze cut u svijetu uopste....

loveless je napisao:
Ti izgleda stvarno nista ne kontas....

Vrh

PostPoslato: 05 Jul 2009, 14:18 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat

PS Ne zaboravite, aj sam slusao i "vase" i "svoje" bendove i to u cijelosti a ne roveci po You tube-u.

Kako neko ozbiljan uopste moze izvlaciti sa You Tube-a nesto van konteksta?

I to da u 2009. neko se lozi na Dream Theater, "grunge" itd. Koliko vi godina imate?

I da... slusate li vi uopste albume?

Vrh

PostPoslato: 05 Jul 2009, 14:19 
Početnik
Početnik
Korisnikov avatar

Freak_on_a_leasH je napisao:
Ti izgleda stvarno nista ne kontas....

:lol: :lol: :lol:

Vrh

PostPoslato: 05 Jul 2009, 14:19 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat

Ne, Freak_on_a_leasH

Ne ti bendovi.

to je isto mainstream

Vrh

PostPoslato: 05 Jul 2009, 14:21 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 14 Okt 2006, 01:07
loveless je napisao:
To je sustina grupe Dream Theater, npr. Sta tu nije jasno?
Oni nemaju "nabacane" melodije vec ih vezu jednu za drugom iako su sve u polazistu sterrilne, bezivotne.
Njihove su harmonije prejednostavne a melodije - opet ponavljam - banalne.

loveless je napisao:
ja sam bez predrasuda

loveless je napisao:
...u odnosu na koje su moje rijeci gotovo "akademske"...

loveless je napisao:
Preceso tu imamo solo izdrkavanje

loveless je napisao:
Ne znam da li metalci citaju Koelja

loveless je napisao:

itd.

Svako neka sam izvede zakljucke, bez obzira sto cemo opet cuti komentar:

loveless je napisao:

:lol:

Vrh

Prikaži postove u poslednjih:  Poređaj po  
Započni novu temu Ova tema je zaključana, ne možete da menjate postove ili da odgovarate  [ 128 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7  Sledeća

Sva vremena su u UTC [ DST ]