Bekvalac novi selektor "orlića"?Glavni kandidat za funkciju selektora mlade reprezentacije Srbije posle odlaska Slobodana Krčmarevića sa njenog kormila jeste iskusni stručnjak Dragoljub Bekvalac. Obavljeni su prvi nezvanični kontakti sa doskorašnjim trenerom mađarskog Đera, a već ove nedelje Stručni odbor FSS mogao bi da izađe sa predlogom o njegovom postavljenju, što bi čekalo konačnu verifikaciju Izvršnog odbora.

- Pre nego što kažem nešto o poslu selektora mlade reprezentacije, želeo bih prvo da čestitam Slobodanu Krčmareviću na plasmanu i rezultatima na Evropskom prvenstvu. Uprkos mišljenju pojedinaca koji se javljaju samo da bi kritikovali, ubeđen sam da je sam plasman na EP veliki uspeh i da je nedostajalo malo sreće da rezultat bude još bolji. Povodom priča o tome da bih ja mogao naslediti Krčmarevića, moram da kažem da se nalazim u nelagodnoj poziciji jer sam član Stručnog odbora, koji predlaže rešenja za trenere svih kategorija u FSS. Ako ste vi načuli da se o meni ozbiljno razmišlja, onda sam veoma srećan zbog toga - kaže Bekvalac za "Kurir".
Dakle, prihvatate status kandidata?
- San svakog trenera je da jednog dana postane selektor reprezentacije svoje zemlje. Ja volim rad sa mladima, mnogi igrači su se afirmisali pod mojom komandom, pa zato ove glasine doživljavam kao ogromnu čast. Gledajući znanje i iskustvo koje imam, usuđujem se da kažem da mi rad sam mladima pripada, ali konačnu reč nemam ja, već čelni ljudi Saveza.
Da li bi mlada reprezentacija igrala napadački kao A selekcija?
- Mnogo je godina rada i klubova iza mene, ali nisam sujetan i ne bih se ustručavao da potražim savet od selektora Radomira Antića. Komunikacija između dva trenera je mnogo važna, a od trenera s karijerom kakvu je napravio Antić uvek može nešto da se nauči.