Citiraj:
"OSOBNO sam napisao i podnio kaznenu prijavu u kojoj se spominje Branimir Glavaš, a u suradnji s obiteljima poginulih i nestalih civila općine Brod. To se dogodilo u svibnju 2002. godine, a kaznena prijava ima 670 stranica i oko 5.000 raznih dokumenata", potvrdio je za beogradske Večernje novosti odvjetnik iz Banje Luke Predrag Radulović postojanje kaznene prijave protiv Glavaša.
Naime, riječ je o prijavi protiv Glavaša i još 28 hrvatskih državljana za zločine počinjene na području Broda i Dervente tijekom 1992. godine nad srpskim civilima, a koja je bila predmetom zanimanja i suda u Haagu. Naime, prema pisanju Novosti, Haški tribunal je u svibnju 2002. godine zaprimo prijavu, da bi je šest godina kasnije vratio u Tužilaštvo BiH.
"Ja sam osobno zapovijedao srpskom vojskom u Srebrenici"
"Nakon istrage Haškog tribunala utvrđeno je kako postoje elementi za podizanje optužnice", stoji u današnjem izdanju ovog beogradskog dnevnika u kojemu se dodaje kako bi tužilaštvo Bosne i Hercegovine moglo po hitnom postupku pokrenuti istragu protiv Glavaša, a zbog pritiska međunarodne zajednice.
"Iz Zapadnohercegovačke županije poručujem odvjetniku Raduloviću da je njegova prijava obična glupost. Ako nije znao, ja sam osobno zapovijedao srpskom vojskom u Srebrenici, a Ratko Mladić je mačji kašalj za mene. Ovo je marginalna stvar, 15-ak srpskih mačaka koje su na cesti prema Brodu pregazili tenkovi HVO-a nije ratni zločin. Ovim putem poručujem da sam zapovijedao srpskim postrojbama u Srebrenici, da je Mladić bio moj podčinjeni i da ga treba pustiti na miru", u sarkastičnom tonu je za Index ovu prijavu prokomentirao Branimir Glavaš.
Šta reći...